1. Home »
 2. Resurse »
 3. Ghid pariuri online - învață să joci la pariuri pe internet în 5 minute!

Ghid pariuri online - învață să joci la pariuri pe internet în 5 minute!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 10:59:00

image Ghid pariuri online - învață să joci la pariuri pe internet în 5 minute!

Ghid pariuri online - învață să joci la pariuri pe internet în 5 minute! Știu, mulți nu pariați online pentru că vă imaginați că este greu, durează mult și nu aveți chef să învățați chestii noi. Și nici nu vă arde să citiți tutoriale lungi și plictisitoare. Ok, ne conformăm și oferim un tutorial scurt și la obiect care prezintă strictul necesar pentru a juca la pariuri pe internet, fără a sări însă pași importanți. Începem cu deschiderea contului și terminăm cu retragerea banilor, simplu și rapid. Dacă vrei să aprofundezi un subiect, vezi că pe anumite cuvinte cheie sunt link-uri care te redirecționează către articole mai amănunțite despre respectiva temă de discuție.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri sportive online recomandată de PariuriX.com!
 

GHID PARIURI ONLINE

Pasul 1 - alege o casă de pariuri online

 • Poți juca legal și în siguranță doar la operatori licențiați ONJN - Vezi AICI lista completă. În caz contrar riști o amendă între 5,000 și 10,000RON!

 • Piața este reglementată și monitorizată, operatorii se supun unor legi, nu riști să fii fraierit și să pierzi banii!

 • Nu toți operatorii oferă servicii la fel de bune! Cei mai buni operatori stradali nu sunt neapărat cei mai buni și online, este alt mediu, altă mâncare de pește. Testează serviciile mai multor operatori pentru a găsi unul pe placul tău, sau alege unul recomandat de PariuriX pentru a nu rămâne cu un gust amar după prima experiență online.
   

Operatori recomandați de PariuriX.com

 • Unibet- site stabil, servicii complete per total, seriozitate demonstrată de-a lungul timpului, platformă performantă de live betting, gamă foarte largă de pariuri pe handicapuri asiatice, singurul operator cu 4 platforme (pariuri, poker, casino, bingo). Deschide cont!

 • NetBet - site ușor de folosit, ofertă live foarte bogată, multe promoții atractive, multe metode de plată disponibile printre care și posibilitatea de a depune din locații stradale Smith & Smith și Favbet, cash out parțial. Deschide cont!

 • Betano - o atenție sporită asupra competițiilor românești, singurul operator ce oferă transmisiuni live video Liga 1 online, singura aplicație de IOS cu comandă vocală, promoții ușor de înțeles fără termeni ascunși.  Deschide cont!

 • Sportingbet - site ușor de folosit, platformă identică cu cea de la Bwin, ofertă sportivă bogată, promoții atractive pentru cei cu un buget redus, aplicație performantă pentru mobil. Deschide cont!

 • Betfair - cea mai bună platformă de betting exchange din lume, pariuri pe intervale de 1 și 5 minute, cea mai bună ofertă pe cai și câini, cash out parțial. Deschide cont!

 

Pasul 2 - Deschide un cont de pariuri

 • Apasă butonul ”Înregistrare” - este de regulă localizat în colțul dreapta sus, poate purta diferite denumiri în funcție de site.

 • Se deschide un formular unde trebuie să completezi date personale precum nume complet, adresă sau CNP, dar și date de contact precum mail sau telefon. Se completează în maxim câteva minute! Exemplul din stânga este de la această casă de pariuri online.

 • De ce sunt cerute atâtea date personale?  Contul de pariuri poate fi comparat din multe puncte de vedere cu un cont bancar deoarece stochezi bani pe el. Trebuie să fie cunoscut proprietarul contului pentru a preveni eventuale infracțiuni precum spălare de bani sau alte fraude financiare. De asemenea, o dată pe an ai de plătit impozit pe retrageri (în cele mai multe cazuri 1%) , iar de aceea este cerut și CNP-ul. Și când retragi câștiguri de la agenții stradale trebuie să dai buletinul casierei, deci tot există într-o bază de date informația că ai scos bani din pariuri, iar datele tale tot sunt expuse.

 

 

 

 • Nu completa date false - va trebui să verifici identitatea contului și să confirmi că ești proprietarul acestuia. 

 • Datele sunt confidențiale - nu primești plicuri acasă, verificarea contului se face strict online. Dacă nu vrei ca cineva din familie să afle că joci la pariuri, atunci nu are cum să afle. Cel puțin nu de la agenție, dacă te dai singur de gol este partea a doua. SFAT - nu ascunde apropiaților că joci la pariuri, aceștia te pot ajuta în cazul în care te confrunți cu probleme de joc

 • Citește regulamentul agenției - nu deschide conturi multiple, nu abuza de pe urma ofertelor promoționale, nu încerca să trișezi agenția. Aceasta nu închide conturi aiurea, dar mulți pariori abuzează de diferite glitch-uri și apoi se plâng că au rămas fără bani pe cont. De regulă astfel de povești sunt spuse doar pe jumătate. Citește regulamentul casei de pariuri la care joci înainte de a te plânge de abuzuri.

 • După înregistrare primești un mail prin care confirmi deschiderea contului, după care te poți loga pe cont. 

Majoritatea caselor de pariuri online oferă bonusuri pentru prima depunere. Vezi aici în ce constau ofertele actuale: https://pariurix.com/agentii/top-bonus

 

Pasul 3 - Efectuează un depozit

Selectează Depozit / Depunere de pe site, și se va deschide o fereastră cu toate metodele de plată disponibile. Depunerea minimă începe de la 20 - 50RON în funcție de agenție, și în cele mai multe cazuri este scutită de taxe. Eventuale comisioane sunt precizate în fereastra de depuneri, iar taxe suplimentare apar de regulă doar la eventuale schimburi valutare. Depunerea are loc instant prin orice metodă de plată, singura excepție fiind transferul bancar clasic unde intrarea banilor poate dura și câteva zile. Mai jos poți vedea o listă cu cele mai populare metode de plată - nu toate sunt oferite de fiecare operator, dar la cei recomandați de noi vei găsi măcar câteva dintre acestea.Și dacă nu ai un card, vei putea depune rapid datorită alternativelor oferite de bookmakeri.

 • Card de credit / debit - este cea mai comodă și populară metodă de plată, ea fiind oferită de fiecare agenție licențiată. De regulă la depuneri poți utiliza orice card, însă la retrageri vei întâmpina probleme cu cardurile Mastercard / Maestro. De aceea recomandăm pentru pariuri cardurile Visa Electron, și în special cele de la ING, BCR și Banca Transilvania.

 • Skrill / Neteller - sunt portofele electronice ce pot fi folosite ca intermediar între card și agenție. Recomandăm Skrill - este mai popular și taxele sunt mai mici.

 • Paysafecard - este o cartelă prepay ce poate fi achiziționată din sute de locații din țară. Aproape toate agențiile de pariuri o acceptă ca metodă de plată.

 • Depuneri direct din agenții - anumite case de pariuri online oferă posibilitatea de a alimenta contul de pariuri direct dintr-o locație stradală.

 • Trustly - transfer bancar rapid ce poate fi efectuat online, banii intrând instant, spre deosebire de un transfer bancar obișnuit  unde ai de așteptat câteva zile.
   

Pasul 4 - plasează primul pariu online

Dacă știi să generezi un bilet de pariuri la o agenție stradală, atunci vei ști să faci un bilet și la o casă de pariuri online. Alegi din stânga sportul dorit, apoi competiția și meciul. Dai click pe cota corespunzătoare unui pariu pentru a adăuga selecția pe un bilet, apoi o iei de la capăt pentru selecțiile următoare. Singurele dificultăți pot apărea la început atunci când vrei să plasezi pariuri în sistem, sau când din contră le pui din greșeală în locul unui bilet simplu. Dar acest scurt tutorial ar trebui să te lămurească. Biletul din exemplu este de la această casă de pariuri online, dar și la altți operatori procesul de pariere este similar.

 •  Pentru a juca un bilet simplu (bilet unde trebuie să iasă toate selecțiile pentru a câștiga) caută opțiunea numită  Simplu / Acumulator / 1 pariu etc. Numele diferă de la agenție la agenție, dar e ușor de remarcat pentru că în dreptul ei scrie cota totală, și este preiczat faptul că conține o singură variantă de câștig. În exemplul meu opțiunea poartă numele de ”4 selecții” pentru că biletul atâta conține - 4 meciuri.

 • Pentru a juca un bilet în sistem, trebuie să completezi căsuța din dreptul sistemului respectiv. La un bilet cu „n” meciuri poți juca combinații de 2 (duble), 3 (triple),4, 5 până la n-1. La biletul meu cu 4 meciuri, poți juca sisteme 2/4 și 3/4. Vezi că tu completezi miza per combinație, deci aceasta se înmulțește cu numărul de pariuri conținute de acel sistem. Eu am jucat un bilet simplu pe 10RON, un sistem ”Duble” pe 1RON (fiind 6 combinații înseamnă 6RON) și un sistem ”Triple” tot pe 1RON (sunt 4 combinații, deci 4RON). Asta înseamnă un total de 20RON, hai că nu e așa complicat. Poți juca și bilete cu baze dar nu intrăm în detalii aici. 

 

 Pasul 5 - Verificarea identității contului de pariuri

Acest pas îl poți face și imediat ce ți-ai deschis contul de pariuri. Procesul de verificare a identității contului de pariuri (KYC) trebuie parcurs în maxim 30 de zile de la înregistrare. În caz contrar contul va fi închis, iar banii de pe cont vor fi virați către bugetul statului! Așa prevede legea, nu te fură operatorii, așa cum spun unii! Verificarea basic se face trimițând o copie după un act de identitate (carte de identitate, pașaport, permis de conducere) și o dovadă a adresei (factură de utilități, extras de cont bancar).  Eventual agenția poate solicita și acte suplimentare precum o dovadă a metodei de plată utilizate sau chiar o poză a ta ținând cartea de identitate în mână, dar astfel de situații nu apar foarte des. Procedura de verificare a identității poate diferi de la agenție la agenție, dar în mare e cam același. Oricum vei primi un mail cu instrucțiuni clare în acest sens. Din nou, nu primești plicuri acasă pentru verificare! Pentru ca actele să nu fie refuzate, fii sigur să respecți indicațiile de mai jos:

 • Documentele pot de regulă să fie atât scanate cât și fotografiate, dar sunt agenții care acceptă doar una din cele două metode.

 • Documentul trebuie să fie complet vizibil, ceea ce înseamnă că în poză trebuie să apară toate cele 4 colțuri ale sale! Factura / extrasul să nu fie îndoite sau împăturite. 

 • Pozele trebuie făcute fără blitz deoarece reflexia acestuia poate acoperi unele date de identificare necesare verificării. Poza trebuie să fie clară, informațiile să fie ușor de citit.

 • Dovada adresei nu trebuie să fie mai veche de 3 luni.

 • Nu ai voie să acoperi informații din poză precum CNP sau adresă. Doar la cardul de debit / credit poți acoperi anumite cifre care vor fi precizate de operator.

 • Cardul trebuie să fie semnat pe spate, altfel este ca o bucată de plastic fără validare / consimțământ din partea posesorului

 

Pasul 6 - Efectuează prima retragere

Banii pot fi retrași doar prin aceeași metodă prin care ai depus. Dacă ai optat pentru o metodă de plată disponibilă doar pentru depuneri, atunci vei putea scoate banii prin transfer bancar sau printr-o metodă de plată propusă de agenție. O retragere poate dura de la câteva ore până la câteva zile în funcție de metoda de plată aleasă, dar și de alți factori precum viteza cu care operatorul confirmă tranzacția, banca cu care tu și operatorul de pariuri lucrați etc.

Ar mai fi și un pas 7 la acest ghid pariuri online- să îți plătești impozitele la stat! Unii, săracii, habar nu au că trebuie să plătească o dată pe an un impozit de 1% la ANAF; stai să se dea niște amenzi să vezi cum se trezesc la realitate. Nu e bătaie așa mare de cap pe cât zic unii sau pe cât te-ai putea aștepta, dacă urmezi indicațiile din acest articol vei vedea ce simplu se rezolvă. 

Dacă ești la primul contact cu pariurile online și cu pariurile sportive în general, atunci recomand să arunci un ochi peste ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga” și să iei ușor ușor la mână articolele recomandate acolo. Vei învăța lucruri noi și vei vedea că pe termen lung vei obține rezultate mai bune și îți va fi mai ușor să te obișnuiești cu avantajele pariurilor online, dar și să faci față capcanelor și tentațiilor de care inevitabil vei da pe parcurs ce joci la pariuri.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri sportive online recomandată de PariuriX.com!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX