1. Home »
  2. Incepatori »
  3. 9 reguli de aur și 18 sfaturi ce te vor ajuta să câștigi la pariuri sportive

9 reguli de aur și 18 sfaturi ce te vor ajuta să câștigi la pariuri sportive

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-10 10:35:00

image 9 reguli de aur și 18 sfaturi ce te vor ajuta să câștigi la pariuri sportive

Aici găsești cele mai importante reguli de aur și sfaturi pentru a obține rezultate mai bune la pariuri sportive, și pentru a putea ieși pe plus pe termen lung. Te-ai gândit vreodată de ce sunt așa puțini acei pariori care reușesc să facă profit constant, și ce au ei în plus față de ceilalți? Se pricep mai bine în a alege cele mai bune pronosticuri la pariuri sportive? Posibil și asta, dar în primul rând sunt capabili să evite capcanele pariurilor online, știu cum să gestioneze momentele grele, știu să rămână cu picioarele pe pământ atunci când prind o serie bună de rezultate și știu cum să respecte planul inițial cap-coadă fără a se abate de la el. 

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 60RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


1. SFATURI PARIURI SPORTIVE - CE SĂ ȘTII DIN START

În primul rând trebuie să îți spun că nu există vreo formulă magică care să asigure profit garantat lună de lună. Nu există nici un parior care să fie mereu pe plus, care să nu piardă niciodată, iar dacă ai auzit pe cineva spunând acest lucru, atunci cu siguranță este doar o minciună. Chiar și pariorii profesioniști care trăiesc din această activitate au luni foarte profitabile, dar și luni în care pierderile sunt mai mari decât câștigurile.

De fapt chiar s-a făcut un sondaj în rândul pariorilor profesioniști din alte țări și s-a ajuns la concluzia că nici unul din ei nu a reușit pe durata mai multor ani să fie profitabil lună de lună fără a avea și luni în care să dea pe minus. Chiar și așa, ei reușesc să își câștige existența din pariuri sportive pentru că au și luni în care câștigă suficienți bani încât să poată acoperi perioadele mai puțin profitabile.De aceea regulile și sfaturile pe care ți le prezint în continuare nu sunt inventate de mine, ci sunt preluate de la pariorii de succes.

Aceste sfaturi și reguli i-au ajutat pe respectivii pariori să ajungă la nivelul la care sunt în ziua de astăzi. Chiar dacă urmezi aceste recomandări ca la carte nu ai garanția că vei ajunge un parior de succes, dar îți vor mări șansele de a ieși pe plus la pariuri sportive pe termen lung. Și cu siguranță vei pierde mult mai greu banii de pe cont. Te rog doar să ai răbdare să citești informațiile de mai jos, deoarece articolul nu este unul chiar scurt. Dar și mai important, să și bagi la cap ce îți spunem. Pentru că mulți cunosc aceste reguli, însă aleg să le ignore. Vom prezenta întâi pe scurt cele mai importante reguli, apoi vom detalia


Cele mai importante reguli cum să câștigi la pariuri

  • Trebuie să ai un money management și un plan de pariere bine pus la punct.
  • Joacă responsabil și nu paria mai mult decât îți permiți să pierzi.
  • Propune-ți un obiectiv realist și nu juca niciodată la recuperare.
  • Joacă doar la cele mai bune case de pariuri și încearcă să pariezi doar pe cele mai bune cote.
  • Nu cumpăra ponturi ”100% sigure” și joacă doar pariuri în care crezi!


2. REGULI DE AUR ALE PARIURILOR SPORTIVE

sfaturi pariuri pe tabla de lemn

REGULA 1 : TREBUIE SĂ AI UN MONEY MANAGEMENT ȘI UN PLAN DE PARIERE BINE PUS LA PUNCT

Înainte să te apuci de pariat, trebuie să știi clar care este bankroll-ul pe care îți permiți să îl aloci acestei activități fără ca viața ta de zi cu zi să fie afectată în vreun fel. De asemenea, trebuie să ai și o strategie de pariuri. Aici nu mă refer neapărat la ceva precum Martingale sau Fibonacci, ci mai degrabă la un mod de alocare a banilor în funcție de câteva reguli prestabilite. La fel de bine ai putea de exemplu să îți impui să joci doar pariuri single pe mize cuprinse între 3% și 7% din bancă în funcție de cât de sigur ești pe un pariu, și în funcție de cotele pe care le joci. Este doar un exemplu; te poți organiza așa cum dorești, atâta timp cât nu joci haotic.
 

REGULA 2 : NU PARIA MAI MULT DECÂT ÎȚI PERMIȚI SĂ PIERZI

Aceasta este una dintre cele mai importante reguli ce ţine de pariurile sportive. Acestea trebuie văzute în primul rând ca o formă de distracţie şi relaxare şi nu un mod de a câştiga sume importante. Daca vin şi câştigurile este cu atât mai bine, însă nu trebuie să te bazezi pe acest aspect şi nici să pariezi special pentru acest motiv. Sunt mulţi pariori care după ce pierd întreaga bancă depusă decid să alimenteze contul pentru a juca în continuare în speranţa că vor recupera pierderile precedente. Însă, de obicei, această decizie aduce la găuri şi mai mari în buget. Este bine să ai stabilită o bancă fixă, pe care s-o joci cu cap.        

Deci niciodată nu lua din banii destinați  altor cheltuieli pentru a îi juca la pariuri, cum ar fi banii de întreținere, de mâncare, sau din cei de vacanță. Dacă ți-ai pierdut banii alocați pentru pariuri, atunci este mai bine să te oprești din pariat luna respectivă și să te reapuci atunci când vei avea din nou bani în plus la care nu le vei simți lipsa în cazul în care pierzi din nou. Vezi câți bani pariezi!
 

REGULA 3 : PROPUNE-ȚI UN OBIECTIV REALIST PE CARE SĂ ÎL ATINGI

Propune-ți un obiectiv realist pe care să-l atingi. O altă regulă importantă de care trebuie sa țină cont mai ales pariorii începători este aceea a propunerii unui obiectiv pentru o anumită perioadă de timp. Cel mai indicat este să ne propunem un obiectiv săptămânal sau lunar. Este foarte important să ne propunem un obiectiv la pariuri pentru a nu juca haotic. Odată obiectivul atins pe o anumită perioadă, este indicat să nu se mai parieze absolut nimic in toată perioada respectivă. Trebuie să ne propunem un obiectiv realizabil, realist și bine raportat la banca noastră inițială. De exemplu, un obiectiv de profit 50% din bancă în fiecare zi este unul fantezist și mult prea greu de îndeplinit. Încercați să vă propuneți obiective ușor de îndeplinit, pentru că orice ban în plus este binevenit.

REGULA 4 : NU JUCA NICIODATĂ LA RECUPERARE

În ce constă jucatul la recuperare? Prinzi o serie mai lungă de pariuri pierzătoare, iar din dorința de a recupera cât mai rapid banii pierduți anterior mărești miza. Astfel 1-2 pariuri câștigătoare ar putea compensa pentru 4-5 pariuri pierzătoare, și ai putea să revii rapid pe 0. Sună bine în teorie. Problema este că dacă pierzi un nou pariu pe o miză triplă decât cea inițială, vei pierde dintr-o lovitură cât pentru 3 pariuri, iar în cel mai scurt timp ajungi să pierzi întreaga bancă alocată pentru pariuri sportive.

Jucatul la recuperare este de fapt greșeala comisă cel mai rapid de pariori, cel mai greu de evitat, cel mai ușor de repetat, și cea care duce cel mai rapid și cel mai des la pierderea întregii bănci. 

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

REGULA 5 : AXEAZĂ-TE ÎN SPECIAL PE PARIURI SINGLE

De ce am trecut-o la reguli și nu la sfaturi? Chiar este atât de obligatoriu să jucăm doar pariuri single? Cam este, cel puțin dacă țintești profit pe termen lung.  Sigur, poți fi genul de parior care joacă doar de plăcere din când în când și care pune un bilet de 20 de meciuri pe 2 lei sperând să dea lovitura vieții, fără a fi o tragedie dacă acest lucru nu se întâmplă. Dar atunci nu mai ai de ce să urmezi un set de reguli.

Dacă vrei ca atunci când tragi linie după câteva luni să fii pe plus, va trebui să mergi pe pariuri single pentru că pariurile multiple depind mai mult de noroc. De exemplu pui 10 bilete simple cu câte 10 pronosticuri fiecare; degeaba îți ies câte 9 pariuri pe fiecare bilet (deci procentaj de câștig de 90%) că nu vei lua nici un ban. Pe de altă parte dacă îți ies doar 10 pariuri din 100, dar toate sunt pe același bilet, atunci ai deja un bilet câștigător.

De aceea zic că depind mult de noroc. Mai apare o altă problemă: cu cât ai mai multe meciuri pe bilet, cu atât valoarea din acel pariu va scădea și asta pentru că sunt oferite payout-uri de 88% - 95%, care ca și cotele se înmulțesc atunci când sunt pe același bilet. Așa poți ajunge să ai un bilet de cotă de 21.67 dar să ai doar 3.12% șanse să câștigi biletul (situație ce poate fi întâlnită la un bilet cu 5 selecții de cote 1.85). 

 

REGULA 6 : JOACĂ DOAR LA CELE MAI BUNE CASE DE PARIURI ONLINE

Există multe case de pariuri online licenţiate în România însă nu toate sunt la fel de bune, astfel trebuie să aigrijă atunci când alegi unde joci. Criteriile cele mai importante pe baza cărora trebuie să alegi agenţia sunt: cotele, interfaţa şi suportul clienţi în limba română, ofertă bogată de partide şi opţiuni de pariere, serviciu de live betting bun, serviciu de live streaming, metode de depunere/retragere pe care să le puteţi folosi.  Atunci când vrei o agenţie cu o ofertă bună de partide uită-te să se axeze pe sporturile şi evenimentele care te interesează pe tine. Degeaba o agenţie are sute sau mii de meciuri de fotbal din ligi secunde din America de Sud dacă ție îți place sp pariezi pe ponturi baschet.

De ce sunt aceste aspecte importante? Deși pentru un începător poate părea greu de crezut, poți câștiga mai mult dacă joci la o agenție bună. Într-un fel este logic; dacă site-ul se blochează fix când vrei să pui un pariu, sau opțiunea de pariere pe care o cauți nu este în oferă, sau te umpli de nervi din cauză că site-ul încarcă greu, este normal ca rezultatele tale să fie afectate. Cotele sunt și ele foarte importante, și chiar pot face pe termen lung diferența dintre a câștiga sau a pierde bani la pariuri sportive.

Nu există o agenție de pariuri perfectă, iar de aceea recomand să deschizi cont la măcar 2-3 din cele cinci case de pariuri online recomandate de PariuriX.com. Așa vei putea plasa fiecare pariu la cea mai bună cotă, vei putea găsi la un operator opțiuni de pariere care lipsesc la altul, vei putea profita tot timpul de pe urma celor mai bune promoții etc.
 

REGULA 7: NU EXAGERA! DEPENDENȚA DE JOCURI DE NOROC ESTE O PROBLEMĂ GRAVĂ!

Dacă vă jucaţi mai multe ore într-o zi eventual o să obosiţi (chiar fără să vă daţi seama). Asta înseamnă că o să vă mai pierdeţi şi din luciditate şi o să fiţi mai predispuşi să faceţi greşeli. De asemenea, dacă vă jucaţi prea mult există riscul să ajungeţi chiar şi la dependenţa de pariuri sportive. Aceasta este o problemă care există în rândul multor pariori şi care de regulă are ca efect principal pierderea de sume mari de bani. În anumite cazuri poate duce şi la depărtarea de prieteni şi familie sau la probleme psihice. O persoană dependentă de pariuri sigur nu va mai putea urma o strategie şi un plan clar şi se va abate de la reguli în speranţa că va putea genera câştiguri rapide.

Acesta va face tot posibilul să-şi suplimenteze banca atunci când pierde toţi banii din cont. Dependenţa de pariuri este la fel de gravă ca cea de alcool, tutun sau droguri şi trebuie privită ca un risc real. Este bine să aveţi stabilit un anumit target pentru fiecare zi (unul realist) iar atunci când l-aţi atins să renunţaţi la pariuri în acea zi. De asemenea, dacă vă simţiţi obosit, frustrat sau pur şi simplu aveţi o zi proastă este mai bine să vă opriţi din pariat măcar până în ziua următoare.

 

REGULA 8: NU JUCA PRONOSTICURI LUATE DE PE ALTE SITE-URI FĂRĂ A LE ANALIZA 

Pe site-urile respective sunt tipsteri specializaţi care poate au o mai mare experienţă decât voi, dar niciun astfel de site nu îți garantează că vei câştiga. Încearcă să treci şi prin ”filtrul propriu” un pariu, înainte de a-l plasa. Nu uita că joci proprii bani şi nu considerăm că este foarte bine să vă jucaţi banii pe ce recomandă alţii care poate n-au cu nimic în plus faţă de voi.

Acest sfat este valabil și în ceea ce privește ponturile recomandate de specialiștii PariuriX.com. Deși avem unii dintre cei mai buni tipsteri din România, nu este o idee bună să copii pur și simplu un pont. Plasează doar acele pariuri cu care ești și tu de acord, pentru că este destul de aiurea să pierzi pe mâna altuia. Nu uita că poți verifica statistica fiecărui specialist PariuriX în parte pentru a vedea care a avut rezultate mai bune per total, sau care este mai în ”formă”.
 

REGULA 9: NU CUMPĂRA NICIODATĂ PONTURI ”100% SIGURE”

Ponturile sunt 100% sigure, dar doar pentru cei care le vând, pentru că ei câștigă garantat bani de pe urma fraierilor ca tine care pun botul. Pe internet apar zi de zi ţepari care încearcă să-i păcălească pe cei mai naivi dintre pariori. Promit că pariul este 100% sigur (NU EXISTĂ AŞA CEVA) sau promit că dacă pariul este pierdut vi se dă banii platiţi pe el înapoi. Poate că unii se vor ţine de cuvânt şi vă vor da banii înapoi, dar doar cei pe care i-aţi plătit, nu şi miza pariului (deși tare mă îndoiesc că vezi și atât). Evitaţi să credeţi in ponturi sigure. Sunt site-uri serioase, dar foarte puţine şi acelea nu vând meciuri ”100% sigure”, ci vă promit un procent decent de câştig. Căutaţi pe internet subiecte de genul ”ţeapă paid picks” ”ţeapă ponturi plătite”, ”mafia paid picks” şi veţi vedea ce lucruri interesante veţi găsi.

Accesează ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga” pentru a găsi într-un singur lor cele mai bune articole și tutoriale despre pariuri sportive!

 

3. SFATURI UTILE CE TE VOR AJUTA SĂ CÂȘTIGI LA PARIURI


 

SFAT 1 : NU PARIA PE CE NU CUNOȘTI

Pot fi zile când oferta sportivă să fie destul de săracă. Totuși anumite agenții de pariuri pe internet oferă o sumedenie de meciuri din campionate necunoscute chiar și în acele zile. Mulți dintre cei care pariază, din lipsa altor meciuri, vor fi tentați să parieze pe acelea. Problema e ca de multe ori asemenea meciuri pot avea o desfășurare mai ciudată decât meciurile cunoscute, sau pur și simplu să se joace diferit față de cum sunteți obișnuit în campionatele puternice. Nu este neapărat o idee rea să pariați pe campionate mai mici, atâta timp cât le cunoașteți; dar e o idee proastă să pariați pe o echipă despre care nu știți nimic din simplul motiv că este favorită. De asemenea evitați să pariați pe un sport necunoscut, chiar dacă analizați un meci înainte.

Echipele se pot comporta foarte diferit de la sport la sport (de exemplu în hochei forma de moment a unei echipe contează mult mai mult decât la fotbal). Este bine să știți cum se face în mod corect o analiză pe acel sport, înainte de a paria pe el. De obicei acest gen de pariuri reprezintă adevărate capcane pentru mulți pariori, ei pierzând sume semnificative pentru că meciuri între echipe necunoscite li se par destul de sigure la prima vedere.


SFAT 2 : NU PARIA EXCESIV PE FAVORIȚI

În general echipe ca Barcelona, Real Madrid au cote cu mult sub ce ar trebui să aibă. Casele de pariuri ”taie” din cota reală pentru că se pariază excesiv pe acest gen de formaţii şi vor astfel să se asigure că nu ies în pierdere dacă acestea câştigă. În plus să pariaţi pe o cotă de 1.10, oricât de sigură ar părea ea nu se merită. Daca aţi pierdut o singură dată o astfel de cotă aveţi nevoie de zece pariuri similare câştigate pentru a recupera pierderea. Nu spuneţi că este imposibil să pierdeţi o astfel de cotă pentru că dacă urmariţi oferta de pariuri veţi observa că aproape zilnic măcar o echipă mare favorita fie face egal, fie pierde.


SFAT 3 : NU TE BAZA FOARTE MULT PE STATISTICA MECIURILOR DIRECTE

Da, statistica are şi ea un rol bine definit în alegerea unui pronostic, dar ţineţi cont de anumite aspecte. Dacă o echipă şi-a schimbat antrenorul din campionatul trecut este foarte posibil ca antrenorul avut în prezent să aibă alt stil de joc şi astfel istoricul întâlnirilor directe este puţin irelevant. Dacă de la o echipă lipsesc 3-4 jucători importanţi faptul că echipa respectivă a câştigat ultimele 2-3 meciuri (cu jucătorii respectivi în teren) este aproape egal cu zero.


SFAT 4 : NU PARIA CU SUFLETUL

De câte ori nu s-a întâmplat ca în zile cu meciuri importante (cum ar fi atunci când juca Steaua în primăvara europeană, sau naționala României un meci important) să vezi prin agenții stradale pariori care joacă sume fabuloase, cu mult peste ce jucau de obicei? Care era motivul? Unul singur: țineau cu respectiva echipă și sperau ca ea să câștige. Dar acesta nu este nici pe departe un argument logic.

Dacă simpatizezi o echipă sau un sportiv nu înseamnă că trebuie să pariezi tot timpul pe aceasta/acesta. Analizează meciul respectiv, vezi dacă cea/cel cu care simpatizezi are şanse reale să câştige şi de abia apoi pariază. În cel mai rău caz dacă nu ai argumente logice care să te facă să pariezi pe respectiva echipă cu care simpatizezi evită meciul. Totuşi, sunt banii tăi în joc.

 

SFAT 5 : EVITĂ DERBY-URI DE DE CLASAMENT SAU ÎNTRE ECHIPE DIN ACELAȘI ORAȘ

Un derby fie că este vorba de unul de clasament sau despre un derby între două echipe din acelaşi oraş trebuie să fie ”no bet”.  Într-un astfel de joc intervin orgolii, miză suplimentară şi astfel jocul poate avea un deznodământ puţin predictibil, aşa că mai bine staţi deoparte.
 

SFAT 6 : NU PLASA PARIURI ÎN FUNCȚIE DOAR DE COTE

Pentru un parior aflat la începutul drumului în acest domeniu al pariurilor sportive, cotele mari oferite de casele de pariuri sunt văzute ca adevărate mine de aur. Este foarte adevărat, o cotă de 4 este mult mai tentantă decât o cotă de 1.25, însă statistic vorbind o cotă de 4.00 iese caștigătoare mult mai greu decât o cotă de 1.25, așa că aveți mare grijă și la acest aspect.

În aceeași ordine de idei, dacă un parior se apucă să practice strategia Easy Money de exemplu, acesta ar putea fi tentat să parieze pe orice cotă de 1.10 sau 1.05 îi sare în ochi. Este o greșeală foarte mare, deoarece indiferent de cotă un pronostic trebuie analizat înainte de a fi jucat. Chiar și în cazul pariurilor de cotă 1.10, sunt unele pronosticuri mai sigure ca altele, și doar cu o analiză corectă vei putea evita eventuale surprize.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

SFAT 7 : VEZI PE CARE MECIURI SE MERITĂ SĂ PARIEZI ȘI PE CARE NU

Dupa ce analizăm o partidă trebuie să decidem dacă cota oferită este suficient de bună pentru a paria pe meciul respectiv. De multe ori echipele mari, cu nume, primesc cote foarte mici comparativ cu şansa reală ca ele să câştige partida respectivă. Ideal este să căutăm acele pariuri numite „value bets” unde probabilitatea ca un pronostic să fie câştigator este mai mare sau cel puţin în raport cu cota oferită. De asemenea, trebuie să evităm meciurile în care sunt şanse mari ca o surpriză să aibă loc, cum ar fi partidele echipelor inconstante în rezultate sau partidele fără miză.

 
SFAT 8: UTILIZEAZĂ O STRATEGIE DE PARIURI

La pariurile online posibilitatea de a folosi o strategie este destul de tentantă datorită nenumăratelor posibilităţi şi libertăţii mult mai mari pe care o au pariorii faţă de agenţiile de cartier. Folosirea unei strategii la pariuri online este în regulă, pentru că vă permite să pariați într-un mod organizat și calculat fără a vă abate de la reguli, iar astfel este mai greu să comiteți anumite erori și greșeli ca atunci când jucați haotic.Pe de altă parte este bine să conştientizaţi că nici o strategie nu este 100% sigură. Fiecare implică propriile riscuri, la fel cum o fac şi pariurile obişnuite. Orice strategie poate să fie falimentară la un moment dat. Este bine să vă documentaţi bine şi să vedeţi care sunt plusurile, minusurile şi potenţialele riscuri la care vă supuneţi.

Pentru a vedea care sunt strategiile de pariuri propuse de membrii comunității PariuriX.com, pe forum. 

SFAT 9: TRATEAZĂ PRECAUT PARIURILE LIVE

Acestea reprezinză o metodă bună de imbogăţire rapidă, însă şi de falimentare. Pariurile live au loc de regulă foarte rapid şi puteţi plasa mai multe într-o zi decât aţi face-o pe pariuri înaintea unor partide. Astfel şi mărimea băncii voastre va lua o anumită direcţie mai rapid. Problema la pariuri live este că dacă vă impacientaţi şi începeţi să jucaţi la recuperare este foarte posibil să vă pierdeţi întreaga bancă într-un interval de câteva minute.

De asemenea, unele agenţii au o ofertă foarte bogată de partide live, care includ meciuri din campionate anonime de fotbal sau partide de tenis între tenismeni necunoscuţi. Acestea pot reprezenta o tentaţie mare pentru pariorii neexperimentaţi, pentru că la prima vedere li se va părea că cotele oferite sunt foarte bune raportate la posibilitatea de a ieşi acel pariu. Problema este că, fiind meciuri între echipe sau jucători de mâna a doua, aceştia nu vor juca precum o fac echipele cunoscute. Astfel şi posibilitatea unei desfăşurări mai ciudate şi mai neaşteptate creşte.
 

SFAT 10: DACĂ PARIEZI LIVE URMĂREȘTE RESPECTIVUL MECI

Este o greseala destul de mare să pariați live fără să urmăriți un meci. De exemplu cineva care observă o echipă favorită că este condusă ar fi tentat să parieze pe ea că va întoarce scorul. Dar e foarte important să vedeți desfășurarea partidei și să decideți dacă acel avantaj este întamplător sau dacă chiar echipa favorită are o zi mai proastă. Urmărind partida, veți evita să plasați un pariu pe care nu ar trebui să îl puneți.
 

SFAT 11: FII FOARTE ATENT PE CE PARIEZI

Afişarea tipurilor de pronosticuri diferă de la agenţie la agenţie. La o casă de pariuri este posibil ca cotele pentru numărul de goluri să fie afişate în formatul sub/peste, iar la alta peste/sub. Dacă sunteţi obişnuiţi cu un anumit sistem şi schimbaţi agenţia fiţi foarte atenţi pentru că riscaţi să pierdeţi bani prosteşte, dintr-o neatenţie. Verificaţi de asemenea încă o dată biletul după ce l-aţi finalizat. Un pariu odată plasat nu mai poate fi anulat.
 

SFAT 12 : FII CALM ȘI STĂPÂN PE SITUAȚIE CÂND PARIEZI

Încercaţi să luaţi cele mai corecte decizii. Evitaţi să pariaţi când sunteţi în stări de spirit extreme. Dacă aveţi probleme de orice natură cu siguranţă gândul vostru nu va mai fi 100% focusat pe pariuri şi trebuie să staţi deoparte până rezolvaţi problemele. De asemenea evitaţi să pariaţi după ce aţi avut un câştig mare sau după o perioadă mai slabă. Dacă aţi câştigat un bilet cu cota 100 nu înseamnă că trebuie să investiţi toţi banii în alte bilete, jucaţi calculat. Dacă aţi pierdut o serie lungă de bilete poate că este mai bine să analizaţi unde aţi greşit, ce anume apreciaţi eronat în alegerea pariului.
 

SFAT 13 : NU NEGLIJA PROMOȚII ȘI BONUSURI ATRACTIVE

Sunt mulți care spun că pariorii profesioniști nu țin vreodată cont de oferte promoționale. De fapt o fac pentru că aceste promoții le oferă posibilitatea de a câștiga mai mult din pariurilor lor, sau de a primi pariuri gratuite și bani în plus, iar astfel au doar de câștigat. Desigur, asta cu condiția ca promoțiile respective chiar să se merite și să nu vină cu condiții ascunse care să te încurce și care să te tragă în jos. Dar de exemplu agenții precum unibet.ro, sportingbet.ro, betfair.ro, betano.ro sau netbet.ro au atât bonusuri de bun venit cât și oferte ocazionale ce nu ar trebui neglijate. Iar dacă îți deschizi un cont prin PariuriX vei beneficia de o ofertă exclusivă și îmbunătățită față de cea standard. 
 

SFAT 14 : IA O PAUZĂ ATUNCI CÂND PRINZI O ZI PROASTĂ

Indiferent de activitatea pe care o practici, sunt pur și simplu zile în care nimic nu merge așa cum ar trebui. Dacă astrele nu îți sunt favorabile și pierzi toate pariurile posibile indiferent ce ai face, atunci este mai bine să nu îți forțezi norocul și să iei o pauză până ziua următoare. După un somn bun vei avea mintea mai limpede și vei putea lua decizii mai bune. Sunt mulți pariori care au pierdut într-o singură zi tot ce au câștigat într-un an pentru că nu au știut pur și simplu când să se oprească.
 

SFAT 15 : OPREȘTE-TE DIN PARIAT CÂND NU EȘTI CONCENTRAT SAU EȘTI BĂUT

În aceeași ordine de idei ca la punctul precedent, dacă ești cu gândul în altă parte sau ai mintea îmbibată cu alcool, atunci ia o pauză până vei putea fi focusat pe ceea ce ai de făcut. Vei vedea că pe termen lung vei avea de câștigat dacă plasezi pariuri sportive doar atunci când te concentrezi 100% pe această activitate.
 

SFAT 16 : ÎNVAȚĂ DIN GREȘELI

Nici un parior nu le știe pe toate; indiferent câte articole și cărți citești, câte sfaturi urmezi și câte statistici consulți, este inevitabil ca mai devreme sau mai târziu să faci și greșeli. Este omenește. Important este să înveți din aceste greșeli pentru a nu le repeta. Ai jucat o dată la recuperare și ai rămas cu buza umflată? Încearcă să nu mai repeți aceeași greșeală de alte șapte ori cum fac alții.
 

SFAT 17 : ȚINE O EVIDENȚĂ A PARIURILOR TALE

Acesta este capitolul la care cei mai mulți jucători stau foarte prost, adică nu își țin o evidență a pariurilor. Deși la prima vedere nu este un lucru folositor, o evidență a pariurilor vă poate arăta situația clară în care va aflați în urma pariurilor efectuate și puteți, după o perioadă mai mare de timp, să trageți niște concluzii obiective de pe urma cărora să vă măriți șansele de câștig. Pentru asta, puteți să vă faceți un jurnal de pariuri pe cel mai mare forum de pariuri din Romania, unde este posibil sa primiți și sfaturi de la alti pariori.
 

SFAT 18 : IMPLICĂ-TE ÎNTR-O COMUNITATE ONLINE

Sunt mult mai multe sfaturi de care ar trebui să ţineţi cont pentru a deveni un parior de succes. Multe lucruri se învaţă însă în timp. Astfel, este recomandat să vă implicaţi într-o comunitate de pariori unde puteţi face schimb de experienţe cu alţi pariori, unde puteţi cere sfaturi pariorilor mai experimentaţi şi unde puteţi afla lucruri noi pe care nu le ştiaţi. În momentul de faţă cea mai bună astfel de comunitate din România este, fără să fim modeşti, PariuriX.com.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

 Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX