1. Home »
 2. Incepatori »
 3. Pariuri online vs pariuri offline?

Pariuri online vs pariuri offline?

Baicu Marius
Baicu Marius

2020-04-15 01:10:00

image Pariuri online vs pariuri offline?

Pariuri online vs pariuri offline –  care mod de a juca la pariuri sportive este mai bun? Aceasta este o întrebare pe care pariorii și-o pun de mulți ani, și la care PariuriX.com va încerca să răspundă în cele ce urmează luând în considerare toate aspectele importante, și punându-le în balanță. Unul din primele subiecte care ne interesează este reprezentat de taxe și impozite, mai ales că legislația pariurilor sportive și modul de impozitare s-a schimbat în 2015. Apoi vom discuta despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de pariu, vom lua două studii de caz, și vom trage în final câteva concluzii.

ACEASTA ESTE CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!
 

PARIURI ONLINE VS OFFLINE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Taxe și impozite online și offline

 2. Avantaje și dezavantaje pariuri pe internet

 3. Avantaje și dezavantaje pariuri stradale

 4. Studiu de caz: agenție online vs agenție offline

 5. Studiu de caz: diferența între cât câștigă un parior online și unul offline

 6. Agenții de pariuri sportive online recomandate de PariuriX.com

 

1. TAXE ȘI IMPOZITE ONLINE ȘI OFFLINE

Taxe și impozite la agenții de pariuri sportive de cartier

La agenţiile de pariuri sportive de cartier recent s-a modificat modul de impozitare a câştigurilor. Până să vorbim despre acea taxă să amintim că la plasarea fiecărui bilet se opreşte o taxă de 5% din suma pariată. Pariaţi 100 RON, din ei 5 RON reprezintă taxa, aţi mizat 1.000 RON pe un bilet, ați plătit 50RON comision. Pentru unii această taxă nu este ceva însemnat, mai ales pentru cei care pariază 2-3 RON pentru că suma oprită este ce-i drept infimă. Ia în considerare faptul că cei 5% din miză este implicit și echivalentul a 5% din câștig. 5RON lăsați în taxe se transformă în 500RON dacă ai câștigat un bilet de cotă 100. 

A doua taxă percepută de agenţiile de pariuri sportive offline este cea de 1% din câştigurile mai mici de 15.000 de euro. Nu le luăm în calcul şi pe celelalte pentru că se presupune că dacă aveţi un bilet cu câştig mai mare de 67.000 împărţiţi mizele pe două bilete (deși am văzut destui pariori care făceau greșeala de a nu se gândi la acest lucru). O să spuneţi că acest 1% va fi oprit şi la online de anul acesta şi că este acelaşi lucru. De acord cu prima parte, nu însă şi cu finalul frazei precedente. Vă vom explica mai târziu de ce 1% opriţi din câştig la offline nu este 1% din retragere la online.

 

Taxe și impozite la agenții de pariuri sportive online

În prezent online nu plătim nici o taxă la plasarea biletelor sau la deschiderea unui cont, dar putem juca doar la agenții licențiate (click aici pentru mai multe informații). În noua lege scrie că trebuie să plătim 1% din valoarea unei retrageri dacă aceasta nu depăşeşte 15.000 de euro şi 16% sau 25% pentru sume mai mari. Rămânem însă cu acel 1% pentru că nimeni nu va retrage mai mult de 15.000 de euro într-o tranzacţie. Aceaste taxe se vor aduna şi va trebui să le plătim în primăvara anului următor. Ca să înţelegeţi exact cum se percep taxele vă oferim un exemplu, valabil de când vom avea case de pariuri online licenţiate în România.

Exemplu:
- retragem 1.000 de euro în luna mai - vom avea de plătit 10 euro taxă
- retragem 200 de euro în luna iulie - vom avea de plătit 2 euro taxă
- retragem 3.000 de euro în luna noiembrie - vom aveaa de plătit 30 de euro taxă
Taxe totale de plată: 42 de euro, sumă ce trebuie plătită în a doua treime a anului următor la ANAF

Să mai adaugăm la taxele la agenţiile de pariuri online şi comisionul plătit atunci când retragem banii de la bancomat. De exemplu banca unde am eu cont (Transilvania) îmi oprește 6RON la fiecare retragere. Este un comision al băncii, nu a casei de pariuri, însă ideea este că eu pierd acești bani. De asemenea, unii operatori online percep anumite taxe de până la 2% - 3% la depuneri, dar aceste taxe sunt percepute doar de vreo 2-3 agenții, și doar la vreo 2-3 metode de plată. Deci ele nu reprezintă o ”regulă”, ci mai degrabă o excepție. Amintim de aceste taxe pentru că la offline ele nu sunt plătite. Sunt însă și metode de plată prin care poți depune și retrage bani online fără a plăti măcar un leu comision. Depunerile la Netbet prin Cash Card și Smith & Smith sunt exemple foarte bune în acest sens. Detalii AICI!

Află tot ce trebuie să știi despre casele de pariuri online

 

2.AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE PARIURI PE INTERNET

Avantaje pariuri online

Aici sunt destul de multe de spus. În opinia noastră nu există termen de comparaţie între pariurile offline şi online, acestea din urmă având foarte multe avantaje. Le vom enumera în cele ce urmează pe cele care sunt foarte importante şi care ar trebui să decidă un parior să joace online.

 • La agenţiile de pariuri online putem paria oriunde ne-am afla - Dacă avem un cont la o casă de pariuri online atunci vom putea paria indiferent de locul unde ne aflăm, condiţia fiind să avem o conexiune la internet, fie că vorbim despre pc, laptop, telefon sau tabletă. Putem astfel să pariem şi atunci când suntem la facultate, la job, în concediu la mare sau la munte ori pe stadion urmărind echipa favorită. De regulă semnal la mobil este aproape peste tot, deși este drept că am ajuns recent prin anumite zone unde în cel mai bun caz aveam Edge.

 • Online putem paria la orice oră - Agenţiile de pariuri au program, dacă putem spune aşa, 24 din 24. Nu ne trebuie decât o conexiune la internet pentru a ne plasa pariul, fie că vrem s-o facem dimineaţa la ora 7 înainte de a pleca la job sau noaptea la ora 24 înainte de a ne băga la somn.
   
 • Putem paria live - Toate casele de pariuri online vă oferă posibilitatea de a paria live 24 de ore din 24. La cele mai bune case de pariuri online avem în orice minut măcar un eveniment pe care putem miza în timp real. Mai mult, putem paria live, cu ajutorul unui dispozitiv mobil cu conexiune la internet, şi atunci când suntem pe stadion la un meci de fotbal sau în sală la un meci de handbal sau baschet.  Descoperă cele mai bune case de pariuri live!
   
 • Agenţiile de pariuri online au o ofertă bogată - Oferta sportivă a caselor de pariuri online este suficientă pentru a mulțumi majoritatea pariorilor. Nu comparăm cu offline-ul, pentru că fiecare ”mediu” are în ofertă anumite opțiuni de pariere care lipsesc din celălalt. De exemplu online găsim handicapuri asiatice, offline găsim multe pariuri combinate. Însă ideea este că oferta de pe internet este foarte bogată, cel puțin la agențiile de top.
   
 • Casele de pariuri pe internet oferă bonusuri - La majoritatea caselor de pariuri online avem un bonus la primul depozit sau pariu. Fie că vorbim despre un procent din suma depusă sau un pariu fără risc aceste bonusuri n-au cum să nu atragă atenţia. Făcusem la un moment dat un calcul şi dacă ar fi să luăm toate bonusurile oferite de casele de pariuri recomandate de PariuriX.com ajungeam la o suma de câteva mii de lei. În plus, pe lângă aceste bonusuri avem şi diverse promoţii sau la unele case bonusuri de fidelitate. Aceste bonusuri pot fi un punct de pornire pentru pariorii aflaţi la început de drum. Aici puteți găsi o listă cu toate bonusurile de bun venit oferite de casele de pariuri online licențiate:  https://pariurix.com/agentii/top-bonus
   
 • Pe net avem posibilitatea de a închide un pariu aflat în desfășurare - Dacă am jucat un pronostic online şi meciul nu se desfăşoară aşa cum ne aşteptăm putem să închidem pariul şi să mai recuperăm o parte din miză. Sau dacă pariul pus are şanse foarte mari de a ieşi putem închide pariul înainte ca acesta să fie decis, astfel încât să câştigăm mai repede, o sumă mai mică, şi să scăpăm de emoţii. Sigur, există și varianta de a juca contră. Dar este mai complicat la o agenție stradală. Nu-i imposibil, dar acum depinde și la ce oră are loc meciul (să fie deschisă agenția) și să poți ajunge la timp acolo.
   
 • Suport tehnic la orice oră - Pentru pariorii începători este foarte important să aibă posibilitatea să primeasca raspunsuri corecte și concrete la orice întrebare, nelămurire sau probleme legate de pariurile sportive. La majoritatea caselor de pariuri online licențiate (cel puțin cele recomandate de PariuriX) jucătorii au la dispoziție un chat live unde pot discuta cu operatorii despre orice problemă întâmpinată, iar alte forme de contact sunt adresa de email unde veți primi raspunsuri într-un timp destul de scurt și numerele de telefon pe care le puteți apela. 
   
 • Transmisiuni live a principalelor evenimente sportive - Pe lângă platforma de pariuri live pe care o gasiți la toate casele de pariuri importante, unele oferă clienților săi și posibilitatea de a privi evenimentele sportive pe care pariază, casele online oferind transmisiuni live la principalele evenimente sportive. Aceste transmisiuni pot fi urmărite gratuit, dacă aveți o balanță pozitivă a contului. Ele vin iarăși în ajutorul pariorilor deoarece se poate urmări clar evoluția unei echipe sau a unui jucător și se pot lua cele mai bune decizii cu privire la pronosticurile alese.
   
 • Pariurile online oferă mai multă flexibilitate – Dacă vreți să aplicați o strategie precum Martingale sau Fibonacci, sau să nu mai zic de strategii precum Minutul Următorului Gol, este foarte dificil spre imposibil de practicat offline! Dacă nu mă crezi încearcă, să nu zici că vorbesc prostii. Aș zice că la agenții stradale este greu de jucat și pariuri single; adică se poate, dar dacă sunteți genul de pariori care pun zilnic 20 – 30 de bilete cu un singur meci, nu cred că vreți să vă jucați offline decât dacă aveți ceva cu casiera de vreți să o chinuiți. Sau din contră vă place de ea, iar atunci vă înțeleg. Dar trebuie să te gândești dacă chiar ești dispus să faci atâtea drumuri zilnice.
   
 • Posibilitatea gestionării unui buget potrivit pentru pariuri. Deși la prima vedere veți spune că nu este un aspect important, acesta poate fi unul foarte folositor pentru pariorii care cheltuie prea mulți bani. Astfel, la casele de pariuri online vă puteți seta limite de depuneri pe luna, astfel că nu veți putea cheltui mai mulți bani decât cei plănuiți inițial. Mă rog, și la agenții de cartier poți. Te încui în casă, ai aruncat cheia și ai rezolvat problema :)

Ar mai fi multe de spus, dar câteva dintre avantajele avute de pariori la agenţiile de pariuri online le vom trece la dezavantajele avute de cei care pariază offline.


Dezavantaje pariuri online

Pariurile pe internet au şi ele dezavantajelor lor, că nu or fi perfecte.

 • Câştigurile la casele de pariuri online sunt ridicate ceva mai greu - Atunci când retragem de la o casă de pariuri pe internet banii ne ajung în contul bancar în circa 3-5 zile lucrătoare. Astfel dacă efectuăm o retragere vineri s-ar putea să dureze circa o săptămână până să putem beneficia de bani, asta în timp ce offline putem ridica suma câştigată în ziua următoare. Acest dezavantaj poate fi însă "acoperit". Dacă folosim portofelul online Skrill (deschide un cont Skrill chiar acum) şi avem şi un card de la ei atunci vom putea retrage câştigurile foarte rapid. Casele de pariuri online procesează plăţile în Skrill de maxim 24 de ore. Dacă efectuăm o retragere vineri dimineaţă, banii ne intră în contul Skrill până seara şi-i putem retrage apoi direct de la bancomat.  Este drept, că asta aduce cu sine alte probleme, cum ar fi plata unor taxe suplimentare. Află mai multe despre Skrill: https://pariurix.com/totul-despre-skrill-si-cardul-skrill.html.
   
 • Tentaţia de a paria live - Multe persoane se plâng că pierd bani mulţi pentru că pariază live foarte mult. Un parior însă trebuie să fie echilibrat şi să aibă stăpânire de sine. Cine ştie că are aceste calităţi atunci cu siguranţă nu va avea probleme cu tentaţia de a paria live pe meciuri din competiţii necunoscute. Aceeași problemă o au unii pariori și cu pariurile de pe telefon sau tabletă – nu sunt suficienți de concentrați la muncă sau la școală fiindcă pariurile din mers le distrag atenția. Dar aici este mai degrabă vina pariorului, și nu a altcuiva.
   
 • Posibilitatea limitării sau blocării contului la o casă de pariuri online - Trecem aceste lucruri la dezavantajele avute de pariurile online, deşi dacă ne gândim bine nu sunt probleme comune. De limitarea la o casă de pariuri online putem scăpa uşor, deschizând cont la o altă agenţie. Sunt destule agenţii care nu limitează jucătorii, dar la fel de adevărat este că sunt şi câteva agenţii unde cei care câştigă mult sunt limitaţi, dar aceste case de pariuri online se pot evita uşor căutând informaţii pe internet. Unele persoane se trezesc cu contul blocat, dar nu din vina agenţiilor ci din a lor. Dacă la înregistrare completăm corect toate datele, iar atunci când efectuăm depunerile folosim doar propriul card atunci nu vom avea probleme. În schimb dacă la înregistrare folosim la nume diminutive sau completăm data naşterii greşit, iar când depunem o face de pe un alt card decât cel al nostru (la anumite case ne lasă să depunem cu carduri care nu sunt ale celui care deţine contul) atunci am putea să avem contul blocat. Există  și alte motive care pot duce la blocarea contului, cum ar fi nerespectarea anumitor reguli, dar din nou este vina pariorului. Mai multe detalii găsești AICI. Oricum dacă vrei să nu fii limitat niciodată, joci la betting echange pe Betfair și gata!
 • Probleme tehnice apărute - acestea pot fi atât din vina operatorului, cât și din vina ta sau a unor factori independeți. La prima categorie aș trece stabilitatea site-ului de pariuri: poate să se blocheze, să aibă bug-uri, să meargă prost o perioadă și așa mai departe. Totuși dacă joci la o agenție bună astfel de probleme sunt mai rare. Apoi se poate întâmpla să îți pice curentul, să se ia netul, să se strice calculatorul etc. Când ești pe mobil poate într-o zonă pierzi semnalul și din cauza asta ratezi un pariu, și așa mai departe. Offline mai rar se întâmplă să se defecteze ceva (bine, și acolo poate să pice curentul, netul, sau să fie probleme cu soft-ul).

 

3.AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE PARIURI STRADALE

Avantaje avute de pariurile offline

Pentru a fi un articol cât mai corect, am decis să scoatem în evidență și avantajele avut de pariurile offline.

 • Ridicarea rapidă a câştigurilor - mai nou la majoritatea agenţiilor de pariuri de cartier putem ridica câştigurile la doar câteva zeci de minute după ce biletul a fost declarat câştigător. Acesta este considerat un mare avantaj de către cei care pariază exclusiv offline pentru că ridică sumele câştigate imediat, spre deosebire de pariorii online care aşteaptă în general 3-4 zile lucrătoare până le intră retragerile în conturi.
   
 • Lipsa grijilor legate de plata impozitelor - După noile reglementări tot mai mulţi pariori care joacă online îşi pun întrebări ce sume vor avea de plătit şi când trebuie să fie acestea plătite. Dacă jucaţi offline taxele sunt oprite automat atunci când aţi scăpat de bătăi de cap şi de un drum pe an la ANAF pentru plata acelei taxe. Este drept, drumul respectiv se rezolvă rapid și fără bătăi de cap dacă știi ce ai de făcut.
   
 • Modificarea cotelor este mai lentă - Alţi pariori consideră un avantaj faptul că la offline se modifică mai greu cotele şi astfel se poate profita în anumite cazuri când cotele unor pronosticuri ajung să fie mai mari decât la offline. Totuşi, în ultima perioadă şi agenţiile de pariuri de cartier au obiceiul să modifice cotele, dar despre asta vom vorbi la dezavantajele avute de agenţiile offline.
   
 • Siguranţa datelor şi a banilor - La agenţiile de pariuri de cartier avem nevoie doar de două lucruri pentru a ridica câştigurile: nume şi cod numeric personal. În plus suntem siguri că primim câştigurile. Bine, în mod normal nici online n-am avea motive să ne facem probleme legate de banii din cont, atâta timp cât jucăm cinstit, iar la înregistrare folosim datele corecte.
   
 • Diversele bonusuri oferite pentru pariuri multiple - Cei care deţin case de pariuri offline sunt conştienţi că cu cât jucătorii pariază mai multe evenimente pe un bilet cu atât şansele ca iei să piardă cresc. Tocmai de aceea oferă bonusuri pentru biletele care au minim 5-6 evenimente, bonusuri care ajung până la dublarea câştigului dacă pe bilet se ajunge la 20 sau 30 de evenimente, în funcţie de agenţie. Prin aceste bonusuri agenţiile de pariuri de cartier nu fac altceva decât să atragă pariorii în capcană- Câţi dintre voi n-aţi adăugat măcar o dată un pronostic în plus pe bilet doar pentru a mai câştiga 5% în plus la bonus? Însă chiar și așa nu putem neglija prezența acestor bonusuri; și unele case de pariuri online le au,dar ele de regulă nu oferă bonusuri la fel de mari, iar unele dintre ele solicită rularea bonusului.

ACEASTA ESTE CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

 

Dezavantaje avute de pariurile offline

 • Taxa oprită în valoare de 5% din miză şi 1% din câştig - Vorbeam mai sus de taxe şi acestea percepute offline reprezintă un mare minus asumat de cei care pariază offline. Vom face ceva mai jos un studiu de caz să vedeţi ce diferenţe sunt datorită acestor taxe între offline şi online.
 • Riscul de a nu putea să pariem din diverse motive - Pot interveni diverse impedimente cum ar fi uneori dai de coadă, uneori poate nu ai curent, alteori internet. Desigur, asta se întâmplă mai rar, la fel cum și online poate nu mai ai net.

 • Greşelile făcute de operatori - Din nou probabil sunt foarte mulţi care s-au trezit acasă măcar o dată cu un pronostic neales de ei. Când jucăm 1-2 bilete aceasta nu este o problemă pentru că ştim în mare ce am ales şi observăm o eventuală eroare. Dacă însă avem într-o zi vreo zece bilete cu 9-10 pronosticuri pe fiecare este greu să mai reţinem tot ce jucasem acasă şi se poate strecura o greşeală care la sfârşit poate să ne fie fatală. Dar din nou, și la agențiile online mai apar greșeli (cote și informații afișate greșit, pariuri validate incorect etc). Deci nu zic că la ele este totul perfect!
   
 • Programul agenţiilor de cartier reprezintă un alt dezavantaj al acestora. Majoritatea se deschid la ora 10. O persoană care pleacă la job, facultate etc la ora 8-9 şi ajunge seara acasă după ora 17 într-o zi de sâmbătă a cam ratat tot ce contează (Germania, meciurile din Anglia etc). Sigur, dacă reușești să te sincronizezi e perfect. Mulți aveți agenții la bloc sau în drum spre școală / servici, iar atunci pentru voi nu mai este chiar un dezavantaj, nu?
   
 • Persoanele dubioaste care stau în (pe lângă) aceste agenţii - Nu este un dezavantaj pentru toată lumea, dar pentru unii reprezintă o problemă. Sunt anumite agenții de pariuri offline situate în zone "dubioase" unde atunci când ridicăm un câştig ne trezim cu expresii de genul "boss îmi dai şi mie un leu să bag la pariuri pe loto". Acesta este exemplul cel mai "drăguţ" pentru că au fost cazuri în România când după ce câştigau şi ieşeau din agenţie pariorii erau tâlhăriţi şi li se luau banii. Bine, evident că vorbim de cazuri rare și care au loc prin zone mai rău famate. În funcție de agenția la care pariezi, este foarte posibil să nu ai probleme de acest gen.
   
 • Imposibilitatea de a ne "acoperi" pariurile în unele cazuri - Dacă jucaţi offine şansele de a vă acoperi atunci când mai rămâneţi cu un singur pronostic pe bilet sunt mai mici decât dacă aţi juca online. În primul rând pentru că există posibilitatea ca ultimul meci de pe bilet să înceapă imediat după ce se termină penultimul şi astfel să n-aveţi timp să mergeţi la agenţie să puneţi contra. În plus se poate întâmpla să mergeţi să puneţi contra şi să vă treziţi că acel meci nu poate fi jucat singur pe bilet. Online plasăm contra în câteva secunde şi astfel ne asigurăm un câştig, cât de mic.
   
 • Este greu să pariem live - dacă vrei să joci la pariuri live, este destul de greu să joci din agenții de cartier. Adică se poate, iar dacă pui un pariu pe meci și te interesează doar partidele mai importante atunci nu e o problemă. Dar dacă vrei să joci 50 de pariuri într-o zi și să pariezi pe următorul game la tenis, atunci lucrurile se schimbă.
   
 • Modificarea cotelor fără un anunţ în prealabil - De asta se lovesc în mod special cei care pariază offline de la panou. Acolo oferta este afişată dar până la startul unui meci cotele mai pot suferi modificări. Astfel nu o dată s-a întâmplat să plecăm de la panou cu un bilet care să aibă o anumită cotă şi să ne trezim cu un bilet cu o cotă finală mai mică. Nu este neapărat vina operatorilor, că nu am acuma pretenția să schimbe foile alea de 10 ori pe zi. Dar chiar și așa, este un inconvenient.


 

4. STUDIU DE CAZ: AGENȚIE ONLINE VS AGENȚIE OFFLINE

Acum să luăm un scurt studiu de caz comparând o casă de pariuri online cu una offline. Pentru că ar fi o comparație subiectivă să luăm anumiți operatori, am preferat mai degrabă să ne referim la general. Am făcut o medie a serviciilor oferite de cei 5 operatori online recomandați de PariuriX, și o medie a serviciilor celor mai buni operatori stradali.

Servicii oferite

Pe lângă pariuri sportive, majoritatea agențiilor de top oferă servicii complete de gambling precum jocuri de cazino (sloturi, dar și jocuri live), pariuri virtuale, poker, iar unii chiar bingo. 

Este drept că și în agențiile stradale vei găsi popularele "păcănele", dar la cazinourile online găsești sute de jocuri dintre care să alegi. Payout-ul per total este mai mare (am explicat AICI de ce) și ai acces și la jocuri live precum blackjack, ruletă, casino hold'em și multe altele. 
 

Bonusuri pentru prima depunere

Nici o agenție de cartier nu va oferi clienților bonusuri atunci când pariază pentru prima dată. Online însă, primiți pentru pariuri sportive bonusuri tentante de bun venit. Astfel veți avea mai mulți bani la dispoziție cu care să jucați. Iar la celelalte platforme aveți bonusuri separate.
 

Promoții

Singurele promoții pe care le veți găsi offline sunt acelea prin care primiți un bonus în funcție de numărul de pariuri plasate pe bilet, plus ”pariul șansă”, care este oferit tot la biletele cu multe meciuri. Sunt bune și acestea, dacă intenționezi să joci bilete cu multe meciuri de distracție. Dar trebuie să înțelegi că pe termen lung se fac greu bani în acest mod. Online găsim tot felul de păromoții: la anumite meciuri, competiții, tipuri de pariuri etc. Este drept însă că spre deosebire de ofertele offline, acestea au condiții de rulaj atașate.


 

Pariuri live

Avem posibilitatea de a paria live și la o agenție offline, dar este un adevărat chin, cel puțin pentru mine care joc câte 20-30 de pariuri live zilnic. Trebuie să stăm la cozi de fiecare dată când vrem să plasăm un pariu, iar atunci când vorbim de pariuri live orice secundă contează. Plus că pe net avem zeci de opțiuni diferite de pariere la fiecare meci (spre deosebire de doar 1-2 la agențiile terestre) și avem zeci de partide pe care putem paria simultan (numărul lor fiind mult mai mic la agențiile de la colțul străzii). Dfierența de servicii este mult prea mare pentru a exista măcar o comparație. Nu mai vorbim de faptul că putem paria live inclusiv pe meciuri din liga a doua din România sau alte campionate destul de mici. Dar repet, asta te interesează doar dacă intenționezi să joci mult live.
 

Ofertă sportivă

Și agențiile de pariuri de la marginea străzii au o ofertă sportivă bogată, însă tot online vom găsi o ofertă mai diversificată și mai completă. această casă de pariuri online putem paria pe foarte multe sporturi diferite (inclusiv sporturi de iarnă, volei pe plajă, înot și multe altele). Și oferta la fotbal este mai bogată aici și nu lipsesc nici pariurile pe ligile inferioare din România. Pe de altă parte și la agenții stradale găsim anumite tipuri de pariuri care lipesc pe net.

 

Transmisii live video

La cei cinci operatori recomandați de PariuriX  aveți și posibilitatea de a urmări live meciurile favorite. Cele mai multe transmisii sunt din fotbal, astfel încât puteți viziona meciuri din campionate europene precum Italia Serie A, Germania Bundesliga, Anglia Championship, Olanda Eredivisie, Portugalia Liga Sagres și multe altele. Nu lipsesc nici transmisii de la competițiile de top din America de Sud, Asia sau Australia, dar nici cele de la alte sporturi.

 

5.STUDIU DE CAZ: CÂT CÂȘTIGĂ UN PARIOR ONLINE ȘI UNUL OFFLINE

În anumite cazuri veţi găsi cote mai mari la agenţiile de pariuri de cartier decât la cele de pe internet. Teoretic, pe hârtie, ele sunt mai mari, dar lucrurile nu stau chiar aşa şi vă vom explica acum şi de ce spunem asta.

Exemplu 1:

Presupunem că avem doi pariori, unul care pariază online câte 100 RON pe cote de 2.00 şi altul care pariază 100 RON offline tot pe cote de 2.00. Luăm în considerare şi noile reglementări ale taxelor şi considerăm că ambii câştigă câte 50 de pariuri pe parcursul unui an.

Parior offline

 • Miza per pariu: 100 RON (95.24 RON miza efectivă)
 • Cota pariului: 2.00
 • Câştig: 190 RON
 • Taxă oprită: 1.90 RON
 • Câştig efectiv per pariu: 188 RON
 • Câştig efectiv la 50 de pariuri: 9.400 RON

 

Parior online

 • Miza per pariu: 100 RON
 • Cota pariului: 2
 • Câştig: 200 RON
 • Taxă oprită: 0
 • Câştig efectiv per pariu: 200 RON
 • Câştig efectiv la 50 de pariuri: 10.000 RON

 

Presupunem că pariorul online ar retrage suma câștigată, atunci la începutul anului următor va trebui să plătească o taxă de 100 RON şi tot rămâne cu 9.900 RON. Asta este în teorie, practic însă pe parcursul unui an vom mai şi pierde, aşa că nu vom retrage 10.000 RON ci mai puţin, dar noi luăm maximul. Prin urmare jucând la fel online şi offline pariorul nostru ar pierde din taxe între 500 şi 600 RON. Astea sunt calcule făcute la 50 de pariuri şi la o miză de 100 RON, dar faceţi aceleaşi calcule la 180 de bilete câştigate (un bilet la două zile) şi la o cotă de 3-4 în loc de 2 să vedeţi ce pierderi uriaşse are cel care pariază offline.
 

Exemplu 2:

Dar hai să  mai luăm un exemplu interesant. La finalul anului 2016 am prezentat un top 10 al celor mai tari bilete ale anului la pariuri sportive. Toate sunt de la pariuri offline, pentru că doar de la agenții stradale putem obține poze la astfel de bilete, și care să fie și credibile (să aibă cod de verificare online). Topul poate fi găsit aici: https://pariurix.com/top-10-cele-mai-tari-bilete-la-pariuri-sportive-ale-anului-2016.html

În cazul a două bilete din acest top, proprietarii lor au făcut o greșeală foarte mare: nu au împărțit miza pe mai multe bilete. Pe locul 8 avem un parior care a câștigat 156,388RON cu o miză de 100RON, dar pe un singur bilet! Astfel el s-a trezit că are de plătit o taxă de aproape 15,000RON! Online nu ar fi pățit așa ceva că putea scoate banii în mai multe tranșe, și atunci ar fi plătit doar 1%. Nu mai zic de faptul că dacă nu ar fi avut acea taxă de 5% la plasarea biletului, ar fi câștigat cu aproape 8,000RON mai mult!

Proprietarul celui de-al doilea bilet a greșit și mai mult (poate fi găsit pe locul 4). Pariorul a pariat 6RON și trebuia să câștige 171,478RON, dar la agenția la care a jucat (Superbet) câștigul maxim era de 150,000RON. Deci din start el a lăsat 21,478RON agenției. Apoi a mai lăsat încă vreo 15,000RON și statului român ca impozit, ceea ce înseamnă că a pierdut aiurea peste 36,000RON, cât alții nu câștigă la pariuri întreaga viață. Este adevărat - a fost doar din prostia lui. Dacă împărțea miza pe mai multe bilete atunci evita aceste taxe uriașe!

 

6.AGENȚII DE PARIURI SPORTIVE ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX.COM

Dacă ai citit ce am scris mai sus, atunci poate te-ai convins că există motive pentru a alege pariurile online. Dacă da, atunci a venit momentul să îți și prezint agențiile de pariuri recomandate de PariuriX.com la care cu siguranță nu vei fi dezamăgit de serviciile oferite.
 

Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016) - deschide cont acum

Una din principalele noastre recomandări este agenţia de pariuri Unibet. Pe scurt, ce ne oferă aceasta în plus faţă de alte case de pariuri:

 • ofertă de pariuri bogată, care cuprinde şi handicapuri asiatice şi pariuri pe cornere sau cartonaşe, iar la baschet avem linii de handicap şi total puncte ajustabile. 
 • posibilitatea de a paria de pe mobil, capitol la care nu ne înşelăm dacă spunem că Unibet stă foarte bine. 
 • posibilitatea de a închide un pariu - cash out (vezi punctul 6 de la subcapitolul "Avantaje avute de pariori la agenții de pariuri online").
 • sunt oferite bonusuri și promoții tentante. Descoperă-le acum!

 

Sportingbet (D.ONJN 1558/25.08.2016) - înregistrează-te aici

După ce Bet365 a decis să nu mai accepte clienţi noi din România Sportingbet a rămas una din principalele atracții pentru pariori. Lipsa handicapurilor asiatice, problemele avute cu live streaming-ul şi lipsa unei aplicaţii pentru mobil ne face să o clasăm pe Sportingbet în top 5 agenții licențiate. Avem însă şi aici câteva avantaje:

 • un bonus foarte atractiv pentru prima depunere pe care te invit să îl descoperi aici: https://pariurix.com/agentii/sportingbet/promotii
 • promoţii şi concursuri oferite pariorilor, unul dintre cele mai cunoscute fiind fără îndoială Predictorul Fotbalului.
 • cote superioare concurenţei la anumite tipuri de pariuri, precum pauză - final
 • interfață nouă, implementantă de la Bwin (detalii aici)

 

Netbet  (D.ONJN 1279 /29.06.2016) - deschide un cont acum

Netbet este și ea fără îndoială una din cele mai bune agenții online licențiate în acest moment. Aceasta oferă clienților multe avantaje, doar câteva dintre cele mai notabile fiind:

 • bonus tentant pentru prima depunere, plus foarte multe promoții ocazionale pe diferite meciuri sau competiții de top, promoții ce nu trebuie ratate. Află mai multe informații de la PariuriX!
 • este una din puținele case de pariuri pe internet care oferă opțiunea de cash out parțial!
 • are o aplicație foarte stabilă pentru telefon și tabletă, disponibilă atât pe IOS cât și pe Android.
 • are de multe ori cea mai bogată ofertă sportivă la pariuri live.
   

Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) – vizitează site-ul operatorului

Betfair este cea mai bună agenție de betting exchange din lume și singura licențiată în România. Ea oferă și o platformă normală de pariuri sportive, ieșind în evidență în special la următoarele capitole:

 • oferă bonusuri tentante, atât de bun venit cât și diferite promoții la meciuri de top din România și Europa (detalii aici)
 • poți plasa pariuri back și lay pe cea mai bună platformă de pariuri în contrapartidă din lume.
 • agenția are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul jocurilor de noroc online, iar asta se simte din plin datorită serviciilor de calitate oferite.

 

Betano (D.ONJN 172/30.01.2017) – deschide un cont acum

 • Betano a intrat cel mai târziu pe piața din România din rândul agențiilor bune, dar oferă servicii de calitate astfel încât și-a făcut rapid loc în topul preferințelor pariorilor români.
 • are poate cea mai bună aplicație pentru Iphone și Ipad, și singura care oferă posibilitatea de a plasa pariuri din mers prin comandă vocală.
 • are câteva promoții foarte tentante oferite tot timpul cum ar fi Marjă 0% (zilnic payout de 100% la câteva meciuri alese de agenție) sau miză returnată la anumite pariuri dacă partida se încheie 0:0. Mai multe informații despre bonusurile și promoțiile oferite găsești aici mai mult despre betano bonus

În concluzie, dacă nu aveţi răbdare să citiţi acest articol deşi ar fi bine s-o faceţi, putem spune că atât casele de pariuri online, cât şi agenţiile de pariuri de cartier au avantajele şi dezavantajele lor au avantajele şi dezavantejele lor. Tu ce alegi, și de ce?

De peste 20 de ani pariurile online evolueazã. Vezi care este cea mai apreciatã agenție!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX