1. Home »
 2. Incepatori »
 3. Top 25 de întrebări și răspunsuri despre pariuri online

Top 25 de întrebări și răspunsuri despre pariuri online

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:14:00

image Top 25 de întrebări și răspunsuri despre pariuri online

Pentru un începător, să joci la pariuri online poate fi o mică aventură dacă nu cunoști câteva informații de bază. Am încercat să vă răspundem la 25 dintre cele mai frecvente întrebări legate de plasarea biletelor pe internet. Am încercat să menținem răspunsurile cât mai scurte, cât mai la obiect și cât mai simple de urmărit, iar unde este cazul am lăsat un link pentru aprofundarea anumitor subiecte.

PARIAZĂ AICI ONLINE? PARIURI LIVE ȘI TRANSMISIUNI LIVE DISPONIBILE! VEZI OFERTA

1. CARE SUNT AVANTAJELE PARIURILOR ONLINE?

Fără doar și poate avantajul principal este reprezentat de posibilitatea de a juca live de oriunde te-ai afla, inclusiv de pe un mobil sau o tabletă pentru că astfel poți acoperi un pariu sau să îl inchizi prin opțiunea cashout. Poți paria la orice oră din zi sau din noapte de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la internet. Ești scutit de taxa de 5% la plasarea biletelor, ai impozit doar pe retrageri, poți beneficia de pe urma a nenumărate bonusuri și promoții atractive, ai acces la o ofertă sportivă foarte bogată, poți juca la pariuri live în cele mai bune condiții, poți folosi opțiunea de cash out, iar exemplele pot continua. Descoperă toate avantajele în acest articol.
 

 

2. SE POT JUCA PARIURI MULTIPLE CU BAZĂ SAU TIP SISTEM?

Fiecare casă de pariuri online oferă posibilitatea de a juca pariuri single, pariuri multiple, dar și pariuri în sistem. Unele dintre ele (dar nu toate) oferă inclusiv pariuri cu bază, care mai sunt cunoscute și sub numele de pariuri cu bancheri. Pentru a vedea cum se calculează câștigurile la fiecare tip de pariu în parte, accesează link-ul: https://pariurix.com/tipuri-de-bilete-la-pariuri-explicate-simplu-sistem-si-cu-baza.html.
 

 • Ce operatori oferă bonus la pariuri multiple?
  Deși aceasta este o promoție specifică agențiilor de pariuri stradale, ea poate fi găsită inclusiv la mai mulți operatori de pariuri online. Dintre cei recomandați de PariuriX, promoția cea mai bună este pe acest site unde este oferit un bonus maxim de 100% ce este oferit pentru 20+ selecții de orice cotă. Însă poți beneficia și de bonusuri mai mici pentru mai puține selecții.

 

3. SUNT BANII ȘI DATELE MELE ÎN SIGURANȚĂ?

Datele personale și tranzacțiile financiare sunt protejate cu SSL (Secure Sockets Layer), iar toate documentele sunt stocate în mod electronic într-un mediu securizat cu acces restricționat la nivel înalt. Asta înseamnă că bazele de date ale caselor de pariuri sunt greu de spart, și nici măcar angajații nu au în vreun moment acces la datele bancare complete. Deci fiți fără grijă, puteți să le oferiți datele solicitate la verificarea contului, inclusiv copia după cartea de identitate, comparativ cu băncile din România probabil sunt mai în siguranță.

 

 • Cât de sigure sunt tranzacțiile cu bani?
  Sunt la fel de sigure ca atunci când faci cumpărături dintr-un magazin online, folosești un serviciu de internet banking sau plătești pentru diferite servicii. Important este să caști bine ochii și să nu dai click pe link-uri fantomă primite pe mail, să nu intri pe site-uri de phishing, și să nu faci publice datele tale bancare. Dacă totuși îți este teamă să utilizezi cardul pe net, atunci poți folosi și alte metode de plată (detalii la întrebarea 10). Eu folosesc doar cardul pentru că este mai comod, și de peste 10 ani de când joc online nu am avut probleme.
   
 • Ce se întâmplă și ce fac dacă am uitat emailul sau parola?
  Fiecare casă de pariuri online pune la dispoziția clienților un formular de recuperare a userului / parolei / email-ului, dar va trebui să răspunzi la diferite întrebări de securitate pe care le setezi atunci când îți deschizi cont. De aceea fii atent la ce date treci atunci când te înregistrezi! Dacă nu reușești să recuperezi contul, atunci contactează serviciul de relații cu clienții a agenției, iar de acolo un membru al staff-ului te va ghida pas cu pas.

 

4. NU AM 18 ANI, POT JUCA LA PARIURI ONLINE?

NU! Legea prevede că doar persoanele de peste 18 ani pot participa la jocuri de noroc. Trebuie precizat că nu te vei putea înregistra utilizând date false, pentru că la înregistrare va trebui să treci și codul numeric personal, iar o introduce incorectă va face imposibilă deschiderea contului. Chiar dacă reușești să îți deschizi cont utilizând datele unei alte persoane, va trebui ca în 30 de zile să verifici identitatea contului  trimițând copii după un act de identitate, factură de utilități și metodă de plată, iar în timp este posibil să se facă și alte verificări. Mai pe românește, sunt șanse mici să scapi neprins și nu uita că încalci legea. Recomandarea noastră este să joci la pariuri doar după 20 de ani, după ce înțelegi mai bine valoarea banilor, ce implică un loc de muncă și riscurile sociale pe care le pot provoca astfel de plăceri în cazul în care lucrurile scapă de sub control. În cazul în care aveți porbleme apelați la site-ul http://jocresponsabil.ro/.

 

5. NU AM JUCAT ONLINE NICIODATĂ, DE UNDE ÎNCEP?

DESCARCĂ Ghid pariuri sportive online - Totul de la A la Z explicat frumos cu exemple pe înțelesul tuturor.

 

6. LA CE CASE DE PARIURI ONLINE PUTEM PARIA LEGAL DIN ROMÂNIA?

Putem juca în legalitate doar la casele de pariuri licențiate ONJN. În caz contrar riscăm o amendă cuprinsă între 5,000 și 10,000RON! Nu trebuie să vă fie frică să jucați online, operatorii au licențe pe 10 ani, cel puțin cei pe care îi recomandăm.

 

7. CE CASĂ DE PARIURI ÎMI RECOMANDAȚI?

Noi, cei din staff-ul PariuriX, am avut posibilitatea de a testa serviciile oferite de fiecare operator de pariuri licențiat, și am ajuns la concluzia că nici o casă de pariuri nu este perfectă, dar sunt câteva agenții care per total au servicii care vor satisface și cei mai pretențioși pariori:

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2021 și bonusurile oferite

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Sfatul nostru este să aveți cont la măcar 2-3 dintre acestea pentru a putea profita la maxim de pe urma celor mai bune cote și a avantajelor oferite de fiecare operator în parte.

8. CUM AFLU DACĂ AM CÂȘTIGAT PARIURILE JUCATE?

Pe site-ul fiecărei agenții vei găsi o secțiune numită ”Istoric pariuri” (sau ceva similar) unde poți vedea un istoric al tuturor pariurilor tale, inclusiv statusul acestora (câștigate, pierdute sau în desfășurare). De asemenea, balanța contului este actualizată automat de fiecare dată când un pariu este câștigător. Unele aplicații mobile oferă inclusiv posibilitatea de a seta alarme care să te informeze dacă ai câștigat sau nu atunci când un pariu este decis. 

 

9. POT AVEA 2 CONTURI DE PE ACELAȘI IP / CALCULATOR?

Pe de-o parte este permis ca mai mulți membri ai unei familii sau mai multe persoane care locuiesc în același domiciliu să aibă cont de pariuri la aceeași agenție, atâta timp cât fiecare utilizează propria metodă de plată (de exemplu card pe numele său). Dar este interzis ca o singură persoană să aibă 2 conturi la același operator. Mai mult decât atât, orice bonus de bun venit și orice ofertă promoțională este valabilă o singură dată pe IP / calculator / familie / adresă etc. Asta înseamnă că dacă tu ai luat bonusul pentru primul depozit la această casă de pariuri online, atunci fratele tău nu îl va mai putea încasa, așa că nu forțați nota pentru că riscați să aveți neplăceri.
 

10. PRIN CE METODE POT DEPUNE / RETRAGE BANI DIN CONTUL ONLINE?

Cea mai comună metodă de plată este fără îndoială cardul de credit / debit, dar fiecare operator oferă și alte metode de plată precum Skrill (considerat cel mai sigur portofel electronic din lume), Paysafecard sau transfer bancar. În cazul anumitor agenții putem efectua tranzacții chiar din locații fizice. De exemplu Netbet (vezi site-ul agenției) oferă depuneri și retrageri atât din agențiile de pariuri Favbet, cât și din locațiile Smith&Smith. Efortuna.ro oferă atât pariuri online cât și offline, astfel încât poți efectua depuneri pe contul online din oricare din cele peste 600 de sucursale stradale din țară. Oricum eu de peste 10 ani depun și retrag doar cu cardul, și nu am avut niciodată probleme.

 

 • Pot juca la pariuri online dacă nu am card?
  DA. Dacă joci la o agenție care nu oferă depuneri din locații fizice, atunci cea mai bună metodă de a efectua un depozit este prin utilizarea unui Paysafecard, sau direct prin transfer bancar. Recomandarea mea este totuși să folosiți un card, se procesează mult mai ușor și vă este util pentru retrageri rapide.

 

11. CE CARD BANCAR ESTE RECOMANDAT?

Cele mai bune carduri pentru pariuri sunt cele de tipul Visa Electron, acestea funcționând de regulă fără probleme atât pentru depuneri cât și pentru retrageri. PariuriX.com recomandă în special astfel de carduri de la ING, BCR și Banca Transilvania.  În cazul cardurilor Mastercard, cel mai probabil vei putea depune cu ele, dar nu le vei putea utiliza pentru retrageri. Sfatul meu este să specificați la bancă pentru ca aveți nevoie de card, nu e nici o rușine să joci la pariuri. Mai multe detalii aici: https://pariurix.com/card-pentru-pariuri-online.html

 

 • Pot folosi un card care nu este pe numele meu?
  Nu, cardul utilizat trebuie să fie obligatoriu pe numele tău. Nu ai voie să folosești cardul unui prieten sau al unui membru al familiei. Chiar dacă depozitul inițial va fi acceptat (pentru că este procesat automat), nu va dura mult până când banii vor fi blocați.
   
 • Pot folosi un card în altă valută, de exemplu euro/dolari?
  Da, iar conversia dolar - RON sau euro - RON va fi efectuată automat. Ia totuși în considerare faptul că vei plăti un comision echivalent schimbului valutar.
   
 • Ce curs valutar folosesc casele de pariuri online? 
  Acestea utilizează cursul valutar afișat aici: http://www.ecb.int, acesta fiind site-ul oficial al  Băncii Centrale Europene. 
   
 • De ce nu pot să depun folosind cardul, primesc ceva eroare?
  În primul rând verifică dacă ai trecut datele corecte de pe card, și dacă ai pe el bani suficienți pentru a efectua depozitul (preferabil un pic peste în cazul în care se opresc diferite comisioane). De asemenea, la prima lui utilizare online probabil va trebui să setezi o parolă 3D-Secure, deci urmează cu atenție pașii prezentați. Dacă tot nu merge, contactează banca pentru a afla dacă poți utiliza cardul pentru tranzacții online, multe bănci blochează din start astfel de plăți, unele doar pentru oepratori de jocuri de noroc. Dacă răspunsul este unul pozitiv încearcă să le explici cât mai bine în ce constă problema, pentru a le fi cât mai ușor să înțeleagă despre ce este vorba. În astfel de cazuri doar cei de la bancă te pot ajuta; staff-ul casei de pariuri nu prea are ce să facă.
   
 • În cât timp ajung banii pe card?
  O depunere cu cardul are loc instant, în timp ce o retragere durează de obicei între 2 și 5 zile lucrătoare. Timpul de așteptare este influențat de viteza cu care agenția confirmă retragerea și viteza cu care banca procesează tranzacția, iar cel de-al doilea factor este influențat la rândul său de relația agenție - bancă. Ce înseamnă asta mai exact? De exemplu Unibet (vezi site-ul agenției) procesează tranzacțiile financiare prin Earthport, o companie care are cont deschis la Raiffeisen. Asta înseamnă că dacă tu soliciți o retragere într-un cont bancar de la Raiffeisen, s-ar putea să primești banii în aceeași zi în care ai retras. 

 

12. CARE ESTE DEPUNEREA MINIMĂ ȘI CÂȘTIGUL MAXIM?

Depunerile și retragerile minime / maxime diferă de la agenție la agenție, limitele fiind influențate și de metoda de plată utilizată. De regulă depunerile minime încep de la 20 - 50RON, iar cele maxime ajung pe la 10,000 - 40,000RON. De regulă retragerea minimă este mai mare decât depunerea minimă (50 - 80RON), iar în cazul multor operatori nu există o limită a retragerii maxime. Astfel de informații sunt prezentate ori în Casierie, ori pe pagina de ”Help” a agenției. În ceea ce privește mizele și câștigurile maxime pe bilet, acestea sunt influențate de toleranța agenției, de importanța evenimentului, de sumele total mizate pe respectivul pariu, dar și de diferite limite și restricții impuse contului tău de pariuri. Când vei dori să plasezi un pariu vei putea vedea o alertă dacă este o limită sau nu.

 

13. CÂND SE LIMITEAZĂ CONTUL ȘI ÎN CE CONDIȚII POATE FI UN CONT ÎNCHIS?

Cele mai comune limitări apar când: faci arbitrage, profiți de pe urma a unor cote greșite, încerci să păcălești agenția (de exemplu te duci pe stadion, pregătești un pariu conform căruia se va marca un gol și îl plasezi imediat ce s-a înscris înainte ca operatorul să blocheze opțiunea), joci doar pentru bonusuri și atât, pariezi după un anumit tipar utilizând o strategie de pariuri sportive etc. Unii susțin că ar fi limitați dacă sunt foarte profitabili, dar alții susțin că au fost limitați deși mergeau în pierdere. Am prieteni care câștigă constant și nu au fost limitați, am dat câteva sfaturi pe baza discuțiilor avute : Află cum poți evita limitările la casele de pariuri online!

Conturile de pariuri pot fi închise dacă nu ți-ai verificat identitatea în termen de 30 de zile conform legii, dacă se descoperă că ai conturi multiple, sau în cazul încălcărilor grave sau repetate ale regulamentului intern.  ATENȚIE! Dacă nu verifici contul în 30 de zile, chiar dacă ai bani pe cont, acesta se închide iar banii ajung la ONJN, așa cere legea. spun asta deoarece unii strigau pe forumuri că au fost furați de oepratori, lucru neadevărat. Nu este nici un caz real de asemenea natură. Aveți grijă, tirmiteți actele cerute să se vadă clar datele, unii acoperă CNP-ul și alte nebunii care fac documentul invalid! După ce ai validat contul nu ami ai treabă ani de zile.

DESCOPERĂ AICI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX.COM!

 

14. CE ESTE UN BONUS SAU UN PACHET DE BUN VENIT ȘI CE ESTE RULAJUL?

Un bonus pentru prima depunere sau un pachet de bun venit este acordat de agenție o singură dată, atunci când te înregistrezi și efectuezi primul tău depozit. Acesta poate fi sub forma de:

 • bonus cash - un procent de 50% sau 100% din suma depusă
 • pariu fără risc - în cazul în care primul pariu este pierzător primești înapoi suma mizată
 • free bet - un pariu gratuit în urma căruia păstrezi doar profitul, nu și miza
 • full bet - un pariu gratuit în urma căruia păstrezi atât miza cât și profitul
 • cote mărite - de exemplu în loc de o cotă de 1.10 primești o cotă de 5.00, și banii câștigați de pe urma diferenței de cote sunt oferiți sub formă de bonus.

În afară de bonusuri de bun venit, bookmakerii mai pot oferi bonusuri pentru mobil, bonusuri pentru pariuri multiple, bonusuri de reîncărcare, bonusuri aniversare sau promoții ocazionale la diferite meciuri. Aproape orice bonus trebuie RULAT- adică trebuie pariat de un anumit număr de ori pe anumite cote minime într-un număr maxim de zile. Să nu îți fie teamă de condițiile de rulaj - pentru un parior adevărat acestea sunt îndeplinite în mod natural. Poți afla tot ce trebuie să știi despre bonusuri la pariuri din ACEST ARTICOLiar pentru o listă cu toate bonusurile oferite de agențiile licențiate accesează acest link: https://pariurix.com/agentii/top-bonus.

 

 • Cum pot obține un pariu gratuit sau un bonus
  Deschide un cont la o agenție la care nu ești deja client și care are o ofertă activă de bun venit disponibilă în momentul înregistrării. Lista aceasta este actualizată constant, deci înseamnă că bonusurile care apar acolo sunt încă valabile. Citește cu atenție termenii și condițiile promoției pentru a vedea dacă trebuie să introduci un cod la înregistrare, și pentru a afla exact ce ai de făcut pentru a primi sau a debloca bonusul. În ceea ce privește ofertele ocazionale, accesează paginile de promoții ale operatorilor pentru a descoperi cele mai noi oferte.

 

15. CE TAXE ȘI IMPOZITE EXISTĂ LA ORA ACTUALĂ?

Există 3 praguri de impozitare. REȚINE! Se impozitează doar retragerile!

 • până la 66.750 RON - 1% din suma retrasă
 • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
 • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Acestea se aplică pentru fiecare retragere în parte! Asta înseamnă că dacă ai 150,000RON pe contul de pariuri și îi retragi în 3 tranșe de câte 50,000RON, vei plăti impozit doar 1% din suma totală. Impozitul se reține la sursă începând cu martie 2018. ACESTA este un motiv foarte important să joci online! Gândește-te câți bani câștigi de fiecare dată! Șansele să câștigi pe internet îți cresc cu 10%, deși al prima vedere pare puțin, este diferența între profit și faliment!

Se pot percepe și taxe pentru depuneri / retrageri, dar acestea pot fi găsite doar la anumite agenții și doar pentru anumite metode de plată (de exemplu începând cu 2019 unii operatori opresc 2% la fiecare depunere pentru a putea suporta o taxă proprie). Astfel de informații sunt precizate pe pagina de Plăți al fiecărui operator.

 

16. CE DOCUMENTE SE SOLICITĂ LA VERIFICAREA CONTULUI ȘI CE FAC DACĂ NU LE AM?

Verificarea identității contului de pariuri este obligatorie prin lege și trebuie efectuată în maxim 30 de zile din momentul în care te-ai înregistrat. Va trebui să furnizezi o copie după un act de identitate valid, o factură de utilități nu mai veche de 3 luni, și o dovadă a metodei de plată utilizate pentru depunere (de exemplu o poză după cardul de credit acoperind anumite cifre de pe față). Dacă nu ai o factură de utilități pe numele tău, atunci poți solicita la bancă un extras de cont detaliat care să conțină inclusiv adresa ta. Dacă nu poți furniza nici un astfel de document, atunci trebuie să contactezi serviciul de relații cu clienții pentru a vedea ce soluții există.
 

 • De ce trebuie verificat contul în maxim 30 de zile?
  Conform articolului 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016, conturile de pariuri neverificate în termen de 30 de zile de la deschidere trebuie închise, iar banii de pe cont ar trebui transferați în conturile statului fără ca jucătorul să mai aibă posibilitatea de a îi mai recupera.

  Verificarea contului este obligatorie pentru a nu permite minorilor să parieze online și nici vânătorilor de bonusuri să abuzeze în mod repetat de pe urma unei oferte promoționale. De asemenea, fiindcă trebuie plătite taxe, este necesar să se știe cui aparține fiecare cont în parte. Mai pot exista și alte motive precum evitarea spălării de bani sau interzicerea unor persoane neavizate (angajați ai agenției, jucători de fotbal etc) să parieze. Termenul de 30 zile a fost decis prin lege și trebuie respectat indiferent de casa de pariuri la care joci. 

 

17. POT DEVENI DEPENDENT DACĂ JOC ONLINE?

Riscul de a deveni dependent există indiferent dacă joci online sau offline, nu văd motive pentru care acest risc ar fi mai mare sau mai mic pe internet, chiar am făcut 2 interviuri cu 2 psihologi pe această temă. Casele de pariuri online pun la dispoziția clienților unelte de a seta limite maxime a sumelor mizate / depuse și a timpului petrecut pe site, pentru a nu te lăsa ”luat de val”, deci este o prioritate pentru ei să se asigure că nu ai o problemă. Poți și să te auto-excluzi pentru o perioadă determinată de câteva zile sau câteva luni. Agențiile colaborează și cu diferite organizații de combatere a dependenței la care poți apela în cazul în care problema scapă de sub control. Avem un articol super detaliat despre acest subiect pe care chiar ar trebui să îl citești atunci când ai timp: https://pariurix.com/dependenta-de-jocuri-de-noroc-poate-fi-tratata.html.

 

18. SE TRIMIT PLICURI CU ACTE LA DOMICILIU?

Aceasta este o percepție greșită a pariorilor care nu știu exact de unde a pornit, poate pentru că se mai obișnuia pe vremuri în urmă cu mulți ani. Dar eu unul am cont la toți operatorii legali și nu am primit de la nici unul vreun plic sau vreo scrisoare de orice fel de când licențierea este obligatorie. Contactul se face prima dată pe email, apoi în cazuri absolut necesare prin telefon.
 

19. Mi-AM ÎNCHIS CONTUL LA UN OPERATOR, SE POATE REDESCHIDE?

Diferă de la caz la caz. Dacă ți-ai închis contul din cauza unei dependențe față de jocurile de noroc atunci mai mult ca sigur nu îl vei putea redeschide. Dacă contul a fost închis din alt motiv, atunci cel mai bine este să contactezi serviciul de relații cu clienții a agenției și să pui această întrebare, pentru că nu există un răspuns general. Din acest motiv este bine să te gândești de 2 ori înainte de a lua o astfel de decizie.

 

20. DE CE ESTE IMPORTANT SĂ CITEȘTI TERMENII ȘI CONDIȚIILE OPERATORILOR?

Pentru că este normal să cunoști regulamentul intern al casei de pariuri la care joci și să știi ce ai voie să faci și ce este interzis. Am auzit de nenumărate ori pariorii plângându-se de anumite decizii luate de operatorii de pariuri, deși acestea erau complet acoperite de către regulament. De exemplu unii profită de cote eronate și doreau ca operatorul să onoreze greșeala. Unii nu știau ce minut se ia în calcul la cartonașe sau cornere. La tenis în caz de neprezentare, întrerupere meci, regulamentul diferă destul de mult, deci este bine să cunoașteți toate aceste detalii.
 

21. UN PARIU A FOST VALIDAT GREȘIT, CE POT FACE?

Se poate întâmpla ca un pariu câștigător să fie dat ca și pierzător. De multe ori astfel de greșeli sunt remediate în decurs de câteva minute / ore, dar în cazul în care acest lucru nu se întâmplă va trebui să contactezi serviciul de relații cu clienții a agenției. În unele cazuri va trebui să vii cu dovezi că ai dreptate, asta însemnând cu rezultate și statistici din surse oficiale. Iar când acest lucru nu este posibil, va fi nevoie de o dovadă video. De aceea recomand să fii foarte precaut cu pariurile jucate, cum ar fi un pariu pe prima lovitură liberă după minutul 15, dar din nou, citește regulamentul, mintul luat în considerare poate să difere! REȚINE! Operatorii primesc datele din mai multe surse oficiale, de la terțe părți, astfel de greșeli nu le aparțin, de obicei se remediază destul de rapid.

 

22. DE CE UNEORI SUNT COTE GREȘITE, SCORURI GREȘITE ETC. ?

Fără îndoială găsim greșeli de acest gen în special la pariuri live, asta pentru că datele afișate precum scoruri sau acțiuni din meci sunt puse acolo doar în scop informativ și vin de la terțe părți. În general al meciurile și competițiile mari nu sunt probleme, ci mai degrabă la cele din ligi inferioare ami puțin cunoscute.  De exemplu noi colaborăm cu soccerkeep.com, și ei au datele de la Sportsradar, cei care furnizează date la Google și Facebook și tot mai sunt mici greșeli. La cote este la fel, vin de la diferiți furnizori și ei doar le prelucrează și ajustează de obicei automat, asta însemană că dacă vin cotele inversate le vor afișa așa. Sunt destul de arre cazurile, dar se poate întâmpla.
 

 • Ce se întâmplă dacă am profitat de o cotă greșită?
  Mai devreme sau mai târziu eroarea va fi remediată iar eventualele câștiguri vor fi recalculate în funcție de cota normală. De aceea recomand să nu profiți intenționat de pe urma greșelilor făcute de agenție, pentru că nu ai nimic de câștigat, ci din contă, probabil vei fi considerat parior ”periculos” și vei fi limitat. Dacă profiți o dată fără să îți dai seama, probabil nu se va lua nici o măsură împotriva ta, dar astfel de greșeli repetate vor aduce cu sine sancțiuni. 

 

23. UNDE POT CITI DESPRE LEGISLAȚIA JOCURILOR DE NOROC ONLINE?

Pe site-ul PariuriX găsești un articol foarte amănunțit despre acest subiect intitulat ”Agenții de pariuri online 100% legale cu licență ONJN în România”. Aici am vorbit despre punctele cheie din legea pariurilor online dar și despre agențiile de pariuri legale. Iar dacă vrei să discuți cu alți membri ai comunității noastre despre acest subiect, te aștept pe forum în topicul ”Legislație jocuri de noroc, pariuri online, taxe și impozite” unde deja pariori din întreaga țară au umplut sute de pagini cu discuții relevante. Tot în subiect ai linkuri de descărcare pentru principalele documente legislative.

 

24. DE CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ONJN ȘI CE ROL ARE ÎN ROMÂNIA?

ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc) este autoritatea națională care a reglementat și care controlează piața jocurilor de noroc din România. Oferă autorizații, investighează reclamații cu privire la practica corectă a operatorilor etc. Pe site-ul lor oficial sunt publicate toate legile aflate în vigoare din acest domeniu, ce taxe și impozite ai de plătit la stat, sunt publicate obligațiile și drepturile pe care le ai și alte informații utile. Dar dacă urmărești site-ul nostru este suficient să fii informat la zi cu tot ce se întâmplă în această industrie.

 

25. UNDE POT FACE RECLAMAȚIE UNUI OPERATOR?

Plângerile oficiale se trimit pe adresa oficială de email: [email protected]. Dar înainte intră pe http://onjn.gov.ro/relatii-publice și citește exact ce informații trebuie să cuprindă cererea ta pentru a fi luată în considerare. Pentru reclamații mai puțin oficiale, dar și pentru diferite întrebări și probleme, te aștept pe forumul nostru în secțiunea Agenții de pariuri. Cineva din staff sau din rândul utilizatorilor PariuriX te va ajuta pe cât posibil, iar dacă contul de pariuri este deschis prin link-urile noastre, atunci va fi mai ușor să vorbim direct cu reprezentanți ai respectivei agenții și să te ajutăm cu soluționarea problemei. De obicei calea forumului este mai eficientă decât orice cale oficială.

PARIAZĂ AICI ONLINE? PARIURI LIVE ȘI TRANSMISIUNI LIVE DISPONIBILE! VEZI OFERTA


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX