1. Home »
 2. Incepatori »
 3. De ce să nu cumpăraţi meciuri "fixed" de pe rețelele sociale!!!

De ce să nu cumpăraţi meciuri "fixed" de pe rețelele sociale!!!

PariuriX
PariuriX

2023-01-02 04:00:00

image De ce să nu cumpăraţi meciuri "fixed" de pe rețelele sociale!!!

Vrei să cumperi meciuri ”fixed” de pe rețelele sociale pentru a obține câștiguri imense și rapide fără nici un efort sau risc? Atunci citește ce am de spus pentru a îți păstra banii în siguranță! Vânzarea de meciuri ”fixed” pe Facebook este încă la modă după ani buni de la apariția acestui fenomen, deși ar fi fost normal ca orice parior să își dea seama de mult că este vorba doar de o mare țeapă. Este destul de trist să vedem că pariorii români încă nu s-au învățat minte și încă bun botul la aceste vrăjeli, iar de aceea am decis să venim cu încă un articol pe această temă. Pe acesta îl vom păstra ceva mai scurt pentru cei care nu au răbdare să citească cap-coadă un articol super detaliat cum este următorul: "Meciuri aranjate 100% sigure - Cote mari și câștiguri imense".

PARIAZĂ ACUM LA CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!
 

MECIURI ”FIXED” PE FACEBOOK - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Un scurt exercițiu de logică

 2. Nu oricine are acces la ”ponturi sigure”

 3. Cum se dă o țeapă pe Facebook

 

1. UN SCURT EXERCIȚIU DE LOGICĂ DESPRE ”PARIURI SIGURE”

În primul rând haideți să facem un exercițiu simplu de matematică. Majoritatea celor care vând meciuri pe Facebook cer sume între 25 RON (Paysafecard-uri) și 100 de euro (lăsând la o parte ”rechinii” care încearcă să dea o lovitură mare dintr-o bucată cerând sume de 500 - 1,000 de euro). Tot majoritatea au meciuri "fixed" cu cote foarte mari, de minim 10. Este la "mintea cocoșului" că dacă ai un meci despre care știi că-i aranjat faci "pe dracu-n patru" și găsești 1.000 RON (mnim) pe care să-i joci pe cota respectivă.

La un pronostic la care "n-ai nici o șansa să pierzi" (că așa ne spun toți, nu?) de cotă 10, mizând 1.000 RON se câștigă 10.000 RON, așadar un profit de 9.000 RON. Dacă ai un astfel de câștig atunci de ce ai mai vinde pontul respectiv pentru un Paysafecard de 25 RON? Câți clienți (fraieri) poți găsi? Hai să zicem 100 (oricum este mult), deci 25 RON x 100 clienți rezultă un câștig de 2.500 RON, câștig care îți ia ceva timp să-l faci pentru că trebuie postat în grupuri, postat pe diverse pagini de Facebook de profil etc. Păi dacă ai un pronostic de cotă 10 "fixed" credem că-i de 10 ori mai convenabil să ceri cuiva 500 RON împrumut.

TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE

Îi pariezi pe cota 10 și ai câștig 5.000 RON, returnezi datoria de 500 RON și rămâi cu 4.500 RON profit. Și să împrumuți 500 RON când ai un meci sigur 100% cu siguranță vei găsi. Bine, se presupune că dacă deții informații legate de meciuri aranjate ai tu acești bani, dar totuși luăm în calcul și cazul celălalt. Toți cei care citiți acest articol puneți-va în această situație: aveți un meci sigur de cotă 10, cum procedați? Împrumutați de la cineva 500 RON și-i pariați pentru a obține profit de 4.500 RON sau vă chinuiți să-l vindeți la 100 de clienți pentru a câștiga 2.500 RON. Orice om normal la cap alege clar prima variantă.

Aici un țepar ar putea veni cu următorul argument: ”am banii respectivi dar sunt limitat de către casele de pariuri”. Chiar dacă prin absurd ar fi limitat de toate agențiile licențiate (greu de crezut, dar hai să zicem), ar fi greu oare să convingă un prieten să își deschidă un cont și să parieze în locul lui, cu promisiunea că ar primi și acesta ceva? Dacă ar veni la tine un amic și ți-ar zice ”deschide un cont de pariuri AICI, îți dau eu banii să depui și să pariezi, iar la final îți las o parte din profit”, nu ai accepta? Voluntari se găsesc oricând, deci nici acest argument nu ține. 

 

2. NU ORICINE ARE ACCES LA PONTURI SIGURE

În al doilea rând mai trebuie spus că meciurile aranjate nu "zboară" pe Facebook. Da, sunt meciuri aranjate destul de multe, dar la acestea au acces doar anumite persoane, nu toți "fomiştii" care le vând pe 25 RON. Cu cât află mai multă lume că un meci este aranjat, cu atât șansele ca în cazul meciului respectiv să se deschidă o anchetă sunt mai mari. Asta pentru că vor fi mulți care vor paria pe un anumit rezultat, iar agențiile de pariuri vor trece meciul ca ”suspect” din cauza tendințelor de pariere dubioase. Iar dacă rezultatul iese, atunci se începe o anchetă. De asemenea, cu cât știu mai mulți despre un meci aranjat, cu atât sunt șanse mai mari ca cineva să se ducă la autorități. Deci riscă cineva implicat să dea aceste ponturi sigure mai departe? Nu credem.

Marea majoritate a aranjamentelor nu se fac pe cote cum se tot dau pe Facebook. Să vă spunem și de ce. Ca să aranjezi un meci de fotbal pauză / final ai nevoie de minim 5-6 jucători. De la o echipă ai nevoie de jucători care s-o lase mai moale în prima repriză și de la cealaltă echipă ai nevoie de jucători care s-o lase mai moale în a doua repriză. Dacă aranjezi doar cu unii există riscul să fie 1 pauză (presupunând că ai aranjat cu jucătorii echipei 2), dar dacă în tabăra cealaltă nu se știe nimic de aranjament atunci 2 final are șanse mult mai mici de reușită, și este riscant. Cei care aranjează meciurile nu riscă, pentru că ei plătesc bani pentru aranjament și în plus și pariază sau vând mai departe ponturile (dar pe sume de zeci de mii de euro, nu pe 25RON).

Astfel n-au de ce să riște. Mult mai practic este să aranjezi pariuri de cote medii la care să depinzi de 1-3 jucători dintr-o singură echipă. Pentru "cartonaș roșu în meci" sunt cote bune și n-ai nevoie decât de un jucător care să facă ceva pentru a fi eliminat. Pentru "penalty în meci" iar sunt cote bune și la fel ai nevoie de un singur jucător care să producă penalty-ul. O "bombă" gen echipa favorită este condusă la pauză sau pierde este iar riscantă din simplul motiv că cei care aranjează meciurile o fac cu 2-3 jucători din echipa mare favorită, dar dacă ceilalati 8-9 joacă foarte bine atunci există riscuri.

Se mai pot aranja ușor pariuri de genul "gol până în minutul 10" sau "peste 1.5 goluri în prima repriză înscrise de o echipă" pentru că și aici dacă ai aranjat cu portarul și cu 1-2 fundași treaba este rezolvată. Cei care profită de aceste meciuri aranjate plătesc sume considerabile și au la dispoziție sume considerabile pentru a paria, de aceea ei n-au neapărat nevoie de cote de 20+ (pauză / final) pentru a face profit. Nu spunem că nu sunt și meciuri aranjate de tipul 1 pauză / 2 final, dar nu zilnic și repetăm, nu prea "răsuflă" pe Facebook. Nu există o pagină care să zică că ea oferă numai meciuri aranjate. A, că nimeresc (ghicesc) din 20 de meciuri unul, asta se poate!

 

3. CUM SE DĂ O ȚEAPĂ PE FACEBOOK?

Legat de pagini mai trebuie expuse anumite aspecte care vă pot induce în eroare și pe care vi le prezentăm mai jos:

 • pe Facebook se poate schimba data unei postări. De exemplu putem să vă postăm acum pe pagina PariuriX.com meciuri "aranjate" de acum câteva zile. Apoi mâine ne lăudăm că v-am oferit acum câteva zile meciuri aranjate gratis și că acum trebuie plătite pentru ele. Este foarte simplu. Da, se poate să vă "fure" privirea numărul de like-uri. Să fim serioși, există site-uri foarte multe unde se pot face like-uri foarte ușor, automat

 • altă variantă care poate păcăli lumea sunt comentariile de genul: "am cumpărat de la ei și sunt de încredere", "am primit și eu de la ei un meci gratis și a fost bun etc". Tu dacă-ți rogi un amic să lase un comentariu de genul acesta crezi c-o va face? Probabil că da sau dacă nu este foarte simplu să-ți faci alte 3-4 conturi pe Facebook și să te lauzi singur. Deci încredere 0 în astfel de comentarii.  

 • postarea biletelor câștigate din trecut atrag și ele foarte mult. La fel ca mai sus se schimbă data și tu vezi biletul postat și crezi că gata, cumperi de la cei care au pagina respectivă și ai dat lovitura. Să fim serioși, există grupuri și pagini dintre cele mai diverse care postează bilete, nu-i greu să faci rost de 2-3 astfel de bilete și să le postezi la tine pe pagină modificând data (pe vremea când postam și bilete pe pagină noastră de Facebook un tip a luat de la noi un bilet și-l prezenta pe pagina lui ca fiind jucat de el, când biletul respectiv era de fapt jucat de unul din membrii echipei PariuriX.com)

PARIAZĂ ACUM LA CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

 • postarea biletelor câștigate imediat după ce meciurile se termină iar duce la păcălirea pariorilor. Nu-i complicat deloc să postăm acum pe pagina de Facebook "avem un meci aranjat pauză / final astăzi la ora 20:00" și după ce se termină meciul să postăm biletul, bineînțeles câștigat. Cum așa? Păi avem la pauză / final nouă variante de pronosticuri. La un meci echilibrat toate variantele vor avea cote de cel puțin 4. Le jucăm pe fiecare și după postăm varianta câștigatoare, eventual modificând miza în Inspect Element.

 • mulți spun că biletele jucate la agenții offline nu pot fi trucate, față de cele online la care cu ceva cunoștințe în Photoshop sau Inspect Element îl modifici cum vrei. Oarecum de acord, dar trebuie avută atenție pentru că am întâlnit ţepari care postau bilete chipurile jucate la agenția offline x, dar care de fapt erau scoase la imprimantă. Majoritatea văzând miza, cotă mare, câștigul omiteau aspectul cel mai important: că biletul este fals. Chiar și un clip video în care banii chipurile sunt ridicați din agenția stradală poate fi trucat, pentru că acea agenție poate fi una ”fictivă” într-un spațiu amenajat, iar tipul de la ”ghișeu” să fie implicat în fraudă. 

 • lipsa comentariilor negative - mulți spun că au cumpărat de la o anumită persoană pentru că nu existau comentarii negative. Este simplu: au fost șterse. Am văzut și noi pe Facebook persoane care promovau pagini de ponturi plătite și am zis să ne băgăm în seamă. După ce le-am răspuns au șters singuri comentariile, tocmai pentru că nu le conveneau feedback-ul negativ, nu erau capabili să dea un răspuns lămuritor. 

Una peste alta ce vă putem sugera este să nu vă lăsați păcăliți de acești tepari pentru că singurii care pierdeți sunteți voi, cei care dați banii. Pierdeți o dată suma plătită pentru "pont" și a doua oară miza pariului. Nu mai insistăm pe subiect pentru că alte detalii găsiți în articolul despre care vă spuneam în primul paragraf de sus.

Pentru a scăpa și alte persoane de primirea unei țepe nu ezitați să dați un report celor de la Facebook la paginile care se ocupă cu vânzarea de ponturi "100% sigure". Voi nu câștigați nimic prin acel report, dar poate ajutați alte persoane să nu fie înșelate.

CONCLUZIA: Nu există meciuri "100% fixed", cel puţin nu pe Facebook!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX