1. Home »
  2. Incepatori »
  3. Cum joc primul pariu online?

Cum joc primul pariu online?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-02 08:00:00

image Cum joc primul pariu online?

Plasarea primului pariu online nu este ceva simplu pentru cineva care este la primul contact cu pariurile pe internet, iar de aceea PariuriX a decis să vină în ajutorul pariorilor cu acest articol. În prima parte îți voi arăta ce tipuri de pariuri poți plasa, cum poți câștiga de pe urma lor, și cum se calculează cotele / câștigurile.

Chiar dacă înțelegi aceste informații de bază, tot poți întâmpina probleme pentru că modul de plasare a pariurilor diferă de la agenție la agenție. De aceea în a doua parte a articolului îți voi oferi link-uri către articole separate pentru fiecare casă de pariuri în parte, unde vei putea găsi tutoriale cu poze din care afli exact și rapid cum se pariază.

Unde încep cei mai mulți pariori să joace la pariuri sportive online? Află acum 


PRIMUL PARIU ONLINE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Tipuri de pariuri ce pot fi plasate la agenții online

  2. Cum pun primul pariu online?

  3. Plasarea primului pariu la agențiile licențiate

 

1. TIPURI DE PARIURI CE POT FI PLASATE LA AGENȚII ONLINE

primul-pariu.jpg

Pariu single

Acesta este un pariu pe un singur meci. Suma pariată de tine, numită miză se va înmulți cu cota evenimentului pe care pariezi pe bani pentru a stabili câștigul total. Suma ce reprezintă diferența dintre câștig și miză se numește profit

Exemplu: Pui un pariu de 100RON (miza) pe o cotă de 2.20, ceea ce înseamnă că în total vei câștiga 220RON, din care 120RON reprezintă profitul.  Un articol amănunțit despre cote la pariuri poate fi găsit aici: https://pariurix.com/cote-la-pariuri-sportive.html

 

Pariu multiplu (acumulator)

Acesta este un bilet format din mai multe selecții, unde toate selecțiile trebuie să fie câștigătoare pentru ca biletul să fie câștigător. Cota totală a biletului se calculează înmulțind cotele tuturor evenimentelor de pe bilet, iar mai departe formula de calcul este exact ca cea de sus,

Exemplu: Pui pe 10RON un bilet ce conține patru meciuri de cote 1.50, 2.00, 2.50 și 3.00. Înmulțind între ele cele patru cote se obține o cotă totală de 22.5. Dacă ies toate cele patru selecții de pe bilet iei 225RON, iar dacă te scoate una sau mai multe selecții nu mai iei nimic. Un astfel de bilet mai poartă și numele de pariu combo, bilet simplu sau parlay - află mai multe acum!

 

Pariuri în sistem

Acesta este un bilet de pe urma căruia poți lua ceva bani chiar dacă nu ies toate selecțiiile, el conținând mai multe combinații. La un bilet cu meciuri poți juca combinații de 2, 3, 4 ... n-1, n selecții. 

Exemplu: La un bilet cu 4 selecții (n=4) poți juca combinații de 2, 3, respectiv 4 selecții, unde cea din urmă combinație este echivalenta unui pariu multiplu.  La un bilet cu 6 selecții poți juca combinații de 2, 3, 4, 5, 6 selecții, iar exemplele pot continua

Un sistem 2/4 (combinații de 2 selecții la un bilet cu 4 meciuri) are șase combinații posibile (1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-4, 3-4). Atunci când pariezi, la unele agenții trebuie să treci miza pe combinație. Astfel tu dacă treci 10RON, miza totală va fi de 60RON. La alte agenții (în special cele care au făcut trecerea din mediul offline în online) trebuie trecută direct miza totală. Dar despre acest subiect vei găsi mai multe detalii în recenzia fiecărei case de pariuri în parte.

Pe lângă aceste sisteme, unele agențiii oferă și sisteme britanice. De exemplu la un bilet cu 4 meciuri vei găsi la unii operatori sistemul Yankee (sistem cu 11 pariuri format din 6 duble, 4 triple și 1 acumulator) și Lucky 15 (sistem cu 15 pariuri format dintr-un Yankee și câte un pariu pe fiecare meci în parte).

 

Pariuri cu baze

Un bilet cu baze este format din duă tipuri de pariuri: pariuri care trebuie să iasă obligatoriu și pariuri ce pot fi jucate în sistem. Astfel poți alege ca baze meciurile pe care ești mai sigur, iar acestea pot ridica cota biletului, în timp ce meciurile în care ai o încredere mai mică pot fi jucate în sistem. Ia în considerare faptul că doar unii operatori oferă astfel de pariuri! 

Exemplu: ai un bilet cu 8 meciuri. Din acestea alegi 2 partide ca baze, iar între celelalte selectezi un sistem 4/6. Asta înseamnă că trebuie să iasă cele două baze și minim patru din celelalte șase pariuri pentru a câștiga ceva. Degeaba ies toate cele  șase meciuri în sistem dacă te scoate o bază; în acest caz nu vei mai câștiga nimic.

Nu intru aici în detalii despre modul de calculare a cotelor la bilete în sistem și la cele cu baze pentru că este destul de mult de scris, dar dacă te interesează subiectul și vrei să îl aprofundezi, atunci accesează articolul : ”Bilete la pariuri sportive explicate: simplu, sistem şi cu bază

 

2. CUM PUN PRIMUL PARIU ONLINE?

Găsirea pariului / pariurilor care te interesează

Indiferent  de agenția la care pariezi, ideea de bază este aceeași. În primă fază cauți meciul sau meciurile care te interesează accesând meniul de sporturi de pe site. În dreptul meciului respectiv sunt trecute cotele pentru câștigător (1x2 sau 12  în funcție de sport), iar la unele agenții și cele pentru over / under. Pentru o listă completă de opțiuni de pariere, trebuie să dai ciick pe meciul respectiv.
 

Adăugarea pariurilor pe bilet și parierea lor

În dreptul fiecărui pariu este precizată cota; dă click pe aceasta, iar pariul va fi adăugat într-un bilet virtual ce de regulă poate fi accesat ori din dreapta paginii, ori din partea de jos a acesteia. Repetă procedura, iar selecțiile vor fi adăugate pe bilet una sub cealaltă. La unele agenții, partea de sus a biletului conține tab-uri pentru fiecare tip de pariu în parte (single / multiplu / acumulator), în timp ce la altele toate tipurile de pariuri pot fi puse dintr-un singur tab.

Tu trebuie doar să completezi suma de bani pe care vrei să o pariezi în dreptul sistemului sau tipului de pariu dorit (în unele cazuri vei completa suma / combinație așa cum am spus mai sus), și să apeși pe ”Plasați pariul”. Dar cel mai bine este să accesezi topicul agenției care te interesează pentru a găsi explicații mai exacte. Totuși am atașat și o poză de la această casă de pariuri online ca să îți faci o idee de bază. 

 

3. PLASAREA PRIMULUI PARIU LA AGENȚIILE RECOMANDATE

Dacă te interesează o altă agenție, uite cum faci. Intră pe https://pariurix.com/agentii, dă click pe cuvântul ”Recenzie” din dreptul agenției dorite, și apoi accesează din partea dreaptă a paginii opțiunea ”Primul pariu”. Tot acolo vei găsi și alte tutoriale destinate începătorilor: deschidere cont, efectuare depuneri / retrageri de bani, verificare cont etc. 

Recomand și articolul Primul pariu online – cum pariez online la cele mai bune agenții licențiate de ONJN, deoarece găsești într-un singur loc tutoriale pentru cele mai bune agenții licențiate, plus explicații pe scurt despre modul în care se calculează cotele.

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX