1. Home »
 2. Incepatori »
 3. Cum joc la pariuri online - Află unde și cum pariez online legal

Cum joc la pariuri online - Află unde și cum pariez online legal

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-02 04:00:00

image Cum joc la pariuri online - Află unde și cum pariez online legal

Există multe motive pentru care merită să joci la pariuri online, dar primul contact cu jocurile de noroc din spațiul virtual poate fi un pic anevoios pentru cineva neexperimentat, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care mulți evită să facă acest pas. De aceea am decis să venim cu un ghid complet, dar scurt care să îți arate  exact ce ai de făcut pentru a plasa primul tău pariu pe internet.

Cote bune, ofertă sportivă bogată, oferte atractive > Pariază online acum!

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Cum joc la pariuri online în 3 pași simpli

 2. Află unde pariezi online legal fără probleme

 3. Sfaturi importante de care trebuie să ții cont

 4. Ce și cum să faci când ai probleme sau întrebări

 

1. CUM JOC LA PARIURI ONLINE ÎN 3 PAȘI SIMPLI

Indiferent de agenția de pariuri la care decizi să joci (vom vorbi despre asta la punctul 2), tot procesul se rezumă la 3 pași simpli: deschizi contul, depui bani și plasezi pariul. Noi vom lua ca exemplu Betano, pentru că este una dintre cele mai bune case de pariuri online licențiate în 2020. Aceasta este complet legală, de încredere, și vine cu servicii de calitate pentru jucătorii din România.
 

Pasul 1 – Deschizi contul

Pentru a putea juca la un operator online este necesar să ai un cont stabil (user, parolă) pe care te vei loga de fiecare dată când vrei să joci. Acest cont va putea fi folosit de pe orice calculator sau dispozitiv mobil. Dă click pe opțiunea ”Înregistrează-te” din colțul dreapta sus, iar în fereastra deschisă introdu adresa ta de email (dar poți la fel de bine să te conectezi cu Facebook). Apoi se va deshide o nouă fereastră în care ai de completat formularul din imagine.

După ce te-ai înregistrat, vei primi un email pe adresa asociată. Va trebui să dai click pe link-ul primit pentru a activa contul de pariuri, după care te poți loga pe cont cu datele utilizate la înregistrare.


De ce sunt cerute atâtea date personale?

Vorbim de un cont pe care vei ține bani și cu care vei face tranzacții financiare (că în fond la asta se rezumă pariurile sportive), deci este normal să fie cerute la fel de multe date precum la o bancă pentru a fi împiedicate fraude, spălări de bani, evitarea plății de impozite la stat etc.  Îți este frică să nu expui datele personale? Stai liniștit că și când dai buletinul casierei de la agenția stradală le expui la fel de mult, și atunci când faci o tranzacție bancară și în multe alte zeci de situații. Casele de pariuri online răspund de anumite  autorități și astfel au obligația de a utiliza măsuri de protecție a datelor și de a respecta confidențialitatea clienților.


Pasul 2 – Depui banii

Majoritatea caselor de pariuri online oferă mai multe metode de plată prin care poți alimenta contul de pariuri. Cea mai comună metodă, și cea pe care o recomand și eu este cardul de credit / debit. Dacă ai un astfel de card dar îți este teamă să îl utilzezi, atunci poți folosi un protofel electronic precum Skrill sau Neteller. O altă opțiune foarte populară pentru depuneri este Paysafecard, care este un fel de cartelă prepay pentru tranzacții online ce poate fi achiziționată din nenumărate locații din țară. Transferul bancar rămâne și ea o alternativă. Deci soluții sunt destule. Despre cele mai populare 3 metode de plată avem articole detaliate în cazul în care vrei să afli mai multe:

După ce te loghezi pe cont vei avea în colțul dreapta sus a site-ului opțiunea ”Depunere”. Dă click pe aceasta, selectează metoda de paltă dorită, și urmează instrucțiunile. În poza de mai jos ai exemplul unei depuneri cu un card de credit / debit. 


Pasul 3 – Plasezi pariul

Odată ce ai un cont de pariuri cu bani pe el, totul devine foarte simplu. Dacă știi să generezi codul unui bilet virtual pentru o agenție stradală, atunci vei ști și să pariezi online pentru că efectiv este același lucru, doar că aici plasezi pariul direct.

Totul este foarte intuitiv – ai un meniu din care trebuie să alegi sportul, apoi competiția, și apoi meciul. Vei vedea afișate cotele pentru ”câștigător meci” la toate partidele disponibile, și vei putea da click pe meciul care te interesează pentru o ofertă completă. Intră pe site-ul operatorului online recomandat pentru a vedea cât de simplu este!

Mai jos ai un exemplu de la Netbet (vezi site-ul) în care am plasat un pariu de 100RON pe victoria celor de la CSMS Iași în deplasarea cu Pandurii. Vezi ce intuitiv este?

 

2. AFLĂ UNDE PARIEZI ONLINE LEGAL FĂRĂ PROBLEME

Acum vei spune ”bun am aflat ce am de făcut, dar unde joc?”. Este foarte important de precizat că începând cu 2015 din România poți paria online în legalitate doar la agenții de pariuri sportive licențiate de ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc).  În cazul în care joci la agenții nelicențiate riști o amendă cuprinsă între 5,000 și 10,000RON! Dacă intri pe site-ul oficial ONJN (AICI), vei găsi o listă Approved care conține toți operatorii licențiați.

Avem și noi o astfel de listă pe site-ul PariuriX.com pe care o poți accesa aici: https://pariurix.com/agentii. În dreptul fiecărui operator ai un buton ”Recenzie” care te va redirecționa către articole complete despre fiecare agenție în parte. Astfel vei putea afla exact ce oferă agențiile licențiate în România și cât de bune sunt serviciile disponibile, fără a mai fi necesar să te înregistrezi la fiecare în parte. Tot de aici poți vedea exact câți din utilizatorii noștri joacă la o anumită casă de pariuri și care sunt cele mai populare. Ia totuși în considerare faptul că cele prezente atât în mediul online cât și  în cel offline stau bine în top pentru că mulți le-au votat deși joacă doar la sucursalele lor stradale. Din păcare unii din operatorii stradali de top au pe internet platforme virtuale cam instabile.

Iar dacă vrei să vezi care sunt cele cinci agenții recomandate de PariuriX.com intră aici: https://pariurix.com/agentii. Noi am testat în detaliu serviciile fiecărui operator în parte și am putut face o comparație obiectivă între aceștia pentru a îi găsi pe cei mai buni. Sigur, nici una din aceste 5 agenții nu este perfectă, dar considerăm că ele sunt cele mai bune alegeri pe care le putem face în acest moment. Iar dacă deschizi cont la 2-3 din ele,  atunci vei putea găsi la una ce nu are cealaltă iar astfel vei putea fi pe deplin mulțumit.

Cele cinci agenții sunt:

Pentru mai multe detalii despre agențiile licențiate și despre legislația ce privește jocurile de noroc, recomand să arunci un ochi peste următoarele link-uri:

 


3. SFATURI IMPORTANTE DE CARE TREBUIE SĂ ȚII CONT


Aviz minorilor!

Participarea la jocuri de noroc este interzisă minorilor sub 18 ani! Nu pleca de la ideea că ”nu au de unde să știe cine este în spatele calculatorului” că vei avea parte de surprize neplăcute. Aici ai două posibilități.

Prima ar fi să deschizi cont de pe date false, dar te vei trezi cu câștigurile blocate pe cont. Înainte de a putea solicita o retragere va trebui să verifici identitatea contului, ceea ce constă în trimiterea de dovezi care atestă că datele introduse la înregistrare sunt cele reale (copie după act de identitate, după factură de utilități, după metoda de plată utilizată).

A doua opțiune ar fi folosirea datelor unei rude sau a unui prieten, dar și aici vei întâmpina probleme. Dacă utilizezi datele mamei de exemplu este foarte posibil să fii sunat de la agenție, și dacă aud vocea unui copil ai cam încurcat-o. În cazul folosirii datelor unui prieten major, atunci va trebui să și depui sau să retragi banii în numele lui, și de aici apar alte probleme. Recomandăm să nu te bagi aiurea în belele, și să aștepți până poți juca în legalitate.

Aceasta este casa de pariuri online recomandată de PariuriX! Joacă acum!


Ai grijă la gestionarea banilor

Când vine vorba de gambling online este ușor să te lași purtat de val și să uiți de noțiunea timpului, dar și a banilor, iar  acea sumă de 1,000 de RON de pe cont se transformă într-un simplu număr pe ecran. Am văzut pariori care nu se îndurau să joace 50RON la o agenție stradală, dar nu aveau nici o problemă în a pune pariuri de 200RON online. Recomand să privești obiectiv această situație și să ai din start un money management bine pus la punct. Astea înseamnă să aloci pentru pariuri sportive doar o sumă pe care îți permiți să o pierzi fără a lua din banii destinați altor cheltuieli. Iar dacă ai pierdut banca, atunci să te oprești din pariat luna respectivă până faci rost de alte fonduri suplimentare. De asemenea trebuie să ai un plan clar de pariere, că altfel te trezești în cel mai scurt timp jucând sume amețitoare.


Respectă un set de reguli și evită cele mai comune greșeli

Niciodată nu juca la recuperare, nu paria mai mult decât îți permiți să pierzi, nu cumpăra niciodată ponturi, ia frecvent pauze, nu paria când ești beat sau obosit; acestea sunt doar câteva din reguile de bază pe care trebuie să le respecți. Făcând asta, veri vedea că pe termen lung ai numai de câștigat. Avem mai multe articole pe această temă:


Ai grijă la pariurile live!

Pariurile live reprezintă o modalitate rapidă de îmbogățire, dar și de falimentare. Tentanțiile sunt mari – zeci de evenimente sportive simultan pe care poți paria, iar pe unele dintre ele pare că poți face bani ușor. Dar pariurile live ascund multe capcane și trebuie tratate cu mare precauție, deoarece nu au fost puțini acei pariori care au pierdut sume colasale la live betting în decurs de doar câteva minute. Recomand accesarea ultimelor două link-uri de mai sus, dar și acest articol: https://pariurix.com/pariuri-live.html.
 

Citește regulamentul intern al agenției

Un lucru pe care mulți pariori nu îl fac este acela de a nu citi regulamentul intern al casei de pariuri la care joacă, iar apoi se plâng că au pățit ceva despre care nu știau (dar care era scris în regulament). Pe scurt doar câteva din punctele importante care se află în regulamentul oricărei agenții:

 • Informațiile prezentate în fereastra de pariuri live au caracter informativ și agenția nu este responsabilă dacă informațiile afișate nu sunt corecte. Deci este bine să folosești și un site de statistici și rezultate live (noi recomandăm http://soccerkeep.com )
 • Datele de pe metoda de plată utilizată la depunere trebuie să coincidă cu datele contului de pariuri (deci nu poți folosi cardul unui prieten).
 • Verificarea contului de pariuri este obligatorie înainte de a putea retrage câștigurile de pe cont.

 

4. PROBLEME SAU ÎNTREBĂRI DESPRE CUM PARIEZ ONLINE

Site-ul PariuriX.com vine în ajutorul pariorilor atât cu articole utile (accesează acum), cât și cu o platformă gândită special să îi ajute pe aceștia. Pe forumul nostru de discuții vei găsi cea mai activă comunitate de pariori români din lume, așa că te așteptăm aici cu întrebări sau nelămuriri. Cu siguranță cineva din staff-ul nostru sau din utilizatorii PariuriX te va ajuta în cel mai scurt timp.

 • Avem un topic destinat  special pariorilor începători ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/discutii/intrebari-de-pariori-incepatori-23190.html. Astfel dacă ai o întrebare pe care o consideri simplă, dar la care nu știi răspunsul pentru că ești la început de drum, atunci acesta este locul unde o poți posta.
 • Dacă ai o întrebare sau o nelămurire despre o anumită agenție de pariuri, atunci trebuie să știi că în secțiunea ”Agenții de pariuri online și de cartier” avem câte  un topic destinat fiecărui operator licențiat în parte.
 • De asemenea avem și o secțiune unde poți ține un jurnal de pariuri, o cameră de chat ce poate fi accesată din partea dreaptă a paginii și multe alte secțiune pe care cu siguranță le vei găsi de real folos și care vor face ca primul tău contact cu pariurile online să fie unul de succes.

Dacă ești în căutarea unui ghid pentru începători mai detaliat decât acesta, despre cum să pariez online, atunci te invit să accesezi ”Ghid pariuri sportive online de Marius Cădar”. Nu în ultimul rând, dacă vrei să descoperi ponturile la pariuri recomandate de tipsterii noștri, accesează această secțiune: https://pariurix.com/ponturi-pariuri-sportive

Cote bune, ofertă sportivă bogată, bonusuri atractive > Pariază online acum!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX