Vrei să pariezi? Vezi ce tipuri de bilete pariuri există în 2022!

2022-01-18 11:28:00 50,3k 0

Dacă n-ai jucat niciodată la pariuri sportive atunci acesta este cel mai bun loc din care poți începe să inveți tot ce trebuie să știi înainte de a plasa primul tău bilet de pariuri. Mai avem un articol asemănător destinat începătorilor, dar un pic mai lung și mai amănunțit. CITEȘTE-L ACUM!

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2022!

 

1. Noțiuni de bază despre bilete pariuri

 • Pariul constă în plasarea unei mize pe rezultatul unui eveniment sportiv, la o cotă oferită de un bookmaker.
 • Bookmakerul este reprezentat în cele mai multe cazuri de acea casă de pariuri care oferă un anumit eveniment sportiv pentru plasarea de pariuri.
 • Cota este indicele oferit de bookmaker pentru fiecare posibil rezultat a unui pariu, în funcţie de probabilitatea ca acel rezultat să aibă loc.
 • Miza reprezintă suma de bani pe care pariorul o joacă pe un pariu.
 • Câștigul este suma totală de bani pe care pariorul o ia de pe urma pariului său. Acesta este egal cu produsul dintre miză și cotă. 
 • Profitul este suma de bani cu care pariorul rămâne în urma pariului său, fiind practic diferența dintre câștig și miză.

Pentru un glosar complet despre pariuri sportive și bilete pariuri accesează ACEST LINK.


2. CE TIPURI DE BILETE PARIURI SPORTIVE EXISTĂ?

 • Bilet single – este format dintr-un singur pronostic. Dacă de exemplu un parior pune suma de 100RON (miza) pe o cotă de 2.20 iar acesta este câștigător, înseamnă că el beneficiază de un câștig de 220RON și un profit de 120RON.
 • Bilet combo simplu (pariu multiplu, pariu în acumulator) – reprezintă un bilet cu două sau mai multe pariuri, pe evenimente diferite, care este câştigat atunci când toate pariurile de pe bilet sunt câştigătoare. Cota totală se obţine prin înmulţirea cotelor tuturor pariurilor de pe acel bilet, iar câştigul total se obţine prin înmulţirea mizei cu cota biletului. Indiferent de numărul de pariuri pierdute pe bilet acesta este considerat pierdut. Dacă ai un pus pe 10RON un bilet cu 4 meciuri de cote 2.00 fiecare, înseamnă că poți pune mâna pe un câștig total de 160RON. De exemplu în cadrul concursului nostru Biletul Zilei, se joacă doar acest tip de pariuri.
 • Bilet sistem – reprezintă acel bilet de pariuri care poate fi câştigat şi daca avem unul sau mai multe pariuri pierdute (în funcţie de sistemul ales).
 • Bilet cu baze – este acel bilet care conţine două tipuri de pronosticuri: meciuri care trebuie să iasă neapărat și meciuri jucate în sistem

Biletele de pariuri single și combo sunt ușor de înțeles astfel încât nu este necesar să venim cu prea multe lămuriri. Pe site-ul PariuriX.com poți găsi un articol amănunțit despre ele, unde poți vedea și care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de pariu în parte. Articolul poate fi accesat aici: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html.

Lucrurile se schimbă însă în cazul biletelor sistem și a celor cu baze, acestea fiind ceva mai greu de înțeles pentru un începător. Din acest motiv trebuie să prezentăm câteva exemple concrete.

Accesează ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga” pentru a găsi într-un singur lor cele mai bune articole și tutoriale despre pariuri sportive!

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2022!


2.1 Bilete pariuri sportive în sistem - vezi cum sunt concepute acestea 

Să presupunem că avem un bilet cu patru meciuri, cu următoarele cote: 2.15, 2.30 , 2.55 şi 2.80. Noi jucăm acest bilet în sistem 3/4 însemnând că putem câştiga o sumă de bani şi dacă ne ies doar trei din cele patru meciuri. Să zicem că miza totală este de 40 RON. Între cele patru meciuri noi avem patru combinaţii posibile de câte trei pariuri, însemnând că miza noastră pe fiecare combinaţie este de 10 RON. Atunci câştigul pe fiecare combinaţie este următorul:

 • Combinaţie 1 : 1-2-3: 10 * 2.15 * 2.30 * 2.55 = 126.10
 • Combinaţie 2 : 1-2-4: 10 * 2.15 * 2.30 * 2.80 = 138.46
 • Combinaţie 3 : 1-3-4 :10 * 2.15 * 2.55 * 2.80 = 153.51
 • Combinaţie 4 : 2-3-4 : 10 * 2.30 * 2.55 * 2.80 = 164.22
   
Ce se întâmplă dacă NU ies toate meciurile?

Dacă ne ies trei meciuri din cele patru avem un câştig final cuprins între 126.10 RON şi 164.22 RON, în funcţie de meciurile care ne-au ieşit pe bilet. Astfel, profitul este cuprins între 86.10 RON şi 124.22 RON.
 

Ce se întâmplă dacă ies toate meciurile?

Dacă ne ies toate patru meciurile înseamnă că toate cele patru combinaţii au fost câştigătoare, iar atunci câştigul nostru total este suma celor patru câştiguri: 126.10 + 138.46 + 153.51 + 164.22 = 582.29.
 

Ce sisteme există online?

Online, la un bilet cu „n” meciuri putem juca orice sisteme dorim, incluzând combinaţii de câte două meciuri, combinaţii de câte trei meciuri, până la combinaţii de „n-1” meciuri. La case de pariuri de cartier mulţi numesc acest ultim tip de bilet: ”bilet jucat la minus unu”.


Sisteme cu mai multe tipuri de combinații

Există însă şi sisteme de pariuri care cuprind mai multe tipuri de combinaţii . De exemplu, sistemul Yankee se foloseşte pentru bilete cu patru meciuri şi este constituit din 11 pariuri: 6 duble (combinaţii de câte două meciuri), 4 triple (combinaţii de câte trei meciuri) şi o combinaţie cu toate cele patru meciuri. În funcţie de numărul de meciuri de pe bilet avem şi alte sisteme precum: Super Yankee (biletele cu 5 meciuri), Heinz (6 meciuri), Super Heinz (7 meciuri), Goliath (8 meciuri) etc.
 

2.2 Bilete pariuri sportive cu bază - detalii și exemplu

Să luăm și exemplul unui bilet de pariuri sportive cu baze, pentru că sunt mulți pariori, chiar din rândul celor cu experiență care nu  știu prea multe despre acest stil de a juca și nu reușesc astfel să scoată maximul din biletele lor. Presupunem că avem un bilet pe care punem 3 meciuri de cotă 1.30 şi 5 meciuri de cotă 2.00. Alegem meciurile de cote 1.30 ca baze şi meciurile de cote 2.00 în sistem 4/5. Atunci biletul nostru va fi câştigător dacă ne ies toate trei bazele şi minim patru din celelalte cinci meciuri. Dacă pierdem una din baze atunci biletul este pierdut chiar dacă ne ies toate cele cinci meciuri de cotă 2.00. Bazele de obicei au rolul să măreasca cota finală a biletului, pentru un câştig mai substanţial.

Află tot ce trebuie să știi despre biletele simple, cu sistem și cu bază!

 

3. PARIURI POPULARE DE UTILIZAT PENTRU A AVEA BILETE CÂȘTIGĂTOARE

Veţi observa că multe meciuri au foarte multe tipuri de pariuri. Unele sunt foarte cunoscute şi se înţeleg de la sine în ce constau, precum: pariu pe câştigător meci (1x2), şansă dublă (1x, 2x sau 12), total goluri (peste/sub 2.5) etc. Fiecare agenţie de pariuri are însă şi tipuri de pariuri proprii, care se găsesc doar la casa de pariuri respectivă sau care se mai găsesc la foarte puţine alte agenţii. Astfel, în caz că nu ştiţi exact ce înseamnă un anumit tip de pariu este bine să consultaţi glosarul sau pagina de help a site-ului respectiv. Descoperă acum cele mai populare opțiuni de pariere pentru a avea mai multe bilete câștigătoare la pariuri sportive!


3.1 Handicapuri europene și asiatice

Un tip de pariu de care vă veţi lovi probabil destul de mult îl reprezintă handicapurile europene şi asiatice. Acestea au apărut din cauza nevoii de a oferi cote echilibrate la o partidă dezechilibrată. Mai exact, o casă de pariuri va acorda outsiderului un avantaj fictiv pentru a putea oferi pariuri cu cota echilibrata pe acea partidă.


Exemplu de handicap asiatic

Astfel să zicem că avem o partidă unde favorita are cota de 1.08 la victorie, Cota este prea mică pentru a juca pe victoria favoritei şi probabilitatea ca cealaltă echipă să facă un rezultat surpriză este destul de mică astfel încât nici pe aceasta nu se merită jucat. Atunci agenţia poate oferi o opţiune de genul: handicap asiatic -3.5: 1.95 1.97.

Asta înseamnă că echipa favorită are o cotă de 1.95 să bată la patru sau mai multe goluri diferenţă, în timp ce outsiderii au o cotă de 1.97 să nu piardă la mai mult de 3 goluri diferenţă (însă ei pot să şi facă egal sau să câştige).


Exemplu de handicap european

Handicapurile europene sunt ceva mai uşor de înţeles, chiar dacă biletele de pariuri cu handicapuri asiatice sunt mai populare. În timp ce la un handicap asiatic avem doar două opţiuni de pariere, la cel european avem în continuare trei opţiuni.

De exemplu, la meciul descris mai sus, la un handicap european de -3.0 avem următoarele cote: 1.95 4.50 2.75. Asta înseamnă că meciul începe fictiv de la 3:0 pentru oaspeţi. Dacă am paria acea cotă de 4.50 pariul ar fi câştigător atunci când gazdele câştigă la fix trei goluri diferenţă. Dacă am paria pe cota de 1.95 pariul este câştigător dacă gazdele înving la patru sau mai multe goluri diferenţă. Cota de 2.75 este câştigătoare la orice alt rezultat.

CLICK AICI pentru a afla mai multe informații despre diferențele dintre handicapurile asiatice și cele europene.

 

4. CASE DE PARIURI UNDE SĂ JOCI BILETE FOTBAL ȘI NU NUMAI

Există două tipuri de case de pariuri sportive: cele online (la care putem pria pe internet) şi cele offline, de cartier. Noi vă sugerăm să optaţi pentru cele online, ele fiind o opţiune mai bună pe termen lung. Dacă vrei să afli părerea pariorilor din România despre fiecare agenție licențiată în parte pentru a ști unde este mai bine să îți deschizi un cont, atunci îți recomand să intri pe forumul de discuții PariuriX. Staff-ul nostru a testat și el serviciile oferite de fiecare operator licențiat, motiv pentru care recomandăm cu încredere următoarele agenții:

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

Acestea sunt câteva din noțiunile de bază pe care orice parior începător trebuie să le stăpânească înainte de a începe să parieze online, dar recomand să arunci un ochi și prin secțiunea noastră de articole deoarece vei găsi multe alte materiale ajutătoare care îți vor fi de real folos, indiferent dacă ești la primul contact cu pariurile online sau ai deja câteva cunoștințe în spate.

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!
 

Te-ar mai putea interesa şi:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult