Totul despre taxa pe depuneri de 2%

Începând cu 1 ianuarie 2019, toți operatorii de jocuri de noroc licențiați din România au de plătit o ”taxă pe viciu” care este egală cu 2% din totalul depunerilor efectuate de jucători începând cu 1 ianuarie 2019. Deși taxa este adresată operatorilor și nu jucătorilor, sunt case de pariuri și cazinouri online care au decis să o pună în cârca pariorilor. Deci practic la respectivii operatori ți se vor opri 2RON taxă pentru fiecare 100RON depuși. În acest articol vom prezenta pe scurt toate noutățiile legate de această taxă, cu link-uri către articole mai detaliate (acolo unde este cazul).

Deschide cont și joacă la una din casele de pariuri online recomandate!

 

Taxă pe depuneri de 2% - ultimele informații

  • 21.03.2019Fortuna Bet ne anunță că încă nu au luat o decizie oficială în ceea ce privește modul în care vor aplica această obligativitate legislativă, fiind studiate diferite scenarii prin care jucătorii să nu fie direct afectați. Betano.ro de asemenea anunță că încă nu au luat o decizie și analizează variantele posibile.
  • 20.03.2019Superbet este următorul operator care ia decizia să pună taxa de 2% în cârca pariorilor.
  • 14.03.2019Unibet.ro și Vlad Cazino sunt primii 2 operatori care iau decizia ca taxa de viciu de 2% să fie suportată de către pariori la fiecare depunere (DETALII AICI).
  • 20.02.2019 – ONJN emite un ordin (Nr. 38/2019 din 15 ianuarie 2019) din care aflăm că taxa va fi de 2% pe fiecare depunere în parte, și nu pe rulaj. Încă este neclar cine o va suporta, pariorii sau operatorii, deși ea este adresată direct operatorilor. (DETALII AICI).
  • 21.12.2018 – Proiectul de lege este adoptat, dar modificat, percepându-se o taxă de 2% începând cu 1 ianuarie 2019. În acest moment nu se știe exact pe ce se va percepe această taxă, suma depusă sau cea pariată (rulată). Aceasta poartă numele de ”taxă de viciu” (DETALII AICI).
  • 19.12.2018 – Se lansează un proiect de lege prin care se solicită adăugarea unei taxe anuale de 3% pentru offline și 5% pentru online din totalul ”taxelor de participare” încasate în anul precedent  (DETALII AICI).


Alte informații utile despre taxele pe jocuri de noroc online

  • Este destul de posibil ca unii operatori de jocuri de noroc să decidă să suporte ei taxa de 2% pe depuneri. De exemplu în Germania se oprește o taxă de 5% pe fiecare bilet plasat online (deci o taxă mult mai consistentă decât a noastră), dar chiar și așa operatori licențiați acolo precum Betfair (care este și la noi) și Tipico o suportă ei ca strategie de marketing.
  • În afară de această taxă pe depuneri, pariorii mai au de plătit o taxă de 1% pe retrageri mai mici de 66.750 RON. Începând cu 23 martie 2018 aceasta se oprește la sursă, și sunt operatori care o suportă ei (DETALII AICI)
  • Dacă ai efectuat o retragere în intervalul 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2018, atunci va trebui să completezi la ANAF Declarația Unică pentru anul 2018 până pe 31.07.2019. Găsești un tutorial de completare AICI.

Deschide cont și joacă la una din casele de pariuri online recomandate!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!