Taxe și Impozite pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline

2022-01-19 14:04:00 113,1k 18

Impozit pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline. Vezi ce simplu este să eviți plata unor taxe astronomice fără motiv. Aflți pariori au ”comis-o”, nu fi și tu unul dintre aceștia! Mai avem câteva articole despre acest subiect, dar am decis să venim cu unul scurt și la obiect care să fie ușor de urmărit chiar și de către cei care nu prea au chef de citit. Acesta este un subiect de interes, și sunt câteva lucruri foarte importante pe care orice parior ar trebui să le cunoască.

Joacă la pariuri online >>> impozit reținut la sursă, taxă 0% la plasarea biletului
 

1. IMPOZITE LA PARIURI SPORTIVE STRADALE

impozit pariuri sportive barbat cu un dolar gigant facut din hartie

Dacă joci la agenții de cartier, atunci la fiecare bilet plasat ai de plătit o taxă de 5%. Dacă tu pariezi 10RON, atunci miza reală va fi de 9.5RON. Pentru  fiecare bilet câștigător vei avea de plătit o taxă suplimentară după cum urmează:

  • până la 66.750 RON - 1% din suma câștigată
  • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
  • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Impozitul se oprește la sursă, ceea ce înseamnă că acesta se plătește pe loc la fiecare bilet plasat, respectiv câștigat. Pentru a evita plata unui impozit mai mare de 1%, recomand să împarți miza de pe bilete în mai multe părți pentru ca eventualul câștig de pe fiecare bilet în parte să nu depășească suma de 66,750RON. Pare un sfat banal, dar nu îți imaginezi câți pariori îl ignoră și ajung să plătească taxe de câteva mii de RON din prostie.

 

2. IMPOZITE LA PARIURI SPORTIVE ONLINE

Dacă joci la case de pariuri online, atunci plasarea unui bilet este complet gratuită. NU SE PERCEPE ACEA TAXĂ DE 5%! Însă nu scapi de taxa pe câștiguri (dar e diferită și mai avantajoasă decât offline), plus că la unii operatori s-ar putea să te aștepte și alte taxe.


2.1 Taxă pe depuneri (taxă de viciu) la pariuri online

 Începând cu 1 ianuarie 2019, operatorii de pariuri online au de plătit o taxă pe depuneri de 2%. Deși îi privește direct, unii dintre ei au început să o pună în cârca pariorilor, ceea ce înseamnă că la fiecare depunere de 100RON ți se vor opri 2RON taxă. Poți găsi AICI lista actualizată cu acești operatori (nu o prezint în acest articol pentru că este într-o continuă schimbare). Totuși sunt și case de pariuri online care suportă ele această taxă!

2.2 Taxă pe retrageri la pariuri online

În ceea ce privește impozitul pe sume câștigate, pragurile sunt aceleași ca la offline, însă cu o difernță notabilă – ele nu se mai aplică pentru fiecare bilet câștigător, ci pentru fiecare retragere (ceea ce evident este un lucru bun, fiindcă plătești practic impozit pe profit, nu pe suma rulată)!

  • până la 66.750 RON - 1% din suma retrasă
  • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
  • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Asta înseamnă că chiar dacă ai câștigat să zicem 200,000RON pe un singur bilet, poți scoate banii în 4 tranșe de câte 50,000RON, iar atunci plătești 1% pentru fiecare tranșă în parte! Nu vei întâmpina absolut nici problemă în utilizarea unei astfel de ”strategii”.

Până în 2018 impozitul pe retrageri la pariuri online se plătea o dată pe an la ANAF, dar în martie 2018 a fost introdusă impozitarea la sursă. Asta înseamnă că începând cu 23 martie 2018 impozitul pe suma retrasă este oprit automat de casa de pariuri, iar tu nu mai ai de declarat nimic la ANAF. Totuși, dacă ai efectuat o retragere în intervalul 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2018, atunci a trebuit să depui Declarația Unică  până pe 31 iulie 2019. Despre cum se completează această Declarație Unică și alte detalii despre ea poți găsi în articolul : ”Cum completam Declaratia Unica (212) pentru retragerile online” . Acum în 2020 ești sctutit de tot de drumuri pe la ANAF și de completarea de formulare!

 

2.3 Alte taxe ce pot apărea la pariuri sportive online

Este posibil ca la unii operatori online să ai de plătit o taxă suplimentară pentru depuneri și retrageri efectuate printr-o anumită metodă de plată De exemplu Unibet.ro oprește la depunerile prin Paysafecard 3% din suma depusă, pe lângă acea taxă de 2% deja menționată. Desigur, poți opta pentru depuneri cu cardul sau prin Skrill, iar atunci scapi de această problemă.

Pot exista și site-uri de jocuri de noroc online unde să ai cont în altă valută (precum Pokerstars / BetStars), iar atunci să îți fie oprit la fiecare depozit și retragere o sumă echivalentă schimbului valutar. Pe vremuri unii operatori percepeau o anumită taxă dacă efectuai mai mult de 2-3 retrageri în aceeași lună, dar nu știu dacă vreun operator licențiat încă mai recurge la o astfel de practică. Oricum astfel de practici sunt menționate pe site-ul agenției respective. 

 

3. INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Am încercat să mențin acest articol cât mai scurt, pentru a fi ușor de urmărit. Dacă dorești să aprofundezi acest subiect, atunci îți propun câteva articole mai detaliate:

  • Cum completam Declaratia Unica (212) pentru retragerile online – este un articol amănunțit care îți arată pas cu pas ce ai de făcut pentru a declara impozitul la ANAF și pentru a îl plăti (repet, începând din martie 2018 a fost introdusă impozitarea la sursă). Acest articol este actualizat în 2020 și prezintă tutorialul de completare al Declarației Unice pentru retragerile efectuate între 1 ianuarie 2018 și 23 martie 2018.
  • Totul despre taxa pe depuneri de 2% - află ultimele noutăți despre taxa de viciu și descoperă lista actualizată cu operatorii la care va trebui să suporți tu acești 2%.
  • Case de pariuri online și bonus pariuri online în 2020 – aici găsești mențiuni legale foarte importante, informații despre legalitatea pariurilor online și despre operatorii licențiați de ONJN, dar și o listă a agențiilor de pariuri în funcție de depunerea minimă.

Ofertã bunã = câștiguri mai mari. Vezi agenția recomandatã de PariuriX.com

Case de pariuri online recomandate
Superbet
Superbet
Încasează un bonus fără depunere de 22RON + 222 FREESPINS
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet un pariu fără risc de 500RON!
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Betfair
Betfair
Încasează la Betfair un bonus de până la 550RON
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Discutii