Taxe și Impozite pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline

2023-05-29 13:29:00 164,5k 20

Impozit pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline. Vezi ce simplu este să eviți plata unor taxe astronomice fără motiv. Aflți pariori au ”comis-o”, nu fi și tu unul dintre aceștia! Mai avem câteva articole despre acest subiect, dar am decis să venim cu unul scurt și la obiect care să fie ușor de urmărit chiar și de către cei care nu prea au chef de citit. Acesta este un subiect de interes, și sunt câteva lucruri foarte importante pe care orice parior ar trebui să le cunoască. Pragurile de impozitare au fost modificate începând cu data de 1 august 2022 și au fost actualizate în articol!

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!
 

1. IMPOZITE LA PARIURI SPORTIVE STRADALE

Dacă joci la agenții de cartier, atunci la fiecare bilet plasat ai de plătit o taxă de 5%. Dacă tu pariezi 10RON, atunci miza reală va fi de 9.5RON. Pentru  fiecare bilet câștigător vei avea de plătit o taxă suplimentară după cum urmează:

  • până la 10,000 RON - 3% din suma câștigată
  • între 10,001 RON - 66,750 RON - 300 RON plus 20% pentru ce depăşeşte suma de 10,001 RON
  • peste 66,751 RON - 11,650 RON plus 40% pentru ce depăşeşte suma de 66,750 RON

Impozitul se oprește la sursă, ceea ce înseamnă că acesta se plătește pe loc la fiecare bilet plasat, respectiv câștigat. Pentru a evita plata unui impozit mai mare de 3%, recomand să împarți miza de pe bilete în mai multe părți pentru ca eventualul câștig de pe fiecare bilet în parte să nu depășească suma de 10,000 RON. Pare un sfat banal, dar nu îți imaginezi câți pariori îl ignoră și ajung să plătească taxe de câteva mii de RON din prostie.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

2. IMPOZITE LA PARIURI SPORTIVE ONLINE

Dacă joci la case de pariuri online, atunci plasarea unui bilet este complet gratuită. NU SE PERCEPE ACEA TAXĂ DE 5%! Însă nu scapi de taxa pe câștiguri (dar e diferită și mai avantajoasă decât offline), plus că la unii operatori s-ar putea să te aștepte și alte taxe.


2.1 Taxă pe depuneri (taxă de viciu) la pariuri online

 Începând cu 1 ianuarie 2019, operatorii de pariuri online au de plătit o taxă pe depuneri de 2%. Deși îi privește direct, majoritatea dintre ei au început să o pună în cârca pariorilor, ceea ce înseamnă că la fiecare depunere de 100RON ți se vor opri 2RON taxă. Din ce știu, la data de 1 august 2022, Sportingbet (deschide cont acum) este singura casă de pariuri online care suportă această taxă pentru toate metodele de plată de pe site (mai sunt câțiva operatori care suportă taxa, dar doar pentru anumite metode de plată, cum ar fi Casa Pariurilor pentru depuneri din agenții stradale).


2.2 Taxă pe retrageri la pariuri online

În ceea ce privește impozitul pe sume câștigate, pragurile sunt aceleași ca la offline, însă cu o difernță notabilă – ele nu se mai aplică pentru fiecare bilet câștigător, ci pentru fiecare retragere (ceea ce evident este un lucru bun, fiindcă plătești practic impozit pe profit, nu pe suma rulată)!

  • până la 10,000 RON - 3% din suma câștigată
  • între 10,001 RON - 66,750 RON - 300 RON plus 20% pentru ce depăşeşte suma de 10,001 RON
  • peste 66,751 RON - 11,650 RON plus 40% pentru ce depăşeşte suma de 66,750 RON

Asta înseamnă că chiar dacă ai câștigat să zicem 30,000RON pe un singur bilet, poți scoate banii în 3 tranșe de câte 10,000RON, iar atunci plătești 3% pentru fiecare tranșă în parte! Nu vei întâmpina absolut nici problemă în utilizarea unei astfel de ”strategii”. Din nou, Sportingbet (deschide cont acum) este singura casă de pariuri online care suportă această taxă, cu condiția să efectuezi retrageri de maxim 10,000RON / fiecare. 

Până în 2018 impozitul pe retrageri la pariuri online se plătea o dată pe an la ANAF, dar în martie 2018 a fost introdusă impozitarea la sursă. Asta înseamnă că în 2023 impozitul pe suma retrasă este oprit automat de casa de pariuri, iar tu nu mai ai de declarat nimic la ANAF. 

 

2.3 Alte taxe ce pot apărea la pariuri sportive online

Este posibil ca la unii operatori online să ai de plătit o taxă suplimentară pentru depuneri și retrageri efectuate printr-o anumită metodă de plată De exemplu Unibet.ro oprește la depunerile prin Paysafecard 3% din suma depusă, pe lângă acea taxă de 2% deja menționată. Desigur, poți opta pentru depuneri cu cardul sau prin Skrill, iar atunci scapi de această problemă.

Pot exista și site-uri de jocuri de noroc online unde să ai cont în altă valută (precum Pokerstars / BetStars), iar atunci să îți fie oprit la fiecare depozit și retragere o sumă echivalentă schimbului valutar. Pe vremuri unii operatori percepeau o anumită taxă dacă efectuai mai mult de 2-3 retrageri în aceeași lună, dar nu știu dacă vreun operator licențiat încă mai recurge la o astfel de practică. Oricum astfel de practici sunt menționate pe site-ul agenției respective. 

De asemenea, ai grijă la comisioane pe depuneri / retrageri ce pot fi procesate de părți terțe! De exemplu începând cu data de 25 mai 2021, ING a impus o taxă de 3,9 lei + 1.9% din valoarea tranzacției pentru toate depunerile și retragerile de bani efectuate către și dinspre operatorii de jocuri de noroc. Poți evita aceste taxe optând pentru o depunere cu un card de la o bancă ce nu percepe astfel de comisioane (noi știm Transilvania, însă probabil sunt și altele), un card Revolut sau un portofel electronic Skrill / Neteller (dar și acolo documentează-te asupra eventualelor comisioane)

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează 50RON fără depunere + 50RON EXTRA + 100% la 500RON!
Superbet
Superbet
Încasează 50RON FREEBET fără depunere + 500RON la depozit!
NetBet
NetBet
Încasează 20RON fără depunere + 200% până la 400RON FREEBET!
Unibet
Unibet
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Mozzart Bet
Mozzart Bet
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Discutii