Taxe și Impozite pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline

Impozit pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline. Vezi ce simplu este să eviți plata unor taxe astronomice fără motiv. Aflți pariori au ”comis-o”, nu fi și tu unul dintre aceștia! Mai avem câteva articole despre acest subiect, dar am decis să venim cu unul scurt și la obiect care să fie ușor de urmărit chiar și de către cei care nu prea au chef de citit. Acesta este un subiect de interes, și sunt câteva lucruri foarte importante pe care orice parior ar trebui să le cunoască.

Joacă la pariuri online >>> impozit reținut la sursă, taxă 0% la plasarea biletului dar și la depuneri / retrageri
 

IMPOZIT PARIURI SPORTIVE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Impozite la pariuri sportive stradale

 2. Impozite la pariuri sportive online
  2.1 Taxe la depuneri și retrageri
  2.2 Taxe la plasarea de bilete

 3. Informații suplimentare
   

1. IMPOZITE LA PARIURI SPORTIVE STRADALE

Dacă joci la agenții de cartier, atunci la fiecare bilet plasat ai de plătit o taxă de 5%. Dacă tu pariezi 10RON, atunci miza reală va fi de 9.5RON. Pentru  fiecare bilet câștigător vei avea de plătit o taxă suplimentară după cum urmează:

 • până la 66.750 RON - 1% din suma câștigată
 • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
 • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Impozitul se oprește la sursă, ceea ce înseamnă că acesta se plătește pe loc la fiecare bilet plasat, respectiv câștigat. Pentru a evita plata unui impozit mai mare de 1%, recomand să împarți miza de pe bilete în mai multe părți pentru ca eventualul câștig de pe fiecare bilet în parte să nu depășească suma de 66,750RON. Pare un sfat banal, dar nu îți imaginezi câți pariori îl ignoră și ajung să plătească taxe de câteva mii de RON din prostie.

 

2. IMPOZITE LA PARIURI SPORTIVE ONLINE

Dacă joci la case de pariuri online, atunci plasarea unui bilet este complet gratuită. NU SE PERCEPE ACEA TAXĂ DE 5%!  În ceea ce privește impozitul pe sume câștigate, pragurile sunt aceleași ca mai sus, doar că și aici există o diferență notabilă – ele nu se mai aplică pentru fiecare bilet câștigător, ci pentru fiecare retragere (ceea ce evident este un lucru bun, fiindcă plătești practic impozit pe profit, nu pe suma rulată)!

 • până la 66.750 RON - 1% din suma retrasă
 • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
 • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Asta înseamnă că chiar dacă ai câștigat să zicem 200,000RON pe un singur bilet, poți scoate banii în 4 tranșe de câte 50,000RON, iar atunci plătești 1% pentru fiecare tranșă în parte!

Până în 2018 impozitul la pariuri online se plătea o dată pe an la ANAF, dar în martie 2018 a fost introdusă impozitarea la sursă. Asta înseamnă că începând cu 23 martie 2018 impozitul pe suma retrasă este oprit automat de casa de pariuri, iar tu nu mai ai de declarat nimic la ANAF. Totuși, dacă ai efectuat o retragere în intervalul 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2018, atunci va trebui să depui Declarația Unică anul viitor, până pe data de 15 martie 2019. Despre cum se completează această Declarație Unică și alte detalii despre ea poți găsi în articolul : ”Cum completam Declaratia Unica (212) pentru retragerile online” 

 

2.1 Taxe la depuneri și retrageri

La acest capitol agențiile stradale ies din discuție pentru că la ele nu trebuie să depui. Majoritatea caselor de pariuri online nu percep taxe pentru depuneri sau retrageri, dar există și excepții. De exemplu Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016) percepe o taxă de 3% la cele prin Paysafecard, dar poți depune cu cardul, prin Skrill, prin transfer bancar sau prin Trustly fără a plăti vreo taxă (deci ai o groazăde opțiuni). Plus că Unibet (vezi site-ul agenției) oferă multe alte avantaje, motiv pentru care și este o agenție preferată de foarte mulți români. 

Pe vremuri unii operatori percepeau o anumită taxă dacă efectuai mai multe retrageri în aceeași lună, dar nu știu dacă vreun operator licențiat încă mai recurge la o astfel de practică. Oricum, dacă o agenție percepe o taxă pentru depunerea / retragerea efectuată printr-o anumită metodă de plată, atunci acest lucru va fi precizat undeva pe site, cel mai probabil în Casierie pe pagina de plăți. Agențiile sunt obligate să afișeze aceste informații.

DESCOPERĂ TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

Am auzit și de un caz ciudat, cel al agenției Stanleybet (D.1280 /29.06.2016). Deși toate tranzacțiile erau în lei, atunci când retrăgeai pe card câștigurile se făcea în mod ciudat o conversie RON - Euro - RON, ceea ce însemna că nu primeai exact suma solicitată. De fapt se pierdeau pe traseu cam 5% din bani într-un mod complet inutil, deși acest lucru nu era precizat pe pagina de retrageri. Din ce am înțeles această problemă nu mai există în 2018, dar nu am testat să văd dacă chiar este așa. 

Ce îți pot spune este că dacă te joci la agenții precum netbet.ro, sportingbet.ro, betano.ro, efortuna.ro sau betfair.ro nu ai de plătit nici o taxă la depuneri și retrageri. Iar la unibet.ro retragerile nu sunt comisionate, deci dacă depui prin transfer bancar, scapi și aici de plata de taxe.

 

2.2 Taxe la plasarea de pariuri

La agențiile de pe internet nu se percepe nici o taxă atunci când plasezi un pariu. În schimb majoritatea operatorilor offline percep o taxă de 5% la plasarea fiecărui bilet. Din ce știu, singura agenție stradală care a renunțat la această taxă este Favbet, dar s-ar putea să mai fie și alte excepții.

 

3. INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Am încercat să mențin acest articol cât mai scurt, pentru a fi ușor de urmărit. Dacă dorești să aprofundezi acest subiect, atunci îți propun câteva articole mai detaliate:

Ofertã bunã = câștiguri mai mari. Vezi agenția recomandatã de PariuriX.com


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi