1. Home »
 2. Impozit »
 3. Cum completam Declaratia Unica (212) pentru retragerile online

Cum completam Declaratia Unica (212) pentru retragerile online

Adrian.David
Adrian.David

2018-03-29 13:53:24

image Cum completam Declaratia Unica (212) pentru retragerile online

Din acest moment Declarația 200 ce trebuia completată pentru plata impozitului online la pariuri sportive este istorie! Aceasta a fost înlocuită cu Declarația Unică 212, care contopește mai mult declaraţii, printre care şi Declaraţiile 200 şi 201. 

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată chiar acum cu un bonus atractiv de bun venit!

 

Găsiţi acest model spre completare aici: Model Declaraţie Unică - 212

Instrucţiunile le puteţi accesa de aici: Instrucţiuni completare Declaraţie Unică - 212

ATENŢIE!!! Accesaţi acest articol pentru informaţii actualizate despre Declaraţia Unică, inclusiv varianta în format pdf inteligent.

Dar cum sunt destul de stufoase şi pe noi, pariorii, ne interesează mai mult modul de completare referitor la partea cu veniturile din jocuri de noroc, vin cu o veste bună, DECLARAŢIA ESTE APROAPE IDENTICĂ cu precedenta (200), nu s-a schimbat nimic important, aşa că nu va fi greu de completat. Pentru cine vrea detalii de ce trebuie depusă această declaraţie, nu mai are rost să repet ceva ce deja am scris aici, puteţi citi aici mai multe despre asta: Cum declari câştigurile din pariuri online.

Atenție!!! Declarația încă nu poate fi depusă încă online, dar modelul este cel prezentat în acest articol, el fiind reglementat de Ordinul 888 care a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 29.03.2018.

Aveți aici linkul către acest ordin: Ordin 888 / 2018 cu privire la modelul Declarației Unice

Se pare, după spusele celor de la ANAF că abia după data de 16 mai 2018 poate fi depusă online.

Mai mult de atât, ministrul de finanțe a efectuat acest anunț.

„Declarația unică acum este finală, nu apare nicio altă variantă peste o zi, două sau trei. Săptămâna aceasta vom afişa pe site-urile tuturor instituţiilor publice varianta pe care noi deja am comunicat-o. Formularul inteligent, acel formular va fi disponibil online începând cu data de 16 mai, pentru ca oamenii să poată depune astfel declaraţia unică. Vrem ca până la finalul anului să avem şi o aplicaţie telefonică pentru cei care vor să facă plata de oriunde. Vrem să mergem pe o simplificare radicală a tot ceea ce înseamnă azi administraţia publică şi în special cea a fiscului. În săptămânile următoare, toţi contribuabilii vor primi acasă, prin poştă, parola pentru a accesa mediul online pentru a-şi depune declaraţia online. Deci, până la final de lună aprilie, poate şi început de lună mai, toţi contribuabilii primesc acasă, prin poştă, în plic sigilat parola de acces, pentru că astăzi sunt doar 5% (dintre contribuabili, n.r.) în sistemul online, restul sunt pe hârtie. Vor fi schimbări spectaculoase în acest an”

PS. După o discuție purtată pe 04.04.2018 pe această temă, se pare că parola de acces va reprezenta un număr unic astfel încât la crearea online a contului SPV pentru validarea acestuia  va fi introdus acel număr primit și nu va mai fi nevoie deplasarea la un sediu ANAF pentru validarea contului.

Update 18.04.2018

În urma unei solicitări trimise către ANAF în care întrebam care este situația celor care au depus deja declarația 200 (și implicit, declarația 201), am primit și răspuns.

Pe scurt:

CINE A DEPUS DEJA DECLARAȚIA 200 PENTRU ANUL 2017 NU MAI DEPUNE DECLARAȚIA UNICĂ 212 PENTRU ANUL 2017!!!

Aveți mai jos și răspunsul de la ANAF.

De asemenea, și pe Facebook avem un răspuns asemănător din partea ANAF.

Vezi aici Top5 case de pariuri online recomandate

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Modificări aduse Declarației pentru plata impozitului la pariuri online 
 2. Când trebuie depusă Declarația Unică 212?
 3. Cum completezi Declarația Unică 212?
 4. Cum se depune Declarația Unică 212?
 5. Codurile de identificare ale caselor de pariuri online
 6. Întrebări comune de la pariori

 

1. MODIFICĂRI ADUSE DECLARAȚIEI PENTRU PLATA IMPOZITULUI LA PARIURI ONLINE

În mare parte nu se schimbă prea multe, dar haideţi să vedem care sunt modificările principale.

1.       Denumirea declaraţiei se schimbă, din 200 ea devine Declaraţia Unică, având numărul 212.

2.       Pentru retragerile din anul 2017 termenul de depunere al declaraţiei se decalează, nu mai este 25 mai 2018, devine 15 iulie 2018.

3.       Termenul de plată al impozitului calculat aferent retragerilor efectuate în anul 2017 nu mai este 60 de zile de la primirea deciziilor de impunere, ci este 15 martie 2019.

4.       Pentru retragerile efectuate în perioada 01 ianuarie 2018 – 23 martie 2018 termenul de depunere al declaraţiei este 15 martie 2019.

5.       Un amănunt important este acela că doar pentru declarația depusă pentru anul 2017 vom mai primi decizii de impunere, pentru declarația având ca termen 15.03.2019 pentru retragerile efectuate în perioada 01 ianuarie 2018 – 23 martie 2018 voi vom stabili impozitul chiar în declarație.

 

2. CÂND TREBUIE DEPUSĂ DECLARAȚIA UNICĂ 212?

Declaraţia Unică trebuie depusă pentru ca ANAF-ul să ne calculeze impozitul aferent fiecărei retrageri efectuate din contul nostru de la pariuri online. Deci dacă ai efectuat retrageri pe parcursul anului 2017, anul acesta trebuie să faci un drum până la ANAF pentru a plăti impozit pe sumele retrase! Atenţie!!! Pentru cei care joacă offline această declaraţie nu prezintă interes. Oricum, şi pentru pariorii de online se va termina cu calvarul acestei declaraţii, o vom mai depune de maxim 2 ori aşa cum vei putea vedea mai jos:

 • Dacă aţi efectuat retrageri în anul 2017 va trebui să depuneţi această DU (declaraţie unică) până pe data de 15 iulie 2018!
 • Dacă aţi efectuat retrageri în perioada 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2018 va trebui să depuneţi această DU (declaraţie unică) anul viitor, până cel târziu pe 15 martie 2019.
 • Pentru retragerile efectuate după data de 23 martie 2018 nu veți mai avea de plătit impozit la ANAF, deci implicit nu va mai trebui să completați DU pentru ele,  şi asta pentru că a fost implementată reținerea la sursă ! CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII !

 

3. CUM COMPLETEZI DECLARAȚIA UNICĂ 212?

Declaraţia 212, pe care tu trebuie s-o completezi şi depui până la 15 iulie 2018 pentru retragerile efectuate în anul 2017 (respectiv până la data de 15 martie 2019 pentru retragerile efectuate între 01.01.2018-23.03.2018) conţine mai multe capitole şi secţiune, având 6 pagini, dar pe noi, pariorii, ne interesează doar primele 2 pagini.


Pe prima pagină completezi astfel:

La punctul A. Date de identificare a contribuabilului, aici este relativ simplu:

 • Nume: numele tău de familie
 • Iniţiala tatălui: prima literă din prenumele tatălui
 • Prenume: prenumele tău
 • Cod numeric personal: este din 13 cifre şi-l găseşti pe cartea de identitate
 • Nerezident: nu ne interesează aici
 • Statul de rezidenţă: la fel, nu ne interesează
 • Strada: numele străzii din cartea de identitate (este valabil şi pentru următoarele date ce va trebui să le completezi, scrii datele din C.I., chiar dacă acum nu mai locuieşti la adresa din C.I.)
 • Numărul: numărul străzii din C.I.
 • Bloc: blocul din C.I. (dacă este cazul)
 • Scara: litera scării din C.I. (dacă este cazul)
 • Etaj: numărul etajului din C.I. (dacă este cazul)
 • Apartament: numărul apartamentul din C.I. (dacă este cazul)
 • Judeţ / Sector: scrii judeţul din C.I.
 • Localitate: scrii localitatea din C.I.
 • Cod poştal: acesta poate fi găsit căutând pe Internet dacă nu îl cunpoşti (caută coduri poştale)
 • Telefon: scrii numărul tău de telefon
 • Fax: poţi lăsa necompletat
 • E-mail: scrii o adresă de e-mail
 • Cont bancar (IBAN): scrii codul IBAN, în caz că nu-l cunoşti te poţi adresa băncii pentru a-ţi fi comunicat, dar este o informaţie opțională, nu are legătură cu banca unde ai efectuat retragerile, la fel de bine poţi lăsa necompletat)


La punctul B. Date privind secţiunile completate

Aici bifăm doar Secţiunea 1: Date privind veniturile realizate din România în anul 2017

Şi am terminat cu completarea primei pagini care trebuie să arate aşa:

 

Trecem acum la pagina a doua a declaraţiei 212 unde avem:

Capitolul I. Date privind venitul realizat în anul 2017.

La Secţiunea 1: Date privind veniturile realizate din România în anul 2017 bifăm următoarele:

A.    Date privind activitatea desfăşurată:

1.       Categoria de venit: Jocuri de noroc

2.       Determinarea venitului net: Sistem real

3.       Forma de organizare: Individual sau nu bifăm nimic

Punctele 4 9 nu ne interesează

10.  Organizatorul jocurilor de noroc – Aici trecem denumirea fimei aşa cum apare fie pe site-ul ONJN aici: http://onjn.gov.ro/approved/ sau aşa cum apare în raportul primit până la data de 28.02.2018 de la agentţia de unde am retras, în cazul acestui exemplu Unibet, deci trecem Unibet (Germany) Limited

11. Codul de identificare fiscală al organizatorului de jocuri de noroc – Îl găseşti alături de denumirea firmei, în cazul nostru Unibet are codul 35777957.

B. Date privind venitul / câştigul net anual

            Aici completă cu ACEEAŞI sumă şi punctul 1 şi punctul 3, adică trecem o retragere efectuată de la Unibet, să presupunem că am retras 5.000 lei, trecem 5.000 la ambele puncte.

            Dacă avem mai multe retrageri, putem adăuga această pagina 2 de atâtea ori câte retrageri avem, ea fiind atașată declarației și ca anexă.

            Pagina 2 trebuie să arate aşa completată:

            Şi asta este toată declaraţia, celelalte pagini nu ne interesează, la final o semnăm şi apoi o putem depune.

 

4. Cum se depune declarația 212?

Se depune la fel cum s-a depus şi declaraţia 200, nu s-a schimbat nimic aici, găseşti modalităţile de depunere aici: Cum declari câştigurile din pariuri online.

Pe scurt, ea poate fi depusă în 3 moduri:

 • cu declarația listată în 2 exemplare și mers la sediul ANAF de care aparții (doar pentru anul 2017 va mai fi acceptată depunerea ei în format clasic, începând cu anul 2018 ea va fi depusă doar online);
 • cu poșta cu confirmare de primire, aici trimiţi doar 1 exemplar al declaraţiei (doar pentru anul 2017 va mai fi acceptată depunerea ei în format clasic, începând cu anul 2018 ea va fi depusă doar online);
 • online, varianta cea mai convenabilă care ne aduce şi aduce un beneficiu destul de consistent: dacă depui declaraţia 212 online, prin spaţiul privat virtual privat  (informaţii extinse despre acest spaţiu virtual găsiţi aici Tutorial PDF || Tutorial Youtube 1 || Tutorial Youtube 2), vei primi o reducere de 5% din impozitul datorat. Practic depunând online declaraţia câştigi şi timp, şi bani. 

 

5. Codurile de identificare ale caselor de pariuri online

Pentru a vă fi mai uşor, am strâns aici toate codurile de identificare fiscală ale organizatorilor jocurilor de noroc şi denumirea acestor organizatori:

 • Unibet - 35777957 - Unibet (Germany) Limited
 • Sportingbet - 35109575 - Headlong Limited 1
 • Sportingbet - 38388709 - Headlong Limited 2
 • Netbet  - 35831487 - Cosmo Gaming Company LTD
 • Fortuna Bet  - 34774502 - Bet Zone SRL
 • 888Sport - 35108618 - 888 Romania Limited
 • Betfair  - 35110324 - Betfair International PLC
 • PokerStars, fulltiltpoker, PokerStars - 35120719 - Reel Spain PLC
 • Winmasters – 35624260 - WM Interactive Limited
 • Stanleybet - 27255308 Stanleybet Romania Online LTD
 • Casa Pariurilor - 35891160 - HATTRICK-PSK D.O.O.
 • Superbet – 36446625 - Superbet Interactive (Romania) Limited 
 • Maxbet - 35831509 Maxbet Malta Limited
 • Betano  - 35598480 Gambling Malta Limited
 • Mozzartbet  - 35302940 New Mozzart SRL
 • Admiral – 37597049 Greentube Malta See Limited
 • Publicwin – 36840858 Sea Bet Limited
 • GetsBet – 38208794 Get`s Bet Online LTD
 • WinBet – 38106549 Global Interactive Solution Limited


6. ÎNTREBĂRI COMUNE DE LA PARIORI

Care sunt pragurile de impozitare?

Pragurile de impozite percepute nu s-au modificat, rămân aceleaşi pentru fiecare retragere în parte şi anume:

 • până la 66.750 RON - 1% din suma retrasă
 • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
 • peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON


Dacă nu depun declaraţia 212 ce se întâmplă?

Legea este clară, fiecare persoană este obligată să depună această declaraţie 212. Chiar dacă te gândeşti să nu o depui, ANAF oricum are toate aceste date, deci de impozit nu vei scăpa, doar că nedepunând-o rişti şi o amendă între 50 şi 500 de Ron.

Întrebările cele mai importante venite din partea voastră vor fi adăugate în această secțiune. 

Nu pot decât să vă urez succes să completaţi cât mai multe pagini 2 la această declaraţie. Dacă apar modificări când va fi publicată în mod oficial această declaraţie vom actualiza acest articol.

Deschide cont acum la una din casele de pariuri online recomandate de PariuriX.com!

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX