1. Home »
  2. Resurse »
  3. Care sunt cele mai comune greșeli comise de pariori la pariuri live?

Care sunt cele mai comune greșeli comise de pariori la pariuri live?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:25:00

image Care sunt cele mai comune greșeli comise de pariori la pariuri live?

PariuriX.com îți arată care sunt cele mai frecvente greșeli comise de pariori la pariuri live și cum pot fi ele evitate. Pariurile în timp real sunt mult mai tentante decât cele pre-meci deoarece îți permit să simți la maxim adrenalina și chiar să câștigi sume mari de bani într-un interval scurt de timp. Problema este că ele sunt și mult mai dinamice, mult mai imprevizibile, și sunt însoțite de mai multe variabile de care trebuie ținut cont atunci când pariezi.

Deschide cont și pariază la agenția recomandată cu un super bonus de bun venit!

De aceea pariorii începători fac mult mai multe greșeli atunci când joacă live, iar astfel sunt și predispuși să își piardă mai rapid banii. În acest articol mi-am propus să prezint cele mai comune greșeli la pariuri sportive live, pentru a ști la ce să ai grijă și ce să încerci să eviți. Iar pentru o listă și mai lungă cu greșeli ce pot fi comise atât la pariuri live cât și la cele pre-meci, recomand să dai un click aici: https://pariurix.com/cele-mai-frecvente-greseli-facute-de-pariori.html. Nu vei găsi doar o listă cu greșeli frecvente, ci și soluții la acestea!

 

1. TOP 3 GREȘELI LA PARIURI LIVE

Următoarele greșeli sunt cele mai comune și cele mai greu de evitat, nefiind parior care să nu comită măcar una din ele atunci când este la primul contact cu pariurile online. Chiar și pariori cu experiență le mai repetă din când în când. Dar dacă știi din start ce riscuri există, atunci îți va fi mai ușor să îți iei măsuri de precauție.
 

GREȘEALA 1 : JUCATUL LA RECUPERARE

Aceasta este o greșeală mare pe care o poți face indiferent că pariezi pre-meci sau live. Problema la pariurile live este aceea că ele sunt plasate într-un ritm mult mai alert, astfel încât dacă nu ești atent poți ajunge să pierzi o sumă substanțială de bani într-un timp foarte scurt. Am văzut pariori care au pierdut în câteva zeci de minute întregul profit reușit în precedentele două luni. Nu sunt puțini cei care după o serie de pariuri pierdute măresc miza pentru a recupera rapid pierderile anterioare. Dacă ei pierd din nou, atunci măresc și mai mult miza și tot așa gândindu-se că trebuie să câștige până la urmă. Problema este că o astfel de abordare a pariurilor pe meciuri live duce la dependență, pentru că ajungi în situația în care să nu te mai poți opri din pariat.

Adevărul este că fiecare parior are și zile mai bune, dar și zile mai proaste. Cel mai bine este ca atunci când ai o serie slabă de rezultate să te oprești din pariat, să accepți pierderile respective și să iei o pauză până în ziua următoare. Dacă continui să pariezi vei fi nervos, te vei impacienta și nu vei lua cele mai bune decizii, iar efectele vor fi doar negative. Plasarea de pariuri pe meciuri live poate aduce într-un interval scurt de timp atât câștiguri rapide cât și pierderi imense. Important este să știi să gestionezi corect momentele mai dificile.

Cote bune, pariuri LIVE chiar și de pe telefon, ofertă bogată > Vezi oferta!

 

GREȘEALA 2 : PLASAREA DE PARIURI PE MECIURI PE CARE NU LE POȚI URMĂRI

Nu contează că urmărești meciul la televizor, pe un site de transmisii live online sau direct de pe site-ul agenției din fereastra de pariuri. Poți să-l urmărești chiar și direct de pe stadion dacă ai această posibilitate, fiindcă poți plasa pariuri pe meciuri live de pe telefonul mobil. Nu contează cum te uiți la meci, dar important este s-o faci! Poate fi tentant să pariezi și pe alte jocuri mai ales că oferta live a caselor de pariuri este plină de partide care par tentante la prima vedere, dar crede-mă că aceasta chiar este o regulă de aur de care nu trebuie să treci cu vederea. Altfel te vei convinge pe pielea ta mai devreme sau mai târziu că am dreptate. Pune-ți doar următoarea întrebare: cum pot să știu ce se va întâmpla mai departe în meci dacă eu nici măcar nu știu ce se întâmplă în momentul acesta? Te uiți la statistici? Este ca și cum ai asculta un meci la radio; înțelegi ceva din el?


GREȘEALA 3 : PLASAREA UNUI PARIU LIVE DE TIPUL ALL-IN

Mizarea întregii sume de bani din cont pe un singur pariu nu este deloc o mișcare inteligentă. Este un pariu bazat pe un impuls de moment; nu este un pariu gândit și planificat, ceea ce înseamnă că te expui unui risc foarte ridicat.

Mulți pariori au ca argument faptul că la prima vedere acel pariu părea a fi sigur. De exemplu știu pe cineva care a văzut un meci live de tenis în care o jucătoare câștigase cu 6:0 primul set, avea 5:0 în setul secund și urma la serviciu. Pariorul era convins că în următorul game este imposibil să apară surprize, motiv pentru care a pariat toată suma din cont. Totuși surpriza a fost mare la final când a văzut că pariul a fost pierdut, iar cealaltă jucătoare a reușit să câștige primul ei game în acel meci.

Desigur, situația descrisă mai sus este una foarte nefericită și puțin probabilă. În condițiile date pariul chiar se merita jucat, însă în nici un caz nu utilizând toți banii de pe cont. Indiferent cât de sigur ar părea un pariu la prima vedere nu se merită să joci “all-in”. Nu vei fi surprins dacă îți voi spune că acesta este modul cel mai frecvent și mai rapid prin care pariorii își pierd întregul bankroll pentru pariuri.

Poate că singura situație în care se merită să pariezi toți banii sunt cele în care utilizezi strategia Easy Money, dar și aici este cu dus și întors. Poți găsi aici un articol cu mai multe detalii despre această strategie: https://pariurix.com/strategia-easy-money.html.

 

2. ALTE GREȘELI FĂCUTE FRECVENT DE PARIORI LA PARIURI LIVE

 

GREȘEALA 4 : PARIURI LIVE PE ECHIPE DESPRE CARE NU ȘTII NIMIC

Să presupunem că respecții regula 2 și dai întâmplător la televizor de un meci între două echipe despre care nu știi mare lucru, dar măcar poți vedea partida live. Observi că echipa gazdă domină jocul în primul sfert de oră, iar primul gând care îți trece prin cap este acela de a paria că ea va reuși să se impună. În multe situații o astfel de abordare este corectă, dar nu mereu. Sunt formații care încep greu meciurile în care sunt implicate, dar care își dau drumul la joc pe parcurs.

Alte echipe nu impresionează pe întreaga durată a partidei, dar chiar și așa ele sunt capabile să reziste fără a primi gol deoarece au o defensivă foarte bună și chiar pot să lovească pe contraatac din puținele ocazii pe care le au. Am văzut echipe la care aproape jumătate din golurile marcate într-un sezon au fost reușite în ultimul sfert de oră sau care înscriau după pauză trei sferturi din goluri, iar exemplele pot continua. Atunci când pariezi pe meciuri live este bine să te documentezi măcar în ceea ce privește lucrurile cât de cât importante, pentru că o astfel de documentare nu durează mai mult de câteva minute, dar poate fi de real folos. Această regulă este valabilă la orice sport, nu doar la pariuri pe ponturi fotbal.

 

GREȘEALA  5 : NU PARIA ORBEȘTE PE ECHIPA CARE DOMINĂ

În aceeași ordine de idei ca și la punctul precedent, nu te lăsa influențat de modul în care se desfășoară jocul timp de câteva minute. Este normal să anticipezi că dacă o echipă începe să domine și chiar are vreo 2-3 ocazii mari de gol în interval de câteva minute, atunci este o chestiune de timp până când vine golul. Acest lucru nu se întâmplă chiar mereu, de fapt uneori chiar are un efect contrar. Este o vorbă în fotbal: ”ocaziile se răzbună”; de câte ori nu s-a întâmplat ca o echipă să fie cu ratările, iar cealaltă cu golurile?

Sunt acele jocuri când mingea pur și simplu nu vrea să intre în poartă, plus că o serie de ratări importante poate duce la demoralizarea jucătorilor, moment de care adversarii pot profita. De asemenea, sunt partide în care o formație domină copios prima repriză, dar după pauză lucrurile se schimbă radical. O schimbare inspirată sau un discurs motivațional la cabine poate duce la o schimbare de atitudine în actul secund, iar acesta este un aspect pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când plasezi pariuri live.

 

GREȘEALA 6 : PLASAREA DE PARIURI CÂND EȘTI BEAT, OBOSIT SAU DROGAT

Pariurile live necesită o concentrare de fier pentru că de multe ori ai la dispoziție doar câteva secunde sau zeci de secunde pentru a lua cele mai bune decizii. Nu-ți mai permiți luxul de a planifica pariurile din timp, astfel încât în acel moment toată atenția ta trebuie să fie orientată doar către pariuri. Dacă ești cu gândul la fosta prietenă, ești foarte obosit sau, mai rău, eşti beat, cu siguranță calitatea pariurilor tale va avea de suferit. Poate fi tentant ca după ce ai venit din club și ai consumat câteva beri să faci niște bani rapizi fiindcă te simți în ”formă”, dar mai bine te bagi la somn și lași pariurile pentru a doua zi. Cu siguranță când te vei trezi dimineață îți vei da seama că ai procedat corect.

 

GREȘEALA 7 : UTILIZAREA OPȚIUNII DE CASH OUT MULT PREA DEVREME

Unele site-uri de pariuri oferă opțiunea de “cash out” la pariuri live. Deși în anumite situații utilizarea acestei opțiuni este indicată, de foarte multe ori pariorii o folosesc complet aiurea când n-ar fi cazul. De exemplu ei pariază pe victoria unei echipe într-un meci de fotbal și dacă văd că echipa lor conduce, ei închid pariul doar pentru a lua cu câțiva euro mai mult decât au investit inițial.

Ei consideră că un câștig mic este mai bun decât un eventual pariu pierdut. Realitatea este că pe termen lung aceasta este o strategie de pariuri foarte păguboasă. Într-o astfel de situație ar trebui să închizi pariul doar dacă urmărești meciul respectiv și ai motive reale să crezi că urmează o întoarcere de rezultat. Altfel este mai bine să lași pariul intact. Casele de pariuri salvează milioane de euro în fiecare an datorită utilizării eronate a opțiunii de “cash out” de către pariori.
 

GREȘEALA 8 : UTILIZAREA OPȚIUNII DE CASH OUT MULT PREA TÂRZIU

Pot fi și situații când este bine să faci chiar contrar la ce am spus mai sus. De exemplu tu pariezi 1€ pe un outsider la o cotă de 20. După 20 de minute outsiderul deschide scorul. Chiar și așa, în acel moment eventuala sumă pe care o poți lua închizând pariul este destul de mică şi momentan nu se merită să folosești o astfel de opțiune. În minutul 50 operatorul îți oferă 5€ să închizi pariul, în 60’ îți oferă 8€, iar în 80’ deja poți lua 18€. Unii pariori, puși în fața acestui scenariu, sunt dispuși să aștepte încă 10 minute pentru a lua 20€, adică cu doar 2€ mai mult decât în minutul 80.

Dar de ce să faci asta? De ce să riști 17€ pentru încă 2€? Mai ales că echipa condusă este teoretic mult mai bună, deci încă are șanse reale în orice moment să revină. Iar dacă outsiderul pe care ai pariat are o problemă în a gestiona finalurile de meci sau jucătorii pică fizic în ultimele minute, atunci s-ar putea ca deznodământul să nu fie pe placul tău. În astfel de situații se întâmplă de multe ori ca echipa mai slabă, dar aflată în avantaj, să cedeze în ultimele minute și să primească gol. Riscul este mult prea mare comparativ cu eventualul câștig suplimentar.

PARIAZĂ LIVE CHIAR ACUM! ACEASTA ESTE AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

GREȘEALA 9 : PARIEREA PE O CURSĂ ÎN CARE NU AI ÎNCREDERE

Indiferent de tipul de cursă (mașini, cai, câini etc), fiecare din noi avem diferite moduri în care alegem un potențial câștigător. Unii se uită la statistici, alții au un concurent favorit sau poate sunt și persoane care pariază doar în funcție de cote. De obicei este o idee destul de proastă să pariezi pe o cursă în care n-ai încredere deplină în concurentul ales de tine. De exemplu ai un favorit la o cursă de cai din simplul motiv că știi că jocheul respectiv este de obicei destul de bun. Dar dacă n-ai și informații despre cursă, cum ar fi nivelul real al celorlați concurenți, atunci probabil este o idee proastă să pariezi. Iar dacă pariul este plasat live atunci ideea este chiar foarte proastă.

Plasând un pariu live pe o cursă de cai fără a cunoaște prea multe despre ea nu este o idee bună deoarece tu iei în considerare doar modul în care cursa a început. Dar poate un anumit concurent n-are de regulă începuturi foarte bune de cursă, dar forțează pe final. Sau alt concurent dă tot ce poate încă de la început, dar n-are suficient suflu pentru a menține ritmul până la sfârșit. Dacă nu cunoști aceste aspecte înainte de a paria atunci este foarte posibil să ai parte de surprize pe durata cursei.


GREȘEALA 10 : PARIEREA LIVE LA AGENȚII STRADALE SAU LA AGENȚII ONLINE DUBIOASE

Ai pariat vreodată live la o agenție de cartier? Nici nu-ți recomand s-o faci. Este de ajuns să te gândești că trebuie să stai la coadă de fiecare dată când pui un pariu live și nici nu mai este necesar să vin cu argumente suplimentare. Nici online nu-ți sugerez să pariezi chiar oriunde. Alege doar casele de pariuri pe internet care au platforme de pariuri live performante, care oferă posibilitatea de a paria în cele mai bune condiții fără a te umple de nervi că un meci este blocat, că un pariu nu este acceptat sau că pică site-ul când îți este lumea mai dragă.

 

GREȘEALA 11 : PIERDEREA NOȚIUNII TIMPULUI

Atunci când pariezi pe meciuri live este ușor să pierzi noțiunea timpului și să ajungi să petreci nenumărate ore la calculator fără pauză. Pentru a putea lua cele mai bune decizii trebuie să ai o minte lucidă, motiv pentru care recomand ca după fiecare 1-2 ore să iei măcar o pauză de 10-20 de minute pentru a te recrea. De asemenea, nu-ți sugerez să petreci prea multe ore pe zi la calculator, pentru că deja după un timp nu vei mai fi capabil să iei cele mai bune decizii.

 

GREȘEALA 12 : PARIEREA STRICT DUPĂ COTE

Trebuie să țineți cont că, de multe ori, cotele mici afișate la pariurile live pot fi inșelătoare. Sigur, nu vă împiedică nimeni să pariați pe o asemenea cotă, însă doar dacă ați urmărit acel meci de la început sau măcar preț de câteva minute. Ideală ar fi și o mică analiză statistică a acelui meci. De câte ori nu vi s-a întâmplat să urmăriți un meci în care jocul curgea evident în favoarea unui anumit pronostic, când, brusc, echipa sau jucătorul în favoarea căruia era acel pronostic să nu mai aibă chef să joace? Cel mai păcătos sport din acest punct de vedere, în opinia noastră, este tenisul, mai cu seamă cel feminin. Și la volei trebuie să fiți foarte atenți. În general, la toate aceste sporturi care se joacă pe seturi.


3. CONCLUZII FINALE

Pariurile live pot fi foarte profitabile, dar trebuie să ai mare grijă cu ele pentru că ascund multe capcane în care mai ales pariorii începători pică foarte des. Dacă reușești să eviți greșelile prezentate de mine mai sus, atunci cu siguranță îți vei crește șansele de a fi profitabil pe termen lung. Iar în încheiere voi prezenta câteva link-uri utile de la alte articole care au legătură cu pariurile live, și care sunt convins că pot fi de folos pariorilor.

  • Reguli de aur și sfaturi de urmat atunci când joci la pariuri LIVE - descoperă care sunt regulile pe care trebuie obligatoriu să le urmezi dacă vrei să ai succes pe termen lung la pariuri live. De asemenea, aici poți găsi mai multe sfaturi care să te ajute să îți mărești șansele de câștig.

  • 9 reguli de aur și 18 sfaturi ce te vor ajuta să câștigi la pariuri sportive - indiferent că joci la pariuri pre-meci sau plasezi pariuri în timp real, există anumite lucruri de care trebuie să ții cont. Articolul este similar cu cel de mai sus, dar este mai detaliat și se referă la pariuri în general (și mai ales la cele plasate înainte de startul partidei).

  • Top agenții de pariuri pentru pariuri live - află care sunt casele de pariuri online recomandate de PariuriX.com pentru pariuri live. Tot aici vei putea vedea care operatori au cea mai bună ofertă sportivă, atât ca număr de meciuri acoperite cât și ca număr de opțiuni de pariere.

  • Pariuri sportive live vs pariuri sportive pre-meci - cum este mai bine să pariezi? Pre-meci sau live? Și de ce? Află din acest articol detaliat care sunt plusurile și minusurile celor două moduri de a juca la pariuri sportive. 

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX