1. Home »
  2. Resurse »
  3. Ghinionul în pariuri sportive - pierd din lipsa șansei sau mă mint singur? Poți afla citind aici!

Ghinionul în pariuri sportive - pierd din lipsa șansei sau mă mint singur? Poți afla citind aici!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:26:00

image Ghinionul în pariuri sportive - pierd din lipsa șansei sau mă mint singur? Poți afla citind aici!

Ghinionul în pariuri sportive - deja sună a clișeu să auzi pe cineva că a pierdut la pariuri din cauza ghinionului. Ba că a fost arbitrul de vină, ba că au dat adversarii gol în ultimul minut, ba că au ratat ai tăi la ultima fază, ba că iar te-a scos un singur meci de pe bilet, iar exemplele pot continua la infinit. 


Ghinionul în pariuri sportive nu reprezintă o scuză

Ghinionul nu reprezintă o scuză în pariuri sportive, și asta pentru că pe termen lung, dacă pariezi corect, norocul și ghinionul tind să se anuleze reciproc. Uneori ai noroc, alteori ghinion. Cert este că cu cât  pariezi mai mult, cu atât vei depinde mai mult de cunoștințele proprii și mai puțin de șansă. Te-a scos un meci din cauză că au ratat ai tăi vreo 3 ocazii fenomenale pe final de partidă? Da, o fi ghinion, dar în altă zi vei avea noroc. Problema e că mulți tind să uite rapid pariurile câștigate cu șansă, și să le țină minte pe toate pierdute din neșansă, și atunci își fac o părere greșită și nerealistă. Zi sincer: de câte ori ai ținut cont sau ai notat undeva când ai câștigat un pariu cu bulan?

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate de PariuriX.com!

Este adevărat - se poate întâmpla ca și pe termen lung să fii pe minus din cauza ghinionului. Mai rar, dar se poate. Voi lua exemplul clasic cu moneda. O arunci de 1,000 de ori - teoretic ar trebui să iasă cam de aproximativ 500 de ori fiecare față, șansele de câștig fiind de 50% - 50% la fiecare aruncare. Deși un astfel de scenariu are cea mai mare probabilitate, nu înseamnă că el se va și îndeplini. Conform distribuției Gauss (sau distribuția normală), există o probabilitate de 15.7% ca fața aleasă de tine să iasă de mai puțin de 334 de ori (deci sub o treime din aruncări). Sigur, pe de altă parte există și o probabilitate de 15.7% ca ea să iasă de mai mult de 666 de ori (nu îți prezint calculele cu care am ajuns la aceste numere, nu sunt relevante). 

Dar uite un lucru interesant. Statistic, doar 7% din cei care pariază cu regularitate sunt pe plus la sfârșitul anului. Matematica ne arată că e imposibil ca toți ceilalți 93% să fi avut toți neșansă, pentru că în principiu numărul de ”norocoși” ar trebui să îl egaleze pe cel de ”ghinioniști”. Și totuși asta nu se întâmplă nici pe departe, semn că în cazul celor mai mulți nu lipsa șansei este de vină, ci simplul faptul că nu știu să parieze. Știu, fiecare se crede parior bun, doar că pe majoritatea practica îi omoară. Dacă chiar ești o persoană realistă cu capul pe umeri, atunci informațiile de mai jos te vor ajuta să afli care este problema la tine - ghinionul sau aptitudinile de parior. 

 

Top motive pentru care majoritatea pierd la pariuri sportive

Dacă te regăsești la unul din următoarele puncte, atunci îți zic din start că nu ghinionul este problema principală la tine.

  • Joc doar bilete cu multe meciuri – Poți câștiga doar din noroc, dar când pierzi nu e vina ghinionului. Cum vine asta? Am discutat în ACEST ARTICOL; un pariu multiplu ține de șansă pentru că ai nevoie de mai multe pariuri consecutive câștigătoare, plus că un astfel de bilet își pierde mult din ”valoare” (cota la un pariu multiplu cu 10+ pariuri poate să nu reflecte nici 25% din probabilitatea reală de câștig a pariului).  De aceea, din punct de vedere matematic este cât se poate de normal ca pe termen lung să fii pe minus cu un astfel de joc. Dacă în schimb ești printre puținii care chiar dau lovitura vieții în acest mod, atunci te poți considera norocos pentru că e ca și cum ai câștiga la loto. Crede-mă când îți spun că nu cunoștințele sportive fac diferența.Te scoate un singur meci de pe bilet? Atunci ar trebui să te simți norocos că ți-au ieșit toate celelalte, chit că nu iei nici un ban :)

  • Joc doar pariuri de cote mici pe favoriți – Problema cu pariurile pe favoriți e că foarte mulți le joacă, iar de aceea în cele mai multe cazuri cotele nu reflectă probabilitatea reală de câștig. Nu mă crezi? Fă un test. Pariază într-un sezon sume egale pe victorii ale celor de la Real Madrid, Barcelona sau Bayern în toate meciurile lor, și vei vedea că la sfârșit nu vei da pe plus. Nu ”ghinionul” e de vină că ”s-au încurcat de toți fraierii”, pentru că e ceva inevitabil. Nu e ca și cum până acum nu au făcut vreo surpriză în istoria lor și s-au trezit fix când pariezi tu. Optând doar pe favoriți e păgubos pe termen lung pentru că pariurile nu au suficientă ”valoare”.

  • Money management? Ce naiba mai e și asta? Dacă nu ai auzit în viața ta de acest termen, sau pur și simplu nu te-a interesat, nu e de mirare că pierzi la pariuri. Gestiunea corectă a finanțelor este unul din elementele cheie în pariuri sportive; dacă nu ai așa ceva îți spun sincer că ghinionul e fix ultima ta problemă.

  • Nu prea analizez meciuri, mă iau mai mult după numele echipei, cote și câteva statistici elementare - vreau să îți dau un exemplu relevant aici. Am un amic care se tot plângea că a fost scos de un gol în minutul 90, iar după o analiză de 2 minute a meciului respectiv aflasem că echipa pe care mizase primise în actuala stagiune cam o treime de goluri în ultimul sfert de oră, și că avea o problemă serioasă în a ține de rezultat. De asemenea, adversara sa era o expertă în a marca goluri pe final de meci, jumătate din reușitele sale din acel sezon venind după minutul 75. Aici clar lipsa de informații e problema, nu a șansei. Citește și : ”Cum analizăm un meci pentru a câștiga la pariuri sportive”.

  • Joc la pariuri live dar nu mă uit la meciuri – una din regulile de bază la pariuri live - dacă nu vezi ce se întâmplă pe teren cum știi care este cel mai bun pariu de plasat în acel moment? Te iei după statistici? După numele echipelor sau a jucătorilor? După cote? 

Lista de greșeli frecvente la pariuri sportive ar fi mai lungă, iar dacă vrei să aprofundezi subiectul recomand ACEST ARTICOL.

 

Nu mă regăsesc la nici unul din puncte dar tot am „ghinion”

Chiar dacă nu te regăsești la nici unul din puncte, nu înseamnă că lipsa șansei e problema. Poate să fie, poate să nu fie. Poate pur și simplu nu ești un parior bun: ai o strategie slabă de pariere, ai un money management defectuos, te abați de la principalele reguli la pariuri sportive, sau nu știi să analizezi corect un meci.

Cunosc două moduri principale cu care poți testa dacă rezultatele pariurilor tale precedente au fost influențate sau nu de noroc. Prima o reprezintă metoda de simulare Monte Carlo, în timp ce a doua se numește calcularea scorului ”T” și a valorii ”P”. Recomand să accesezi articolul corespunzător metodei care te interesează pentru a vedea concret cum se poate implementa. 

De asemenea, recomand să analizezi constant rezultatele pariurilor precedente. Dacă mai multe pariuri sunt pierzătoare din același motiv, înseamnă că acesta reprezintă o problemă pentru care trebuie să cauți soluții. Doar așa vei putea evita să ai ”ghinion” din același motiv la infinit. Uite un exemplu: Te scoate mereu un gol venit în ultimele minute? Înseamnă că în analiza meciurilor nu iei suficient în considerare finalurile de meci. Sau poate le iei, dar nu într-un mod corect. Vezi cum gestionează de obicei echipele pe care mizezi (dar și adversarele lor) ultimele minute ale unui joc în funcție de diferite scenarii (conduc, sunt conduse, este egalitate) și implementează acest apect în modelul tău de analiză a ponturilor. Ținerea unui jurnal de pariuri va face mai ușor depistarea și repararea diferitor ”bube”. 

Oricum și dacă ești ghinionist pe bune (se poate întâmpla așa cum am explicat mai sus), nu ai cum să o ții așa la infinit - la un moment dat roata tot se întoarce chiar dacă durează mai mult. Pentru că cu cât numărul de pariuri crește, cu atât crește și probabilitatea de a te încadra undeva în ”zona de mijloc”, iar atunci ajungi să depinzi mai mult de aptitudinile tale de parior.

Deschide cont și joacă la agenția de pariuri sportive pe internet recomandată de PariuriX!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX