1. Home »
 2. Resurse »
 3. Ce ar trebui să știi înainte de a juca la pariuri online

Ce ar trebui să știi înainte de a juca la pariuri online

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:16:00

image Ce ar trebui să știi înainte de a juca la pariuri online

Ești la primul contact cu pariurile sportive online? Atunci citește acest articol înainte de a îți deschide cont la o casă de pariuri pe internet pentru a evita eventuale surprize cauzate de lucruri și reguli simple pe care nu le cunoști.

Deschide cont și joacă la agenția recomandată cu un pachet atractiv de bun venit!
 

Ce trebuie să înțelegi când deschizi un cont de pariuri online

 • Contul de pariuri este ca un cont bancar deoarece stochezi bani pe el. Bag-o bine la cap ca să nu te întrebi după aceea de ce sunt cerute tot felul de date la deschiderea contului și de ce trebuie să îți verifici identitatea. Dacă nu ar exista nici un fel de verificare, atunci conturile de pariuri ar putea fi folosite pentru spălare de bani sau alte ilegalități. Plus că ai de plătit impozit pe câștig (dar nu îți bate capul, se oprește la sursă începând cu 2018) și trebuie să respecți și alte reguli pentru care operatorii trebuie să îți cunoască identitatea.

 • Poți juca legal doar la case de pariuri online licențiate. Începând cu 2015 piața de jocuri de noroc din România este reglementată de ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc), ceea ce înseamnă că poți juca legal doar la agenții aflate pe ACEASTĂ LISTĂ. În caz contrar riști o amendă de până la 10,000RON. Noi îți recomandăm să joci la această agenție.

 • Nu primești plicuri acasă, datele tale sunt confidențiale. Nu recomandăm să ascunzi apropiaților că joci la pariuri sportive online, pentru că vor fi primii care te pot ajuta dacă te confrunți cu probleme de joc. Dar la o adică, dacă ai vreo soacră mai comunistă, nu poate afla direct de la agenție astfel de informații, iar agențiile nu trimit niciodată plicuri acasă (te contactează cel mult pe mail sau la telefon).

 • Nu riști să îți fie furați banii - agențiile de pariuri sunt practic companii care trebuie să respecte tot felul de reguli și legi (cel puțin cele licențiate) și sunt supervizate de părți terțe independente (inclusiv de ONJN care este o instituție a Statului Român), deci percepțiile de pe vremuri cum că ar fi neserioase și că îți fură banii sunt simple mituri. 

 

Câteva reguli de bază, dar importante, la pariuri online

 • Ai voie să joci la pariuri online doar dacă ai minim 18 ani împlinitiți. În caz contrar contul va fi închis, iar banii de pe cont vor fi virați către bugetul statului fără posibilitatea de a îi recupera. Află mai multe despre pariuri în rândul minorilor, sau citește în continuare pentru a vedea cum pot agențiile online să afle că folosești date false.

 • Contul de pariuri trebuie să fie pe numele tău. Un cont de pariuri este proprietate personală (ca și un cont de bancă) și nu ai voie să deschizi pe numele mamei sau al unui prieten.

 • Va trebui să parcurgi procesul de verificare KYC în maximul 30 de zile. Acest proces constă în trimiterea către agenție (pe mail sau prin intermediul unui formular de pe site) a unor documente care să îți confirme identitatea - de regulă copie după cartea de identitate + o dovadă a adresei (factură de utilități sau un extras de cont care să conțină numele tău și adresa ta). Dacă ignori acest proces, sau se descoperă că ai utilizat date false la înregistrare, contul va fi închis, iar banii vor fi virați către bugetul statului. Agențiile de pariuri pot face verificări suplimentare dacă bănuiesc că folosești date false, cum ar fi să sune la numărul de telefon utilizat la înregistrare sau să îți ceară o poză cu cartea de identitate în mână (detalii aici).

 • Poți utiliza doar metode de plată proprii, pe numele tău. Deci nu poți folosi cardul mamei! Numele de pe card, sau de pe portofelul de Skrill trebuie să corespundă cu numele contului de pariuri (dacă pe cont te cheamă Gigel Ionuț, și pe card Gigel Maria, ai o problemă). Va merge să efectuezi un depozit și chiar să primești bonusul de bun venit, deoarece aceste lucruri sunt automatizate, dar te vei trezi cu banii blocați pe cont atunci când vei încerca să îți verifici identitatea sau vei dori să efectuezi o retragere. Dacă nu ai card, să știi că poți depune și prin alte metode, și la unele agenții chiar din sucursale stradale - detalii aici.

 • Dacă îți expiră buletinul, schimbă-l și trimite copii după cel nou înainte de expirare! Altfel riști, din nou, ca banii să fie blocați pe cont și să fie virați către bugetul statului. Totuși, nu toate agențiile de pariuri online respectă la sânge această regulă, iar cele care o fac te vor ”spama” cu mesaje de avertisment atunci când cartea ta de identitate se apropie de data expirării.

 • Ai voie la un singur cont per agenție, iar orice ofertă de bun venit este limitată la o singură utilzare per persoană / familie / IP / adresă etc.

 • Citește regulamentul de joc al agenției la care pariezi. Știu că e plictisitor, dar anumite reguli (cum ar fi modul de validare al anumitor tipuri de pariuri sau tratarea anumitor situații speciale cum ar fi întreruperea unui meci) diferă de la operator la operator. Nu de alta, dar am văzut destui pariori care se plângeau de o anumită decizie a operatorului, deși era conform regulamentului acceptat de aceștia la deschiderea contului de pariuri (detalii aici).

 

Articole fundamentale pentru pariorii începători

 • De ce să joci la pariuri online?poate că te-am speriat cu regulile de mai sus, dar dracul nu e chiar atât de negru, vreau doar să nu ai parte de surprize. De fapt există o groază de motive pentru care merită să deschizi un cont online, iar în acest articol le poți descoperi.

 • Top case pariuri online - nu știi la care agenție să joci? Vezi lista celor recomandate de PariuriX, adică acelea care considerăm că per total oferă cele mai bune servicii.

 • Ghid pariuri online - de la deschiderea contului la efectuarea primei retrageri de baniaici găsești un tutorial în câțiva pași simpli care îți arată cum să deschizi un cont de pariuri, cum să efectuezi o depunere și cum să plasezi primul pariu. Am luat ca punct de reper Betano, una dintre cele mai bune case de pariuri online legale din România!

 • Glosar pariuri sportive – aici găsești o listă cu cei mai populari termeni utilizați în pariuri sportive online, ca să știi pe ce pariezi.

 • Școala de pariuri sportive – conține o listă cu cele mai importante articole de pe site-ul PariuriX, unde vei găsi foarte multe destinate începătorilor. Printre acestea se numără articole despre handicapuri asiatice, cote la pariuri, tipuri de bilete, paid picks, strategii și sisteme de pariuri, metode de plată și multe altele! Practic este locul de unde să începi dacă ești la primul contact cu pariurile sportive online

Deschide cont și joacă la agenția recomandată cu un pachet atractiv de bun venit!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX