Există pariori care trăiesc din pariuri sportive? Cât câștigă aceștia?

2022-01-18 11:25:00 30,1k 2

Există pariori care trăiesc din pariuri sportive? Ce procent din totalul de jucători reușesc această performanță, și cât câștigă aceștia? Ce fac ei pentru a se diferenția față de pariorii de rând și cum pot ajunge și eu la acest nivel? Acestea sunt întrebări pe care orice parior le pune la un moment dat și la care vom încerca să răspundem în cele ce urmează. Tot în acest articol voi prezenta cele mai tari bilete prinse vreodată la pariuri, dar și exemple de pariori de succes pentru care pariurile sportive nu mai sunt de mult un simplu joc de noroc.

Nu mai face compromisuri, vezi acum care este agenția de pariuri sportive online recomandatã de PariuriX.com!

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

1. SE POATE TRĂI DIN PARIURI - MIT SAU REALITATE?

Sunt multe persoane care pun următoarea întrebare: "este într-adevăr posibil să câștigi constant bani din pariuri sportive încât să poți trăi din acestea?" De multe ori aud persoane din afara fenomenului care spun că majoritatea pariorilor sunt persoane degenerate, care își cheltuie banii pe jocuri de noroc și că pariurile sportive sunt pentru ratați care visează să dea lovitura vieții.

Adevărul este că sunt foarte puțini cei care chiar reușesc să genereze un venit constant din pariuri sportive încât să poată trăi doar din această activitate, fără a fi necesar să aibă un loc de muncă. Desigur, sunt destui pariori care mai câștigă din când în când câte un bilet la pariuri, dar aceștia nu reușesc să câștige constant, iar la ei biletele câștigătoare sunt bazate mai mult pe noroc decât pe o strategie bine pusă la punct. Astfel de persoane nu reușesc să facă profit pe termen lung. 

De fapt statistic la sfârșitul unui an calendaristic 93% din pariorii care au jucat constant pe durata acelui an termină pe minus, și doar 7% obțin profit. Dintre aceștia unii au prins bilete incredibile care le-au adus câștiguri consistente, în timp ce alții pur și simplu au prins un an bun fără a fi neapărat pariori extraordinari. Din cei 7%, probabil 6% nu vor mai fi pe plus și anul viitor, deci vorbim de un grup restrâns de jucători care obține profit constant din pariuri. Dar totuși acest lucru este posibil. 

În cele ce urmează vom arunca un ochi pe câteva statistici interesante și vă voi prezenta câteva adevăruri dureroase. Vă voi prezenta în schimb și povestea câtorva pariori de succes, și vom vedea ce au aceștia în comun. Astfel vom putea afla ce fac acești pariori diferit față de restul și vom putea învăța din experiențele lor.

 

2. STATISTICILE NU MINT - CÂȘTIGĂTORI VS PIERZĂTORI

Vom vorbi un pic despre Bwin. chiar dacă această casă de pariuri online nu mai oferă servicii în România. Bwin a furnizat câteva statistici interesante pentru cercetări universitare (pot fi găsite AICI). Aceste cercetări au stat la baza unui articol din ”Wall Street Journal” care poate fi accesat integral la ACEST LINK. 

Conform acestor statistici aproximativ 80% din câștigurile generate de casele de pariuri sunt datorate sumelor pierdute de 10% din pariori. De partea cealaltă, 80% din câștigurile pariorilor sunt reușite de numai 5% dintre aceștia. Statisticile sunt bazate pe intervalul 2007-2009. Ai putea zice că aceste date fac mai degrabă parte din trecutul îndepărtat, dar cercetări de la alte studii arată că și în zilele noastre aceste procente nu s-au schimbat foarte mult. Ce concluzii putem trage din informațiile făcute publice de Bwin? 

Este destul de simplu; o mare parte din câștigurile caselor de pariuri se datorează unui grup restrâns de jucători. Aceștia pot fi considerați într-adevăr ”degenerați”. Știi foarte bine la ce fel de jucători mă refer. Pariurile sportive ar trebui tratate fie ca o activitate de divertisment în care să investim doar banii pe care ne permitem să-i pierdem, fie ca un ”job” unde scopul este acela de a deveni pariori profesioniști care au ca obiectiv generarea unui câștig constant.

În schimb, pentru acei 10% din jucători, pariurile sportive sunt mai degrabă un drog fără de care nu pot trăi. Ei joacă sume mari de bani (deci în nici un caz nu mai vorbim de o formă de divertisment) și nici nu sunt pariori profesioniști (din moment ce pierd și nu câștigă). Este într-adevăr trist de știut că există atât de mulți dependenți de pariuri, dependenți de pe urma cărora casele de pariuri online trăiesc. Pe site-ul PariuriX poți găsi un articol amănunțit despre dependența față de jocurile de noroc, articol ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/dependenta-de-jocuri-de-noroc-poate-fi-tratata.html

Trebuie însă să ne uităm și la partea bună a lucrurilor. Majoritatea câștigurilor reușite de pariori se duc la 5% din jucători, ceea ce înseamnă că există și pariori de succes, chiar dacă nu sunt foarte mulți (un procent apropiat de cel 7% prezentat de mine la începutul articolului). Acești pariori reușesc să învingă casa și să câștige bani de pe urma agențiilor de pariuri. Sunt multe tutoriale și articole pe internet (chiar și la noi pe site) în care poți citi că o strategie clară de pariere bazată pe cunoștințe solide, pe o organizare corectă a finanțelor și a pariurilor, dar și pe multă cercetare și calcule matematice poate face diferența între un parior profesionist și un parior amator și între a pierde bani și a câștiga bani. Statisticile prezentate anterior demonstrează că aceste articole au o bază de adevăr. Ținând cont că astfel de articole și tutoriale pot fi accesate de oricine, înseamnă că un parior poate deveni profesionist dacă chiar vrea asta, dar din păcate mulți nu sunt în stare sau nu vor să respecte un set clar de reguli. 

Statisticile mai arată că cei care pariază mai puțin câștigă mai mult. Și asta este destul de logic: vei obține rezultate mai bune dacă te concentrezi pe un număr redus de evenimente sportive. Asta înseamnă că poți analiza cu atenție sporită meciurile alese și te vei limita la calitate, nu la cantitate. Totuși trebuie precizat că cei mai de succes pariori, cei care se pot considera ”elita” pariurilor online își dedică viața pariurilor sportive pentru a putea obține cele mai bune rezultate posibile.

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2022!

 

3. DIFERENȚA DINTRE ”BETTORS” ȘI ”GAMBLERS”

În engleză găsim doi termeni care par atât de similari, dar sunt de fapt atât de diferiți: ”bettors” și ”gamblers”. Prin traducere liberă, cei din prima categorie sunt cei care pariază, iar cei din a doua categorie sunt cei care joacă jocuri de noroc, adică jocuri de cazino. De multe ori cei doi termeni se pot confunda, dar trebuie făcută o diferență între ei. În cazul pariorilor aceștia depind doar parțial de noroc, pentru că în cazul lor contează mult cunoștințele sportive, deciziile pe care aceștia le iau și modul în care ei joacă.

Un ”gambler” depinde aproape numai de noroc, iar modul în care joacă nu prea-l ajută cu nimic. Sunt și jocuri de cazino precum blackjack unde contează să ai și un pic de strategie, dar de exemplu la sloturi online strategia nu te ajută cu nimic. De aceea n-ar trebui să te surprindă dacă îți spun că conform unui studiu doar 7 jucători la fiecare 4.000 au reușit să câștige mai mult de 5.000$ în 2 ani de zile la jocuri de cazino. În schimb, la fiecare 4.000 de jucători nu mai puțin de 217 au pierdut minim 5.000$ în același interval! 

Cifrele sunt asemănătoare și când vine vorba de pariuri pe ”fantasy sports”. Bloomberg, un site internațional important, a făcut un studiu pe durata a trei luni și a ajuns la concluzia că doar 1.3% din cei care au pariat pe ”fantasy sports” au făcut profit. Printre aceștia se află și Justin Van Zuiden, care a spus: ”Ai grijă de banii tăi și începe de la sume mici” (articolul complet poate fi găsit AICI).

În aceeași ordine de idei, Washington Post a făcut un caz de studiu despre aplicații de pariuri pe care unii pariori le folosesc pentru a-și mări șansele de câștig (articolul poate fi găsit AICI). Pe baza statisticilor din articol, la fiecare 2 milioane de dolari investiți în taxe de înscriere cei mai buni 11 jucători au reușit să-și recupereze banii și să facă inclusiv un profit de 135.000$. Acești jucători de top sunt considerați ”sharks” (rechini), iar restul jucătorilor sunt ”minnows” (plevușcă prin traducere liberă, adică un peștișor mai mic care de regulă sfârșește mâncat de rechin).

 

3.1 Cele mai mari ”bulane” la pariuri din istorie

Unul din cele mai faimoase pariuri din ultima vreme, este cel al faimosului cântăreț 50 Cent, care a mizat un milion de dolari că Giants vor câștiga Super Bowl. Un alt pariu faimos este cel al unei persoane care a pariat 34.4$ pe un cal cu cotă de 25.000, câștigând nu mai puțin de 860.000$! Un alt parior foarte inspirat a mizat 43.880$ că Xabi Alonso va marca un gol din propria jumătate de teren oricând pe durata acelui sezon competițional. Și acel pariu a fost câștigător la o cotă de 126, ceea ce înseamnă că pariorul a încasat fabuloasa sumă de 5.528.880$! Știu și un exemplu care cu siguranță este pe placul celor care obișnuiesc să pună bilete de cote astronomice care conțin zeci de meciuri. O persoană a mizat 0.47$ pe un pariu cu cotă de 1.666.667, câștigând 784.000$. Articolul complet care conține aceste informații poate fi citit aici: http://www.mirror.co.uk/sport/betting/uks-biggest-betting-wins---3570873.

Am mai găsit încă un exemplu de pariu multiplu care l-a îmbogățit pe parior, deși nu se compară cu exemplul precedent. Dean Clay, un fan al echipei Chelsea, a câștigat aproape 100.000$ după ce a pariat 3$ pe un acumulator format din 14 selecții (DETALII AICI). Și pariul lui Fred Craggs este unul memorabil. Acesta a pariat 1$ pe un acumulator format din câștigătorii a opt curse de cai, luând în total aproximativ un milion de dolari (DETALII AICI). Dave Oancea a făcut și el peste 2,5 milioane de dolari mizând pe faptul că Kansas City Royals vor câștiga 2015 World Series. Acest parior este destul de interesant deoarece el obișnuiește să pună multe pariuri pe outsideri cu sume de 10.000$, plecând de la ideea că un pariu tot va fi câștigător mai devreme sau mai târziu, iar acesta va compensa pentru toate pierderile anterioare datorită cotei atractive. Poți afla mai multe aici: http://mmajunkie.com/2015/11/vegas-dave-and-his-plan-to-bet-10000-against-ronda-rousey-at-ufc-193).  

 

3.2 Exemple de pariori profesioniști

Desigur, dacă ar fi să numărăm și numărul de pariuri pierdute și de jucători dependenți de pariuri, nu cred că am mai termina vreodată. Ziarele și site-urile de pe internet fac imediat știri despre pariori care au dat lovitura vieții, dar numărul lor este infim comparativ cu numărul celor care pierd zi de zi la pariuri. Chiar și o parte din acești câștigători sunt tot pariori care obișnuiau să piardă constant, dar pe care i-a lovit o dată norocul. Problema este că pe mulți nu-i lovește norocul niciodată. 

Pariem online de 20 de ani, cum aratã agenția favoritã? Descoperã acum!

Exemplele prezentate mai sus reprezintă jucători norocoși și nu pariori de succes care au câștigat sume mari de bani datorită cunoștințelor sportive și a stilului eficient de a juca. Totuși sunt exemple și de astfel de pariori. De exemplu am găsit povestea unor studenți, care în timp ce studiau economia au câștigat sume mari de bani pariind pe fantasy sports. Un astfel de exemplu este cel al lui Bryce Mauro, persoană care pariază pe 400-500 astfel de meciuri de baseball în fiecare zi. El investește câteva mii de dolari zilnic, dar și câștigă pe măsură. Poți vedea un interviu luat acestuia dând un CLICK AICI.

Această persoană chiar are talent, nu joacă la noroc, ci are o anumită strategie de pariere care stă la baza ”nebuniei” lui. El practic abordează pariurile sportive așa cum un broker abordează piața de capital. Singura diferență notabilă este aceea că el nu lucrează la fel de mult și câștigă mai bine. Acest Bryce Mauro este american, ceea ce ar putea fi o surpriză pentru mulți ținând cont că pariurile sportive sunt în mare parte interzise în SUA, deși este drept că și acolo există excepții. În orice caz pariurile pe ”fantasy sports” sunt permise. Aceste tipuri de pariuri pot fi considerate de asemenea un fel de ”gambling”, dar pe de altă parte avem exemplul acestui băiat care este capabil să câștige constant bazându-se pe cunoștințe și strategie, nu pe ”bulan”. Deci în cazul de față vorbim mai degrabă de un mod de a investi banii cu cap și nu de un joc de noroc. Pentru că dacă am considera în continuare această activitate ca fiind un joc de noroc, atunci putem spune și că brokerii de pe Wall Street sunt tot ”gamblers”. 

 

4. AGENȚIILE DE PARIURI AGREEAZĂ PARIORII DE SUCCES?

Acest Bryce Mauro este un exemplu de parior de succes, dar mai există și multe alte exemple. Mai apare însă o problemă. Casele de pariuri online n-au nimic împotriva câștigătorilor de ocazie, deoarece poveștile acestora fac reclamă bună. La urma urmei, dacă ai vedea pe cineva că a câștigat un milion de dolari pariind 50 de cenți n-ai fi mai motivat să pariezi și tu? Totuși agențiilor nu prea le plac acei jucători capabili să câștige constant, deoarece le afectează afacerea. De aceea mulți jucători de succes s-au trezit limitați sau chiar banați de către operatorul de pariuri. Un articol amănunțit despre acest subiect poate fi găsit aici: http://www.bbc.com/news/business-34550617.

De fapt sunt mulți pariori care nici măcar nu ajung să câștige sume exorbitante de bani și tot se trezesc limitați după o serie de pariuri câștigătoare, dar aici contează mult și cât de tolerantă este agenția la care aceștia joacă. Dar nu mă înțelege greșit. Asta nu înseamnă că agenția limitează un parior imediat ce acesta este profitabil. Astfel de cazuri sunt destul de rare. Menționez acest lucru pentru că mulți pariori români se plâng că sunt limitați fiindcă au dat pe plus, când de fapt în 90% din cazuri motivele care duc la limitarea acestora sunt cu totul altele și nu au nici cea mai mică legătură cu profitabilitatea. Avem un articol amănunțit despre acest subiect, care conține și moduri de a nu fi limitat la pariuri. Îl poți accesa dând click pe acest link: https://pariurix.com/cum-sa-eviti-limitarile-la-casele-de-pariuri-online.html.

 

4.1 Se mai poate face arbitrage betting?

Desigur, mai există și varianta de a face ”arbitrage betting”. Pe scurt, obiectivul este acela de a găsi un pariu pe care pariind pe toate rezultatele posibile la diferite agenții de pariuri la cele mai bune cote vom face un profit sigur garantat. Să presupunem că la un meci de fotbal o agenție de pariuri oferă o cotă de 2.05 pe opțiunea ”peste 2.5 goluri”, iar o altă casă de pariuri oferă aceeași cotă de 2.05 pentru opțiunea ”sub 2.5 goluri”. În acest moment dacă pariem sume egale pe cele două posibile rezultate vom face cu siguranță profit. Am găsit pe Reddit un post interesant pe această temă în care un parior susține că el câștigă constant bani din aceste ”pariuri sigure”. Desigur, n-avem cum să verificăm dacă este adevărat sau nu, dar chiar și așa merită să arunci un ochi. 

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

Ce-i drept, și ce trebuie să înțelegi din start, este că în unele țări este mult mai ușor de practicat arbitrage decât la noi. Și la noi era pe vremuri, înainte să se introducă licența obligatorie, pentru că puteai paria la orice agenție doreai și existau nenumărate unelte pe net care îți găseau cele mai bune pariuri sigure. Acele unelte nu prea iau în considerare decât o mică parte din agențiile de pariuri licențiate în România, iar manual este aproape imposibil de găsit ”sure bets”. Plus că această practică este interzisă de majoritatea operatorilor. Mai multe detalii pe acest subiect găsești aici

Am găsit și un articol dintr-o sursă mult mai credibilă din care putem afla că pariurile gratuite, bonusurile pentru prima depunere și bonusuriile fără depunere pot reprezenta un avantaj pentru pariori în fața caselor de pariuri, atâta timp cât aceștia nu sunt prea lacomi -http://www.theguardian.com/money/2010/jul/24/free-bets-bookies.

 

5. CUM POȚI AJUNGE ȘI TU PARIOR PROFESIONIST?

Poți pune pariuri irealiste în speranța că vei da lovitura vieții, dar realitatea este că sunt foarte puțini acei pariori care au reușit să se îmbogățească în acest mod. Poți în schimb să înveți cum să devii un parior profesionist pentru a putea câștiga constant din pariuri sportive. Poți de exemplu să arunci un ochi pe acest ebook gratuit scris de Fabian Enrique Moya, intitulat “Statistical Methodology for Profitable Sports Gambling”. 

Analiza lui și experimentele pe care le-a făcut în viața reală arată că și un număr limitat de pariuri și un bankroll limitat, combinate cu un sistem de filtrare statistic sofisticat, pot produce rezultate foarte bune. Lucrarea lui este cu atât mai interesantă cu cât compară sistemul său de pariere cu strategii cunoscute, precum criteriul lui Kelly

Avem și noi pe site-ul PariuriX.com un ghid complet pentru pariorii care vor să treacă la următorul nivel, ghid intitulat ”Ghidul pariorului profesionist în 4 pași”. Aici vei vedea exact cum pariază și cum gândește un parior profesionist. Toate sfaturile de acolo sunt inspirate din poveștile de succes ale puținilor pariori profitabili de la an la an, care se pare că au destul de multe lucruri în comun și un stil similar de joc. În ciuda acestui fapt, simpla copiere și încercare de implementare a recomandărilor din ghid nu va fi suficient să te transforme dintr-un parior de ocazie într-unul capabil să trăiască din această activitate, din simplul motiv că de la teorie la practică este cale lungă. Dacă era așa ușor de copiat stilul de joc al unui profesionist, o făceau toți. Chiar și așa, acest ghid este un punct foarte bun de plecare pentru pariorii perseverenți dispuși să muncească și să învețe lucruri noi. 

 

6. CONCLUZII FINALE

Moralul poveștii: pariurile sportive plasate pentru generarea unui câștig constant nu este un simplu vis. Este într-adevăr ceva greu de atins, care nu este la îndemâna oricui și care necesită multă muncă și talent. Toți pariorii de succes sunt de acord asupra unui lucru: norocul este important, dar contează destul de puțin în cazul pariorilor profesioniști. Gavin și Alex sunt exemple excelente de persoane care au studiat cu atenție minunatul joc de fotbal și și-au dedicat viețile pentru a transforma acest hobby într-o afacere profitabilă. 

TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Discutii