1. Home »
  2. Campionatul European »
  3. Mascota Euro 2024 – Albärt, ursulețul prietenos

Mascota Euro 2024 – Albärt, ursulețul prietenos

victorpartan
victorpartan

2024-02-20 15:41:36

image Mascota Euro 2024 – Albärt, ursulețul prietenos

Mascota Euro 2024 este Albärt, un ursuleț de pluș cu pantaloni. Ea a fost prezentată publicului larg la data de 20 iunie 2023 cu ocazia unui meci amical între Germania și Columbia, disputat la Gelsenkirchen.

Pariază pe meciurile de la Euro 2024 cu un bonus de bun venit atractiv!

Ursulețul a fost prezent în aceeași dimineață la o școală primară din altă parte a orașului Gelsenkirchen și a vorbit despre ambiția de a inspira copiii din întreaga Europă să fie activi și de a încuraja dragostea pentru fotbal și pentru valorile sale. 
„Ca părinte, știu cât de important este să stimulezi imaginația copiilor. Cu lansarea mascotei noastre pentru turneu, sperăm să creăm un personaj distractiv și simpatizant care să-i inspire să se bucure de fotbal”, a spus Phillip Lahm, directorul turneului EURO 2024.
Numele a fost ales ulterior, în urma unui „vot popular” la care au putut participa deopotrivă copiii și adulții. Au existat patru variante: „Albärt”, „Bärnardo”, „Bärnheart” și „Herzi von Bär”. În cele din urmă, numele „Albärt” a adunat 32% din voturi, urmat de „Bärnardo”, cu 29% și de „Bärnheart”, cu 22%. 

A asistat la un moment istoric

După „botezul” din iulie 2023, mascota Euro 2024 a pornit în turneul #MakeMoves în școlile din întreaga Europă, încurajând elevii să facă mișcare. Copiii au avut ocazia să joace fotbal alături de ursuleț și să îl învețe cum să celebreze golurile. 
De asemenea, „Albärt” a filmat o serie de videoclipuri educaționale alături de influenceri de pe rețelele sociale din Europa, abordând subiecte precum antrenamentul, nutriția și bunăstarea. Conținutul este disponibil pe platformele de social media, iar resursele de sprijin vor fi furnizate școlilor, promovând predarea interdisciplinară folosind povestea UEFA EURO 2024.
„Nu poți pune suficient de devreme bazele mișcării, jocului și spiritului de echipă. Este minunat să vezi UEFA inspirând următoarea generație să-și construiască încrederea în sine, să ducă un stil de viață activ și să înțeleagă importanța spiritului de echipă - toate lecțiile importante de viață care le vor modela viitorul. Mascota va transmite acest mesaj puternic”, a considerat Celia Šašić, ambasador al turneului EURO 2024 și vicepreședinte al federației germane de fotbal.
Albärt a fost prezent și la Congresul UEFA desfășurat pe 8 februarie, în „Maison de la Mutualite” din Paris, unde a asistat la un moment istoric: Aleksander Ceferin, președintele forului continental, a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Turneu de promovare în SUA

Neobositul Albärt a traversat și oceanul, pentru a promova Euro 2024 în Statele Unite ale Americii. Primul eveniment din agendă a fost o apariție surpriză în timpul meciului de pregătire al lui Chicago Bulls (NBA) împotriva lui Denver Nuggets. Acolo, ursulețul s-a împrietenit cu Benny the Bull, mascota locală. Cei doi au prezentat publicului o replică a trofeului Euro.
Albärt și-a continuat călătoria în Hartford, Connecticut, unde gazda EURO 2024, Germania, a întâlnit Statele Unite într-o partidă de verificare. Ursulețul a vizitat casa echipei UConn Huskies, campioana NCAA Division I de baschet din 2023. Însoțit de mascotele echipei, Albärt a fost prezentat celor din campusul Universității din Connecticut și i s-au arătat câteva noțiuni de bază în baschet.
Apoi, a făcut o oprire în New York City și s-a oprit la sediul NBA. Ultimele două destinații au fost Pennsylvania (unde Germania a întâlnit Mexicul) și Philadelphia.

Pariază pe meciurile de la Euro 2024 cu un bonus de bun venit atractiv!

Mascotele Campionatului European din 1980 până în prezent

Albärt este primul ursuleț mascotă din istoria turneelor finale ale Campionatului European. Până acum, din regnul animal, au mai fost doi iepuri, un cocoș și un leu.

Italia 1980 – Pinocchio, personajul principal din una dintre cele mai iubite povești pentru copii

Franța 1984 – Peno, cocoșul fotbalist. „Peno” se strigă în Franța din tribune, atunci când se cere penalty.

Germania de Vest 1988 – Berni, iepurele numit după orașul Berna, care lovește mingea cu genunchiul

Suedia 1992 – Rabbit ... iepurele. Suedezii nu au debordat de imaginație atunci când au ales numele, nu-i așa?

Anglia 1996 – Goaliath, leul. Un joc de cuvinte inspirat între „Goal” și uriașul „Goliath”, din mitologie.

Țările de Jos/Belgia 2000 – Benelucky, diavolul. Un alt joc de cuvinte, între Benelux și Lucky (Norocos)

Portugalia 2004 – Kinas, băiețelul cu puteri speciale care trimite mingea prin lovitura scorpionului.

Elveția/Austria 2008 - Trix și Flix, doi prieteni din cele două țări vecine, care se simt bine pe stadion

Polonia/Ucraina 2012 – Slavek și Slavko, „omologii” lui Trix și Flix 

Franța 2016 – SuperVictor, un supererou care a zburat din oraș în oraș pentru a nu rata niciun meci

Europa 2020 – Skilzy, un freestyler îndrăgostit de fotbal

Credit foto: UEFA

Pariază pe meciurile de la Euro 2024 cu un bonus de bun venit atractiv!

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX