1. Home »
  2. Campionatul European »
  3. Cote pariuri preliminarii Euro 2024

Cote pariuri preliminarii Euro 2024

victorpartan
victorpartan

2023-01-18 14:53:54

image Cote pariuri preliminarii Euro 2024

În această primăvară, pe 23 martie, se dă startul în preliminariile Campionatului European 2024, turneu care se va desfășura în perioada 14 iunie – 14 iulie în Germania. Îți prezentăm grupele, cotele antepost și favoritele la calificare.

Pariază pe preliminariile CM 2024 la cele mai bune cote antepost

Cotele afișate de Betano indică faptul că Franța este favorita principală să câștige Euro 2024. A doua favorită este reprezentativa țării gazdă, Germania, iar Anglia și Spania au aceeași cotă să ia titlul european. Italia, campioana en-titre, este a cincea favorită.

Primele două clasate din fiecare grupă sunt calificate direct la turneul final. Alte trei participante la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-urilor din Liga Naţiunilor, în martie 2024.

Grupa A: Spania, Norvegia, Scoția, Georgia, Cipru

Spania și Norvegia sunt favorite clare să obțină calificarea din Grupa A. Scoția poate pune ceva probleme scandinavilor, dar aceștia au o generație bună, cu Haaland „șef de promoție”. Atacantul lui Manchester City merită o prezență la un turneu final, după ce țara sa nu s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar. Ultimele două confruntări oficiale între Norvegia și Scoția au fost în preliminariile CM 2010. După 0-0 în Scoția, norvegienii au câștigat cu 4-0 pe teren propriu. Spania trebuie să spele rușinea de la CM 2022 (unde a fost eliminată de Maroc, în faza optimilor de finală) și să câștige grupa.

Grupa B: Franța, Olanda, Grecia, Irlanda, Gibraltar

În Grupa B a preliminariilor Euro 2024, situația este și mai clară decât în Grupa A. Franța și Olanda nu par a avea contracandidate pentru Top 2, în contextul în care fotbalul din Grecia a regresat la nivel de națională. La rândul ei, Irlanda este decentă, dar care nu se poate compara cu Olanda în acest moment. Francezii au dezamăgit la ediția precedentă a Campionatului European, când a fost eliminată de Elveția, după loviturile de departajare, în optimile de finală. Ei au fost, însă, finaliști ai Cupei Mondiale din Qatar, demonstrând că formează o echipă puternică.

Grupa C: Anglia, Italia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta

Italia are ocazia să se răzbune pe Macedonia de Nord, echipa care i-a interzis participarea la Cupa Mondială 2022. Campioana europeană en-titre trebuie să fie atentă în același timp la Ucraina, o adversară cu jucători valoroși. Mykhailo Mudryk tocmai a fost cumpărat de Chelsea cu 100 de milioane de euro. Cel mai scump fotbalist italian, potrivit transfermarkt.com, este mijlocașul central Nicolo Barella, cotat la 60 de milioane de euro. Anglia este cea mai puternică formație din această grupă, potrivit cotelor antepost.

Grupa D: Croația, Turcia, Țara Galilor, Armenia, Letonia

Este o grupă în care duelul pentru locurile de calificare e destul de echilibrat. Semifinalista CM 2022, Croația, are cele mai multe șanse să termine pe primul loc, dar cota antepost nu este foarte mică. Turcia și Țara Galilor ar trebui să lupte pentru locul secund, turcii fiind favoriți, potrivit cotelor antepost. Totuși, galezii au participat la CM 2022 și au mai multe calificări la turneele finale în ultimele decenii decât naționala „țării Semilunei”. Fiecare pas greșit făcut în fața echipelor mici, Armenia și Letonia, poate fi fatal din perspectiva accederii la Euro 2024.

Pariază pe preliminariile CM 2024 la cele mai bune cote antepost

Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova

Polonia și Cehia au avut noroc la tragerea la sorți. Singura echipă care le-ar putea pune probleme în aceste preliminarii este Albania, care le este oricum inferioară ca valoare. Polonia a jucat la Cupa Mondială din Qatar, unde a fost eliminată de Franța, în „optimi”. Lewandowski și ai săi sunt obișnuiți ai turneelor finale, în timp ce fotbaliștii cehi nu au mai obținut performanțe ca în vremea generației lui Milan Baros sau Jan Koller. Moldova va avea și ea derby-ul ei cu Insulele Feroe, pentru evitarea ultimului loc.

Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia

Chiar dacă a lăsat o impresie proastă la CM 2022, Belgia este favorită clară la câștigarea acestei grupe. Aici vorbim, însă, despre cel mai echilibrat duel pentru locul al doilea. Austria are cotă antepost mai mică, însă Suedia pare a avea mai multă experiență recentă la nivel înalt. Scandinavii stau mai bine și la capitolul meciuri directe, cu 18 victorii, față de 11 ale austriecilor. Rămâne de văzut cum va arăta Belgia fără Roberto Martinez, antrenorul demis după participarea la Cupa Mondială. Încă nu a fost numit un nou selecționer, dar Thierry Henry are cele mai mari șansă se primească job-ul.

Grupa G: Serbia, Ungaria, Muntenegru, Bulgaria, Lituania

Serbia și Ungaria au cote apropiate să câștige grupa G, din care fac parte alte două echipe care pot emite pretenții la calificare: Muntenegru și Bulgaria. Sârbii nu au reușit să treacă de grupe la CM 2022, dar au jucători foarte valoroși. Dușan Vlahovic (atacant, cotă de piață 80 de milioane de euro) este așteptat să se întoarcă la finalul acestei luni după o accidentare de lungă durată. Mai sunt Sergej Milinkovic-Savic sau Aleksandr Mitrovic. La rândul ei, Ungaria a impresionat în Liga Națiunilor, prin victoriile contra Angliei (4-0, în deplasare) și Germaniei (1-0, în deplasare).

Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda de Nord, Kazahstan, San Marino

În mod normal, Danemarca nu are o adversară serioasă pentru câștigarea grupei H. Pentru locul al doilea, care asigură calificarea la Euro 2024, luptă trei echipe: Finlanda, Slovenia și Irlanda de Nord. Deși casele de pariuri acordă un credit mai mare Finlandei, Slovenia este capabilă să termine în Top 2, având în componență jucători care evoluează în campionate de top. Slovenii contează și pe Andrei Vombergar, un atacant care evoluează în prima ligă argentiniană, la San Lorenzo.

Grupa I: Elveția, România, Israel, Kosovo, Belarus, Andorra

Este clar, Elveția este cea mai puternică echipă din grupa I. A arătat-o și în Qatar, prestațiile elevilor lui Murat Yakin „demoralizându-l” pe Edward Iordănescu. Surpriza este că naționala României este văzută ca a doua echipă ca valoare din grupă, potrivit cotelor antepost. Dacă „tricolorii” își vor respecta statutul, atunci se vor califica. Israel este principala contracandidată, dar nici Kosovo nu este de ignorat. Trebuie ca băieții lui Iordănescu jr. să nu facă nicio greșeală cu Belarus și cu Andorra, apoi să se concentreze pe confruntările cu echipele mai puternice.

Grupa J: Portugalia, Bosnia-Herțegovina, Slovacia, Islanda, Luxemburg, Lichtenstein

Portugalia l-a numit ca selecționer pe Roberto Martinez, fostul antrenor al Belgiei. Întrebat dacă va conta pe Cristiano Ronaldo în preliminariile Euro 2024, acesta nu a fost un răspuns clar. A declarat doar că va lua ca punct de reper lotul prezent la CM 2022. Cu sau fără CR 7, portughezii sunt puternici și nu pot avea probleme în obținerea calificării. Bosnia-Herțegovina și Slovacia au șanse aproape egale să termine pe locul secund în grupa J. Islanda poate juca rolul „arbitrului” în lupta pentru calificare, în timp ce Liechtenstein nu își poate propune decât să limiteze proporțiile înfrângerilor.  

Pariază pe preliminariile CM 2024 la cele mai bune cote antepost

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+104
Câștigate
46
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX