1. Home »
  2. Resurse »
  3. Este ilegal să joci la pariuri online? Da și NU!

Este ilegal să joci la pariuri online? Da și NU!

PariuriX
PariuriX

2023-01-06 11:31:00

image Este ilegal să joci la pariuri online? Da și NU!

Dacă n-ai mai pariat online până acum sau n-ai mai făcut-o de câțiva ani buni, atunci sunt anumite lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți deschide un cont de pariuri. Recomand să citești în continuare acest articol pentru a putea evita situațiile în care ajungi să joci la pariuri online ilegale din necunoștință de cauză. 

Vezi aici agenția la care pariază cei mai mulți pariori din România

 

1. ESTE ILEGAL SĂ JOC LA PARIURI ONLINE?

Pe vremuri pariorii din România își puteau deschide un cont online la orice casă de pariuri pe internet fără nicio problemă. Mulți alegeau pariurile online în detrimentul celor offline pentru că în cazul acestora nu trebuiau să plătească taxe la stat. Evident că acest lucru nu era chiar pe placul Guvernului, motiv pentru care a fost fondat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Rolul acestei organizații este acela de a reglementa piața jocurilor de noroc din punct de vedere legal, lucru pe care l-a și făcut în 2015.  

În partea a doua anului 2015 a fost aplicată o lege prin care toate site-urile de gambling aveau nevoie de o licență pentru a funcționa legal pe teritoriul țării noastre. Evident că pentru a avea o astfel de licență, respectivele site-uri trebuie să plătească anumite taxe la stat. De aceea doar câteva din agențiile de pariuri online cunoscute au decis să intre în legalitate. Au apărut în schimb și câteva agenții noi de care nimeni nu auzise până în septembrie 2015, plus că operatorii de pariuri offline au simțit că acesta este momentul perfect pentru a se extinde în mediul virtual, lucru pe care mulți din ei l-au și făcut. 

Revenind la întrebarea inițială, răspunsul este destul de simplu: este ilegal să jucăm doar la acele site-uri de jocuri de noroc care nu sunt autorizate de către ONJN să funcționeze pe teritoriul țării noastre. 

 

2. CUM AFLU DACĂ O AGENȚIE FUNCȚIONEAZĂ LEGAL ÎN ROMÂNIA?

Fiecare site licențiat are undeva pe pagina principală (fie în partea de sus, fie jos de tot) trecută sigla ONJN. Totuși cel mai bun mod de a ști dacă un site este autorizat sau nu este acela de a consulta lista oficială a operatorilor licenţiaţi postată pe site-ul ONJN. Acesta este singurul mod cu adevărat sigur 100%  prin care poți ști dacă un operator funcționează sau nu legal. Dacă din anumite motive o agenție își pierde licența de funcționare, acesta este primul loc unde informația va fi făcută publică. Noi, cei de la Pariurix, promovăm doar agenții licențiate, dar există riscul să dai de vreun articol mai vechi în care vorbeam de o casă de pariuri care în ziua de astăzi nu este pe lista ONJN (deși am făcut tot posibilul să le eliminăm).

Dacă intri pe site-ul de mai sus vei vedea că în dreptul fiecărui operator scrie intervalul în care licența este valabilă. Unii operatori de jocuri de noroc au o licență provizorie de funcționare, motiv pentru care este bine să consulți ocazionat site-ul ONJN pentru a nu avea parte de surprize. De asemenea, vei vedea că în dreptul fiecărui operator sunt trecute platformele pe care te poți juca legal. Deci trebuie să cauți acei operatori care au trecut în dreptul lor ”pariuri în cotă fixă”. În cazul celor de la Betfair (vezi site-ul agenției) vei vedea inclusiv ”pariuri în contrapartidă”, ceea ce înseamnă că pe acel site poți juca atât pe platforma obișnuită de pariuri, cât și pe cea de betting exchange. 

 

3. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ JOC LA UN SITE NELICENȚIAT ONJN?

Dacă intri pe http://onjn.gov.ro/lista-neagra/, vei vedea o listă cu agențiile la care nu poți juca legal. Chiar dacă un anumit operator de pariuri sportive nu se află pe această listă, tot nu poți paria la el dacă nu apare pe lista ”Approved”.  În mod normal providerii de net au datoria de a bloca accesul către aceste site-uri ilegale, dar încă sunt destule astfel de site-uri care pot fi accesate de pe anumite IP-uri din țara noastră. 

În cazul în care deschizi un cont la agenții de pariuri online ilegale și pariezi la acestea riști o amendă usturătoare de 5.000 – 10.000 RON. Trebuie spus că cei de la ONJN își iau treaba în serios și nu vor ezita să te amendeze dacă încalci legea. Să nu crezi că n-au cum să știe dacă ai pariat la o agenție ilegală, deoarece acest lucru este cât se poate de neadevărat. Dacă doar intri pe un astfel de site și accesezi un cont mai vechi fără a plasa vreun pariu și fără a face vreo tranzacție financiară, atunci în mod normal nu riști nimic. 

Vrei să accesezi și alte tutoriale și articole de top care să te ajute să îți sporești șansele de câștig? Atunci accesează ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”,  te așteaptă link-uri către zeci de articole de top!

 

4. LA CE AGENȚII ONLINE ÎMI RECOMANDĂ PARIURIX SĂ JOC LEGAL?

Sunt mai multe case de pariuri online licențiate cu servicii de calitate la care merită să pariezi, și a căror listă poate fi accesată AICI. Dar dacă ar fi necesar să vă recomandăm una anume, atunci aceasta ar fi Betano.Site-ul are o interfață simplă și prietenoasă cu începătorii, este oferită o gamă largă de metode de plată, ai acces la o ofertă sportivă și non-sportivă foarte bogată (când spun non-sportiv mă refer la pariuri virtuale sau jocuri cazino), iar clienții noi pot încasa un pachet foarte atractiv de bun venit: 100% până la 500RON!

Deschide cont și joacă acum la casa de pariuri online recomandată!

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX