1. Home »
  2. Resurse »
  3. De ce este important să ţii un jurnal de pariuri sportive

De ce este important să ţii un jurnal de pariuri sportive

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:21:00

image De ce este important să ţii un jurnal de pariuri sportive

Poate la prima vedere nu pare important, dar ținirea unui jurnal de pariuri sportive chiar te ajută să obții rezultate mai bune pe termen lung. Cum așa? Motive sunt multe, și vom încerca să le descoperim împreună în paragrafele următoare.

Încasează cel mai bun bonus pentru pariuri online - click aici pentru detalii!

 

1. DE CE SĂ ȚINEM UN JURNAL DE PARIURI?

Una din calităţile de bază ale pariorilor profesionişti este aceea de a juca organizat. Asta înseamnă că ei au o bancă fixă de start, joacă doar pariuri single cu miză constantă (de obicei cuprinsă între 2-5% din bancă) sau decisă de anumite criterii clare prestabilite, şi au ca obiectiv generarea unui profit stabil pe termen lung. De partea cealaltă, pariorii amatori vor juca complet diferit. Unii vor plasa bilete pe miză mică si cote mari în speranţa unui câştig semnificativ peste noapte, câştig care în cele mai multe cazuri nu vine niciodată.

Alţii depun bani online şi incearcă să joace organizat la început, dar la un moment dat se plictisesc de dificultatea cu care generează profit şi încep să joace dezorganizat. În majoritatea cazurilor, după o serie de pariuri pierdute aceştia vor începe să joace la recuperare, lucru care în cele mai multe situaţii duce la pierderea întregii bănci. Alţii continuă să joace când sunt obosiţi, nervoşi, frustraţi sau când deja au pariat suficient de mult pentru ziua respectivă, lucru care din nou cauzează o gaură in buget.
 

Un jurnal de pariuri ne ajută să fim mai organizați

Problema este că mulţi vor să joace organizat, însa pur şi simplu nu pot. Am văzut de atâtea ori pariori care vor să respecte o anumită strategie, dar la un moment dat nu mai rezistă şi încep să joace haotic. Majoritatea însă nu învaţă din greşeli şi continuă să le repete la nesfârşit. Acest nărav este exact ca dependenţa de păcănele. Probabil aţi văzut de atâtea ori persoane care-şi pierd toţi banii în cazino, se jură că nu mai bagă niciodată, dar în final nu se pot abţine, întorcându-se şi pierzând din nou. Cam o situaţie similară este şi în cazul pariorilor care nu se pot opri din a comite greşeli, chiar dacă în sinea lor ştiu că nu este corect modul în care acţionează.

Acesta este un prim motiv pentru care este recomandat să ţinem un jurnal de pariuri sportive. Ţinând un astfel de jurnal scad şansele de a ne abate haotic de la strategia iniţială. Ne vom aminti mai uşor că trebuie să jucăm doar pariuri single, că trebuie să pariem doar o anumită sumă de bani, că nu trebuie să jucăm la recuperare şi că trebuie să nu depaşim un anumit număr maxim de pariuri zilnice.

 

Va fi mai ușor să învățăm din greșeli

De asemenea, ţinând un astfel de jurnal vom avea şi un istoric cu toate pariurile plasate de noi în trecut. Astfel vom putea vedea ce am câştigat şi ce am pierdut, iar asta ne poate ajuta să tragem anumite concluzii. Vom vedea pe ce tipuri de pariuri am câştigat mai des şi pe care am pierdut mai mult, dar vom afla şi dacă suntem constanţi în rezultate sau dacă avem oscilaţii mari (zile foarte bune şi zile foarte slabe). O astfel de statistică ne poate ajuta să învăţăm din greşeli şi să ne îmbunătăţim performanţele în timp, ceea ce pe termen lung va duce la câştiguri mai mari şi pierderi mai reduse. 

Iar dacă pe lângă ținerea unui jurnal de pariuri mai utilizăm și un sistem sau un model de analiză a pariurilor precedente, atunci ne cresc și mai mult șansele de a ne putea îmbunătăți rezultatele pe termen lung. Un astfel de sistem pe care noi îl recomandăm este sistemul Monte Carlo despre care poți afla mai multe aici: https://pariurix.com/cum-sa-analizezi-rezultatele-pariurilor-tale-utilizand-metoda-de-simulare-monte-carlo.html. La început nu este foarte ușor de folosit, dar în timp devine din ce în ce mai simplu.

 

2. UNDE ȚINEM UN JURNAL DE PARIURI?

Este o idee bună să ne ţinem jurnalul online. Astfel, alţi pariori îl pot vedea şi pot să-şi dea cu părerea despre el. Aceştia pot contribui cu sfaturi şi cu păreri constructive, din urma cărora să putem lua ce este pozitiv. Sfaturi venite de la pariori experimentaţi ne pot ajuta să ne îmbunătăţim performanţele pe termen lung. În acelaşi timp şi noi putem consulta jurnalele altor pariori pentru a vedea cum joacă aceştia, cum pariază, cum se descurcă pe o perioadă îndelungată de timp sau cum se comportă atunci când au o zi mai proastă. Putem să ne şi inspirăm asupra anumitor ponturi şi să vedem ce pariază aceştia pe meciurile pe care vrem şi noi să le jucăm.
 

Poți ține un jurnal de pariuri pe forumul PariuriX

Daca v-aţi convins de motivele pentru care ar trebui să ţineţi un astfel de jurnal atunci următorul pas este să alegeţi o comunitate în cadrul căreia să-l postaţi. Noi considerăm că cel mai bun loc pentru a ţine un astfel de jurnal este în secţiunea Discuţii de pe site-ul nostru. În primul rând este cea mai importantă comunitate de pariuri sportive din România şi implicit este şi forumul cu cei mai mulţi şi mai activi useri. Forumul are o secţiune specială în care pariorii îşi pot posta jurnalele proprii, secțiune ce poate fi accesată aici: https://pariurix.com/discutii/jurnal-de-pariori

Aici sunt foarte mulţi pariori experimentaţi care-şi pot da cu părerea despre jurnalul vostru şi în acelaşi timp gâsiţi adunate zeci de jurnale de la pariori profesionişti pe care le puteţi consulta. Fiecare este diferit în felul său. Unii pariori s-au axat pe folosirea strategiei Easy Money, alţii aplică strategii proprii inventate de ei, unii joacă doar cote mari, în timp ce alţii pariază ca la carte: pariuri single pe niveluri de miză în funcţie de încrederea în pronostic. De asemenea, unii joacă pe fotbal, în timp ce alţii se axează pe alte sporturi precum tenis, baschet sau hochei pe gheaţă. Astfel veţi găsi foarte multă diversitate, ceea ce vă poate ajuta să vă faceţi o idee mai bună despre care tipuri de pariuri sau strategii sunt mai eficiente. În timp puteţi vedea cât de buni aţi fost comparativ cu alţi pariori.

 

3. CONCLUZII FINALE DESPRE ȚINEREA UNUI JURNAL

Nu prea are rost să postaţi un astfel de jurnal pe un alt site de pariuri fiindcă majoritatea n-au o secţiune specială pentru acestea. Ar mai fi comunităţile din străinătate, însă întotdeauna este mai comod să comunicăm şi să interacţionăm cu alţi pariori în limba maternă. Astfel, ţinând un jurnal propriu de pariuri sportive online veţi putea să consultaţi istoricul vostru personal, veţi putea învăţa mai uşor din greşelile proprii, veţi putea vedea părerile altora despre jurnalul vostru, dar puteţi şi să consultaţi la rândul vostru jurnalele altor pariori. Cu siguranță toate aceste lucruri îți vor aduce doar avantaje pe termen lung și te vor ajuta să devii un parior mai bun!

Încasează cel mai bun bonus pentru pariuri online - click aici pentru detalii!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX