1. Home »
  2. Resurse »
  3. De ce este bine să ne împărțim banca la pariuri în unități?

De ce este bine să ne împărțim banca la pariuri în unități?

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-02-07 10:25:00

image De ce este bine să ne împărțim banca la pariuri în unități?

Astăzi vă voi arăta de ce este bine să ne împărțim banca la pariuri sportive în unități! Acesta este un lucru mai util decât te-ai putea gândi, și are o legătură directă cu money management-ul.

Joacă la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com

 

Pariază pe bază de logică

Una din calitățile de care un parior trebuie să dea dovadă pentru a putea fi profitabil pe termen lung este aceea de a putea lua decizii pe bază de logică, și nu pe bază de sentimente. Pare simplu de spus, dar nu este la fel de simplu și de pus în practică.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te impacientezi când vii după o serie de pariuri pierdute? De câte ori nu te-ai enervat că ai pierdut o anumită sumă de bani și îți spui că mai bine făceai altceva cu ei? Astfel de sentimente te fac să începi să joci la recuperare și să iei decizii pripite care ulterior duc la pierderea întregii bănci. Acesta este și unul din motivele pentru care mulți pariori se descurcă mult mai bine atunci când testează diferite strategii și sisteme de joc pe fonduri virtuale, decât atunci când investesc bani reali. Pentru că nu mai au acea presiune! Dar ce ar fi dacă ai putea să te detașezi de toate acestea?


Împărțirea băncii la pariuri sportive în unități

Primul și cel mai important lucru pe care îl poți face în acest sens îl reprezintă împărțirea băncii în unități. Sună simplu și inutil, dar crede-mă că nu este. Hai să îți explic de ce, și să îți arăt și cum o faci corect.

Întâi stabilește exact ce buget aloci pentru pariuri sportive pentru o anumită perioadă de timp: o săptămână, o lună sau cât vrei tu. Aceasta reprezintă o sumă de bani de care ești dispus să te desparți și la care îți asumi posibilitatea că o poți pierde! Ai depus-o, gata, nu mai există! Nu te mai gândești la ea! Dar de aceea trebuie să fie și o sumă care să nu te afecteze cu nimic. Nu face greșeala să iei din banii de mâncare, de chirie sau din banii destinați altor cheltuieli mult mai importante. Trebuie să fie o sumă extra care nu te va afecta cu nimic dacă o pierzi. Doar așa vei putea să nu te gândești la ea.

Ai depus suma, să zicem 1,000RON. La fel de bine poate să fie 50RON, 100RON, 500RON sau 3,000RON. Sau 1,000 de dolari, de euro sau de lire. Nu asta contează.  Dar să zicem că e 1,000RON. Din momentul acesta nu mai e 1,000RON, e 100 de unități (unde o unitate = 10RON). Este bugetul tău de pariuri, pe care trebuie să îl gestionezi pentru perioada pre-stabilită (o săptămână, o lună etc). Acum cu aceste 100 de unități poți începe să pui la punct un plan de pariere. O strategie, un sistem de joc, ce vrei tu. De asemenea, să ai și un target clar: ce pofit ținteși. Nu voi intra în detalii aici pentru că avem nenumărate articole despre aceste subiecte în secțiunea Pariuri sportive

Dacă pierzi bankroll-ul, nu te mai băga în alți bani până nu se termină perioada prestabilită! În aceeași ordine de idei, dacă ai atins target-ul setat inițial, te oprești din pariat și retragi profitul. Dacă l-ai atins mai repede decât ai anticipat (să zicem că aveai un target pe o lună dar l-ai atins în 2 săptămâni), poți seta un nou plan realist pentru perioada rămasă, ca să nu stai degeaba.

 

La ce te ajută împărțirea bankroll-ului la pariuri pe unități?

Exact ce ziceam mai sus, te desprinzi de partea sentimentală și nu mai duci grija banilor. Astfel va fi mai ușor să îți respecți planul de pariere până la capăt, fără a te mai impacienta și a mai face gafe.

Împărțirea banilor în unități ajută și pariorii aflați la început de drum care pun mâna pe un bonus de bun venit. Din păcate, mulți deja nu mai sunt interesați de pariuri în adevăratul sens, iar primul gând care le trece prin cap este ”cum să scot mai repede banii”. De aceea ajung să se vaite de condițiile de rulaj care de altfel pot fi îndeplinite natural, pentru că le este frică să nu piardă acei bani extra.

Este o gândire foarte eronată.Uite cum este cel mai bine să te comporți. Să zicem că depui 200RON și primești 200RON bonus. Privești ca și cum ai fi depus 400RON, îi transformi în 400 de unități, sau 100 de unități, sau cum vrei tu,și începi să te joci. Lași grijile acelea deoparte, pariezi natural, și vei vedea că va fi mai bine.

 

Împărțirea banilor la pariuri în mini-bănci

Dacă bugetul tău de pariuri este unul consistent, iar perioada pentru care îl aloci este una mai mare (să zicem o lună), atunci poți lua în considerare ideea de a împărți banca în mai multe mini-bănci. Să zicem 4,000RON pe o lună, îi transformăm în 400 de unități, și  apoi în 100 de unități pe săptămână.

Ideea cu mini-băncile este bună și atunci când bugetul este limitat, dar adopți o strategie ceva mai agresivă. Să zicem Easy Money, unde un singur pariu pierdut duce la pierderea întregului bankroll Atunci chiar recomand să împarți bugetul în mai multe părți.

 

Ai grijă la un aspect important legat de împărțirea banilor la pariuri

În alte articole am avertizat să ai grijă la banii depuși online pentru că mulți pariori tind să le piardă noțiunea. Încep să vadă acele sume ca simple cifre pe ecran, și ajung să parieze poate 200RON sau 400RON pe un meci, deși în viața reală nu se îndură să își ia o înghețată la 5RON (chiar știu astfel de exemple).

Și acum poate te întrebi, nu se bat cap cap aceste două lucruri? Pe de-o parte vă zic să împărțiți banca în unități și să uitați de noțiunea banilor, și pe de alta să nu ajungeți ca în situația de mai sus? Nu chiar!  Pentru că ți-am spus să aloci o sumă pe care îți permiți să o pierzi. Dacă la tine acea sumă este să zicem 1,000RON / lună, atunci îmi imaginez că nu ești genul de persoană care în lumea reală nu se îndură să cheltuie 5 lei. Sper că nu ești, pentru că altfel ai alte probleme :)

De regulă cei care încep să parieze sume cu mult peste ce își permit în realitate sunt cei fără un plan clar de pariere, care devin lacomi după vreo 5 pariuri câștigătoare și se impaceintează și fac greșeli după vreo 5 piezătoare. Nu fi ca ei!

TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 60RON bonus fără depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX