1. Home »
 2. Resurse »
 3. De ce este important să ținem o evidență a pariurilor

De ce este important să ținem o evidență a pariurilor

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-10 10:34:00

image De ce este important să ținem o evidență a pariurilor

Dacă joci cu regularitate la pariuri sportive, dar nu ții o evidență a pariurilor plasate, atunci faci o greșeală. Păstrarea statisticilor pariurilor tale este foarte important dacă vrei să-ți mărești șansele de a fi cât mai profitabil pe termen lung, ceea ce ar trebui să fie obiectivul fiecărui parior. Cum așa? Îți voi explica în cele ce urmează.

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online

1. DE CE SĂ ȚII O EVIDENȚĂ A PARIURILOR TALE?

Dacă joci la o singură casă de pariuri online (vezi aici care sunt cele mai bune case de pariuri online), atunci acest lucru este ușor de făcut deoarece fiecare site de pariuri conține un istoric de unde poți vedea exact câți bani ai câștigat sau ai pierdut într-un anumit interval de timp. Dacă pariezi doar ocazional, joci la mai multe case de pariuri pe internet simultan sau pariezi la agenții stradale, atunci ar trebui să ții într-un document o statistică clară.

În primul rând este posibil să pierzi mai mult decât îți dai seama. Nu este ceva neobișnuit ca pariorii să țină minte doar câștigurile importante, dar să uite rapid de nenumăratele pariuri pierdute. De exemplu vei auzi mulți care se laudă că au jucat un bilet cu 2 RON și au câștigat 700 RON, dar de regulă tot aceștia sunt genul de pariori care pun câte 5 bilete pe zi și câștigă unul la 1-2 luni, dacă îl câștigă și pe acela. Doar că ei nu-și mai dau seama exact câți bani au pierdut, când pariezi pe bani, pentru că nu scot din buzunar o sumă mare deodată, ci scot puțin câte puțin.

Dar sunt alte motive mai importante pentru care trebuie ținută o evidență a pariurilor sportive jucate online și offline, iar aici mă refer la o evidență mult mai amănunțită care să conțină și multe alte informații suplimentare.


2. GĂSIREA PUNCTELOR FORTE ȘI SLABE

Majoritatea pariorilor de ocazie pariază pe mai multe sporturi, competiții și tipuri de pariuri. De asemenea cotele și mizele jucate sunt destul de variate. Nu este un lucru rău să faci acest lucru, dar este bine să ții o evidență pentru a putea vedea exact care sunt punctele tale forte și punctele slabe. Nu este exclus să te descurci bine la un anumit sport, dar să ai rezultate slabe atunci când pariezi pe alt sport. Sau poate pariurile puse pe opțiunea 1x2 îți aduc bani frumoși în cont, bani pe care îi pierzi la pariuri sportive de tipul peste / sub. Sau poate faci un profit frumos din pariuri single când pariezi live, dar nu ai rezultate la fel de bune din pariuri pre-meci.


Utilizează tabele ajutătoare

Când ții o evidență a pariurilor sportive online plasate fă un tabel în care să împarți pariurile în mai multe categorii pentru a vedea exact cât ai investit, cât ai câștigat și cât ai pierdut la fiecare categorie de pariuri în parte. Important este să ții o astfel de statistică pe termen lung, deoarece dacă ții cont doar de câteva pariuri atunci rezultatele nu vor fi concludente. După ce ai ajuns la o concluzie este bine să începi să te concentrezi doar pe acele pariuri cu care faci profit. Dacă faci acest lucru atunci ar trebui ca în scurt timp să începi să câștigi mai mult decât înainte.

De asemenea, poți analiza tipurile de pariuri care nu au fost profitabile în încercarea de a le găsi punctele slabe. Poți vedea dacă pur și simplu nu te pricepi la acele pariuri, sau poate există un motiv pentru care nu ai succes cu ele. Dacă depistezi acel motiv și ții cont de el pe viitor, atunci este posibil să începi să câștigi și de pe urma acelor pariuri care până acum ți-au adus doar pierderi.
 

Ia în considerare sisteme și strategii noi

Dacă ești genul de parior care dorește să utilizeze sisteme și strategii de pariuri, atunci ținerea unei evidențe a pariurilor sportive plasate cu siguranță te va ajuta. Așa îți vei da seama mai ușor dacă respectiva strategie funcționează sau nu, iar dacă nu funcționează vei putea depista destul de rapid motivul pentru care ea merge prost, și poți căuta soluții pentru a o îmbunătăți. Dar din nou, trebuie să incluzi cât mai multe informații despre fiecare pariu în parte.

 

3. CE SĂ NOTEZI ATUNCI CÂND ȚII EVIDENȚA PARIURILOR?

Pentru a putea ține o evidență cât mai corectă, ar trebui ca la fiecare pariu să notezi minim următoarele informații:

 • selecție
 • miză
 • cotă
 • rezultat (câștigat / pierdut)
 • profit (dacă ai câștigat)


Eu recomand să adaugi în plus și alte informații precum:

 • sport
 • eveniment sportiv / competiție / ligă
 • tipul pariului
 • motivul pentru care ai pariat
 • motivul pentru care crezi că ai pierdut (unde este cazul)


Unde pot ține aceste informații?

Cel mai simplu mod de a nota aceste informații este prin utilizarea unui program precum Excel deoarece poți crea foarte ușor tabele ce sunt ușor de vizualizat și de editat. Este adevărat că ținerea unei astfel de evidențe îți va lua ceva timp și probabil majoritatea pariorilor ocazionali nu vor fi prea încântați de ideea de a pierde timpul în acest mod. Dar dacă ești genul de persoană care tinde să devină un parior profesionist, capabil să genereze un câștig constant din pariuri sportive sau cel puțin să câștige mai mult ca înainte, atunci acesta este un sacrificiu care trebuie făcut.

Poți să ții o evidență a pariurilor tale chiar direct pe forumul nostru de discuții; tot ce trebuie să faci este să deschizi un jurnal de parior pe https://pariurix.com/discutii/jurnal-de-pariori, iar astfel pot vedea și alți utilizatori Pariurix exact ce pariezi zi de zi. În acest mod ei te pot ajuta cu păreri, sfaturi și sugestii.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România!
 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX