1. Home »
  2. Resurse »
  3. S-a descoperit de ce 93% dintre pariori pierd la pariuri online

S-a descoperit de ce 93% dintre pariori pierd la pariuri online

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:26:00

image S-a descoperit de ce 93% dintre pariori pierd la pariuri online

Întotdeauna când cineva câștigă la pariuri, altcineva pierde. De aceea primul gând pe care l-ai putea avea este acela că pe termen lung jumătate din pariori dau pe plus, iar jumătate dau pe minus. Dar acest lucru este complet neadevărat. De fapt știai că doar 7% din pariorii care joacă constant la pariuri online fac profit la finalul unui an calendaristic? Iar probabil la pariuri offline procentul este și mai mic! Da ai auzit bine, iar în cele ce urmează voi încerca să îți explic de ce se ajunge la o astfel de situație.

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com

 

1. IMPORTANȚA PAYOUT-ULUI PE TERMEN LUNG

În primul rând trebuie să îți pui următoarea întrebare: din ce câștigă bani casa de pariuri? În primul rând din payout, pentru că la fiecare pariu se întorc 90% - 95% din bani la pariori, iar agențiile balansează cotele în așa fel încât indiferent de rezultatul unui eveniment ele să rămână cu 5% - 10% din banii pariați pe respectivul eveniment. Vei zice că OK, 5% la un pariu nu se simte mult, dar hai să o luăm așa:

Depui 1,000RON și pui 10 pariuri pe 100RON fiecare la cote de 1.90, pariuri care de fapt au o probabilitate de câștig de 50%. Câștigi 5, pierzi 5 și rămâi cu 950RON. Asta la un rulaj de 1x. Rulează-ți banii de 10 ori, și să presupunem că la fiecare rulaj ai în continuare 5 pariuri câștigătoare cu 5 pierzătoare. La final vei vedea că vei rămâne cu mai puțin de 600RON! Fiecare parior își rulează banii de mai multe ori, iar astfel acel procent de 5-10% pe care îl păstrează agenția ajunge să se simtă foarte mult pe termen lung.

Un parior trebuie să aibă constant minim 53% din pariuri câștigătoare precum cele din situația de mai sus pentru a nu da pe minus, ceea ce nu este imposibil, dar nu este la îndemâna oricui. Vei zice că nu este diferență prea mare între 50% și 53%, dar de fapt este mai ales atunci când pui mii de pariuri într-un an. Desigur, dacă ar juca toți doar pariuri single atunci tot nu s-ar ajunge vreodată în situația ca 93% să piardă la pariuri, dar mai apar și alte probleme

 

2. PROBLEMA PARIURILOR MULTIPLE

99% dintre cei care joacă doar pariuri multiple dau pe minus pe termen lung - pe cât de grav sună, pe atât este de adevărat. Una din probleme este că cei mai mulți pariori merg pe pariuri multiple, care par atractive la prima vedere, dar care te duc la pagubă garantată pe termen lung. Sigur, ai putea fi unul din norocoșii care pun 2RON și iau 50,000RON, sau ai putea fi unul din ceilalți 99% de pariori care nu câștigă niciodată un bilet cu multe meciuri, iar când o fac, nu compensează suma pierdută până în acel moment.

Un pariu multipu are două probleme principale: un payout mic și faptul că depinzi de noroc. Să zicem că ai pus pe 10RON un bilet cu 10 pariuri cu șanse de reușită de 50% fiecare, dar cu cotă de doar 1.90. În acest caz cota biletului ar fi de 613,1, dar probabilitatea de câștig este de 0,097% (de una la 1,030). Deci suma care o iei de pe urma unui pariu multiplu nu se prea apropie de probabilitatea reală de câștig, și cu cât ai mai multe meciuri pe bilet, cu atât această diferență este mai mare.

Vezi aici agenția la care pariază cei mai mulți pariori din România 

Dar problema mai mare la un pariu multiplu este aceea că trebuie să îți iasă toate selecțiile de pe bilet; o singură selecție greșită duce la pierderea biletului. Nu doar că trebuie să nimerești toate pronosticurile, dar trebuie să le nimerești la rând. Dacă ai pune 100 de pariuri single de cotă 1.90, ai avea nevoie de 53 de pariuri câștigătoare pentru a da pe plus. Dacă pui în schimb 10 bilete cu câte 10 meciuri, sunt de ajuns 10 pariuri câștigătoare să te îmbogățească, cu condiția să le ai pe toate pe același bilet. În schimb poți să ai și 90 de pariuri câștigătoare și să nu iei nimic, dacă ți-au ieșit câte 9 pe același bilet.

Acum înțelegi de ce zic că un pariu multiplu ține în primul rând de noroc? De aceea statistic, numărul celor care câștigă constant din pariuri single este mult mai mare decât cei care câștigă pe termen lung din pariuri multiple. Dar în schimb sunt mult mai mulți cei care joacă doar bilete cu multe meciuri.

 

3. DE CE ESTE IMPORTANT MONEY MANAGEMENT-UL?

Foarte mulți pariori au un money management defectuos ... sau nu îl au deloc!  Unii din ei pariază sume mult mai mari decât ar trebui, iar o serie de câteva pariuri pierzătoare la rând îi face să piardă toți banii. Alții joacă la recuperare când nu ar trebui și își pierd toți banii deși poate ei au mai multe pariuri câștigătoare decât pierzătoare. Sunt și pariori care folosesc strategii precum Martingale care pe termen lung sunt falimentare, iar exemplele pot continua.

Astfel mulți pariori nu pierd la pariuri fiindcă nu știu să aleagă pariuri câștigătoare, ci pentru că nu știu să își gestioneze banii. Avem un articol mai detaliat despre acest subiect aici: https://pariurix.com/ce-este-moneymanagementul-si-la-ce-ne-ajuta-in-pariuri-sportive.html.

 

4. CELE MAI PROFITABILE SPORTURI NU SUNT ȘI CELE MAI POPULARE

Statistic, la nivel mondial cele mai pariate sporturi sunt fotbalul, baschetul și tenisul, în timp ce în America fotbalul american este lider când vine vorba de sume pariate. Pe de altă parte, conform sportsgambling.about.com, cele mai profitabile sporturi pentru pariori sunt baseball-ul și hocheiul pe gheață, care nu sunt nici pe departe printre cele mai pariate.

S-ar putea ca acest lucru să te mire, pentru că dacă de exemplu te uiți la rezultatele dintr-un sezon de NHL, la prima vedere ți se va părea că este foarte greu să anticipezi corect câștigătorii. Și sunt convins că dacă te apuci acum să pui pariuri pe următoarea etapă cu o documentare minimă (ultimele rezultate, clasament etc), vei avea rezultate slabe. Nu zice nimeni că este ușor de pariat pe ele, însă majoritatea pariorilor profesioniști le preferă pentru că cu o analiză bună și cu o strategie bine pusă la punct ei reușesc să facă profit la sfârșit de sezon.

Avem și noi un tutorial amănunțit despre pariurile pe hochei pe gheață ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/hochei-pe-gheata.html.

 

5. MULȚI PARIORI NU SE DOCUMENTEAZĂ SUFICIENT

Realitatea este că mulți pariori nu se documentează suficient înainte de a paria, iar mulți ajung să piardă mai mult decât câștigă. De câte ori nu au auzit de cazuri în care cineva a plasat un pariu live pe o echipă sau un tenismen de care nu a auzit în viața sa doar pentru că cota era atractivă? De câte ori nu ai văzut persoane făcând bilete la pariuri luându-se strict după numele echipelor, fără să știe măcar rezultatele recente sau clasamentul, nu mai zic de accidentări, starea vremii și a terenului, și alți factori importanți? Este greu să fii profitabil pe termen lung chiar dacă ești la curent cu tot ce se întâmplă la echipele pe care pariezi, dar ce pretențiii să mai ai când nici nu ești documentat așa cum trebuie?

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care majoritatea pariorilor nu reușesc să fie profitabili pe termen lung, dar lista ar putea fi mult mai lungă. Nu este imposibil să fii una dintre excepții dacă respecți un set de reguli și te mai și pricepi să alegi cele mai bune pronosticuri, dar mulți ignoră aceste reguli iar astfel ajungem în situația ca la finalul unui an calendaristic nu mai puțin de 93% din pariori să piardă la pariuri sportive.

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX