1. Home »
 2. Resurse »
 3. Tu cum te comporți atunci când pierzi la pariuri?

Tu cum te comporți atunci când pierzi la pariuri?

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-04 10:20:00

image Tu cum te comporți atunci când pierzi la pariuri?

Când vine vorba de pariuri sportive, conceptul de a pierde este foarte familiar pentru toți pariorii,  deoarece nu există parior în lumea asta care să nu aibă pariuri pierzătoare. Este o situație în care toți se află, ce-i drept că unii mai des decât alții. Problema este însă alta, și anume aceea că foarte mulți pariori nu știu cum să gestioneze corect astfel de momente.

Sunt puțini cei care caută motivele pentru care au pierdut, își analizează greșelile și învață din ele, majoritatea preferând să își plângă de milă, să dea vina pe ghinion, pe arbitru sau pe jucători. Mai grav este că mulți nu știu să gestioneze cum trebuie o serie mai lungă de pariuri pierzătoare; în cele mai multe cazuri aceștia se impacientează și iau anumite decizii din cauza cărora se afundă și mai rău (cum ar fi jucatul la recuperare).

Alege înțelept agenția de pariuri, vezi recomandarea PariuriX.com pentru tine

1. TU CE FEL DE PARIOR EȘTI?

Înainte de toate, tu ca parior ar trebui să evaluezi modul în care privești pariurile sportive punându-ți următoarele întrebări:

 • Care sunt obiectivele mele atunci când pariez?
 • Pariez doar pentru distracție?
 • Vreau să câștig bani mulți într-un timp scurt?
 • Sunt serios în ceea ce privește generarea unui profit stabil pe termen lung?
 • Pot să gestionez corect momentele în care pierd?

Dacă ești genul de parior care joacă doar de distracție (și ești sincer cu tine când afirmi asta), atunci nu te va deranja că pierzi. Cei mai afectați de o serie de pariuri pierzătoare sunt cei care joacă agresiv și pun multe pariuri într-un interval scurt de timp, obiectivul lor fiind acela de a câștiga bani mulți cât mai rapid. Realitatea este că cei mai mulți dintre ei nu își îndeplinesc obiectivul și au dificultăți mari în a își gestiona eșecul. Oricum acești pariori, dacă nu își schimbă atitudinea, atunci probabil că nu vor învăța mare lucru din acest articol.

Dacă în schimb ești unul din acei pariori care țintesc obținerea unui profit stabil pe termen lung, atunci acest articol îți este destinat ție. Dar chiar trebuie să crezi asta. Dacă pe de-o parte tu vrei să o arzi ”profesionist”, dar nici măcar nu ai citit cap-coadă ”Ghidul pariorului profesionist” de pe site-ul nostru  (ca să nu mai spun de toate articolele la care am făcut acolo referire), atunci înseamnă că nu ești sincer cu tine însuți. Ghidul poate fi găsit aici: https://pariurix.com/ghidul-pariorului-profesionist-in-4-pasi.html
 

Reacția la pariuri pierzătoare

În funcție de comportamentul avut atunci când pierd la pariuri, pariorii se împart în patru categorii principale:

 • Pariorul nervos – este pariorul iritat de faptul că și-a pierdut banii, el neputând să accepte acest lucru. De aceea el simte nevoia de a își recupera rapid pierderile, motiv pentru care joacă la recuperare. El mărește miza, și de regulă pariază pe primul eveniment care îi pică pe mână fără să gândească prea mult.

 • Pariorul supărat – este de asemenea un parior nemulțumit de faptul că a pierdut, dar el nu dă neapărat vina pe cineva, ci este supărat pe pariuri în special și pe viață în general, motiv pentru care pentru o perioadă nedefinită renunță să mai parieze.

 • Pariorul ”ghinionist” - și el, ca și cei din cele două categorii de mai sus, va fi supărat că a pierdut. Nu va lua decizii radicale, dar nici nu va accepta vreodată faptul că a fost vina lui. Mereu, dar mereu, este de vină ghinionul, arbitrul, gazonul, vremea, antrenorul, un jucător, paznicul de la stadion … oricine mai puțin el. Iar această atitudine nici nu îl ajută să progreseze pe termen lung. Află mai multe despre ghinionul în pariuri sportive!

 • Pariorul realist – este cea mai rară categorie, iar în ea pot fi incluși acei pariori care sunt realiști în ceea ce privesc pariurile pierzătoare. Ei nu se vor supăra, enerva sau căuta vinovați care nu există, ci mai degrabă vor încerca să descopere motivele reale pentru care au pierdut. Vor căuta elemente comune pe care le au aceste pariuri pierzătoare, vor încerca să își descopere greșelile, iar pe baza descoperirilor își vor îmbunătăți modul de analiză a viitoarelor pariuri și vor învăța din erorile comise. Dar cel mai important, vor accepta faptul că ”a pierde” este ceva inevitabil, așa că nu vor pune la suflet când acest lucru se întâmplă.

DESCOPERĂ TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE!

 

2. CONTROLUL EMOȚIILOR CÂND PIERZI LA PARIURI - FACI FAȚĂ?

Capacitatea de a îți controla emoțiile este cheia către gestionarea corectă a momentelor dificile. Dacă ești genul de parior care pariază 500RON pe câștigătorul unui meci de fotbal, iar apoi te ascunzi sub canapea tot meciul pentru că îți este frică să te uiți, sau arunci cu scaunul în televizor la primul gol marcat de adversari, atunci mai bine ți-ai găsi un alt hobby.

Mai jos îți voi prezenta cinci sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru a putea trece cu bine peste momentele mai dificile:

 1. Nu paria niciodată banii pe care nu îți permiți să îi pierzi. Pentru că în cazul unei serii de pariuri pierzătoare, nu te va afecta prea tare dacă ai pierdut o sumă care era destinată doar pentru pariuri și atât. Dacă în schimb pierzi banii de întreținere sau de vacanță, atunci vei fi nervos, supărat, și vei lua în continuare decizii din ce în ce mai proaste.

 2. Atunci când prinzi o serie de pariuri pierzătoare, cel mai bine este ca în ziua respectivă să te oprești din pariat, să îți accepți pierderile, să te gândești la rece la cele întâmplate, și să revii a doua zi cu forțe proaspete. În nici un caz nu trebuie să te impacientezi și să joci la recuperare.

 3. După o zi mai proastă amintește-ți că obiectivul este acela de a câștiga pe termen lung. Așa cum într-o zi ai pierdut, în alta poți câștiga. Nu trebuie să fii profitabil zilnic pentru a fi pe plus la final de lună. Important este să păstrezi o atitudine pozitivă.

 4. Trebuie să fii din start pregătit sufletește pentru zilele în care vei pierde mai mult decât vei câștiga. Încearcă să rămâi calm, să nu te enervezi, aruncă un ochi peste pariurile pierzătoare, vezi ce s-a întâmplat, depistează greșelile și învață din ele.

 5. După o serie de pariuri pierzătoare, este important să ai în continuare încredere în forțele proprii. Amintește-ți de pariurile câștigătoare, și gândește-te că așa cum ai prins serii bune de rezultate în trecut, vei mai prinde și în viitor.

 S-a descoperit de ce 93% dintre pariori pierd la pariuri online, află și tu acum!
 

Nu fii mai încrezător decât ar trebui atunci când câștigi

Deși acest articol se referă la pariuri pierzătoare, sfaturile de aici funcționează și în sens opus. Mulți pariori au tendința ca după câteva zile cu rezultate bune să înceapă să se creadă de neatins; ei vor începe să parieze sume din ce în ce mai mari și își vor asuma din ce în ce mai multe riscuri fiind convinși că nimic rău nu se poate întâmpla. Trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ și să te gândești că poți trece rapid dintr-o extremă în alta.
 

3. TREI REGULI DE AUR PENTRU A NU FI UN PIERZĂTOR ÎNNĂSCUT

Regula 1 : Niciodată să nu joci la recuperare

Jucatul la recuperare este motivul principal pentru care cei mai mulți pariori ajung să își piardă întreaga bancă pentru pariuri.De aceea, niciodată, dar niciodată nu este bine să joci în acest mod. Este adevărat că de multe ori este mai ușor de zis decât de făcut, mai ales atunci când pierzi o groază de timp pentru a alege cele mai bune pariuri, doar ca la final să vezi că ele ți-au adus pierderi și nu câștiguri. Primul instinct este acela de a recupera banii și de a compensa pentru timpul pierdut, dar în cele mai multe cazuri această decizie este și cea mai puțin inspirată.

 

Regula 2 : Ia o pauză când seria de pariuri pierzătoare nu se mai oprește

Dacă lucrurile chiar nu merg așa cum trebuie și nu reușești să gestionezi pariurile pierzătoare, atunci cel mai bine este să iei o pauză de la pariuri pentru a îți reveni. Nu de alta, dar o serie proastă de rezultate te pot face să te simți foarte obosit, mai ales din punct de vedere psihic.

 

Regula 3 : Rămâi mereu pozitiv când joci la pariuri sportive

Pozitivitatea și faptul că privești partea plină a paharului te vor ajuta să treci cu bine peste momentele grele. De asemenea, îți va fi mai ușor să înveți din greșelile proprii, iar astfel pe viitor vei putea obține rezultate din ce în ce mai bune.

Alege înțelept agenția de pariuri online, vezi recomandarea PariuriX.com pentru tine
 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX