Cum stabilim miza la pariuri sportive?

2022-01-28 16:07:00 10,3k 1

Cum stabilim miza la pariuri sportive? Ți-ai pus vreodată această întrebare? Eu sper că da, că altfel e nasol dacă alegi sumele pariate după cum bate vântul. Din multe puncte de vedere este destul de important să pariem sumele corecte, dar cum știm care sunt acestea? Am să te ajut în paragrafele următoare să găsești un răspuns la această întrebare, așa că citește în continuare. 

PARIAZĂ LA AGENȚIA DE PARIURI SPORTIVE RECOMANDATĂ!


Cum stabilim miza la pariuri sportive?

Stabilirea mizei la pariuri sportive reprezintă unul din factorii cheie pentru un money management corect. Alți trei factori de bază ar fi

 • stabilirea unui buget de pariuri pentru o perioadă fixă de timp (o săptămână sau o lună). Trebuie să fie o sumă pe care îți permiți să o pierzi fără a te băga în banii destinați unor cheltuieli mai importante (mâncare, chirie etc). Eu recomand maxim 10% din salariul lunar, dar aici depinde și de situația ta financiară.
 • un sistem de pariere - dacă ai o bancă mai consistentă o poți împărți în mai multe părți. De asemenea, poți avea un target pentru perioada următoare (profitul țintit pe săptămâna sau luna aceasta) și poți stabili un mod clar de a paria (aici voi reveni că are legătură directă cu miza).
 • o strategie de pariuri - poate fi o strategie super simplă, bazată pe plasarea de pariuri pe mize identice pentru diferite tipuri de cote (revin și aici), sau o strategie care este bazată pe o progresite pozitivă sau negativă a mizei în funcție de rezultatele precedente (Martingale, Fibonacci etc).

Toate aceste părți ale money management-ului te vor ajuta să stabilești miza fiecărui pariu în parte. Dar cel mai bine este să iau două exemple ca să pricepi exact despre ce vorbesc.


Exemplu 1 - acesta este modul meu preferat de a stabili mizele la pariuri

Eu prefer să joc pariuri single pe mize aproximativ fixe în funcție de încrederea pe care o am într-un anumit pariu. 

Pentru următoarea lună am un buget de 100 de unități. Nu contează cât înseamnă această unitate, poate să însemne 1RON sau poate să însemne 10 euro, acest lucru nu schimbă datele problemei. Pentru că eu calculez miza în primul rând în funcție de procentul din bancă. Acela trebuie să fie cel mai important punct de reper.

De regulă joc pariuri cu cote de pe la 1.40 până la vreo 2.50. Mai sunt și excepții, dar cam acesta este intervalul în care mă încadrez de obicei. Miza pe care o pariez este în funcție de cota și încrederea pe care o am într-un pariu, și de obicei este în intervalul de 5 - 10 unități. 

 • cote de sub 1.60 - 10 unități
 • cote de 1.60 - 1.90 - 8-9 unități 
 • cote de 1.90 - 2.20 - 6-7 unități
 • cote de 2.20+ - 5 unități

Nu este un tipar pe care să îl respect mereu. Dacă dau de o cotă de 2.20 în care am o încredere foarte mare și cred că este un pariu de valoare, atunci cu siguranță voi paria mai mult de 5 unități. Totuși prefer să am un punct de reper ca să nu mă abat prea tare și prea des de la planul inițial.

Recomandarea mea este să nu joci mai mult de 10% din bancă pe un pariu. Eventual dacă bugetul este super limitat poți ajunge până la un maxim de 25%, dar  trebuie să înțelegi că la astfel de mize începi să depinzi mult de noroc și de forma de moment. 

 

Exemplu 2 - utilizarea unei strategii de pariuri sportive

Am testat la un moment dat strategia Fibonacci aplicând-o timp de o lună cu un buget inițial de 100 de unități. În acea lună am jucat doar cote de +3.00 (pot fi făcute și din 2-3 pariuri pe un bilet), iar stabilirea mizei a fost destul de simplă pentru că am respectat șirul lui Fibonacci. O bancă de 100 de unități suporta cam 9 pariuri pe următoarele mize: 1,1,2,3,5,8,13,21,34 (total 89u). Primul pariu îl jucam pe o miză de 1 unitate, dacă acesta era pierzător plasam pariul pe o miză echivalentă cu următorul număr din șir. Și tot așa. Când câștigam un pariu, o luam de la capăt.

Nici aici nu respectam șirul chiar mereu chiar ca la carte, și mai modificam un pic mizele în funcție de cotele jucate și încrederea pe care o aveam în pariu. Mai ales că îmi rămânea un rest de 11 unități pe care le puteam împărți pe la ceilalți pași. 

Sper că ai înțeles mai bine din aceste exemple cum ar trebui să alegi mizele la pariuri în funcție de bancă, stilul de joc și ceilalți factori enumerați mai sus.

 

Cum stabilim miza la pariuri sportive - câteva sfaturi de încheiere

În final am și câteva sfaturi pentru tine de care chiar ar trebui să ții cont ca să nu pierzi banii aiurea.

 • Nu paria fără un plan și un money management - dacă ești genul de persoană care joacă bilete cu mărunțișul din buzunar, sau când îți vine cheful mai investești câte 50RON sau 100RON pe un meci dar fără a avea un plan exact, atunci ar trebui să mai citești o dată ce am scris mai sus.
 • Niciodată nu juca all-in. Cu un singur pariu pierzător s-a dus toată banca! Nu uita că nici un pariu nu e sigur, așa că nu fi calic că rămâi fără bani. Excepții ar trebui să existe doar la aplicarea strategiei Easy Money, dar și acolo recomand să împarți banca de pariuri în măcar 3-4 mini-bănci înainte de a aplica acel sistem.. 
 • Niciodată nu juca la recuperare. Jucatul la recuperare înseamnă că te abați de la planul inițial (oricare ar fi acela) și că începi să joci pe mize mărite din impuls pentru a recupera banii pierduți anterior. În cele mai multe cazuri această abordare duce la pierderea întregii bănci, așa că nu face greșeala pe care au făcut-o alți mii de pariori înaintea ta. 
 • Nu te abate de la planul inițial. Am pățit-o și eu prin primii ani de pariat, dar m-am mai calmat. Făceam la început un plan exact de joc, dar eventual mă enervam și ajungeam să nu mai țin cont de nici un plan și să pariez ce sume îmi treceau prin cap. Am făcut asta o dată, de două ori, dar am văzut că mai mult am de pierdut. Așa că am tras aer în piept, am zis că nu o sa mai fac greșeala asta și o să rămân calm indiferent de situație, și așa am făcut de atunci. Și da, mi-a mers mai bine.

VEZI TOP CASE DE PARIURI SPORTIVE ONLINE RECOMANDATE!

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Discutii