1. Home »
 2. Resurse »
 3. Cum să câștigi bani din pariuri sportive în 2024

Cum să câștigi bani din pariuri sportive în 2024

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-08 10:00:00

image Cum să câștigi bani din pariuri sportive în 2024

Cum câștig bani din pariuri sportive? Aceasta este întrebarea pe care orice parior și-o pune mai devreme sau mai târziu. Deci care este răspunsul? Nu ți-l dau așa rapid pentru că ce rost ar mai avea restul articolului? Citește și descoperă :)

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

ÎN PRIMUL RÂND TREZEȘTE-TE LA REALITATE

Chiar dacă jocurile de noroc reprezintă în primul rând un mod de divertisment, hai să fim serioși, cea mai mare parte din cei care se apucă de pariuri sau de jocuri de casino o fac în speranța unei îmbogățiri miraculoase, sau măcar pentru a câștiga ceva bani în plus. Nimeni nu are obiectiv ca să piardă, asta e clar.

Că mai sunt și pariori care joacă numai și numai pentru distracție, este partea a doua, dar aceștia sunt foarte puțini la număr. Dacă faci parte din această categorie și efectiv nu îți pasă dacă pierzi sau câștigi, și nici nu te interesează să afli cum poți avea rezultate bune pe viitor, atunci nu este nevoie să citești mai departe.Dar dacă ești unul din acei mulți pariori care chiar vor să câștige bani din pariuri sportive, atunci ascultă-mă cu atenție!


Nu există formule magice de îmbogățire, și nici blaturi vândute pe Facebook

În primul rând nu există vreo formulă miraculoasă de îmbogățire peste noapte pe care o vei culege de pe vreun forum sau site. Cine pretinde contrariul clar MINTE. Dacă ar fi existat, atunci deja ar fi ajuns faimoasă în rândul pariorilor, dar și la urechile agențiilor de pariuri care ar fi combătut-o de mult pentru că deh, le-ar dăuna afacerii.

Nu există nici ponturi sigure care se vând pe net sau pe rețele de socializare pentru 10, 50 sau 500 de dolari. Și acestea sunt simple ȚEPE, ce-i drept susținute de poze sau chiar clipuri video trucate, așa că este de înțeles de ce anumiți începători mai pun botul. Mai trist este că persoane mature, care poate joacă la pariuri de ani de zile, încă mai sunt păcăliți de numeroșii ”King of Bets” de pe Facebook care au ”ponturi sigure”, dar stomacul gol. Nu mă înțelege greșit, blaturi există destule, nu pretind contrariul, doar că nu vor ajunge la tine din o mulțime de motive logice. În fine, acest subiect l-am abordat pe scurt AICI și mai în detaliu AICI și am explicat cum se dau aceste țepe, și de ce niciodată nu vei putea cumpăra blaturi pe bune de pe Facebook.  

 

Poți fi unul din ”norocoși”, dar probabil nu vei fi

Rămân două metode pentru a te îmbogăți din pariuri, sau măcar pentru a face un ban în plus. Prima ar fi să joci bilete de cote colosale și să speri că te va lovi norocul. La urma urmei vezi zilnic bilete fabuloase de cote 1,000, 5,000 sau 10,000 câștigătoare. Chiar și pe site-ul nostru aveam în trecut o secțiune de genul. Prezentam astfel de bilete pentru că erau spectaculoase și meritau arătate, dar niciodată nu am susținut și nu vom susține că ele reprezintă cheia către succes. Sigur, mai câștigă câte un ”bulănos” din când în când, dar la fiecare bilet de cotă 1,000 câștigătoare poate există alte 5,000 similare care nu au ieșit. La fiecare bilet de cotă 10,000 ieșit poate sunt alte 50,000 care au ajuns direct în coșul de gunoi.

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

Și la Loto 6 / 49 mai câștigă câte unul marele premiu din când în când, și cu siguranță astfel de cazuri merită mediatizate. Dar șansele să fii tu următorul milionar sunt cam de 1 la 14 milioane (probabilitatea pentru a nimeri 6/6 numere la Loto 6/49). Și la pariuri este cam aceeași chestie. Un bilet cu multe meciuri are multe probleme, de la faptul că trebuie să prinzi toate ponturile de pe bilet, până la faptul că valoarea într-un astfel de pariu este extrem de mică din cauza payout-ului, care la un bilet cu 10 – 20 de meciuri poate ajunge și la 25% din valoarea reală a biletului. Am abordat AICI pe larg acest subiect dacă ești interesat să vezi cum am ajuns la astfel de cifre.

 

Vrei să câștigi bani din pariuri sportive? Pune osul la muncă

Există pariori care trăiesc din pariuri sportive? Răspunsul este DA, astfel de pariori există, și sunt destule cazuri de persoane în cazul cărora această activitate s-a transformat într-un job, înlocuind locul de muncă clasic. Dar și numărul acestor pariori este foarte mic. Diferența față de situația de mai sus este următoarea: dacă pentru a prinde un bilet fenomenal ai nevoie de noroc, pentru a ajunge un parior profesionist ține doar de tine.

Dar nu este ușor, chiar deloc, și nu este pentru oricine. Un profesionist privește pariurile sportive așa cum un brooker privește piața de valori, iar din multe puncte de vedere aceste două medii sunt similare. Pentru a ajunge însă la acest nivel este nevoie de multă muncă, documentare și răbdare, și nici așa nu ai garanția că vei fi profitabil pe termen lung. Dar cu siguranță îți mărești considerabil șansele.

Și aici este șmecheria. Chiar dacă nu reușești să te transformi într-un parior profesionist care să trăiască din această activitate, respectarea unui plan clar de joc te va ajuta măcar să joci organizat și responsabil. Astfel nu vei mai pierde haotic sume importante de bani, riscurile de a deveni dependent de pariuri vor scădea considerabil, vei greși mai rar ca înainte, vei prinde mai multe bilete câștigătoare, iar toate acestea îți vor aduce pe termen lung câștiguri mai mari ca înainte și îți vor mări șansele de a câștiga bani din pariuri în loc de a pierde.

 

Cum ajungi un parior bun dintr-unul care pierde constant?

 

Bun, ai înțeles ideea, trebuie să pariezi ca profesioniștii, dar cum pariază aceștia?  Au un glob de cristal cu care caută ponturi? Nu chiar, dar majoritatea au un mod comun de a juca. Nu voi prezenta cap coadă tot ce este de făcut, pentru că ar însemna să scriu o carte. Voi vorbi însă pe scurt despre ”stâlpii” care stau la baza unui mod corect de a paria, și voi atașa link-uri de la articole sau ghiduri unde am aprofundat respectivele subiecte și am explicat acolo tot ce era de explicat. 

Trebuie să ai un money management corect

Ce înseamnă că ai un money management? În primul rând înseamnă să ai un buget clar de pariuri alocat pentru o săptămână sau pentru o lună.  Trebuie să fie o sumă pe care îți permiți să o pierzi, care nu îți afectează viața în vreun fel, și pe care nu trebuie să o depășești indiferent de situație. În al doilea rând trebuie să știi cât pariezi și când. Asta înseamnă să ai un sistem de gestionare a banilor. Poate fi unul elementar (gen pariezi 5% din bancă pe fiecare meci și nu te abați nici în ruptul capului de la el) sau unul mai complex.

De exemplu un sistem bazat pe o strategie precum Kelly, Martingale sau Fibonacci (deși doar Kelly o recomand pe termen lung) sau unul în care pariezi să zicem între 2% și 10% în funcție de încrederea pe care o ai într-un pont. Nu e o problemă dacă sistemul tău de gestionare a banilor este unul primitiv, important este să existe. Că dacă respecți acest sistem nu vei mai face tâmpenii precum să joci all-in când crezi că ai dat de vreun pariu sigur, sau să joci la recuperare ca să câștigi rapid banii pierduți anterior.

Ce este money management-ul şi la ce ne ajută în pariuri sportive


Pune-ți următoarea întrebare - cum voi juca la pariuri sportive?

 • Vrei să pariezi ca un parior profesionist? Atunci începe să iei la mână articolele și tutorialele de pe site-ul PariuriX. Recomand să accesezi ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”, deoarece aici vei găsi link-uri către cele mai importante materiale și ordinea cronologică în care ar trebui abordate. 

 • Vei juca doar la pariuri live sau te vei baza doar pe pariuri pre-meci? Sau poate dorești să pariezi în ambele moduri? Fiecare fel de a juca are avantaje și dezavantaje, așa cum am prezentat aici: https://pariurix.com/pariuri-sportive-live-vs-pariuri-sportive-pre-meci.html

 • Pariorii profesioniști joacă doar pariuri single. Așa vei dori și tu să joci, sau preferi încă pariurile multiple? Am explicat mai sus de ce biletele cu multe meciuri nu sunt o soluție viabilă pe termen lung.

 • Intenționezi să joci online sau offline? Nu de alta dar nu am auzit de vreun parior profesionist să joace la agenții stradale din ”n” motive de a juca online și offline

 • Vrei să utilizezi o strategie de pariuri? Foarte bine, poți găsi în ACEST GHID o listă cu cele mai bune strategii de pariuri din ultimii 10 ani. Iar pe forumul nostru de discuții poți veni cu propria strategie pe care să o testeze și alți pariori și asupra căreia aceștia să își dea cu părerea.

Vrei să știi care sunt casele de pariuri online la care joc cu regularitate? Le găsești aici!


Cum alegi pariurile online pe care le joci?

Având un buget de pariuri și un plan de joc conform căruia să știi în orice moment cât pariezi și pe ce îți vei mări din start șansele de a câștiga la pariuri. Apoi trebuie să alegi pariurile cele mai potrivite. Aici ar fi cam 3 pași de bază de urmat.

 • Primul pas este să te axezi doar pe un anumit sport și pe anumite competiții, și să ai un plan de analiză ajustat respectivei situații. Află cum se analizează corect meciurile în funcție de sport.

 • Al doilea pas este să analizezi meciurile care te interesează, să alegi pronosticuri care crezi că vor ieși, și să calculezi obiectiv probabilitatea reală ca acel pronostic să fie câștigător (fără a ține cont de cote, nu la acest pas oricum).

 • Apoi compară cota oferită de agenția de pariuri pentru respectivul pariu cu probabilitatea găsită de tine ca pariul să fie câștigător, și joacă doar acele pariuri care crezi că se merită din acest punct de vedere. Sau cu alte cuvinte, joacă doar ”pariurile de valoare” (value bets). 

La acest punct aș recomanda și următoarele articole:

 

Respectă un set de reguli și evită cele mai comune greșeli la pariuri online

Sună frumos; money management, plasarea de pariuri de valoare, analiză corectă a meciului etc. Dar degeaba dacă după 3 pariuri pierzătoare te enervezi și începi să pariezi complet haotic. Mulți pariori ajung să piardă la pariuri pentru că fac multe greșeli prostești, sau pentru că sunt incapabili să respecte un set de reguli. Cele mai importante reguli de urmat și greșeli de evitat ar fi:

 • Respectă money management-ul până la capăt
 • Nu paria mai mult decât îți permiți să pierzi
 • Propune-ți un obiectiv realist
 • Nu juca niciodată la recuperare
 • Axează-te pe pariuri single
 • Joacă doar la cele mai bune case de pariuri online
 • Nu exagera! Dependența de jocuri de noroc este o boală!
 • Nu juca pronosticuri luate de pe diferite site-uri fără a le analiza
 • Nu cumpăra ponturi de pe net!
 • Te poți inspira din ponturile la pariuri date de specialiștii PariuriX, dar le pariezi pe propria ta răspundere. Trebuie să fii de acord cu ele înainte de a le juca.

Pentru liste complete de reguli, sfaturi și greșeli de evitat, dar și pentru detalii despre acestea și soluții practice, îți propun 4 articole:

 

Ai comis totuși greșeli la pariuri pe internet? Învață din ele!

Inevitabil tot vei mai face greșeli, dar important este să analizezi pariurile tale și modul tău de a juca și de a te comporta în momente dificile, pentru a putea depista erorile și pentru a le putea repara. Pentru că altfel vei rămâne întotdeauna la același nivel și nu vei putea progresa ca parior. Poți ține chiar un jurnal de pariuri pe forumul PariuriX, deoarece astfel îți va fi mai ușor să ții o statistică a pariurilor tale, iar alți pariori te pot ajuta cu păreri, sfaturi sau chiar cu critici constructive.

Pe scurt pașii de urmat ar fi cam aceștia : Documentează-te - Învață - Analizează - Respectă regulile de bază - Învață din greșeli.

Cam așa se câștigă bani din pariuri sportive pe termen lung. Nu sună foarte distractiv, știu că ai fi preferat o metodă magică sau vreo serie de pariuri sigure, dar ghinion, acestea nu există în realitate. Sau oricum nu vei avea tu acces la ele prea curând. Nu mă crezi? Atunci ignoră sfaturile din acest articol și spune-mi peste un an de zile dacă ai reușit cu ponturile ”sigure” de pe Facebook să îți cumperi mașina mult visată sau un vreun palat de cleștar. Tristul adevăr este că 93% din pariorii care joacă constant la pariuri sportive dau pe minus la finalul unui an calendaristic, crezi că ai ce trebuie pentru a fi unul din cei 7%?

Dacă vrei să joci pariuri cât mai sigure, recomandăm să te inspiri și din proiectele zilnice oferite de PariuriX - Pontul ZileiBiletul Zilei și Cota 2.

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX