1. Home »
  2. Resurse »
  3. Cum să alegi pierzătorii la pariuri sportive și la ce ajută?

Cum să alegi pierzătorii la pariuri sportive și la ce ajută?

Admin
Admin

2023-01-06 11:29:00

image Cum să alegi pierzătorii la pariuri sportive și la ce ajută?

Să începem cu întrebarea evidentă, și anume: de ce unii pariori vor în mod special să parieze pe pierzători? Apoi vom vorbi și despre modul în ei fac acest lucru. Un motiv bun pentru a găsi un pierzător este acela că plasezi un pariu lay pe el. Iar atunci când vorbim de evenimente sportive cu mai mulți concurenți, ca o cursă de exemplu, dacă depistezi un concurent care nu câștigă, îți îmbunătățești șansele de a face profit. Sfaturile din acest articol pot fi aplicate la majoritatea sporturilor, dar pentru a face lucrurile mai ușor de înțeles, mă voi referi în cele ce urmează doar la curse de cai.

Descoperă cea mai bună agenție de betting exchange din lume

 

1. DE CE UNII PARIORI PROFESIONIȘTI CAUTĂ PIERZĂTORI?

Motivele se învârt în jurul modelelor de pariere în cele mai multe cazuri. Pariorii vor să restrângă aria de selecție pentru a putea aplica modelele de pariuri și statistică doar pe cei cu șanse reale de a câștiga, pentru a avea rezultate ceva mai consistente.

Să luăm un exemplu. Un parior vrea să plaseze un pariu pe o cursă de cai care are 14 concurenți. Alegând pierzătorii ajunge la concluzia că doar opt cai au șanse să câștige. Practic el îi elimină întâi pe cei care n-au nici o șansă la victorie (din punctul lui de vedere). Astfel pariorul se poate concentra apoi pe cei opt concurenți rămași pentru a alege potențialul câștigător. În imaginea următoare poți vedea un exemplu concret cu modul în care un parior determină pierzătorii:

 


1.1 De ce unii concurenți sunt sortiți să piardă?

Imaginea de mai sus arată doar un exemplu cu ce ar putea un parior să găsească atunci când se specializează în depistarea pierzătorilor. De exemplu, el ar putea observa un anumit cal care de obicei face curse bune, dar pierde la mustață de fiecare dată. Ați văzut probabil la curse de atletism (în special la cele de 100 de metri) cum aproape de linia de sosire sportivii își întind capul pentru a avea șanse mai mari la victorie, deoarece diferențele sunt foarte mici, iar uneori câțiva centimetri pot face diferența între a câștiga și a pierde.

Cam același lucru se întâmplă și la cursele de cai, iar unii concurenți nu fac acest lucru, și de aceea de obicei pierd la ”photo finish”. La fel pot conta și alte aspecte. Un cal poate nu va câștiga o cursă deoarece nu se descurcă prea bine pe piste ”soft”, în timp ce altul va face o cursă slabă pentru că are un jocheu nou cu care nu este învățat.

 

1.2 Lucruri similare se întâmplă și în alte sporturi

Să presupunem că vrei să pariezi pe câștigătorul unui turneu de darts. Te poți folosi de cunoștințele tale pentru a-i elimina pe cei care nu vor ajunge până la capăt. De exemplu sunt sportivi buni care nu se descurcă însă sub presiune și mereu sunt eliminați în sferturi sau semifinale. Astfel lista celor care ar putea câștiga devine mai scurtă și-ți este mai ușor să faci o alegere.2. PARIURI PE PIERZĂTORI - ȘASE ASPECTE DE LUAT ÎN CONSIDERARE

Pariuri lay - pro și contra

Mai sus am vorbit despre situații în care depistezi pierzătorii pentru a-i scoate din ecuație și pentru a-ţi fi mai ușor să alegi din restul concurenților un potențial câștigător. Dar există și varianta de a plasa un pariu lay pe un concurent, adică să pariezi pe faptul că acela nu va câștiga. Pariurile lay pe pierzători sunt la fel de riscante ca pariurile normale (back) pe câștigători.

Partea bună este că la o cursă de cai, de exemplu, există un singur câștigător, dar mai mulți pierzători. Partea proastă este că de obicei cotele sunt destul de mici, iar astfel de pariuri nu prea se merită decât în situațiile în care depistezi un favorit fals. 


Devino un expert în găsirea favoriților falși

Un favorit fals este acel concurent care nu va câștiga, dar căruia agenția de pariuri îi oferă o cotă suficient de mică încât să pară favorit la victorie. Un pariu lay pe un favorit fals îți poate aduce astfel un câștig decent, deoarece cota va fi destul de mare. Desigur, trebuie să fii capabil să poți depista favoriții falși. Vrei să afli mai multe despre favoriți falși în pariuri? Atunci aruncă un ochi peste ACEST ARTICOL.


Este concurentul mai mediatizat decât ar trebui?

De obicei un favorit fals apare atunci când cineva este lăudat în ziare, pe internet și la televizor mai mult decât este cazul, iar lumea crede implicit că acela este un concurent bun doar pentru că este mediatizat. Cu cât cineva este mai mediatizat, cu atât se vor plasa mai multe pariuri pe el, iar astfel cota lui pentru o victorie va fi mai mică decât ar trebui să fie de fapt. Dacă reușești să ții cont doar de statistici concrete și să nu te lași influențat de alți factori care nu sunt relevanți, atunci poți depista astfel de favoriți falși.


A câștigat favoritul ultima dată?

Dacă o echipă sau un concurent vine după o victorie sau o serie de victorii, atunci data viitoare vor paria mai mulți pe pe ea / el. Acest lucru se aplică mai mult la curse, atât de mașini cât și de cai / câini. Dar nu este o regulă ca cineva care a câștigat o dată va câștiga și data viitoare. Însă acesta este un mod prin care pot apărea favoriți falși.


Tipul cursei: curse cu obstacole vs curse obișnuite

Favoritul câștigă mult mai rar la curse cu obstacole decât la cursele obișnuite de viteză. Acest lucru este destul de logic deoarece la primul tip de curse există riscul de a pica sau de a se împiedica. Chiar și așa, mulți nu prea țin cont de acest lucru când pariază.


Un concurent sau o echipă care pică într-o categorie / ligă inferioară va deveni un favorit fals

La fotbal o echipă retrogradată va merge într-o ligă inferioară, iar aici va avea cote destul de mici la victorie, cel puțin la început. Acest lucru este valabil și la alte sporturi și nu doar la cele de echipă. Chiar și la curse de mașini sau la box se întâmplă ca cineva care trece la o categorie inferioară să fie supraapreciat. Dar cel mai bun exemplu îl reprezintă cursele de câini. De ce? Categoria la care participă un concurent se schimbă destul de des în funcție de rezultatele recente, dar mulți pariază la întâmplare sau în orice caz nu iau în considerare acest aspect foarte important. Iar astfel ajungem des la situații în care cotele nu sunt conform cu realitatea.


3. Pariuri pierzătoare și pe pierzători - concluzii finale

Pariurile lay pe pierzători pot fi profitabile dacă reușești să depistezi favoriții falși. De asemenea depistarea pierzătorilor este folositoare atunci când pariezi pe curse de cai / câini / mașini sau pe câștigătorul unui turneu la fotbal / darts / alte sporturi deoarece restrângi aria de selecție și rămâi cu o listă mai scurtă din care să alegi potențialul câștigător.

Descoperă cea mai bună agenție de betting exchange din lume!


Te-ar mai putea interesa și:

De peste 15 ani joc la pariuri sportive și de peste 10 ani joc la pariuri sportive online. Am scris "Pariuri sportive fără secrete" prima carte tipărită în română și alte câteva cărți electronice, menite să ajute pariorii să câștige la pariuri.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX