Ce trebuie să faci pentru a avea doar bilete de pariuri câştigătoare?

2022-01-19 13:56:00 29,2k 0

Titlul poate este un pic exagerat dar cu siguranță ți-a atras atenția. Realitatea este că orice ai face nu ai cum să ai doar bilete de pariuri câștigătoare, pentru că dacă ar fi existat o formulă magică pentru așa ceva atunci ar fi cunoscut-o toți pariorii, iar agențiile de pariuri erau de mult în faliment. Dar clar nu este cazul de așa ceva. Chiar și așa, există anumite lucruri pe care le poți face pentru a îți crește considerabil șansele de câștig și pentru a prinde mai multe pariuri câștigătoare pe termen lung. De aceea în cele ce urmează voi prezenta 7 pași pe care îi ai de urmat pentru a fi mai profitabil pe termen  lung.

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online
 

1. Alegem sportul pe care să pariem

Nu trebuie să pariem pe sporturi necunoscute, nici măcar atunci când oferta la sportul favorit este săracă şi n-avem ce paria din acesta. Este mai bine să nu pariem într-o asemenea zi. Se spune că nici un parior nu poate cunoaşte la perfecţie mai mult de două sporturi în acelaşi timp, fiindcă fiecare are particularităţile şi caracateristicile sale unice.

 

2. Alegem campionatul

Este necesar să cunoaştem campionatul pe care pariem. Trebuie să avem acces la statistici precum lista de jucători accidentaţi sau indisponibili din acel campionat, dar pe cât posibil şi ştiri despre echipe, pentru a avea măcar o idee aproximativă despre ce se întâmplă acolo. De asemenea sunt campionate mai imprevizibile ca altele şi campionate care au trăsături aparte. De exemplu, într-un campionat de fotbal poate să se marcheze mai mult decât în altul, să aibă loc mult mai multe rezultate de egalitate sau să conteze mai mult dacă o echipă joacă acasă sau în deplasare. Află de la PariuriX.com cum se analizează corect un meci în funcție de sport: https://pariurix.com/pdf/analiza-meci-pariuri-sportive.pdf

 

3. Analizăm partidele în funcţie de pronosticul care vrem să-l jucăm

Dacă vrem să pariem pe câştigătoarea unui meci ar trebui să ţinem cont de următoarele criterii de bază:

 • Poziţia în clasament şi forma de moment a ambelor echipe. Ambele sunt importante, deşi pot fi irelevante în anumite situaţii. De exemplu, poate echipa gazdă este pe locul cinci şi cea oaspete pe zece, dar gazdele vin după trei înfrângeri la rând, iar oaspeţii după trei victorii. Într-o asemenea situaţie forma este mai importantă decât locul ocupat.

 • Modul în care ambele echipe joacă acasă / deplasare. Consultaţi clasamentul pentru a vedea câte meciuri au câştigat gazdele acasă şi câte au câştigat oaspeţii in deplasare şi pe ce loc s-ar afla într-un clasament în cele două situaţii. Există echipe care joacă foarte bine pe teren propriu dar o fac foarte slab în deplasare şi echipe care au rezultate mult mai echilibrate. Veţi vedea echipe care n-au mai câştigat un meci pe teren străin de zece etape dar pe teren propriu sunt aproape invincibile. Acestea sunt aspecte de care trebuie să ţineţi neapărat cont. Mulţi cred că o echipă porneşte cu prima şansă într-un meci indiferent pe ce teren se joacă, doar pentru că teoretic este mai bună. În practică lucrurile nu stau mereu astfel.

 • Lista jucătorilor indisponibilor. Trebuie să vă puneţi şi un pic mintea la contribuţie pentru a vă da seama cât de mult se va simţi lipsa unui jucător, ce soluţii există pe acel post şi cât de eficientă ar putea fi acea schimbare. La o echipă cu un lot echilibrat poate nu se va simţi mult o absenţă, mai ales când există soluţii la fel de bune pe un post. Dar dacă la o echipă lipseşte un golgheter, iar restul atacanţilor au în total mai puţine goluri decât jucătorul lipsă, atunci absenţa va conta destul de mult.

 • Miza meciului, rivalitatea între echipe, dar şi condiţiile speciale în care s-ar putea juca o partidă pot înclina balanţa în favoarea unei echipe, dacă aveţi argumente logice pentru asta.

Dacă de exemplu vrem să pariem într-un meci pe numărul total de goluri, va trebui să ţinem cont de cât de mult marchează ambele echipe şi ce stil de joc practică ambele. Ies ambele la atac şi se va juca pe contre? Una se va apăra tot meciul, în timp ce cealaltă atacă? În funcţie de fiecare tip de pariu care vrem să-l jucăm, luăm în considerare acele aspecte care ar putea fi relevante pentru pariul respectiv. 

Mai sus am prezentat doar câteva aspecte de bază, dar de fapt analiza unui meci trebuie să fie mult mai complexă pentru a obține rezultate bune pe termen lung. De aceea recomand să consulți ghidul prezentat la punctul anterior.

Află cum se analizează corect un meci de fotbal: https://pariurix.com/analiza-unui-meci-de-fotbal.html
 

4. Evităm meciurile unde sunt şanse mari să aibă loc o surpriză

Este important să ştim să evităm partidele unde sunt şanse mai ridicate ca o surpriză să aibă loc. Ar trebui evitate meciurile în care:

 • echipele n-au miza sau meciurile în care echipa mai bună ar putea juca într-o formulă improvizată (de exemplu meciuri din cupele interne).

 • există o rivalitate între echipe, chiar dacă pe hârtie una porneşte cu prima şansă sau chiar dacă echipa mai bună are miză iar echipa mai slabă n-are. În astfel de partide, indiferent de importanţa meciului, jucătorii vor fi concentraţi la maxim.

 • se joacă în condiţii speciale (zapada, ploaie abudentă, ceaţă puternică, ger aprig sau teren îngheţat) În astfel de meciuri diferenţa de valoare se va anula destul de mult şi astfel cresc şansele unui rezultat surpriză.

 • ţinem cu o anumită echipă. Trebuie să fim obiectivi atunci când plasăm un pariu, astfel încât este bine să evităm partidele în care sperăm la un anumit rezultat.

 • o echipă are obişnuinţa să facă rezultate surpriză. Ar fi bine să ne uităm la rezultatele recente ale fiecărei echipe, să vedem cât de des s-a întâmplat ca una să câştige când pornea cu a doua şansă şi cât de des a pierdut când era favorită. Sunt echipe mai constante decât altele şi ar trebui să ţinem cont de acest aspect.

Sfaturi utile să ieși pe plus la pariuri sportive - descoperă-le acum!
 

5. Pariem doar pronosticuri unde cotele sunt suficient de bune

Ar trebui să evităm pronosticurile unde cotele sunt prea mici raportate la probabilitatea ca acesta să se înregistreze. În nici un caz nu trebuie să ţinem cont de cote atunci când alegem un pronostic, dar trebuie să ţinem cont de ele atunci când ne decidem dacă merită jucat acel pronostic. Din punctul nostru de vedere probabilitatea ca un pronostic să iasă ar trebui să fie mai mare decât probabilitatea considerată de către casele de pariuri.

Să presupunem că o casă de pariuri acordă la un meci de fotbal, cu miză returnată în caz de egalitate cotele 1.85 / 1.85. În urma analizei noastre considerăm că echipa gazdă este favorită şi atunci merită să jucăm pe ea. Sau vedem că la un meci sunt cote 1.30 / 3.00 , dar în urma analizei decidem că ambele echipe au şanse egale să câştige această partidă. Atunci se merită să jucăm acea cotă de 3.00. Astfel de pariuri poartă numele de ”value bets” sau ”pariuri de valoare” și poți afla mai multe despre ele urmând acest link

 

6. Evităm pronosticurile care ţin de noroc

 • Trebuie să pariem doar acele pronosticuri pentru care avem argumente logice. Cele mai comune astfel de tipuri de pariu sunt câştigător meci sau număr total de goluri. La o partidă mai dezechilibrată merge să jucăm şi pe handicapuri asiatice.

 • Eventual putem juca chiar şi pariuri pe cornere sau cartonaşe, dar trebuie să fim documentaţi destul de bine înainte de a plasa un astfel de pariu. Va fi un meci tensionat sau cu miză mare? Arbitrul partidei este cunoscut pentru faptul că dă uşor cartonaşe? O echipă este recunoscută că joaca mai dur? Dacă avem răspunsuri clare la aceste întrebari se merită să pariem şi pe cartonaşe.

 • Putem paria şi pe câştigătorul primei reprize sau pe repriza în care se va marca mai mult dacă ne aşteptăm ca o echipă să înceapă în forţă un meci sau, din contră, să joace prudent şi să forţeze în repriza secundă.

 • Evităm pronosticuri precum „primul fault începând cu minutul 10”, „cine începe mingea de la mijlocul terenului”, „va fi număr par de cornere sau impar?”. Am putea la fel de bine să jucăm la loto.

Acestea sunt cele mai profitabile tipuri de pariuri!

 

7. Jucăm bilete realiste cu șanse reale de câștig

Cel mai bine este să joci pariuri single (află aici de ce), dar presupunem că nu vrei să faci asta. Atunci ai putea măcar să joci bilete realiste, și nu din acelea fabuloase din care prinzi unul pe an, dacă îl prinzi și pe acela. Bun, deci ce ai de făcut? Recomand ca un bilet să nu aibă cotă mai mare de 5.00, hai maxim 10.00, și asta cu condițiile să respecți inclusiv toate regulile de mai sus.

În funcție de meciurile și cotele de pe bilet, ai putea lua în considerare varianta de a juca bilete sistem, adică acele bilete de pe urma cărora poți lua o sumă mai mică de bani dacă nu îți ies chiar toate pronosticurile. De asemenea, ai putea opta pentru pariuri care să te acopere în cazul în care un pronostic nu merge chiar așa cum te-ai așteptat. De exemplu poți opta pentru handicapuri asiatice cu returnare de miză, sau pentru pariuri de tipul Draw No Bet

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult