1. Home »
  2. Cote »
  3. Cote pariuri sportive - Cum se calculează și de ce oscilează?

Cote pariuri sportive - Cum se calculează și de ce oscilează?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-04 01:10:00

image Cote pariuri sportive - Cum se calculează și de ce oscilează?

Învață cum sunt calculate aceste cote pariuri sportive, vezi de ce oscilează și află de ce este important să cunoști ce payout oferă casele de pariuri online. Nu îți trebuie mai mult de două zile de pariat ca să îți dai seama că ele reprezintă un fel de indice de legătură între suma pariată și potențialul câștig, și că valoarea lor este direct proporțională cu probabilitatea de reușită a pariului.

Oare cum se calculează și stabilesc aceste cote și de ce oscilează? De ce la un pariu echilibrat avem cote pariuri de 1.90 cu 1.90 și nu 2.00 cu 2.00? De ce un operator oferă pe victorie Dinamo 1.60 și nu 1.40 sau 1.80? Reflectă cotele cu adevărat șansele de câștig? Atunci de ce oscilează ele? Sunt foarte multe întrebări care îmi vin în minte, și care sunt convins că și tu ți le-ai pus la un moment dat. Așa că vreau să îți ofer și niște răspunsuri.

Deschide cont și pariază la casa de pariuri online recomandată de PariuriX! Te așteaptă cote atractive!

Payout-uri și marjă de profit

Mulți pariori nu își dau seama, dar sursa principală de venit a caselor de pariuri este obținută prin intermediul cotelor. Cum așa? Din suma totală mizată de către pariori pe o anumită piață, doar un anumit procent se întoarce la aceștia. Acest procent se numește payout. În exemplul de mai sus cu 1.90 / 1.90, payout-ul ar fi de 95%. Dacă pui 50 de lei pe fiecare opțiune câștigi 95. Diferența până la 100%, adică ce rămâne operatorului, este marja de profit, în cazul acesta 5%. De obicei payout-urile sunt cuprinse între 88% și 97% în funcție de agenția la care joci, importanța meciului, tipul de pariu etc. Mai multe despre payout am discutat aici: https://pariurix.com/cum-sa-calculezi-payout-ul-la-pariuri-in-3-pasi-simpli.html


Cotele reflectă doar parțial probabilitatea reală de câștig

Casele de pariuri sunt interesate să ofere cote în așa fel încât indiferent de rezultatul unui pariu ele să achite către câștigători aceleași sume de bani și să rămână cu același profit. De aceea, există acolo niște specialiști (traderi se numesc) care trebuie să anticipeze viitoarele tendințe de pariere. Ei au rolul de a stabili valorile inițiale cât mai corecte pentru a atinge acest obiectiv. Deci aceste cote pariuri nu reflectă neapărat probabilitatea reală de câștig, deși este drept că de cele mai multe ori nici nu sunt foarte departe de adevăr.

Datorită acestui mod de stabilire a cotelor apar ”value bets”, adică pariurile de valoare. Vorbim de pariuri unde probabilitatea reală de câștig este mai mare decât cota oferită. Să zicem că avem un meci de fotbal unde sunt oferite cote de 1.85 / 1.85 la peste / sub 2.5 goluri. Analiza ta arată însă că sunt șanse de 65% să se marcheze minim 3 goluri. Atunci acea cotă de 1.85 la ”over 2.5” devine un value bet atâta timp cât analiza ta este corectă.

Să știi că aceste pariuri de valoare reprezintă modul prin care pariorii profesioniști reușesc să câștige constant din pariuri sportive. Ei și-au perfecționat de-a lungul anilor modele de analiză cu care calculează cât mai exact valoarea dintr-un pariu. Dar deja ne abatem puțin de la subiect; recomand ”Ghidul pariorului profesionist în 4 pași simpli” pentru mai multe detalii.


Cote pariuri sportive - De ce oscilează?

Oricât de buni ar fi traderii, este imposibil să nimerească din prima cotele perfecte. Și chiar dacă le nimeresc, tendințele de pariere se mai schimbă pe parcurs. Mai se accidentează un jucător, mai apar informații noi etc. De aceea cotele oscilează! De exemplu Dinamo primește la un meci cu Chiajna o cotă inițială de 2.00. Dar sunt foarte mulți care pariază pe victoria ei, iar atunci cota începe să scadă. Aceste oscilații ajută agențiile de pariuri să balanseze sumele mizate pe fiecare opțiune de pariere.


Oscilații de cote pariuri – au legătură cu eventuale blaturi?

Și acum să răspund și la întrebarea pe care orice parior ajunge să și-o pună la un moment dat. Dacă la un pariu scade grav cota, poate fi semnul unui meci aranjat? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: poate să fie, dar nu este obligatoriu să fie! Gândește-te așa: apare un țepar pe Facebook care dă un pont de pauză / final. Acel pont ajunge viral și este dat din mână în mână, iar mulți încep să îl parieze. Cota scade ca și cum ar fi ceva suspect, dar de fapt nu este.

Sau poate un jucător de tenis plănuiește ceva necurat. Acesta dă pontul doar la vreo două cunoștințe, dar eventual ajunge la mai multă lume, iar cota o ia la vale. Atunci jucătorul își dă seama că dacă își duce planul la sfârșit și nu își apară corect șansele va fi luat în colimator pentru că acea scădere de cotă prevestea jocul slab. Așa că renunță la plan, iar cei care au pariat rămân cu buza umflată. Iar exemple pot fi multe. Înțelegi ideea?


Ce trebuie să înțelegi despre cote și agenții online

În fiecare zi aud pariori plângându-se că agențiile de pariuri au interes ca ei să piardă, pentru ca ele să câștige bani. Dacă ai înțeles ce am explicat mai sus, înseamnă că te-ai prins care este modul principal prin care operatorii fac profit. De asemenea, sper că ai priceput că nu trebuie să pariezi pe orice scădere dramatică de cote. Repet: nu este obligatoriu ca acel pariu să și iasă!


Agenții de pariuri recomandate cu payout ridicat

În încheiere am să îți arăt și care sunt agențiile care eu consider că au cele mai bune cote pariuri. Ia în considerare faptul că payout-urile diferă mult de la meci la meci și de la pariu la pariu, și că nu există o agenție care stă mereu mai bine ca celelalte. Eu prefer să am cont la mai mulți operatori și să plasez fiecare pariu acolo unde cota este mai atractivă. Sigur, mai fac și excepții atunci când dau de o promoție tentantă sau mă interesează un pariu mai special. Uite lista cu agenții la care joc:

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Deschide cont și pariază la casa de pariuri online recomandată de PariuriX! Te așteaptă cote atractive!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX