1. Home »
 2. Cote »
 3. Tot ce trebuie să știi despre cote la pariuri sportive în 2023

Tot ce trebuie să știi despre cote la pariuri sportive în 2023

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-10 10:35:00

image Tot ce trebuie să știi despre cote la pariuri sportive în 2023

Află de la PariuriX.com ce sunt cotele la pariuri sportive, ce tipuri de cote există, cum se calculează acestea și ce case de pariuri online oferă cele mai bune cote. Toate aceste subiecte și nu numai vor fi acoperite integral mai jos, astfel încât sunt convins că acest articol va fi de mare ajutor în special începătorilor, însă și cei cu experiență vor afla de aici câteva lucruri de care sunt sigur că nu știau. Iar pentru un articol care explică concret modul în care cotele sunt stabilite de operatori, de ce aceste cote oscilează și în ce mod putem profita noi de pe urma acestor oscilații, mai multe în articol. 

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

Agentii cu top cote 2023 Bonus aici
Betano ► 50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE
Superbet ► 50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE


1. CE SUNT COTELE LA PARIURI SPORTIVE?

Să presupunem că la un meci de fotbal vrei să pariezi că echipa gazdă va câștiga. Însă echipele nu pornesc mereu cu șanse egale, iar de obicei o echipă va avea șanse mai mari decât adversara să câștige meciul. Aceste șanse vor fi reflectate prin ”cote”.  

Fiecare rezultat posibil are o anumită cotă, pentru ca agențiile de pariuri să poată oferi clienților câștiguri corecte, direct proporționale cu șansele reale de câștig. Cotele sunt folosite și pentru a balansa sumele de bani plasate pe toate rezultatele posibile, astfel încât casele de pariuri să nu piardă bani indiferent de rezultatul meciului.  

Să luăm un exemplu. Avem un meci între echipa A și echipa B, dar echipa A are șanse mai mari să câștige. Ea are avantajul terenului propriu, este mai sus în clasament, de regulă obține rezultate mai bune decât adversara sa, are jucători mai valoroși etc. În condițiile date mult mai mulți pariori aleg să mizeze pe echipa A. Agențiile anticipează că aproximativ 75% din banii mizați vor merge în pariuri pe echipa A, 15% pe o remiză și doar 10% pe victoria echipei B.

În condițiile date cei care au pariat pe victoria echipei A vor face un profit echivalent cu maxim o treime din banii mizați în cazul în care pariul lor este câștigător. Astfel, dacă cineva a pariat 150$ pe echipa A, câștigul potențial nu va fi mai mare de 200$ (deci profit de maxim 50$), iar de multe ori nu va fi nici măcar atât. Operatorii tind să ofere favoriților o cotă cel mult raportată la realitate, în timp ce pe outsideri mai oferă și mici bonusuri pentru a convinge pariorii să plaseze pariuri și pe echipa mai slab cotată. Și că tot veni vorba de bonusuri, vei aici cele mai atractive oferte de bun venit la casele de pariuri online licențiate


2. TIPURI DE COTE LA PARIURI SPORTIVE

Există mai multe tipuri de cote, dar din care 3 sunt ceva mai recunoscute la nivel mondial, iar un singur tip este utilizat constant la noi în țară.

pariuri sportive tipuri de cote tabel

Cote decimale (cote europene)

Acestea vor fi reprezentate printr-un număr care trebuie înmulțit cu miza pentru a reflecta potențialul câștig. De exemplu dacă pariezi 100$ pe o cotă de 3.50 înseamnă că vei avea un câștig total de 350$, deci vei face un profit de 250$.

 • Câștig total: 100 * 3.50 = 350$
 • Profit: 350$ - 100$ = 250$ 

Acesta este tipul de cote folosit și în România, deci cam singurul care ar trebui să te intereseze pentru început.


Cote fracționale (cote britanice)

Așa cum spune și numele, aceste cote sunt reprezentate printr-o fracție. Ideea este că dacă tu pariezi o sumă de bani identică cu valoarea numitorului, atunci profitul tău va fi egal cu valoarea numărătorului.  

Să presupunem că avem o cotă de 9/10. Asta înseamnă că la fiecare 10 unități pariate vei avea un profit de 9 unități. Astfel, dacă pariezi 100$ vei câștiga în total 190$, 90$ fiind profitul. 

 • Profit: 100 * 9/10 = 90$
 • Câștig total: 100$ + 90$ = 190$ 

Cote americane (Moneyline)

Acestea sunt reprezentate prin numere mai mari sau egale cu 100. Fiecare număr are în dreptul lui simbolul plus (+) sau minus (-). Aceste simboluri evidențiază relația dintre mize și câștig. Dacă numărul este reprezentat printr-un ”+”, atunci înseamnă că profitul este mai mare decât suma mizată inițial. Dacă numărul este reprezentat printr-un ”-”, atunci înseamnă că profitul este mai mic decât suma pariată. Calculele pentru cele două tipuri de cote sunt destul de diferite, după cum vei putea vedea mai jos. 

Cotele reprezentate printr-un minus arată parioriului cât ar trebui să parieze pentru a câștiga o anumită sumă de bani (suma de reper fiind de regulă 100$). De exemplu o cotă de -130 înseamnă că tu trebuie să pariezi 130$ pentru a face un profit de 100$. 

De partea cealaltă, cotele reprezentate printr-un plus îți arată cât poți câștiga atunci când pariezi 100$. De exemplu dacă vezi o cotă de +140, înseamnă că pariind 100$ vei face un profit de 140$.  


Alte tipuri de cote la pariuri

Mai cunosc altre trei tipuri de cote, dar sunt cam de ”nișă”. Nici o agenție de pariuri sportive licențiată în România nu le oferă, dar le voi prezenta foarte pe scurt mai jos ca să știi măcar de existența lor:

 • cote Hong Kong - este egală cu cota europeană -1.00. De exemplu o cotă europeană de 3.50 va fi 2.50 în cote Hong Kong. Înmulțind acest tip de cotă cu miza inițială va rezulta valoarea profitului.
 • cota indoneziană - aceasta este ca și cota americană, dar împărțită la 100. O cotă americană de +120 va fi +1.20 în cotă indoneziană.
 • cota malaeziană - sunt de două tipuri: pozitive (profitul este egal cu produsul dintre miză și cotă) și negativă (profitul este egal cu miză / cotă).
   

Unde se folosește fiecare tip de cote?

Nu trebuie să fii un geniu pentru a răspunde la această întrebare. Cotele americane sunt folosite în special în SUA, cotele fracționale (britanice) în Marea Britanie, iar cotele decimale (europene) în restul Europei. De aceea, la noi în țară cele mai populare sunt cotele decimale, iar acestea sunt folosite de majoritatea pariorilor români. Oricum, orice casă de pariuri online, indiferent de țara de origine, îți va oferi posibilitatea de a vizualiza cotele în formatul dorit (dintre aceste 3 variante).

În ceea ce privește cotele Hong Kong, cota indoneziană și cota malaeziană cred că nici nu mai are rost să zic unde sunt folosite fiecare. Oricum ele nu sunt oferite de agenții de pariuri licențiate în România.

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

3. CUM CONVERTIM COTELE LA PARIURI SPORTIVE?

pariuri sportive un barbat deseneaza ceva pe sticla

Pentru a câștiga constant din pariuri pe termen lung, trebuie să fii capabil în primul rând să transformi la ochi un tip de cotă în alt tip de cotă. De asemenea, în funcție de cote trebuie să-ți dai seama care este probabilitatea matematică a unui pariu să fie câștigător. Când capeți experiență, aceste lucruri ți se vor părea ușor de făcut, dar la început ele pot fi un pic problematice. Poți folosi diferite site-uri și aplicații pentru a face aceste conversii automat, dar consider că-ți va prinde bine pe viitor dacă înveți să le faci în minte. Dar înainte de a le putea face în minte trebuie să știi cum se calculează. 

Conversia cotelor în probabilități matematice 

Ia în considerare că toate calculele de mai jos folosesc o situație ideală cu un payout de 100%, care evident nu este oferit de vreo casă de pariuri (despre acest aspect vom discuta pe larg la punctul 5.). Însă luăm în considerare această situație ideală pentru a înețelege cum se face această conversie.
 

Cote decimale

Formula de calcul este foarte simplă. Împarți cifra ”1” la cota respectivului pariu.

 • Probabilitatea de câștig = 1 / cotă

De exemplu, dacă un pariu are o cotă de 1.50, atunci probabilitatea lui de câștig este: 1 / 1.50 = 0.667 Pentru a exprima această probabilitate în procente o înmulțești cu 100. În cazul de față, ea este de 66.7%. 

 

Cote fracționale 

Aici formula de calcul este un pic mai complexă, dacă se poate spune așa.

 • Probabilitatea de câștig = numitor/ (numărător+numitor) 

Dacă de exemplu un operator de pariuri oferă o cotă de 4/7 pe o victorie a echipei gazdă (echivalentul a 1.57 în decimal), asta înseamnă că la fiecare 7 unități pariate vei avea un profit de 4 unități. Probabilitatea ca pariul să fie câștigător este: 7 / 4+7 = 7 / 11 = 0.636.

Făcând conversia în procente obținem valoarea de 63.6%. 

 

Cote americane 

Aici calculul este chiar mai complicat decât cel de sus și este un pic mai greu de făcut în minte. În primul rând avem câte o formulă pentru fiecare tip de pariu (cu cote pozitive și cote negative) 

Formula de calcul pentru cote negative, cu semnul ”-” 
 • Probabilitatea de câștig = (-(”-”Cote americane) )/ ((-(”-”Cote americane) + 100))

Să presupunem că Real Madrid are o cotă de -130 (1.77 în decimal) să învingă pe Barcelona. Probabilitatea ca ea să învingă este: (-(-130))/ (-(-130) + 100) = 130/230 = 0.565.

Făcând conversia în procente obținem valoarea de 56.5%. 
 

Formula de calcul pentru cote pozitive, cu semnul ”+” 
 • Probabilitatea de câștig = 100 / (”+”Cote americane + 100)

Dacă Barcelona are o cotă la victorie de +160 (2.60 în decimal), atunci probabilitatea de câștig este: 100/(+160 +100) = 100/260 = 0.384.

Făcând aceleași calcule de mai sus, ajungem la o probabilitate de 38.4% ca aceasta să câștige. 

 

Conversia cotelor fracționale în cote decimale

Cotele la pariuri pot fi de asemenea convertite din fracționale în decimale. Dar pentru a face acest lucru trebuie întâi să transformi cotele fracționale în probabilități matematice. Acest lucru poate fi făcut utilizând formula de mai sus: 

 • Probabilitatea de câștig = numărător / (numărător+numitor) 

Să presupunem că avem o cotă fracțională de 8/3, ceea ce înseamnă că probabilitatea este de 0.272. Pentru a transforma această probabilitate în cote decimale utilizăm următoarea formulă: 

 • 1/ probabilitate de câștig = 1/0.272 = 3.67 

 

4. CUM SE CALCULEAZĂ COTELE UNUI BILET CU MAI MULTE PARIURI?

Acum că am înţeles cum sunt stabilite cotele pentru fiecare eveniment sportiv, să vedem cum sunt calculate şi pentru biletele cu mai multe selecţii. Vom lua ca exemplu biletul de mai jos:

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

pariuri sportive cote lista
 

Bilet simplu la pariuri sportive

Avem un bilet cu 5 selecţii unde trebuie să nimerim toate cele cinci rezultate pentru a câştiga biletul. Cotele sunt 1.50, 1.50, 1.90, 1.90, 1.70.. Cota biletului se obţine prin înmulţirea cotelor celor cinci selecţii. Astfel ajungem la un rezultat de 13.81. În caz că jucăm acest bilet cu miză de 50 RON, câştigul nostru total este de 690.41 RON.

 

Bilet sistem la pariuri online

Să zicem că jucăm acest bilet sistem 4/5. Asta înseamnă că vom lua o parte din câştig şi dacă nimerim patru din cele cinci pronosticuri, dar vom câştiga mai puţin decât în exemplul precedent dacă le nimerim pe toate cinci.

Astfel noi avem practic cinci combinaţii posibile de câte patru meciuri. Dacă jucăm întreg biletul cu 50 RON este ca şi cum am juca fiecare combinaţie în parte cu miză de 10 RON. Deci avem următoarele cote pentru fiecare combinaţie:

 • Combinaţie 1: 1/2/3/4: 1.50 * 1.50 * 1.90 * 1.90 = 8.12
 • Combinaţie 2: 1/2/3/5: 1.50 * 1.50 * 1.90 * 1.70 = 7.27
 • Combinaţie 3: 1/2/4/5: 1.50 * 1.50 * 1.90 * 1.70 = 7.27
 • Combinaţie 4: 1/3/4/5: 1.50 * 1.90 * 1.90 * 1.70 = 9.21
 • Combinaţie 5: 2/3/4/5: 1.50 * 1.90 * 1.90 * 1.70 = 9.21

Astfel, cu miză de 10 RON pe fiecare combinaţie, avem următoarele câştiguri posibile:

 • Combinaţie 1: 81.2 RON
 • Combinaţie 2: 72.7 RON
 • Combinaţie 3: 72.7 RON
 • Combinaţie 4: 92.1 RON
 • Combinaţie 5: 92.1 RON

În caz că ies toate meciurile de pe bilet atunci înseamnă că au ieşit şi toate cele cinci combinaţii. Câştigul total este suma acestor cinci combinaţii: 81.2 + 72.7 + 72.7 + 92.1 + 92.1 = 410.7 RON.

Astfel, avem un câştig mai mic dacă nimerim toate meciurile pe un bilet sistem decât dacă am fi făcut-o pe un bilet simplu. Pe de altă parte câştigăm o anumită sumă de bani şi dacă nimerim doar patru din cele cinci pronosticuri.

 

Bilet cu baze

Să presupunem că ne hotărâm să jucăm biletul precedent sub forma unui bilet cu baze, unde Lyon şi Schalke sunt baze, iar celelalte trei meciuri le jucăm în sistem 2/3.

Astfel, biletul va fi câştigător doar dacă vom câştiga pariurile pe Lyon şi Schalke şi daca ies două din celelalte trei meciuri. În caz că o bază este pierdută atunci întreg biletul este pierdut indiferent de rezultatul celorlalte meciuri.

Întâi se calculează cota bazelor. În cazul nostru, aceasta este de: 1.50 * 1.90 = 2.85. Între celelalte trei meciuri avem următoarele combinaţii:

 • Kortrijk / Everton : 1.50 * 1.70 = 2.55
 • Everton / Valencia: 1.70 * 1.90 = 3.23
 • Kortrijk / Valencia: 1.50 * 1.90 = 2.85

Avem trei combinaţii posibile, deci miza noastră trebuie împărţită în trei părţi. Pentru a avea o miză fixă pe bilet vom considera miza biletului de 51 RON (17RON / combinaţie).
 

Câştigul pe fiecare combinaţie se calculează astfel:
 • Miza pe combinaţie * Cota bazelor * Cota pe combinaţie

Avem astfel următoarele trei posibile câştiguri:

 • 17 * 2.85 * 2.55 = 123.55
 • 17 * 2.85 * 3.23 = 156.49
 • 17 * 2.85 * 2.85 = 138.08

Dacă ies toate meciurile atunci câştigul total va fi de: 418.12

Aşadar dacă ne ies toate cele cinci meciuri câştigul este mai mic decât la un bilet sistem 4/5. Dacă ne ies doar patru meciuri atunci câştigul este mai mare decât la un bilet sistem, atâta timp cât nu pierdem niciuna din baze. Într-un astfel de caz nu vom mai câştiga niciun ban.

Pentru mai multe informații despre bilete simple în sistem și cu baze detaliat aici. 

 

5. CE ESTE PAYOUT-UL LA PARIURI?

pariuri sportive payout logo

Payout-ul reprezintă acel procent din suma mizată în total care se întoarce la pariori. Casele de pariuri nu vor oferi niciodată un payout de 100%, ci vor păstra o parte din miza totală (de obicei 5%-10%). De aceea, un pariu cu două rezultate posibilite și șanse de câștig de 50%-50% nu va avea niciodată cote decimale de 2.00 / 2.00. Dacă cotele sunt de 1.88 / 1.88, înseamnă că agenția are un payout de 94%. 

Presupunem că pariezi 500 RON pe fiecare rezultat posibil, ceea ce înseamnă că vei avea câștiguri potențiale de 940 RON (500 * 1.88). Asta înseamnă că la fiecare 1.000 RON pariați agenția își păstrează 60 RON (6%). 


De ce niciodată nu avem cote de 2.00 / 2.00?

Dar de ce casele de pariuri nu oferă cote de 2.00 / 2.00 și oferă în schimb 1.88 / 1.88 sau 1.80 / 1.80? Micșorarea cotelor este modul principal prin care operatorii de pariuri fac profit, iar de aceea ei sunt interesați ca în toate opțiunile posibile ale unui pariu să fie investite sume similare de bani.   

Agențiile reduc cotele ca să poată realiza profit. Trebuie să înțelegem că o casă de pariuri funcționează cu scopul de a face profit, nu pentru a ne asigura nouă , pariorilor, profit. Ca să obțină profit, agențiile trebuie să și-l asigure iar unul dintre cei mai importanți factori prin care și-l asigură este "ajustarea cotelor". Cotele reale, obținute din transpunerea matematică a probabilităților se numesc  "fair odds", adică cote corecte.

 • Un meci de fotbal cu probabilități perfect egale pentru toate cele trei semne 1x2 ar avea cotele corecte 3-3-3. 1/3 + 1/3 + 1/3 = 0,33(3) + 0,33(3) + 0,33(3) =1
 • Un eveniment cu două variante de pariere perfect egale ca probabilitate ar avea cotele 2 de ambele părți. 1/2 + 1/2 = 0,5 + 0,5 = 1

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!


Nu găsim aceste cote deoarece casele de pariuri aplică acestor cote un factor de reducere pe care o să-l întâlniți de multe ori sub denumiri precum ”gagnota” sau ”vigorish”, dar în română cel mai folosit nume este acela de ”marjă de profit”. Dacă payout-ul este de 95%, atunci marja de profit este de 5%. Dacă payout-ul este de 92%, marja de profit este de 8%.

O să spui: "bine, dar dacă nu se pariază în mod egal, ci se pariază mai mult pe un pariu decât pe celălalt?" Asta se întâmplă în mod frecvent pentru că niciodată nu se poate estima cu precizie tendința de pariere a celor ce joacă la pariuri. Dar pentru asta, casele de pariuri au un mijloc foarte simplu de reechilibrare: modificarea cotelor în asa fel încat cota pe care s-a pariat mai mult să devina mai neatractivă decât cealaltă cotă și invers. Asta înseamnă că dacă un pariu over / under are cote de 1.80 pentru sub 2.5 goluri și tot 1.80 pentru cea de over 2.5, dar mai mulți pariori mizează pe multe goluri, atunci cota pentru over va scădea iar cea pentru under va crește.

De aceea trebuie să reții un lucru foarte important: cotele pre-meci sunt oferite mai degrabă în funcție de tendințele de pariere și mai puțin în funcție de probabilitățile reale de câștig. De aceea și apar așa numitele ”cote de valoare” despre care vom vorbi un pic în cele ce urmează.


5. CE SUNT PARIURILE DE VALOARE ȘI PARIURILE SIGURE?

pariuri sportive risk vs reward

Dacă ai citit cu atenție punctul 4. ai înțeles faptul că cotele nu reflectă întotdeauna șansele reale de câștig, deoarece ele sunt influențate mult și de modul în care pariorii mizează. Degeaba dacă agenția de pariuri ajunge la concluzia că două echipe au șanse egale de a câștiga meciul, dacă 60% din banii pariorilor se duc pe victoria echipei gazdă. Atunci și cotele operatorilor de pariuri se modifică în funcție de tendințe, pentru ca ei să poată plăti aceleași sume de bani indiferent de rezultatul pariului, și să facă profit în orice situație. Așa apar pariurile de valoare. 

Ar mai trebui spus că există o diferență de cote de la agenție la agenție și sunt multe motive pentru care acest lucru se întâmplă. Poate că doi operatori de pariuri au formule diferite pentru calcularea probabilității de câștig sau poate că la un operator s-a pariat mai mult pe echipa gazdă, iar la celălalt mai mult pe echipa oaspete. Acesta este motivul pentru care apar și pariurile sigure


Pariuri de valoare (value bets)

Sunt acele pariuri unde cota oferită este mai mare decât probabilitatea matematică a unui pariu să fie câștigător. De exemplu la un pariu cu șanse de 50% de câștig o agenție oferă o cotă decimală de 2.15, cotă care în mod normal ar fi trebuit oferită la un pariu cu șanse de 46.5%. Desigur, aici apare o problemă fundamentală: cum ne dăm seama care este un pariu de valoare din moment ce casele de pariuri nu oferă cote care sunt în raport cu realitatea? Este o întrebare grea, care nu are un răspuns exact.  

Ai putea folosi diferite aplicații de pe internet cu care poți depista automat pariuri de valoare, dar n-ai garanția că rezultatele acelei aplicații sunt și corecte. O altă variantă (cea mai bună, dar cea mai dificilă) este aceea de a crea un model sau un sistem propriu de pariere cu care să iei în considerare mai mulți factori pentru a calcula probabilitatea reală de câștig, dar acest lucru îl vei putea face doar atunci când capeți foarte multă experiență. Acel sistem de pariere trebuie testat și îmbunătățit constant pentru a putea obține rezultate cât mai exacte, iar acest lucru se face în timp. Dacă tu abia te-ai apucat de pariat n-ai cum să creezi un sistem sau un model propriu eficient în viitorul apropiat.  

A treia variantă este aceea de a anticipa la ochi dacă cota unui pariu este mai mare decât ar trebui, dar din nou, trebuie să fii un parior experimentat pentru a face acest lucru. Ai putea să te folosești și de cotele oferite de casele de pariuri. Dacă de exemplu echipa gazdă primește la 7 case de pariuri diferite cote de 1.90-2.00, dar al optulea operator oferă o cotă de 2.15, înseamnă că este foarte posibil să fi dat de un pariu de valoare. De regulă ar trebui să pornești de la ideea că este mai probabil ca o agenție din cele opt să fi greșit, decât să fi greșit șapte și doar una să fi avut dreptate. 
 

Pariuri sigure (sure bets)

Cum deja ai înțeles, cotele diferă de la agenție la agenție. Lucrurile devin interesante atunci când diferențele sunt atât de mari încât, pariind pe toate posibilele rezultate ale unui pariu pe diferite site-uri online, vei face profil garantat indiferent de rezultatul final al meciului. Acesta este numit un ”pariu sigur”, pentru că vei câștiga bani în orice situație.

PariuriX îți prezintă un exemplu concret. Avem un pariu pe numărul de goluri a unui meci de fotbal. Agenția Unibet (intră pe site acum) oferă o cotă de 2.10 să se marcheze minim trei goluri și de 1.80 să se marcheze maxim două goluri. La Sportingbet (vezi site-ul agenției) lucrurile stau diferit, iar cota pentru minim trei goluri este de doar 1.80, dar de 2.10 pentru maxim două goluri.  

Dacă pariem 1.000 RON la Unibet (intră pe site acum) pe minim trei goluri și încă 1.000 RON la Sportingbet pe maxim două goluri, atunci câștigul nostru este de 2.100 RON la fiecare agenție în parte. Asta înseamnă că indiferent câte goluri se marchează noi vom câștiga 2.100 RON deși am pariat 2.000 RON, deci facem garantat un profit de 100 RON. Acesta este un pariu sigur, iar această metodă de a plasa pariuri sigure este cunoscută sub numele de ”arbitrage”. Practic metoda constă în întoarcerea cotelor în favoarea pariorului, deci plasarea de pariuri în așa fel încât payout-ul să treacă de 100%. 

Desigur, lucrurile nu sunt mereu atât de simple pe cât le-am descris eu. Nu mereu vom găsi situații ideale precum cea de sus, astfel încât de multe ori va fi foarte greu să depistezi la ochi pariuri de valoare (cotele nefiind atât de rotunde ca în exemplul meu). Plus că sunt destul de multe probleme cu această strategie astfel încât în ziua de astăzi este foarte greu de folosit și nu prea se merită. 
 

6. CASELE DE PARIURI ONLINE CU CELE MAI BUNE COTE

Realitatea este că nu toate agențiile oferă cote la fel de bune; unele au un payout mai mare, în timp ce altele preferă să mențină o marjă de profit mai consistentă (ceea ce înseamnă cote mai mici pentru clienți). Este important de precizat din start că nu este bine să judeci o casă de pariuri în funcție de cotele oferite pe un singur meci. Un operator de pariuri poate avea cote mai mari pe un anumit sport, pe un anumit tip de pariu (de exemplu pauză/ final) sau pe un anumit tip de meciuri (meciuri din competiții importante, sau meciuri de mâna a doua) etc. 

De aceea nu există agenție care să ofere constant cote mai bune decât concurența. Nici nu avem din păcate instrumente cu care să măsurăm media payout-urilor pe o perioadă lungă de timp (există, dar nu care să ia în considerare toți operatorii licențiați din România). Și ca să facem o astfel de comparație la ochi nu ar fi corect.

De aceea vă recomandăm următoarea variantă: nu jucați la o singură casă de pariuri, ci deschideți cont la 3-4. Plasați fiecare pariu acolo unde este cota mai bună, deoarece vei vedea că pe termen lung acest lucru chiar te ajută să câștigi mai mult, indiferent cât de mici par diferențele la prima vedere (gândește-te că pe termen lung rulezi sume mari de bani).

De asemenea, nu ține cont mereu doar de cote. Poate la un tip de pariu o agenție are o cotă mai mică, dar oferă în schimb o promoție avantajoasă de pe urma căreia se merită să profiți. Luând aceste lucruri în considerare, mai jos poți vedea o listă cu cele cinci case de pariuri pe internet la care PariuriX.com îți recomandă să joci cu lista completă de cote. 

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

 

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX