1. Home »
  2. Cote »
  3. Comparații cote și payout-uri - cum profităm din plin de pe urma celor mai bune cote?

Comparații cote și payout-uri - cum profităm din plin de pe urma celor mai bune cote?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:12:00

image Comparații cote și payout-uri - cum profităm din plin de pe urma celor mai bune cote?

Comparații cote și payout-uri – care case de pariuri online au per total cele mai ridicate payout-uri? Cum profităm din plin de pe urma celor mai bune cote? Există aplicații sau software-uri pentru a face astfel de comparații, și dacă nu, cum putem face calcule la ochi pentru a vedea unde este payout-ul mai ridicat? De ce este important să pariem doar pe cele mai bune cote? La aceste întrebări și nu numai PariuriX.com va răspunde în cele ce urmează.

Pariază acum pe cele mai bune cote la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit!

 

1. TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE COTE LA PARIURI SPORTIVE

Înainte de toate, trebuie spus că mai avem pe site câteva articole foarte utile despre cote ce merită citite pentru a înțelege mai bine mecanismul după care funcționează casele de pariuri.

 

2. IMPORTANȚA UNOR COTE BUNE PE TERMEN LUNG

Mulți pariori nu prea dau mare importanță cotelor. De ce? Probabil nu se gândesc prea mult la asta.  Pentru că dacă ar face-o, atunci nu ar mai fi așa mulți pariori care joacă la pariuri stradale. Este drept, acolo cotele nu sunt neapărat mai mici, dar pierzi din start 5% la plasarea fiecărui bilet. Ar putea la fel de bine să îți ia 5% din cotă sau din câștigul final, pentru că este efectiv același lucru. Iar 5% este ENORM pe termen lung; după un rulaj de 100x sau 500x și un procent de 1% poate face diferența între a câștiga și a pierde.

Și în ceea ce privește pariurile online, nu toate au cote la fel de bune. Dacă iei un meci la întâmplare și te uiți ce cote oferă fiecare agenție de pariuri în parte, vei vedea că unele au cote mai mari iar altele mai mici. Dacă joci bilete cu multe meciuri sau pariezi pe evenimente cu probabilitate mică de câștig (și implicit cotă mare), atunci nu vei mai simți aceste diferențe doar pe termen lung, ci și pe termen scurt.

Gândește-te cum e să ai un bilet cu 10 meciuri de cotă 2.00, și cum e să ai un bilet cu 10 meciuri de cotă 1.90. Par diferențe mici la început? Înmulțește cotele, și vei vedea că primul bilet are o cotă de 1024, iar al doilea are 613.10, deci cam 60% din primul. Îți mai par acum diferențele la fel de mici? Sau pariază pe un outsider 100RON la o cotă de 7.50, și 100RON la o cotă de 7.00 (diferență care chiar poate fi găsită des între agenții). Chiar vrei să pierzi 50RON de pomană?

Pot veni cu nenumărate exemple care să suțină logica acestei idei: pariază doar pe cele mai bune cote deoarece chiar și diferențe insemnificative la prima vedere contează enorm pe termen lung.

 

3. COMPARAREA COTELOR ȘI A PAYOUT-ULUI

Să comparăm două cote este ceva foarte simplu de făcut la ochi deoarece ne interesează doar cota pentru un anumit pariu. Dacă vrem să vedem cine oferă o cotă mai mare pentru victoria Barcelonei, ne uităm ce cotă are fiecare agenție de pariuri în parte și gata. Dacă însă ne interesează să comparăm payout-uri, atunci trebuie să recurgem la anumite calcule. Sau dacă nu vrem să deschidem 15 pagini web pentru a vedea unde este o cotă mai mare, atunci ne va trebui o aplicație sau un serviciu de comparare a cotelor. Iar dacă vrem să aflăm care agenție stă cel mai bine per total la cote / payout, iar ne trebuie ceva unelte, iar despre toate aceste aspecte vom discuta mai departe.


Cum se compară două payout-uri?

Trebuie doar să știi formula de calculare a payout-ului unui pariu. O aplici pentru cele două agenții care te interesează, și apoi compari. Formula la un pariu cu două opțiuni este următoarea:

  • (c1*c2) / (c1+c2)

Dacă de exemplu o agenție oferă 1.90 / 1.90, iar alta 1.85 / 1.95, atunci:

  • 1.90 * 1.90 / (1.90 + 1.90) = 0.95 = 95% (payout-ul la prima agenție)
  • 1.85 * 1.95 / (1.85 + 1.95) = 0.9493 = 94.93% (payout la a doua agenție)

 

Există servicii de comparare a cotelor?

Există, cum ar fi cel de pe flashscore.ro. Dai click pe meciul care te interesează, selectezi tab-ul ”Odds comparation” și sunt afișate cotele de la mai multe agenții. De fapt toate aceste statistici sunt preluate de pe oddsportal.com care oferă cote de la câteva zeci de case de pariuri online din întreaga lume.

Însă există o problemă! Aceste servicii (ca și celelalte existente pe piață) nu iau în considerare decât câteva din agențiile licențiate în România, cum ar fi Unibet, Sportingbet, 888Sport și Betfair. Iar astfel noi nu ne putem baza pe aceste servicii.


Există servicii de comparare a payout-urilor?

Ca și în cazul de mai sus, există servicii care să ne arate care este media payout-ului unei agenții în funcție de sport, intervalul de timp care ne interesează, modul de pariere (pre-meci sau live) și așa mai departe. Tot Odds Portal este numărul 1 și aici. Dar problema este aceeași. Sunt neglijate ¾ din casele de pariuri licențiate la noi, deci  un astfel de serviciu nu ne este de mare folos. Așa că ne rămâne să comparăm la ochi.

Pariază acum pe cele mai bune cote la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit!

 

4. CUM PROFIT DE PE URMA CELOR MAI BUNE COTE

A venit momentul să îți arăt cum poți profita de pe urma celor mai bune cote la pariuri sportive, ceea ce implicit va duce la sporirea câștigurilor pe termen lung.
 

Care agenție de pariuri are cele mai bune cote?

Aceasta este probabil prima întrebare pe care ți-o pui. Joci la casa de pariuri cu cote mai bune și problema e rezolvată. Doar că nu este așa simplu. Sunt agenții care per total au cote mai bune decât concurența, dar nu este vreo casă de pariuri care să stea constant mai bine. Un operator poate oferi cote mai bune pe favorit, altul pe outsider. Unul are per total payout-uri mici la pariurile pe câștigător meci, dar are payout-uri foarte bune la pariurile over / under. Altul stă chiar invers. Unul oferă cote mai bune pe fotbal, altul pe sporturi de nișă. Sau pot fi și pariuri din același sport și de același timp unde uneoi o agenție să stea bine, și alteori prost.


Ce pot face în situația aceasta?

Am o recomandare foarte simplă. Deschizi cont la mai multe agenții de pariuri și pui fiecare pariu unde cota este mai bună. Acum vei spune că nu ai bani să depui la atâtea agenții simultan, și oricum este foarte incomod să ții evidența la atâtea conturi. Plus că nu toate agențiile au servicii la fel de bune. Sunt complet de acord! Și atunci ce poți face? Din nou este simplu, optezi pentru 5 case de pariuri online care per total au cote mai bune decât concurența (sau alegi vreo 3 dacă și 5 ți se par multe), și te joci doar la acestea. Este suficient pentru a profita din plin de pe urma la ce oferă fiecare fără a te încurca cu prea multe conturi.
 

Care sunt agențiile recomandate de Pariurix?

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

Ia în considerare și alte aspecte

Pot fi situații în care este mai rentabil să nu pariezi pe cele mai bune cote. Cum așa? Un exemplu bun care îmi vine în minte este atunci când este oferită o promoție tentantă la un anumit meci,  cum ar fi un pariu live gratuit dacă plasezi un pariu pre-meci din banii tăi sau altceva de genul.  Sau poate vrei să plasezi un pariu care poate fi găsit în oferta unui singur operator de pariuri. Atunci va trebui să te mulțumești cu cota respectivă din moment ce nu ai și alte opțiuni.

Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX