1. Home »
  2. Cote »
  3. De ce este mai bine să pariezi sume mici pe bilete cu cote mici, decât pe bilete cu cote mari

De ce este mai bine să pariezi sume mici pe bilete cu cote mici, decât pe bilete cu cote mari

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:11:00

image De ce este mai bine să pariezi sume mici pe bilete cu cote mici, decât pe bilete cu cote mari

Tot mai mulți pariori caută să dea lovitura "peste noapte", cu mize de câțiva lei. De aceea ne-am gândit să facem acest articol în care să explicăm de ce este mai bine să jucați sume mici pe bilete cu cote mici, decât sume mici pe bilete cu cote "astronomice". 

Cauți o agenție care nu te limitează? Joacă acum la betting exchange


1. DE CE NU SE MERITĂ SĂ JOCI COTE FABULOASE LA PARIURI?

Sună cu adevărat tentant să mizezi 2 RON și să câștigi peste 500 RON, dar șansele să câștigi un astfel de bilet sunt infime. În plus, jucând în acest mod există riscul să pierzi într-atât de mult încât atunci când vei câștiga de fapt să nu iei practic nimic. Dacă, de exemplu, în ultima luna ați pierdut 100 de bilete cu miză 2 RON fiecare degeaba ați prins apoi un bilet cu câștig 250 RON. Teoretic este totul "frumos" pentru că ați mizat 2 RON și ați luat de 125 de ori suma investită, dar dacă scădeți din pierderile precedente câștigul nu mai este la fel de consistent.

Mai sunt și pariori care chiar vor să dea lovitura, jucând 2 RON pe bilete cu cote finale "astronomice", dar șansele de câștig sunt aproape nule. Ei consideră că 2 RON nu-i cine știe ce sumă pierdută, dar dacă adunăm această sumă de 100 de ori (presupunând că joacă în fiecare weeeknd câte 2 astfel de bilete) pierderile complet inutile ajung într-un an la 200 RON. De acord că nu-i o sumă incredibilă, dar de ce s-o "donezi" agenției când poți face altceva cu ea? Bineînțeles că sunt și cazuri fericite care prind un astfel de bilet, dar asta se întâmplă foarte rar și aceia cine știe de când tot "investesc" până a obține un astfel de câștig. 

Cote bune, pariuri LIVE chiar și de pe telefon, ofertă bogată > Vezi oferta

Noi am mai vorbit despre asta. Mulți ne ”ceartă” că ce facem noi se bate cap în cap; că pe de-o parte vă învățăm că nu este bine să jucați bilete astronimice, dar pe de altă parte facem știri cu acele bilete senzaționale câștigate pe cote de câteva mii. Este adevărat, postăm astfel de bilete, pentru că ele reprezintă ceva ieșit din comun și merită arătate. Însă în nici un moment nu am susținut că este bine să jucați în acest fel, și întotdeauna am evidențiat că la un bilet de cotă 1,000 câștigător există poate alte 5,000 de bilete similare pierzătoare. 

Acest lucru se întâmplă pentru că valoarea unui pariu multiplu este extrem de mică. Așa cum cotele se înmulțesc pe un bilet, payout-urile se înmulțesc și ele. Iar dacă ai de exemplu pe același bilet 10 pariuri cu payout de 90% fiecare, biletul va avea un payout real nu mai mare de 35%. Am explicat pe larg aceste noțiuni în articolul: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html.


Tentația bonusurilor la pariuri multiple

O altă tentație în care cad mulți pariori sunt bonusurile oferite de agențiile de "cartier". Joci 10 meciuri ai bonus 50%, joci 11 și dacă pierzi unul primești x% înapoi sau joci 20 de pronosticuri și primești dublul câștigului. Oricine gândește puțin își dă seamă că aceste promoții sunt doar "momeli" pentru a vă face să jucați mai multe pronosticuri. Cu cât sunt mai multe pronosticuri, cu atât șansele de a pierde cresc. Agențiile de pariuri au astfel profit, chiar dacă ele par "darnice" că-ți dau bonus 50 RON la un bilet cu 10 pronosticuri, pentru că chiar dacă tu le iei acum acel bonus ei îl vor recâștiga din următoarele tale bilete.

Celor care pariază astfel - mize mici pe bilete cu cote foarte mari - le propunem un exercițiu simplu, că tot este finalul anului. Cât ați câștigat în total pe astfel de bilete? Din suma câștigată scădeți acum mizele pierdute. Ia vedeți acum cât de bun a fost anul vostru parioristic, chiar dacă v-ați lăudat de 2-3 ori cu super câștiguri! Bine, mulți nu pot ține o astfel de evidență pentru că joacă offline.

 

2. DE CE ESTE MAI BINE SĂ JOCI MIZE MICI PE COTE MICI

Trecem acum la biletele cu cote mici. Pentru mulți principala problemă a acestor bilete este suma câștigată și faptul că "te faci de râs" dacă te duci într-o agenție offline să ridici un câștig de 10 RON. Perfect adevărat acest lucru, dar modalități de "driblare" există. Prima este să strângeți aceste bilete și atunci când ajungeți la un câștig mai "decent" vă duceți cu toate biletele. A doua, și cea recomandată de noi, ar fi să treceți la o agenție de pariuri online (PariuriX vă recomandă această casă de pariuri). Online puteți paria 5 RON și să câștigați 15. Nu este nci o problemă, banii se strâng în cont. Într-o luna dacă prindeți ca în exemplul de mai sus 25 de bilete veți avea un profit de aproximativ 200 RON. Puțin, nu-i așa? Cât ai pierdut în ultimele 30 de zile la pariuri?

La un moment dat, câștigând constant crește și banca și puteți trece la pasul următor, adică să dublați miza și dacă lucrurile merg la fel de bine să procedați apoi tot așa. Gândiți-vă că în 5-6 luni cu rezultate decente puteți ajunge la mize de peste 150 RON, asta în condițiile în care ați început de la doar 5 RON. Atunci când veți miza 150 RON pe o cotă 3 cu siguranță profitul de 300 RON nu vi se va părea așa de mic cum pare acum cel de 10 RON, deși vorbim de același procent. Un bilet cu o cotă de 3 se obține nu foarte greu, fie din două cote de aproximativ 1.75, fie din trei cote de 1.45, asta dacă jucați online, pentru că offline aveți nevoie de o cotă ceva mai mare de trei pentru a tripla sumă investită.

Așadar, pe termen lung se poate ajunge la super câștiguri și jucând mize mici (la început) pe cote mici, dar este nevoie de răbdare și perseverență. Acum tot mai mulți "pariori" vor să se îmbogățească rapid și fie joacă bilete cu foarte multe pronosticuri, fie aleg să cumpere ponturi "sigure" de pe Facebook la cote uriașe, sperând că vor da lovitura. În ambele cazuri pariorii ies în pierdere, câștigând agențiile, respectiv ţeparii care vând meciurile așa zise sigure. Mai multe despre acest subiect găsești AICI.


3. CE SUME ȘI PE CE COTE PARIEM - CONCLUZII FINALE

Mai avem o recomandare, de fapt două. În primul rând nu pariați haotic, doar pentru a paria. În al doilea rând încercați să pariați doar pe meciuri analizate de voi, chiar dacă vă mai inspirați de pe PariuriX.com sau alt site de profil; important este să fie pronosticul jucat pentru că așa credeți voi că va ieși nu pentru că așa recomandă x sau y. 

Iar în înceiere voi recomanda câteva articole celor care sunt dispuși să muncească un pic mai mult și vor să țintească un câștig mai mic, dar mai sigur pe termen lung. Primele articole sunt mai pentru începători, în timp ce ultimele sunt mai degrabă recomandate jucătorilor avansați. 

Cauți o agenție care nu te limitează? Joacă acum la betting exchange!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX