1. Home »
  2. Cote »
  3. Alegeri Primăria Capitalei 2024: calendar, candidați, cote pariuri

Alegeri Primăria Capitalei 2024: calendar, candidați, cote pariuri

victorpartan
victorpartan

2024-05-13 09:20:00

image Alegeri Primăria Capitalei 2024: calendar, candidați, cote pariuri

Vezi când se desfășoară următoarele alegeri pentru primăria Capitalei, cine candidează și cine are cele mai mari șanse să fie edilul șef al Bucureștiului după scrutinul din anul 2024.

Pariază pe viitorul primar general al Bucureștiului la una dintre agențiile recomandate

În prezent, primar general al Capitalei este Nicușor Dan. El a fost ales în 2020 cu 282.631 voturi (42,81%), în timp ce principala contracandidată, Gabriela Firea, a obținut 250.690 de voturi (37,97%). La alegerile locale s-au prezentat 672.004 alegători în Capitală, prezența fiind de 36,76%.

Când sunt alegerile locale în România

În anul 2024, în România se vor desfășura toate tipurile posibile de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Data scrutinului pentru Parlamentul Europei a fost stabilită pentru 9 iunie. Tot atunci se vor desfășura și alegerile locale. 

Partidele au discutat despre posibilitatea comasării „localelor” cu „parlamentarele”. Unii politicieni au susținut că ea nu ar fi constituțională, în timp cel alții au considerat că organizarea în aceeași zi a celor două scrutinuri nu ar fi încălcat legea fundamentală.

Cei care au fost în favoarea comasării au avut argumente de ordin practic. În afara cheltuielilor suplimentare, cetățenii ar fi fost scutiți și de o campanie electorală care s-ar întinde din primăvară până la finalul anului. „Vă dați seama că ne-am afla permanent într-o competiție electorală, cu campanii electorale, cu certuri la televizor, pe rețele sociale”, spunea președintele Klaus Iohannis. În cele din urmă, s-a renunțat la idee.

PSD și PNL, partide aliate la guvernare, au decis să meargă pe mâna unul candidat comun, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu. Apoi, candidatura a fost retrasă și fiecare grupare politică a aruncat în luptă propriul candidat: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja.

Potrivit unui sondaj CURS, 61% din bucureșteni consideră că municipiul merge într-o direcție greșită, iar 72% nu au încredere în actualul primar general. Pe de altă parte, 50% dintre cei chestionați s-au declarat mulţumiţi de primarii de sector. Concret, jumatate dintre respondenţi apreciază că activitatea primarului de sector este ”bună”, 20% ”proastă”, 19% foarte bună” şi 8% ”foarte proastă”. În opinia cetățenilor, principalele probleme cu care se confruntă Bucureştiul sunt nivelul de trai, traficul, aglomeraţia, mărdăria, situația din spitale şi poluarea. 

Alegeri locale sondaje

Cel mai recent sondaj, realizat Avangarde, a relevat că Nicușor Dan este favorit să câștige un nou mandat. Edilul în funcție ar primi 31% dintre voturi, în timp ce Gabriela Firea ar fi votată de 24% dintre bucureșteni, iar Cristian Popescu Piedone de 20%. Sebastian Burduja ar primi 15% din voturi. PSD se clasează pe primul loc la Consiliul General al Municipiului București, cu 31%. Următoarele partide preferate de bucureșteni în această cursă electorală sunt: ADU cu 25%, PNL cu 20% și PUSL cu 10%.

Pe partide, alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile Europarlamentare cu 50%, urmată de Dreapta Unită, cu 26% dintre voturi, și de AUR, cu 11%. Participanții la sondaj au fost rugați să nominalizeze cel mai bun primar al Bucureștiului după 1989. Pe primul loc a ieșit Nicușor Dan, cu 27,5% dintre opțiuni. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, cu 23,3%, iar locul al treilea de Traian Băsescu cu 18,6%.

Alegeri Primăria Capitalei cote

Potrivit cotelor oferite de agenția Betano, Nicușor Dan este favorit să câștige un nou mandat de primar general. Cristian Popescu Piedone este cotat cu a doua șansă, dar Gabriela Firea nu este departe de el ca șanse de succes. În Top 4 favoriți se situează și Sebastian Burduja.

 

Nicușor Dan ar fi dorit să fie candidatul forțelor de dreapta. În acest sens, el a trimis un raport de activitate către PNL, așa cum îi fusese solicitat. În cele din urmă, nu a primit sprijin din partea liberalilor și reprezintă „Forța Dreptei”.

Pariază pe viitorul primar general al Bucureștiului la una dintre agențiile recomandate

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX