1. Home »
  2. Resurse »
  3. Sfaturi și soluții pentru cele mai frecvente greseli facute de pariori

Sfaturi și soluții pentru cele mai frecvente greseli facute de pariori

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:32:00

image Sfaturi și soluții pentru cele mai frecvente greseli facute de pariori

Știind care sunt cele mai frecvente greșeli făcute de pariori la pariuri sportive te va ajuta să le eviți mai ușor pe viitor, și să înveți din experiențele altora înainte de a le simți efectul pe propria piele. Dacă ai răbdare să citești acest articol până la capăt, și reușești să și bagi la cap ce scrie mai jos, atunci nu vei avea decât de câștigat pe viitor. Nu porni de la ideea că tu nuai cum să faci greșeli pentru că în realitate orice parior începător a comis măcar o dată 25% - 50% din greșelile de mai jos, iar unele dintre ele sunt comise frecvent chiar și de către pariorii cu experiență. 

Pariază online! Te așteaptă un bonus atractiv de bun venit!

 

1. TOP 5 GREȘELI LA PARIURI ȘI SOLUȚII PENTRU EVITAREA ACESTORA

Greșeala 1 - Jucatul la recuperare

Conceptul este simplu: pierzi câteva pariuri la rând, te impacientezi și începi să mărești brusc miza pentru a recupera dintr-un singur pariu ce ai pierdut din precedentele 4-5. Problema este că vorbim de o armă cu două tăișuri. Un nou pariu pierzător va însemna că vei pierde poate și de 5 ori cât la un pariu obișnuit, așa că te poți trezi rapid fără nici un ban pe cont. Mulți pariori se impacientează atunci când dau pe minus și nu se mai gândesc la acest aspect, sau pur și simplu speră să aibă noroc. Astfel ajungem în situația în care jucatul la recuperare să fie greșeala comisă de către cei mai mulți jucători. Ea este și cea mai greu de evitat, cea care este repetată cel mai des, dar și cea din urma căreia pierzi cel mai ușor întreaga bancă la pariuri. Deci își merită fără îndoială locul în capul listei. 


Ce soluție există?

Dacă ești o persoană impulsivă, aceasta este o greșeală greu de evitat. Degeaba zici când ești lucid și calm că nu vei paria mai mult de o anumită sumă, dacă uiți tot ce ai promis când te prinde adrenalina de moment. Tu poate ai o strategie bine pusă la punct cu care îți alegi mizele, dar asta nu te ajută cu nimic dacă îți bagi picioarele în ea de strategie atunci când te enervezi, și începi să pariezi ce sume îți trec prin cap. Mai simplu ar fi să optezi pentru o soluție practică: să îți impui de pe site-ul de pariuri la care te joci o miză maximă pe pariu, iar atunci vei ști sigur că nu mai ai cum să joci la recuperare. Multe agenții de pariuri oferă această posibilitate. 


Greșeala 2 - Nu juca niciodată banii pe care nu îți permiți să îi pierzi

Și că tot veni vorba de money management, ai observat câți pariori pariază sume cu mult peste  bugetul lor? Aceștia se bagă în banii de mâncare, întreținere sau în bugetul alocat pentru alte cheltuieli mai importante pornind pur și simplu de la ideea ”nu am cum să pierd”. Asta aduce cu sine mai multe probleme. Nu doar faptul că rămâi fără niște bani pe care  nu îți permiți să îi pierzi, dar vei gândi altfel știind că poate nu vei avea ce mânca dacă următorul pariu este pierzător. Te vei impacienta, nu vei fi lucid și nu vei lua decizii corecte, iar cu siguranță vei avea numai probleme.


Ce soluție există?

Să zicem că este început de lună și vrei să pariezi. Stabilește exact câți bani ai nevoie pentru toate cheltuielile importante, pune și ceva deoparte pentru situații de urgență, și doar suma rămasă ar trebui să o aloci pentru pariuri. Nu porni de la ideea că vei câștiga sigur, ci ia în considerare cel mai negru scenariu. Investește doar acea sumă pe care îți permiți să o pierzi și care nu te va afecta cu nimic dacă rămâi fără ea. Vei vedea că vei fi mai relaxat când pariezi, și probabil vei lua și decizii mai bune.

 

Greșeala 3 - Plasarea cu regularitate de pariuri multiple

Nu este rău să mai joci din când în când câte un pariu multiplu, dar am văzut pariori care pun zilnic câte zece bilete de 1 metru și apoi se întreabă de ce nu câștigă niciodată. Sigur, când vezi câte un parior că a pus 2RON și a câștigat 40,000RON te gândești că dacă el a putut, tu de ce nu ai putea? Tu trebuie să înțelegi că la fiecare bilet câștigător de cotă 20,000 poate sunt alte 100,000 de bilete asemănătoare care au fost pierzătoare. Așa și la loto mai câștigă câte unul din când în când, dar asta nu înseamnă că se pricepe în a alege numerele norocoase.

Comparație PariuriX.com: Pariuri single vs pariuri multiple - tu ce alegi?

Atâta timp cât joci bilete cu 10 meciuri, vei depinde strict de noroc. Dacă ești OK cu acest mod de a juca, atunci dă-i bătaie. Dar majoritatea pariorilor profesioniști joacă doar pariuri single, iar pariorii cel puțin decenți nu joacă mai mult de 2-3 pronosticuri pe bilet. Doar așa poți să te bazezi în mod special pe cunoștințele tale. Pentru că trebuie să te gândești așa: să zicem că ai un pariu multiplu cu 10 selecții. Ca să fie câștigător trebuie să iasă toate cele 10 meciuri, sau altfel spus, să prinzi 10 pariuri câștigătoare la rând. Tu ce zici, asta ține de noroc sau de priceperea ta la pariuri? 


Ce soluție există?

Stabilește un buget clar de pariuri, pune la punct un money management bine gândit și începe să joci pariuri single. Asta dacă vrei să depinzi cât mai puțin de noroc, și alegi să țintești un profit realist pe termen lung, și nu o îmbogățire fantezistă peste noapte.
 

Greșeala 4 - Folosirea excesivă a funcției Cash Out

Sigur, funcția de cash out poate fi utilă în multe momente, dar sunt pariori care abuzează la greu de pe urma ei. Problema este că pe termen lung aceasta este o strategie foarte păguboasă pentru că mulți ajung să dea cash out în cele mai proaste momente, iar astfel mai degrabă pierd bani decât câștigă. Nu voi detalia foarte mult pentru că avem un articol amănunțit despre acest subiect pe care îl poți găsi aici


Ce soluție există?

Închide doar pariurile unde ai argumente logice care să susțină această alegere. Dacă ai pariat că echipa gazdă va câștiga, aceasta a deschis scorul din noroc, dar este presată din ce în ce mai tare de către adversar și pare doar o chestiune de timp până vine golul egalizator, atunci poate este bine să apeși pe butonul ”Cash Out”. Dar dacă echipa ta este în control, mi se pare cel puțin stupid să închizi parul doar pentru că ”dacă dau ceilalți un gol din întâmplare? mai bine să fiu sigur...”.
 

Greșeala 5 - Plasarea de pariuri pe echipa favorită

Aceasta este o armă cu două tăișuri. Pe de-o parte cel mai bine cunoști echipa proprie, deci pare logic să pariezi pe ea. Dar asta doar dacă poți să fii 100% obiectiv, lucru pe care foarte puțini pariori îl reușesc. Degeaba cunoști bine echipa dacă pariezi cu sufletul și nu cu mintea. Am văzut mulți pariori care mizau sume mari de bani pe victoria favoriților, singurul argument fiind acela că ”sunt sigur că vor bate, am încredere în ei”. Știu, sună drăguț, dar nu ține de foame.


Ce soluție există?

Dacă știi că nu poți fi 100% obiectiv și nu poți lăsa deoparte sentimentele, atunci cel mai bine este să eviți să pariezi pe echipa favorită.

Pariază acum la agenția recomandată cu un super bonus de bun venit!

 

2. ALTE GREȘELI LA PARIURI ONLINE COMISE FRECVENT DE PARIORI

Greșeala 6 – Cumpărarea de ponturi ”sigure” de pe net

Pe Facebook, Messenger sau pe forumuri apar ''șacalii'' cu cote de 15-30 asigurând pariorii că sunt 100% sigure și cer sume destul de mari pentru a primi pontul, iar greșeala cea mare a pariorilor este să cumpere chiar și după ce și-au luat țeapă. Atenție mare, acei oameni au clasă când vine vorba să vă bage mâna în buzunar și să vă scoată banul.  Ei vor fi capabili să prezinte chiar dovezi cu respectivele bilete : poze sau chiar clipuri video, dar în ambele cazuri discutăm de fake-uri. Problema este că mulți nu se învață mintea și nu își pun întrebări simple precum ”dacă chiar are un pont sigur, de ce nu îl joacă singur?”. Soluția pentru evitarea acestei greșeli este cât se poate de simplă: a venit momentul să uiți de minuni.
 

Greșeala 7 – Plasarea de pariuri pe opțiuni pe care nu le cunoști

Am constatat cu stupoare că mulți dintre pariori pariază pe anumite tipuri de pariuri și sporturi pe care nu le înțeleg în întregime. Nu faceți această greșeală deoarece vă poate costa. Puteți avea noroc de câteva ori, dar până la urmă acesta vă părăsește și atunci veți înțelege mai bine unde ați greșit.


Greșeala 8 – Plasarea de pariuri la întâmplare,  fără documentare

Este o idee foarte proastă să pariezi fără a fi informat. Trebuie să te documentezi bine înainte de a alege pariurile pe care vrei să le plasezi. Am văzut de multe ori cazuri în care anumiți pariori mizau pe o anumită echipă doar pentru că era mai titrată decât adversara, fără a ține cont de orice altă informație. Iar apoi tot ei sunt cei uimiți că au pierdut pariul. Există foarte mulți factori care pot influența rezultatul unui meci, factori pe care trebuie să-i cunoști înainte de a-ți juca banii. Nu veni cu scuze precum "n-am avut timp să analizez meciul și am vrut să plasez un pariu rapid".

O astfel de atitudine va duce la dezastru garantat. Vrei să faci profit? Atunci studiază bine echipele pe care urmează să mizezi. Poți încerca să discuți și cu alți pariori pe cel mai mare forum de pariuri din România pentru a vedea ce pariază aceștia, care sunt argumentele lor, ce strategii folosesc etc. Toate aceste lucruri te vor transforma într-un parior mai bun. Trebuie să mai ții cont și de o regulă foarte importantă: "niciodată să nu pariezi banii pe care nu-ți permiți să-i pierzi". Nu porni de la ideea că vei câștiga sigur; este o idee greșită. Trebuie să înveți să-ți menajezi finanțele, să ai un bankroll exact și o idee clară despre modul în care intenționezi să te joci.

 

Greșeala 9 - Nu paria pe meciuri din orice sport/campionat

În aceeași ordine de idei ca mai sus limitaţi-vă doar la câteva campionate (fotbal) sau doar la 1-2 sporturi. Cunoscând mai bine echipele care joacă vă creşteţi şansele de a câştiga. Pe mai multe site-uri mari internaţionale se recomandă chiar specializarea pe 1-2 campionate. Ştim că este greu să jucaţi pe săptămână doar 4-5 pariuri, dar atunci când trageţi linie la finalul sezonului şansele să aveţi o balanţă pozitivă cresc considerabil, bine cu condiţia de a şi urmări cât mai multe meciuri din campionatele respective.

Descoperă cele mai utile sfaturi pentru a ieși pe plus la pariuri sportive!
 

Greșeala 10 - Pariorii începători pariază pe echipele cele mai puternice fără argumente solide

Niciodată nu trebuie să subestimezi outsiderul. Dacă crezi că un pariu este sigur doar pentru că pariezi pe o favorită certă, atunci s-ar putea să ai parte de surprize. Într-un astfel de meci cel cu șansa a doua își va dori mai mult victoria, în timp ce favoritul ar putea s-o lase mai moale și să nu-și dea silința suficient. Aici mai intervin și multe alte aspecte despre care nu voi vorbi acum. Probabil ai văzut de multe ori că echipe precum Barcelona sau Real Madrid au în campionat cote de doar 1.07 – 1.15 la victorie, dar chiar și așa, ca orice echipă, și ele fac pași greșiți. Pe termen lung n-ai cum să faci profit plasând astfel de pariuri. De aceea recomand să le eviți, exceptând situațiile în care chiar ai argumente solide.
 

Greșeala 11 - Pariorii începători pariază pe echipele cele mai slabe

Același lucru ca și mai sus este valabil și aici. O echipă slabă va avea bineînțeles o cotă foarte tentantă pentru o victorie, dar acest lucru este și normal, pentru că ea nu va câștiga prea des. Exceptând situațiile în care chiar ai argumente logice pentru a paria pe o astfel de formație este mai bine să nu-ți bați capul și să eviți asemenea pariuri.


Greșeala 12 - Capcana pariurilor live

În ofertele live ale caselor de pariuri sunt simultan zeci de evenimente care să vă ''ia ochii''. Nu pariaţi tot ce vedeţi acolo dacă nu urmăriţi evenimentul respectiv. Casele de pariuri au oameni specializaţi care fac acest lucru şi dacă voi pariaţi doar pentru că joacă Real Madrid cu Espanyol şi vi se pare cota mare pentru victoria Realului ei au un motiv pentru care oferă acea cotă. 

Top case de pariuri online pentru pariuri live - tu pe care o alegi?

 

Greșeala 13 - NU se stabilește un buget clar în fiecare lună care să fie dedicat pariurilor online

Una dintre cele mai mari greșeli ale pariorilor începători la casele de pariuri online este aceea că nu își stabilesc de la bun început un buget pentru fiecare lună în parte. De exemplu, dacă încep luna cu 500 Ron în cont și peste o săptămână îi pierd pe toți, aceștia sunt tentați să depună alți bani în dorința de a recupera paguba și în cele mai multe cazuri se ajunge la o pierdere și mai mare. Este important să ne stabilim un buget fix pentru fiecare lună la casele de pariuri online și în cazul în care acesta este pierdut, să nu mai depunem în respectiva lună, ci să ațteptăm o altă perioadă. În cazul jucătorilor care nu se pot abține de la a depune bani, casele online oferă posibilitatea limitării depunerilor în cont, adică să ai dreptul doar la o anumită sumă depusă pe parcursul unei luni, ceea ce e un avantaj foarte mare pentru pariorii începători.

 

Greșeala 14 -  Jucarea unui procent mare din bancă pe un singur bilet

Indicat este ca pe un pariu să mizaţi cel mult 5% din bancă. Chiar dacă prindeţi o serie pozitivă nu vă ''aruncaţi'' cu o miză mai mare decât de obicei, se poate întâmpla ca şi atunci să pierdeţi. Sau situaţia opusă, dacă pierdeţi cinci pronosticuri la rând nu este obligatoriu ca al şaselea să fie câştigător, mulţi gândind ''am pierdut x pariuri, pe acesta nu-l mai pierd''.
 

Greșeala  15 - Ținerea de sume mari în contul de pariuri

Sunt persoane care pur şi simplu nu pot să se stăpânească în a plasa sume mari în anumite situaţii, deşi conştientizează că este greşit ceea ce fac. Poate unora li se pare greu de crezut că există acest gen de pariori, dar dacă n-ar fi existat atunci nici casele de pariuri n-ar fi adăugat acea opţiune de a vă auto-limita sau de a vă auto-bloca contul.

Dacă sunteţi acest gen de parior sau dacă vă regăsiţi un pic în exemplul descris mai sus atunci este bine să nu lăsaţi sume mari de bani în contul de pariu, ci să puneţi deoparte profitul la o perioadă de timp. Astfel, când vă „apucă” n-o să puteţi face o greşeală pe care s-o regretaţi ulterior.
 

Greșeala 16 - NU se folosește un management adecvat al banilor

 Un alt aspect ce e foarte important în pariurile online este managementul banilor. E foarte important să ne împărțim banca disponibilă în așa fel încât în cazul unei perioade mai slabe, cu pronosticuri greșite, să nu ajungem la faliment, ci să fim în stare și să avem posibilitatea de redresare, de recuperare. Există mai multe soluții de împărțire a banilor pentru pariuri, iar fiecare parior trebuie să o aleagă pe cea care i se potrivește stilului său de joc. De asemenea, începătorii ar fi foarte bine să nu folosească strategia easy-money la care se joaca all-in mereu, deoarece cu siguranță peste puțin timp vor ajunge în faliment. Nu mă înțelege greșit, strategia poate fi chiar foarte eficientă, dar trebuie să știi să eviți eventuale surprize și să nu te lași purtat de val, iar acest lucru nu este chiar atât de simplu de făcut pe cât sună în teorie.


Greșeala 17 - Nu juca când ești obosit, supărat sau nervos

Analiza corectă a unui meci necesită o minte limpede, care poate să gândească obiectiv şi să ia o decizie bazată pe argumente logice. Dacă sunteţi obosit, nervos sau frustrat nu veţi avea o gândire clară şi nu veţi fi la un nivel maxim de concentrare şi veţi fi astfel mai predispus să faceţi greşeli. Acest lucru se simte cu atât mai mult la pariuri live, acolo unde trebuie să luaţi decizii rapide. Puteţi juca un număr destul de mare de pariuri într-un timp scurt, astfel încât puteţi ajunge să pierdeţi o sumă substanţială de bani rapid, dacă nu sunteţi concentrat în momentul în care pariaţi.
 

Greșeala 18 - Pariorii începători nu țin cont de cotele oferite de casa de pariuri

Cotele diferă de la agenţie la agenţie. Acest lucru se întâmplă din foarte multe motive. În primul rând casele de pariuri nu folosesc toate aceleași formule matematice pentru a calcula cotele, unele oferă de obicei un payout mai mare decât altele, unele au cote mai mari pe anumite sporturi sau tipuri de pariuri etc. De aceea este bine ca înainte de a paria să consulți oferta la mai mulți operatori, pentru a vedea care oferă de regulă cele mai bune cote pentru pariurile tale preferate. Sau ai putea să-ţi deschizi cont la mai multe agenții, iar fiecare pariu să-l plasezi acolo unde cota este mai atractivă. Descoperă acum casele de pariuri online cu cele mai mari cote și payout-uri!
 

Greșeala 19 -  Pariorii începători ratează ofertele speciale

Casele de pariuri online ies în evidență față de cele de cartier prin bonusurile, promoțiile și concursurile oferite, iar tu ca parior poți profita de pe urma acestora. Poate te întrebi de ce vin agenţiile de pariuri pe internet cu oferte așa atractive; este complicat să intru acum în detalii, dar te asigur că atât pariorii cât și casele de pariuri au câte ceva de câștigat. De aceea îți recomand să consulți cu atenție ofertele disponibile, pentru că nu este exclus să găsești o promoție care să te ajute să câștigi mai mult ca de obicei. O listă cu toate bonusurile de bun venit actuale oferite de operatorii licențiați poate fi găsită aici: https://pariurix.com/agentii/top-bonus

 

Greșeala 20 - NU se ține o evidență clară a pariurilor jucate

Deși la prima vedere nu e un aspect important, este necesar ca fiecare parior să țină o evidență clară a tuturor pariurilor jucate. Astfel, dupa o perioadă mai mare de timp se pot trage niște concluzii care să conducă la decizii bune și automat la îmbunătățirea jocului la pariuri. Dacă ținem o evidență a pariurilor jucate ne putem da seama de greșelile făcute, putem vedea pe ce sporturi trebuie să ne axăm, unde ne pricepem cel mai bine, care sunt cotele care de obicei sunt câștigătoare, ce fel de pronosticuri trebuie să alegem pe viitor, acolo unde pot primi sfaturi de la alți jucători și pot progresa în fiecare zi în ceea ce privește evoluția lor la pariuri. Pentru asta, puteți intra pe forum, în sectiunea Jurnale pariori si puteți începe chiar de astăzi să țineți o evidență publică a pariurilor jucate.

 

Greșeala 21 – Pariorii nu învață din greșeli

Ultima greșeală de pe lista noastră este aceea că pariorii nu învaţă din greşelile proprii. Am văzut cazuri în care un parior pierdea patru pariuri, apoi mărea miza pentru a recupera pierderile, după care pierdea toată banca. Apoi depunea iar bani şi făcea fix aceeaşi greşeală. Sau am văzut pariori care au jucat într-un an de zile sute de bilete combo pe cote mari, sperând să dea lovitura vieţii. Şi, deşi n-au prins nici un astfel de bilet, n-au renunţat şi au continuat să joace la fel, sperând în continuare.

 

3. CONCLUZII FINALE DESPRE GREȘELI LA PARIURI SPORTIVE

Cu siguranță mai sunt și alte greșeli pe care pariorii le fac în mod frecvent, însă acestea sunt cele mai importante. Reușind să le eviți îți vei crește considerabil șansele de a câștiga constant din pariuri sportive, însă ia în considerare faptul că acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut. Abia când vei ajunge în situații dificile (de exemplu după o serie mai lungă de pariuri pierzătoare) vei vrdea pe pielea ta că evitatea celor mai comune greșeli la pariuri sportive implică multă stăpânire de sine.

Pariază acum online și încasează un super bonus de bun venit!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX