1. Home »
  2. Resurse »
  3. Cele mai comune motive pentru care pariorii se plâng în mod eronat

Cele mai comune motive pentru care pariorii se plâng în mod eronat

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:11:00

image Cele mai comune motive pentru care pariorii se plâng în mod eronat

Cu siguranță casele de pariuri online licențiate în România sunt departe de a fi perfecte, și nici legislația actuală nu ne dă motive să sperăm că ne vom putea bucura în viitorul apropiat de un comportament exemplar al operatorilor de pariuri. Avem anumiți operatori cu site-uri buguite și netestate suficient, agenții cu staff-uri lipsite de experiență, dar și case de pariuri cu servicii care nu se ridică la cel mai înalt nivel (nu toate). Iar din aceste motive pariorul este cel care suferă. Sunt pariori care se plâng zilnic de astfel de lucruri, uneori pe bună dreptate.

Deschide cont și joacă la una din agențiile recomandate de PariuriX pentru a beneficia de servicii de calitate!

Pe de altă parte însă, sunt și acei pariori care se plâng din motive de-a dreptul penibile, sau care spun povestea doar pe jumătate. Iar dacă te iei după iei s-ar putea să îți faci o părere eronată despre un operator sau alții, pentru că îți vine să crezi sau nu, avem și destui care oferă servicii la standarde normale și care își respectă clienții. De aceea trebuie să caști bine ochii atunci când citești nemulțumirile cuiva, pentru a putea face diferența între o acuzație fondată și una complet deplasată. În acest sens vreau să prezint cele mai comune motive pentru care pariorii de multe ori se plâng fără argumente (mai există și altele):

 

Am fost limitat de bun ce sunt, ”am băgat în sperieți” casa de pariuri

Am auzit nenumărați pariori care se plâng că au fost limitați la un profit de câteva sute de RON, deci clar e o agenție de doi bani. De regulă astfel de povești sunt spuse doar pe jumătate. Nu zic că nu există pariori limitați pentru că sunt profitabili, dar nu la sume de acest gen. De fapt 90% din limitări apar din cu totul alte motive: practicarea de arbitrage, încercarea de a profita de pe urma unor greșeli de afișaj, încercarea de a păcăli agenția, utilizarea exagerată de bonusuri, plasarea de pariuri dubioase, utilizarea unui tipar fix de plasare a pariurilor etc. Dar mulți nu mai stau să se gândească la aceste lucruri, văd că au fost limitați și în sinea lor se gândesc direct ”mamă ce parior bun sunt, am câștigat 100RON de nu mai fac foamea 3 zile, s-a speriat casa de pariuri de mine”. Hee, nici chiar așa. Află cum poți evita limitările la casele de pariuri online!

 

Disperare după bani moca: bonusuri, freebet-uri și alte oferte promoționale

Pentru un parior serios poate părea ireal ce urmează să spun, dar crede-mă, chiar sunt persoane care se pretează la așa ceva. Deschid cont la o agenție la care nu au mai jucat până acum, aplică pentru un bonus de bun venit (de regulă bonusuri din acelea speciale cu cote mărite că aduc profit substanțial rapid) și fac tot ce le stă în putere pentru a debloca bonusul. Îndeplinesc condițiile la limita limitei, nu cumva să piardă vreun ban pe traseu, apoi retrag și nici că se mai întorc. De obicei aceștia sunt și genul de persoane care strâmbă din nas și fac gură când află că un bonus trebuie rulat. Pentru că ei nu vor de fapt să parieze, ei vor pomană, sunt un fel de cerșetori online. 

Apoi, când agenția le cere verificări suplimentare, îi limitează sau le interzic să mai participe la viitoare promoții, ei fac gură. Sau își deschid cont la o casă de pariuri nouă și sunt mirați cum de sunt tratați din prima cu ”ostilitate”. Dar nu se gândesc că poate au fost deja marcați ca ”vânători de bonusuri” (deși datele de la fiecare agenție sunt teoretic confidențiale, operatorii pot folosi servicii terțe pentru a face schimb de informații despre pariorii ”periculoși”, fără a compromite datele persoane ale acestora - detalii aici).

Bonusurile sunt oferite în scop promoțional, unei agenții nu îi plac clienții păguboși care doar iau bonusul și pleacă. Sigur, ai dreptul de a face asta, nu zice nimeni nu. Dar și agenția are dreptul de a te trata la limita regulamentului (respectându-l desigur), de a te limita, de a îți interzice să mai iei parte la oferte viitoare și așa mai departe. Nu mai zic de pariorii care încalcă regulamentul și deschid conturi fără număr, ca apoi să se plângă că de ce le-a fost contul închis ...

 

Verificarea contului obligatorie - pariorii care se ”trezesc” abia când rămân fără bani

Am văzut destul de mulți pariori care săreau cu gura că operatorii de pariuri îi fură și că le iau banii de pe cont. Când încercam să intru în detalii cu ei să văd care a fost de fapt problema reală, aflam mirat că oamenii nu s-au obosit să își verifice identitatea contului de pariuri. Conform legii, dacă procesul de verificare KYC nu este parcurs în maxim 30 de zile de la deschiderea contului, atunci acesta va fi închis și toate fondurile aferente sunt virate către bugetul statului. Deci nu operatorul te fură, banii nu rămân la el. Apoi acești pariori devin și mai indignați ”păi și eu de unde trebuia să știu”? În primul rând necunoașterea legii nu te absolvă de respectarea ei. Și oricum, nu e ca și cum acei operatori nu te anunțau că trebuie să verifici contul. Sunt convins că ai primit nenumărate mail-uri în care îți era solicitat acest lucru, doar că tu le-ai ignorat și te-ai ”activat” când ai rămas fără bani. Deci vina cui este?

Poți afla tot ce trebuie să știi despre parcurgerea procesului de verificare KYC.

 

Regulamentul agenției trebuie citit înainte de a te plânge

Sau altceva tare ce am văzut. Pariori care săreau cu gura că ce ”neserios este operatorul” după ce pierdeau un pariu unde sperau să primească cotă 1.00 (de exemplu un tenismen se retrage, sau meciul e întrerupt din cine știe ce motive etc). De câte ori nu v-am auzit ”păi la agenția X primeam cotă 1.00, nu era pierzător ca aici, ce hoți”. Dar știi care este problema? Deznodământul unui pariu este validat pe baza regulamentului pe care TU l-ai acceptat la înregistrare - mai știi căsuța aceia pe care o bifai fără să te intereseze măcar ce accepți? Dacă intri acolo și citești vei vedea că de fapt nu ai fost furat, doar că termenii diferă de la operator la operator. Dar nu e ca și cum ar ri fost ascunși. Îi puteai citi și afla oricând, doar că nu te-au interesat.

Nu este niciodată prea târziu să parcurgi regulamentul agențiilor la care joci, găsești link-uri directe în articolul ”Regulament de joc pentru pariuri la casele de pariuri online licențiate”.

 

Nu toți operatorii trebuie băgați în aceeași oală

Spuneam la începutul articolului că fiecare operator licențiat are problemele sale, dar unii au probleme mult mai mari ca alții. Am văzut mulți pariori care își deschid cont la un anumit operator online din simplul motiv că au auzit de el sau că au jucat la agențiile stradale ale acestuia. Apoi ajung să se plângă că ”ce servicii nasoale, ce bine era pe vremea la Bet365, sper să revină să vezi ce dispar agențiile astea fantomă”. De regulă astfel de vorbe sunt spuse de cei care au jucat la maxim 1-2 din agențiile online licențiate, și implicit le pun pe toate în aceeași oală. Eu zic că dacă îți deschizi cont la una din casele de pariuri online recomandate de PariuriX,  sau una din topul de popularitate (adică agențiile cele mai apreciate de români), vei vedea că poți paria în condiții optime, iar dacă optezi măcar pentru 2-3 operatori dintre aceștia atunci vei fi cu adevărat mulțumit pentru că vei găsi la unul ce lipsește de la celălalt / ceilalți.  Contrar la ce crezi, nu recomandăm anumite agenții doar pentru că avem colaborări cu ele, colaborăm doar cu acele case de pariuri care și oferă servicii de calitate ridicată raportat la nivelul concurenței din România. 

Deschide cont și joacă la una din agențiile recomandate de PariuriX pentru a beneficia de servicii de calitate!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+84.8
Câștigate
55
Pierdute
32
2
Gabriel Morariu
+63.71
Câștigate
34
Pierdute
14
3
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX