Cele mai comune motive pentru care conturile de pariuri sunt blocate

2022-01-19 13:52:00 13,1k 0

Află care sunt cele mai comune motive pentru care conturile de pariuri sunt blocate. În acest articol vom vorbi mai mult de lucruri aparent banale, dar despre care ne-am convins că mulți pariori chiar nu le știu. 

PARIAZĂ ACUM LA AGENȚIA ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX!


1. DESCHIDEREA CONTULUI DE PARIURI

Sunt persoane care se apucă de jucat la pariuri online înainte de a se documenta suficient asupra anumitor lucruri elementare. Astfel apar pariori care își deschid cont utilizând date false din două motive: ori le este teamă să își folosească datele reale, ori sunt minori și atunci încearcă să joace de pe datele părinților / prietenilor. Este drept că prima variantă nu prea mai merge pentru că acum trebuie să treci CNP-ul la înregistrare la majoritatea operatorilor licențiați (dar nu toți).

Oricum, și dacă prin absurd reușești să deschizi cont pe date false și să efectuezi un depozit, te asigur că va fi imposibil să retragi eventualele câștiguri. În primul rând trebuie să îți verifici contul în 30 de zile de la înregistrare, iar asta se face trimițând o copie după un act de identitate și o dovadă a adresei (Houston, we have a problem).

Iar dacă ești minor și ai utilizat datele altcuiva, și ești sigur că ai gândit totul în amănunt și că nu au cum să te prindă, din nou am o veste proastă – NU E CHIAR AȘA! Nu intru în detalii pentru că ar fi cam mult de explicat, dar dacă vrei să aprofundezi subiectul aruncă un ochi peste acest articol: https://pariurix.com/nu-recomandam-minorilor-sa-joace-la-pariuri-online.html.

Ideea este că ambele situații au în final același deznodământ : CONTUL ÎNCHIS! Sunt persoane ajunse în această situație care au următoarea replică ”dar să îmi ia banii la depunere au putut”. Da, pentru că depunerile sunt procesate automat, retragerile manual. Oricum este datoria ta să cunoști regulile caselor de pariuri la care joci, și nu este vina nimănui că nu le respecți.


2. ATENȚIE LA DEPUNERI - POȚI AVEA CONTUL BLOCAT

Orice casă de pariuri din lumea asta are o regulă foarte simplă, dar în același timp extrem de importantă: poți efectua depuneri utilizând doar metode de plată care sunt înregistrate pe numele tău. Asta înseamnă că nu poți depune cu cardul prietenei tale, cu contul de Skrill al amicului tău sau din contul bancar al mamei.

Dacă nu ai un card pe numele tău, nu te oprește nimeni să îți deschizi unul, plus că în ziua de astăzi majoritatea agențiilor licențiate oferă nenumărate alternative pentru a efectua depuneri: Skrill, Neteller, Paysafecard, transfer bancar, sau chiar direct din locații stradale. De exemplu la această casă de pariuri online poți depune și retrage din agenții Favbet și Smith & Smith.


Ce se întâmplă dacă ai depus de pe numele altei persoane?

Aici este la latitudinea agenției – poate în primă fază să îți dea doar un avertisment, sau poate să îți blocheze temporar contul, sau chiar să îl închidă definitiv (pentru că totuși există un regulament pe care tu îl accepți când îți deschizi contul și pe care se presupune că l-ai citit). De regulă, se oferă o toleranță mai mare în cazul unor metode de plată precum Skrill sau Paysafecard, și mai mică în cazul cardurilor bancare. Dar din nou, ține de politica internă a agenției! Oricum dacă ai depus cu cardul altei persoane, atunci suma respectivă de bani va fi restituită proprietarului cardului indiferent dacă contul tău este blocat sau nu.

Să luăm exemplul acestei agenții de pariuri. Dacă se bănuiește că ai depus cu contul de Skrill al altcuiva, în primă fază te vor pune să trimiți screenshot-uri de pe cont. Dacă se dovedește că au dreptate, atunci respectiva metodă de plată va fi blocată pe motiv de ”no financial sharing”, dar contul rămâne activ (sigur, lucrurile se schimbă dacă persiști în a repeta greșeala). În cazul retragerilor, se va recomanda să optezi pentru transfer bancar.

Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga

 

3. VERIFICAREA IDENTITĂȚII CONTULUI DE PARIURI

Conform legii în vigoare, ești obligat să verifici identitatea contului de pariuri online în maximum 30 de zile de la înregistrare. În caz contrar, contul va fi închis iar toți banii de pe acesta vor fi virați către bugetul statului fără a mai avea posibilitatea să îi recuperezi. Culmea este că în cele 30 de zile operatorii de pariuri trimit nenumărate mail-uri de atenționare către clienți, dar sunt jucători care pur și simplu nu le dau importanță. Iar apoi după expirarea termenului, când își dau seama că le-a fost blocat contul, încep să facă gură că agenția le-a furat banii și i-a ”banat”! Serios ?!

În aceeași ordine de idei, ia în considerare faptul că în orice moment tu trebuie să ai un act valabil trimis la agenția la care joci. Asta înseamnă că dacă urmează să îți expire buletinul, atunci ai face bine să îl reînnoiești și să trimiți dovada noului act de identitate înainte de termenul de expirare! În caz contrar agenția are dreptul legal de a îți bloca contul de pariuri și de a vira fondurile aferente către stat! Este drept că această regulă nu o respectă chiar toți operatorii pentru că legea lasă loc de interpretări, dar chiar vrei să riști? Ce faci dacă dai de unul care este foarte strict și care respectă legea ca la carte, cum este acest operator?

Avem un articol foarte amănunțit despre verificarea KYC la casele de pariuri recomandate, pe care te invit să îl accesezi printr-un CLICK AICI.

 

4. ALTE MOTIVE CE DUC LA BLOCAREA CONTURILOR DE PARIURI

  • Deschiderea de conturi multiple pentru a beneficia de o anumită promoție sau bonus de bun venit de mai multe ori – casele de pariuri au software-uri foarte avansate capabile de a depista astfel de abuzuri, chiar dacă folosești ip-uri rutabile, proxy-uri și alte nebunii.
  • Folosirea contului de pariuri pe post de cont bancar sau încercarea de a paria cât mai puțin, și lua cât mai multe bonusuri -  O depunere trebuie rulată cel puțin o dată, chiar și pe cote sigure, înainte de a putea fi retrasă. Altfel depunerea nu face sens și intră în sfera legislației de prevenire a unor lucruri mai puțin oneste (spălarea de bani, transferuri de fonduri în afara sistemului fiscalizat, etc). Iar atunci sigur că se poate ajunge la blocarea contului.
  • Încercarea de a profita de pe urma unor erori tehnice apărute pentru a abuza de serviciile agenției de pariuri sportive
  • Încercarea de a depune utilizând coduri furate de Paysafecard.
  • Comportament care creează probleme casei de pariuri – clientul face spam pe mail sau prin live chat, amenință staff-ul, solicită bonusuri zi de zi, etc.
  • Se constată că pariorul este dependent de jocuri de noroc, fiind un pericol atât pentru el cât și pentru agenție. S-au văzut cazuri în care operatorul nu oprea un client dependent, iar acesta eventual dădea agenția în judecată fiindcă a profitat de pe urma ”problemei” lui. 
  • Încercări repetate de logare nereușită - dacă introduci de mai multe ori eronat datele de logare, contul va fi blocat ca măsură de precauție (să nu fie furat). În astfel de cazuri poți recupera ușor contul contactând serviciul de relații cu clienții și răspunzând la câteva întrebări de securitate.

PARIAZĂ ACUM LA AGENȚIA ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult