Fan CASHOUT la casele de pariuri online? Pierzi bani fără să-ți dai seama!

2022-01-18 11:16:00 10,3k 0

Ești fan al opțiunii de cash out la casele de pariuri online? Nu este ceva rău, dar ai grijă - poți să pierzi bani fără să îți dai seama. Noi îți vom arăta ce poți face pentru a ține sub control pariurile tale, și fără a pierde bani aiurea în același timp.

Pentru cei care nu știu, opțiunea de cash out permite închiderea unui pariu aflat în desfășurare. În momentul utilizării acestei opțuni primești garantat o parte din miza inițială sau din potențialul câștig, suma acordată depinzând de șansele de câștig ale biletului în clipa respectivă. Desigur, această opțiune poate fi foarte utilă în multe situații și chiar este bine să joci la o casă de pariuri online care o oferă.

Multe din agențiile de pariuri de pe internet oferă opțiunea de cash out, dar n-o fac neapărat de dragul de a ajuta pariorii, ci pentru a câștiga mai mult de pe urma naivității acestora. Sunt foarte mulți cei care închid pariuri în momentele cele mai nepotrivite, iar singurii care au de câștigat sunt operatorii de pariuri sportive.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

 

1. CARE ESTE ECHIVALENTUL OPȚIUNII DE CASH OUT?

Practic opțiunea de cash out este un nume pompos dat unui pariu opus celui inițal (o contră). Dacă de exemplu tu pariezi la un meci de fotbal că echipa gazdă se va impune, iar într-un anumit moment decizi să închizi pariul este practic ca și cum ai pune un pariu de tipul x2. Doar că în loc să pui acest pariu manual, operatorul ți-l oferă prin intermediul opțiunii cash out, acolo unde te folosești de fapt de miza inițială.


Ai grijă! Plătești de două ori o taxă!

Atunci când pariezi și dai cash out plătești de două ori o taxă către casa de pariuri online! Așa cum probabil știi, la orice tip de pariu (indiferent de tipul lui), payout-ul nu este de 100%, ci este undeva în jurul valorii de 90%. Asta înseamnă că la un pariu de tipul ”peste / sub” unde ambele opțiuni au șanse egale de reușită cotele vor fi de genul 1.90 / 1.90, nu de 2.00 / 2.00. Acesta este modul prin care casele de pariuri câștigă bani la fiecare pariu.

Chiar dacă nu se observă la fel de ușor, tu plătești o taxă similară de 10% și în momentul în care dai cash out. Deci practic la același pariu tu plătești de două ori taxe: o dată când l-ai plasat inițial și o dată când l-ai închis. Astfel casele de pariuri online au numai de câștigat, iar tu ai numai de pierdut.

De multe ori payout-ul oferit la cash out este chiar mai mic de 90% pentru că este greu pentru pariori să-l calculeze cu ochiul liber, plus că aceștia sunt vrăjiți de posibilitatea de a câștiga garantat o sumă de bani încât ei nu mai stau să se gândească dacă suma oferită chiar este cea corectă.

 

2. FORMULĂ DE CALCUL ȘI EXEMPLE CASHOUT

Profitul pe care îl primești prin intermediul opțiunii de cash out este hotărât pe baza următoarei formule:

  • ((X*(Y-1)) – (X*(Z-1)))/Z

unde:

  • x = miza inițială
  • y = cota inițială
  • z = cota finală la cash out

Presupunem că pariezi 10 RON pe o cotă de 3 iar după startul evenimentului pariul merge în favoarea ta, cota coborând la 2. Deși câștigul potențial este de 30 RON tu vei primi doar în jur de 13.5 RON dacă închizi pariul într-un astfel de moment. Cum de s-a ajuns la această sumă?

  • ((10*(3-1))-(10*(2-1)))/2 = (20 – 10) / 2 = 5

În mod normal ar trebui să primești 15 RON, dar scăzând o taxă de aproximativ 10% care revine operatorului, tu rămâi cu 13.5 RON sau o sumă apropiată.


3. SFATURI UTILE PENTRU A NU PIERDE BANI AIUREA CU CASHOUT

Folosește opțiunea de cash out doar atunci când chiar este necesară

Cum am spus și în prima parte a articolului, sunt destule situații când această opțiune chiar este utilă. De exemplu să presupunem că ai pariat 100 RON pe un meci de fotbal, iar înainte de startul lui afli o informație de ultimă oră care te face să crezi că pariul pus de tine inițial nu mai este chiar atât de bun. Sau pariezi pe o echipă că va câștiga, aceasta deschide scorul dar apoi este dominată din ce în ce mai mult și consideri că mai bine închizi pariul înainte să vină golul egalării. Şi exemplele pot continua.

Dar sunt și multe situații în care opțiunea cash out este folosită complet nejustificat. Să presupunem că ai pariat 100 RON pe o cotă de 2.50, iar la un moment dat operatorul îți oferă suma de 150 RON să închizi pariul. Într-o astfel de situație mulți vor face greșeala de a da cash out din simplul motiv că pot primi o sumă mai mare decât cea investită inițial, chiar dacă ar putea câștiga mai mult dacă ar lăsa pariul până la capăt. Ei nu se vor mai gândi dacă există motive logice pentru a închide pariul, ci vor acționa direct.

Află tot ce trebuie să știi despre opțiunea de cash out la pariuri sportive: https://pariurix.com/la-ce-case-de-pariuri-online-avem-optiunea-cash-out-si-care-este-cea-mai-buna.html

 

Utilizare de multe ori greșită a opțiunii de cash out la pariuri multiple

Am văzut că cei mai mulți pariori folosesc opțiunea cash out pentru a închide un pariu multiplu. De exemplu pui un bilet cu 7 meciuri, ies primele 6 și de teamă să nu te scoată ultima partidă dai cash out, pentru a fi sigur că iei o parte din potențialul câștig. Pot înțelege logica acestei decizii, dar totuși aș avea următoarea întrebare: de ce ai mai pus 7 pariuri pe bilet dacă erai hotărât să dai cash out după primele 6? De ce n-ai pus doar 6 pariuri din start?

Să presupunem că joci 10 RON un bilet cu 7 meciuri, fiecare cu cota 2.00. Câștigul potențial este de 1.280 RON, iar dacă ai fi jucat doar 6 meciuri atunci el ar fi fost de 640 RON. Dacă ai pus 7 meciuri pe bilet și ți-au ieșit primele 6, atunci îți garantez că în momentul în care închizi pariul nu vei primi din partea agenției acei 640 RON; nu cred că vei primi nici măcar 600 RON. Normal că este foarte tentant să dai cash out în condițiile în care poți lua garantat de aproape 60 de ori mai mult decât ai pariat, dar revin la întrebarea inițială: dacă erai mulțumit din start cu acest câștig de ce ai mai jucat și al șaptelea meci? Dacă ai un răspuns care mie îmi scapă, atunci te aștept cu un reply la acest articol.

Dacă ești în căutarea de case de pariuri online care oferă opțiunea cash out, atunci trebuie să știi că ea poate fi găsită la mai multe agenții, dar noi le recomandăm în special pe acestea 5: unibet.ro, netbet.ro, sportingbet.ro, betano.ro și betfair.ro.

Vrei să accesezi și alte tutoriale și articole de top care să te ajute să îți sporești șansele de câștig? Atunci accesează ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”,  te așteaptă link-uri către zeci de articole de top!

TOP CASE DE PARIURI ONLINE CARE OFERĂ CASH OUT

Case de pariuri online recomandate
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet un pariu fără risc de 500RON!
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Betfair
Betfair
Încasează la Betfair un bonus de până la 550RON
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

Te-ar mai putea interesa şi:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult