1. Home »
  2. Campionatul Mondial »
  3. Mingea oficială de la Cupa Mondială 2022

Mingea oficială de la Cupa Mondială 2022

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2022-11-15 10:39:32

image Mingea oficială de la Cupa Mondială 2022

Fotbalul este un sport care are parte de numeroase campionate și turnee de-abia așteptate de microbiștii din toată lumea. Însă, Cupa Mondială este cu totul aparte datorită tradițiilor pe care le poartă, datorită complexității sale și a impactului pe care îl au rezultatele echipelor participante. 

Pe lângă performanța sportivilor și atmosfera de celebrare conturată de vizualul publicitar, de țara-gazdă și de gama muzicală ce însoțesc competiția, mai există alte detalii interesante care ar trebui luate în seamă. Pe listă se află și mingea oficială a ediției Cupa Mondială de la Qatar.

În 2022, acesta este un subiect popular deoarece mingea de fotbal are parte de câteva îmbunătățiri inovatoare. Ea nu mai reprezintă un obiect întâlnit pe mai toate stadioanele, ci o inovație care s-ar părea că va schimba cursul marilor evenimente din fotbal.

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!


De ce este specială mingea de fotbal de la Cupa Mondială 2022?

Pentru ediția campionatului de fotabal ținut la Qatar, mingea de fotbal este realizată de Adidas. Compania a anunțat că aduce câteva schimbări produsului, folosindu-se de tehnologie inovatoare de ultimă oră. Spre deosebire de alte mingi, ea va avea încorporat un dispozitiv care va schimba cursul istoriei în fotbal.

Mingea folosită la Cupa Mondială din 2022 se numește “Al Rihla” și are în interiorul său un senzor cu ajutorul căruia se vor extrage date în timp real, cu o acuratețe de necomparat. Echipa VAR va putea să știe live mișcările care se realizează pe teren. Inovația de la Adidas se numește Suspension System și permite înregistrarea fiecărei mișcări cu o rată de 500 update-uri per secundă.


Ce tehnologie este folosită în mingea de fotbal folosită la ediția Cupei Mondiale de la Qatar?

Este vorba de un senzor de mișcare cu 500Hz IMU (“inertial measurment unit”) care se află în mingea de fotbal. El colectează mișcarea obiectului pe teren și transmite informațiile către echipa Video Match Officials (“oficialii care se ocupă de studierea video-urilor din timpul unui eveniment”). Asta se întâmplă cu o acuratețe incredibil de mare. 

Informațiile primite de la Al Rihla , împreună cu datele despre poziția fiecărui jucător vor fi procesate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Ele vor contribui semnificativ la suportul de care are nevoei echipa VAR pentru a lua decizii, mai ales în situații delicate.


Ce diferențe are mingea Al Rihla față de una standard și cum influențează meciurile din Cupa Mondială 2022?

Compania Adidas a declarat că sistemul folosit în crearea produsului final, tehnologia din interiorul mingii, nu afectează cu absolut nimic performanța jucătorilor. Ea nu va influența rezultatele finale, fiind proiectată pentru a avea aceleași dimensiuni și aceeași greutate ca o minge de fotbal standard. 

Mingea este diferită doar din punct de vedere al contribuției pe care îl are în înregistrarea informațiilor cu privire la desfășurarea meciurilor. Din orice alt punct de vedere, ea este la fel ca o minge standard - aceeași greutate, aceleași materiale textile și cusături, aceleași dimensiuni. 

Pentru a se asigura că Al Rihla este perfectă și nu influențează performanța jucătorilor, s-au efectuat numeroase teste. Unele dintre ele au fost făcute inclusiv în 2021 la FIFA Club World Cup, în Abu Dabi. 

De asemenea, au fost efectuate și câteva analize în sesiuni “blind”, când persoanele care testau produsul nu știau că are modificările tehnologice menționate mai sus. Aceste teste au fost realizate în mai multe colțuri ale lumii, în cadrul mai multor cluburi de fotbal. Nu a fost înregistrată nicio diferență din punct de vedere al rezistenței sale, ori a performanțelor jucătorilor.

Tehnologia folosită pentru crearea mingii de fotbal de la Cupa Mondială din 2022 de la Qatar este inovatoare. Ea se preconizează că va avea o influență enormă asupra viitoarelor competiții din acest sport. 

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX