1. Home »
  2. Campionatul Mondial »
  3. Grupe Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022

Grupe Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022

victorpartan
victorpartan

2022-10-21 14:18:00

image Grupe Cupa Mondială de Fotbal Qatar 2022

La turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar (20 noiembrie – 18 decembrie) participă 32 de echipe distribuite în opt grupe. Cea mai tare dintre toate pare a fi grupa G, în timp ce grupa A nu este foarte „ofertantă” ca și nume ale echipelor care o formează. Această din urmă grupă dă meciul inaugural, Qatar vs Ecuador, pe 20 noiembrie. Mai jos poți vedea grupele pentru Cupa Mondială 2022. Vezi și programul Cupei Mondiale 2022.

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!


Grupele Cupei Mondiale de fotbal 2022

Grupa A
Grupa B
Grupa C
Grupa D
Olanda
Anglia
Argentina
Franța
Senegal
Țara Galilor
Polonia
Danemarca
Ecuador
SUA
Mexic
Tunisia
Qatar
Iran
Arabia Saudită
Australia

 

Grupa E
Grupa F
Grupa G
Grupa H
Spania
Belgia
Brazilia
Portugalia
Germania
Croația
Elveția
Uruguay
Japonia
Maroc
Serbia
Coreea de Sud
Costa Rica
Canada
Camerun
Ghana

Descoperă stadioanele pe care se vor juca meciurile de la turneul final!


Grupa A

  • Olanda (locul 8 în clasamentul FIFA/valoare de piață 494,9 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com)
  • Senegal (18/296,7 milioane de euro)
  • Ecuador (44/108,5 milioane de euro)
  • Qatar (48/19,2 milioane de euro)

La o primă vedere, Olanda și Senegalul nu ar trebui să aibă probleme în a se califica din această grupă, europenii fiind favoriți cerți să se claseze pe primul loc după cele trei etape. Cu siguranță, la meciurile Qatarului va fi o atmosferă deosebită, începând cu cel contra Ecuadorului, în care naționala țării organizatoare poate spera la un rezultat bun.

Grupa B

  • Anglia (locul 5 în clasamentul FIFA/valoare de piață 1,29 miliarde de euro)
  • Țara Galilor (19/139,25 milioane de euro)
  • SUA (14/215,65 milioane de euro)
  • Iran (22/15,60 milioane de euro)

Anglia, vicecampioana europeană, are derby cu Țara Galilor în Orient. Galezii au argumente să spere că vor termina pe locul secund, dar SUA este o contracandidată puternică. Nici Iranul nu este de ignorat, pentru că evoluează mereu cu multă ambiție. Meciul Iran vs SUA, din ultima etapă, este unul cu risc de securitate, având în vedere relația politică tensionată dintre cele două țări.

Grupa C

  • Argentina (locul 3 în clasamentul FIFA/valoare de piață 695 milioane de euro)
  • Polonia (26/263,2 milioane de euro)
  • Mexic (12/111 milioane de euro)
  • Arabia Saudită (53/32,15 milioane de euro)

Este ultimul turneu final de Cupă Mondială pentru Lionel Messi, superstarul care, ca și rivalul Cristiano Ronaldo, nu a marcat niciodată în fazele eliminatorii ale acestei competiții. Argentina a dezamăgit mai mereu la CM, însă nu se pune problema să nu treacă de faza grupelor. Deși are valoare de piață mai mult decât dublă, Polonia poate avea probleme cu Mexicul. Duelul direct dintre polonezi și mexicani are loc chiar în prima etapă.

Grupa D

  • Franța (locul 4 în clasamentul FIFA/valoare de piață 1,06 miliarde de euro)
  • Danemarca (10/285,4 milioane de euro)
  • Tunisia (30/42,15 milioane de euro)
  • Australia (39/50,63 milioane de euro)

Franța, deținătoarea trofeului, are un lot de supervedete. Cealaltă reprezentantă a Europei, Danemarca, este favorită detașată să termine pe locul secund. Nu trebuie pierdut din vedere că Australia a produs mereu meciuri spectaculoase, stilul de joc fiind unul ofensiv, indiferent de numele adversarei. „Cangurii” se distrează jucând fotbal, nu au nimic de pierdut. 

Grupa E

  • Spania (locul 6 în clasamentul FIFA/valoare de piață 751 milioane de euro)
  • Germania (11/824,5 milioane de euro)
  • Japonia (24/23,35 milioane de euro)
  • Costa Rica (34/18,65 milioane de euro)

În grupa E nu se poate spune că o echipă are cele mai mari șanse de a termina în fruntea clasamentului. Spania este mai sus în clasamentul FIFA, dar Germania are un lot mai valoros. Va fi o confruntare foarte interesantă, cu meci direct în etapa a doua. Japonezii nu sunt celebri în lume pentru fotbal, dar caracteristicile acestei națiuni se regăsesc din plin și la sportivi, care vor lupta pentru fiecare minge. Costaricanii sunt mai „romantici”, dar mai tehnici.

Grupa F

  • Belgia (locul 2 în clasamentul FIFA/valoare de piață 337 de milioane de euro)
  • Croația (15/343,4 milioane de euro)
  • Maroc (23/252 de milioane de euro)
  • Canada (43/174,95 milioane de euro)

Belgia este naționala europeană cel mai bine clasată în ierarhia mondială, chiar dacă valoarea lotului este modestă, comparativ cu ce mai există la acest turneu final. Croația este vicecampioană mondială și are o cotă de piață apropiată. Finala pentru primul loc se poate juca pe 1 decembrie, când Canada va avea „derby-ul” cu Marocul, pentru evitarea statutului de „lanternă roșie”.

Grupa G

  • Brazilia (locul 1 în clasamentul FIFA/valoare de piață 963 de milioane de euro)
  • Elveția (16/253,2 de milioane de euro)
  • Serbia (25/374,5 de milioane de euro)
  • Camerun (38/146,7 de milioane de euro)

Brazilia este favorita principală la cucerirea trofeului. Neymar & Co se vor căli încă din faza grupelor pentru bătăliile din fazele eliminatorii, pentru că vor întâlni Elveția (echipa care a eliminat-o pe Franța în optimile de finală ale Euro 2020), Serbia (echipa care s-a calificat după 2-1 contra Portugaliei, chiar la Lisabona) și Camerun (echipă cu vedete din campionatele puternice ale Europei). Toate meciurile din această grupă sunt de neratat.

Grupa H

  • Portugalia (locul 9 în clasamentul FIFA/valoare de piață 772 de milioane de euro)
  • Uruguay (13/478,4 de milioane de euro)
  • Coreea de Sud (28/22,2 de milioane de euro)
  • Ghana (60/199,15 de milioane de euro)

Lumea se întreabă: „oare ce record va mai doborî Cristiano Ronaldo, la 37 de ani”? Pentru a afla răspunsul, trebuie să așteptăm meciurile Portugaliei. Lusitanii nu vor avea viață ușoară cu Uruguayul, reprezentantă de top a Americii de Sud. Coreea de Sud și Ghana sunt outsideri, cu un plus pentru asiaticii care parcă sunt mai disciplinați și mai dispuși la efort.

 

Cupa Mondială 2022 grupe - întrebări comune

Când a avut loc extragerea Cupei Mondiale de fotbal?

Extragerea grupelor pentru Campionatul Mondial de Fotbal a avut loc în Qatar pe data de 1 aprilie 2022.

Câte grupuri sunt pentru WC 2022?

Grupuri WC 2022 - În cadrul extragerii din Qatar, echipele au fost împărțite în patru urne valorice, respectându-se totuși un set de reguli. De exemplu, echipele de pe același continent nu puteau face parte din aceeași grupă, exceptând echipele din Europa. Deoarece sunt 13 echipe europene calificate la turneul final, era normal ca cinci din grupe să conțină câte două naționale europene. 

Când începe și când se termină faza grupelor Cupei Mondiale 2022?

Faza Grupelor Cupei Mondiale de Fotbal începe pe data de 20 noiembrie 2022 cu meciul Qatar - Ecuador și se termină pe 2 decembrie cu partidele Camerun - Brazilia și Serbia - Elveția.

Când au loc sferturi de finală Cupa Mondială 2022?

Optimile de finală au loc între 3 și 5 decembrie, în timp ce faza sferturilor de finală este programată în perioada 9 - 10 decembrie.

Când au loc semifinale Cupa Mondială 2022?

Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar sunt programate pentru 13 și 14 decembrie, ora 21:00. Finala mică se joacă pe 17 decembrie la ora 17:00, în timp ce finala mare se dispută tot pe 17 decembrie, dar de la ora 21:00. 

Ce părere aveți despre grupele Cupei Mondiale 2022?

Deși nu avem o grupă a morții în adevăratul sens al cuvântului, sunt la Cupa Mondială grupe foarte interesante pe hârtie. Uitându-ne peste grupe Cupa Mondială 2022, putem evidenția confruntarea șoc dintre Spania și Germania din Grupa E. Și suntem convinși că grupele Cupei Mondiale 2022 vor furniza și multe surprize neașteptate.

Credit foto: fifa.com

Pariază pe Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu un FREEBET fără depunere de 77RON!

  • Câte grupuri sunt pentru WC 2022?
  • Când începe și când se termină faza grupelor Cupei Mondiale 2022?

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Csaba Zsolt
+24.48
Câștigate
5
Pierdute
1
2
Marius Huțu
+12.13
Câștigate
6
Pierdute
3
3
Alin Buzărin
+6
Câștigate
1
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX