1. Home »
  2. Resurse »
  3. Atenție mare la data când expiră cartea de identitate, ai putea rămâne fără bani!

Atenție mare la data când expiră cartea de identitate, ai putea rămâne fără bani!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-01 11:20:00

image Atenție mare la data când expiră cartea de identitate, ai putea rămâne fără bani!

O situație discutată pe forumul Betano ne-a făcut să aflăm un lucru nou care este foarte important de știut și pe care toți pariorii trebuie să îl cunoască pentru a nu avea parte de surprize. Userul bpaul8 s-a trezit cu contul de pariuri Betano (D.ONJN 3311/ 18.12.2015) închis și cu banii luați de pe cont și virați către bugetul de stat pentru că i-a expirat cartea de identitate și nu a trimis înainte de data expirării o dovadă a noului buletin, pe care nu îl avea gata. După mai multe discuții cu reprezentanți ai agenției colegii mei au aflat următoarea informație:

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online
 

CE SPUNE LEGEA DESPRE EXPIRAREA CĂRȚII DE IDENTITATE

În conformitate cu dispozițiile art. 133 alin. 3) raportate la dispozițiile art. 129 alin. 5) din Normele metodologice de punere în aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, pariorilor care le expiră cartea de identitate și care nu furnizează înainte de acest moment o dovadă a noii cărți de identitate le va fi blocat contul de pariuri, iar soldul aferent acestuia va fi reținut și virat către bugetul de stat al României!
 

Exemplu:

Să presupunem că ești clientul unei case de pariuri, ai contul verificat, dar pe data de 1 decembrie 2016 îți expiră cartea de identitate. Ești obligat prin lege ca până pe acea dată de 1 decembrie să îți faci o carte de identitate nouă și să trimiți agenției copii după aceasta. Nu pe 2, 3 sau 10 decembrie, atunci este deja prea târziu. În caz contrar, contul este blocat, iar orice sumă de bani aferentă este oprită și virată direct la bugetul de stat.
 

ÎNTREBĂRI COMUNE ALE PARIORILOR

De ce o agenție a aplicat această lege dar altele nu au făcut-o?

Bpaul8 a scos în evidență faptul că avea cont la mai multe case de pariuri online, dar Betano (vezi site-ul agenției) a fost singura care i-a blocat contul imediat, și care i-a transferat banii către bugetul statului. Trebuie evidențiat că legile din România sunt destul de neclare și interpretabile, iar de aceea unii operatori nu le respectă chiar ca la carte. Din momentul în care au intrat pe piața din România, Betano au fost foarte minuțioși în ceea ce privește respectarea legilor, pentru a nu avea nici un fel de probleme, iar de aici apar și diferențele. Nu pentru că sunt ei ”mai cu moț”. Oricum legile sunt aceleași pentru toți operatorii licențiați!
 

Am la dispoziție un anumit număr de zile după expirarea cărții de identitate pentru a furniza copii după cea nouă?

Cum am zis și mai sus, NU! Este obligatoriu să trimiți copii după actul nou înainte de expirarea celui vechi! Acest lucru trebuie să fie foarte clar. Userului bpaul8 i s-a spus inițial că ar avea la dispoziție un termen de 5-8 zile, dar ulterior reprezentanții Betano au recunoscut că a fost vorba de o greșeală.

 

Sunt anunțat în prealabil că va trebui să trimit o dovadă după noul act de identitate?

Da, bpaul8 a fost și el atenționat pe mail de mai multe ori dar nu a băgat de seamă, iar de aici au apărut și problemele. Cei de la Betano au promis că de acum încolo vor încerca să informeze clienții și prin alte mijloace, inclusiv prin mesaj pe site. Oricum este datoria ta să știi aceste lucruri și să fii foarte atent  la data când expiră cartea de identitate indiferent de casa de pariuri la care joci.

 

Cum a fost soluționat cazul userului bpaul8?

În cazul lui, cei de la Betano au decis să îi restituie suma aferentă ultimului depozit, cerându-i să o parieze o singură dată înainte de a o putea retrage, fără alte condiții de rulaj atașate. Ia în considerare faptul că agenția de pariuri (oricare ar fi ea) nu are nici o obligație să facă acest lucru. De fapt nici nu trebuie; în cazul de față Betano (află mai multe despre operator) a luat această decizie pentru a rezolva problema pe o cale cât mai amiabilă. Însă ei doar au respectat legea și atât. Dacă ai întrebări suplimentare, le poți posta mai jos. 

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX