1. Home »
  2. Resurse »
  3. 5 lucruri pe care casele de pariuri online nu doresc să le cunoști

5 lucruri pe care casele de pariuri online nu doresc să le cunoști

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-03 09:00:00

image 5 lucruri pe care casele de pariuri online nu doresc să le cunoști

Vezi care sunt cele cinci lucruri pe care casele de pariuri online nu doresc să le cunoști. Operatorii de pariuri, ca și pariorii, au același obiectiv de a câștiga bani. Diferența este că operatorii au avantajul casei, plus că au fondurile necesare pentru a dezvolta sisteme și aplicații complexe, dar și pentru a angaja cei mai buni traderi. Pe măsură ce tehnologia progresează, casele de pariuri online dezvoltă tehnologii din ce în ce mai sofisticate pentru a fi cât mai profitabile și pentru a rămâne cu un pas în fața pariorilor.

Vezi aici agenția la care pariază cei mai mulți pariori din România

 

1. Operatorii au sisteme avansate de a urmări adresele IP ale clienților

Operatorii de pariuri investesc bani serioși în sisteme de monitorizare pentru a ști exact cine pariază și de unde. Astfel ei pot depista rapid pe cei care își deschid mai multe conturi de pariuri pentru a profita de pe urma diferitelor bonusuri la pariuri sportive. Există și alte motive pentru care clienții sunt monitorizați; cu cât agențiile știu mai mult despre fiecare categorie de pariori în parte, cu atât ele pot folosi aceste informații și date în favoarea lor pe viitor.

Este la fel ca atunci când agențiile de marketing fac diferite sondaje pentru a afla mai multe despre potențialii clienți, doar că în cazul acesta informațiile sunt culese automat fără să mai primești întrebări. Ar mai trebui spus că agențiile au inclusiv tehnologia necesară pentru a verifica dacă chiar pariezi din locul pe care l-ai trecut ca domiciliu atunci când te-ai înregistrat. Astfel dacă tu îți faci un cont secundar de pe datele unui prieten dar pariezi din aceeași locație ca și de pe contul principal vei fi depistat chiar dacă ai ip-uri diferite (ca în cazul unui IP routabil).
 

2. Pariorii ”speciali” sunt luați la ochi ocazional

Pe lângă faptul că trebuie să stabilească cotele la fiecare eveniment sportiv în parte, traderii caselor de pariuri au și obiectivul de a găsi și monitoriza clienții mai ”speciali”. Aici mă refer în mod deosebit la acei pariori care fac mereu profit sau, din contră, cei care ajung să piardă sume enorme de bani. Cei din prima categorie sunt luați la ochi pentru că oricine care câștigă constant sume mari reprezintă un risc pentru agenție, astfel încât cei mai profitabili pariori sunt cercetați în amănunt pentru a se vedea dacă cumva fac arbitrage sau folosesc alte metode suspecte pentru a întoarce cotele în favoarea lor.

Cei care pierd sume mari la pariuri sunt monitorizați (sau ar trebui să fie) pentru că în cazul lor există riscul să fie vorba de dependență de pariuri. Operatorii au obligația să nu-i mai lase să parieze și trebuie să-i sfătuiască să solicite ajutor profesionist. Desigur, există și situații când casele de pariuri online se fac că nu observă acești pariori, nu de alta dar ei le aduc cele mai mari câștiguri.
 

3. Agențiile de pariuri știu care pariori fac arbitrage

Probabil te gândești că o casă de pariuri online nu are de unde să știe dacă tu faci arbitrage sau nu, dar de fapt ea știe. Nu se cunosc cu exactitate metodele de depistare a acestor pariori, dar există câteva teorii credibile. Deși agențiile spun că datele tale sunt confidențiale, nu este exclus să existe un schimb de date între operatori sau o bază comună pentru a se ști exact la ce agenții are un client conturi și ce pariază la fiecare în parte. Așa s-ar explica cum poate o casă de pariuri online să știe ce pariezi tu la altă casă.

A doua teorie sună cam așa: traderii au acces la scripturi și programe capabile să depisteze toate meciurile pe care se poate face arbitrage în acel moment. Asta nu este greu de făcut, pentru că există aplicații gratuite și pentru pariorii obșinuiți care fac același lucru, doar că programele agențiilor de pariuri sunt cu siguranță mai bune și mai exacte pentru că ele au investit bani serioși în așa ceva. Ideea este că dacă un trader vede că tu pariezi în mod repetat pe meciuri pe care se poate face arbitrage, exact în momentul în care se poate face așa ceva, atunci ești luat la ochi mai ales dacă sumele jucate de tine respectă anumite tipare. În caz că nu ştii exact ce înseamnă "arbitrage" îţi recomand acest articol.

 

4. Casele de pariuri online pun accent pe pariorii ocazionali și foarte profitabili

Sunt mulți pentru care pariurile sportive sunt doar un hobby și care n-au obiectivul de a câștiga constant pe termen lung. Dacă aceștia reușesc să pună mâna pe ceva bani în plus este cu atât mai bine, dar nu vor fi nici prea afectați dacă pierd. De regulă în astfel de situații se află cei care atunci când se uită la un meci de fotbal vor să plaseze și câteva pariuri pentru a nu se plictisi și pentru a avea o miză la meciul respectiv. Tot în această categorie intră și cei care pariază pe echipa favorită, chiar dacă acest lucru nu prea este recomandat. Pe termen lung astfel de pariori aduc sume importante în buzunarele operatorilor chiar dacă ei nu pariază sume mari și nici nu plasează prea multe pariuri. Dar ideea este că nici nu prea câștigă. De aceea casele de pariuri online vin cu diferite promoții pe meciuri de top, deoarece acesta este modul perfect de a convinge pariorii de ocazie să efectueze o depunere și să plaseze 2-3 pariuri.

Și casele de pariuri offline se concentrează în mod deosebit pe pariorii de ocazie care nu sunt prea pricepuți, pentru că aceștia reprezintă o ”pâine de mâncat”. Agențiile stradale oferă bonusuri consistente la pariuri multiple pentru a avea cât mai mulți clienți care pariază pe bilete de cote fanteziste cu șanse minime de reușită. Chiar dacă din când în când mai iese și un astfel de bilet, agențiile de la colțul străzii câștigă sume consistente de bani pe termen lung prin intermediul acestei strategii.

 

5. Site-urile de gambling încearcă să te atragă să încerci serviciile care le convin lor mai mult

Aproape orice site de jocuri de noroc online oferă pe lângă pariuri sportive și jocuri de cazino. Există un motiv evident pentru acest lucru: costurile necesare dezvoltării și întreținerii unui cazino online sunt mult mai mici, dar câștigurile sunt mai sigure și chiar mai mari. Cum așa? În primul rând închirierea unei platforme care să ofere jocuri de cazino nu este foarte scumpă, plus că acolo operatorul poate controla cu exactitate sumele care se întorc la jucători, iar astfel el este sigur că payout-ul nu va trece de un anumit nivel, el având garantat un anumit profit.

În cazul pariurilor sportive lucrurile sunt ceva mai complicate. Și acolo payout-urile pot fi controlate, dar sunt necesare sisteme și aplicații mult mai complexe și mai costisitoare, plus că sume consistente de bani se duc către salariile traderilor care au datoria de a controla cotele și câștigurile. De asemenea, pot fi evenimente sportive care să dea peste cap toate planurile agențiilor de pariuri. Un exemplu foarte bun este Festivalul de la Cheltenham din 2016, acolo unde 9 din cele 28 de curse de cai au fost câștigate de favoriți, iar majoritatea celorlalte curse au fost câștigate de concurenți cotați cu șansa a doua sau a treia. O astfel de situație rară a făcut ca agențiile de pariuri britanice să piardă în patru zile nu mai puțin de 60 de milioane de lire.

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum!

Cu siguranță ele își vor recupera pierderile în timp, dar totuși aceste rezultate n-au picat deloc bine. O astfel de situație n-ar putea avea niciodată loc la jocuri de cazino pentru că acolo operatorii au control total. De aceea nu trebuie să te miri dacă fiecare companie de gambling încearcă să te convingă prin promoții avantajoase, prin reclame sau prin alte mijloace să le încerci platforma de jocuri de casino. 

Acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care casele de pariuri online nu doresc să le cunoști, dar cu siguranță mai există altele pe care nici specialiștii din exterior nu le-au descoperit încă. Nu uita ce am spus la începutul articolului; așa cum tu vrei să câștigi de pe urma agenției și agenția vrea să câștige de pe urma ta. Doar că ea are experiența necesară, dar și mijloacele și finanțele necesare pentru a face acest lucru, plus că beneficiază din start de avantajul casei. Chiar și așa se pot face bani din pariuri sportive dacă înveți cum să devii un parior cât mai bun, iar pentru asta avem nenumărate articole pe site.

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Salvează

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX