Republica Moldova a adoptat noi reguli pentru jocurile de noroc

Organizatorii de jocuri de noroc din Republica Moldova vor fi obligați să desfășoare doar tipurile de activități care sunt specificate în licența deținută. Cine vrea să treacă la ”next level”, cu oferte și pentru alte evenimente, are nevoie de o altă licență. Noile prevederi fac parte din ultimul Regulament cu privire la organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc. Iar noile măsuri au fost publicate deja în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Documentul include drepturile și obligațiile agenților economici, dar și cele ale jucătorilor. La fel, acesta expune prevederile ce țin de amenajarea cazinourilor și noile criterii de impozitare a câștigurilor. Astfel, conform regulamentului, organizatorul este obligat să asigure condiții de participare identice pentru toți jucătorii și să prevină influența externă asupra rezultatului jocului de noroc.

O altă obligație a caselor de pariuri este să întrețină mijloacele de joc în condiții corespunzătoare și să asigure securitatea acestora. Totodată, operatorul de jocuri de noroc trebuie să țină zilnic evidența încasărilor realizate în urma desfășurării activității, dar și a câștigurilor acordate.

Printre obligațiile organizatorilor se mai numără și faptul că nu trebuie să admită accesul la jocurile de noroc a persoanelor care nu au împlinit încă vârsta de 21 de ani, dar și a persoanelor aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor. Nu în ultimul rând, operatorului nu va avea dreptul să divulge datele jucătorului fără acordul acestuia.

VEZI AICI TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE 

Potrivit regulamentului, jucătorii au dreptul să-și primească toate câștigurile. În același timp, aceștia sunt obligați să se asigure, înainte de participarea la jocul de noroc, că organizatorul jdeține licență valabilă pentru practicarea activității în domeniul jocurilor de noroc. Clienții localurilor mai au și obligația să prezinte, la solicitarea angajatului casei de pariuri, actul de identitate pentru confirmarea vârstei legale. 

De asemenea, jucătorul va fi obligat să părăsească imediat localul în cazul în care refuză să prezinte actul prin care poate fi stabilită identitatea sau vârsta sau dacă acesta tulbură ordinea publică. Măsura se aplică și în cazul în care el amenință sau folosește forța fizică împotriva vreunui angajat al operatorului sau dacă împiedică în vreun fel desfășurarea normală a activității și încalcă regulile jocurilor de noroc. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!