Reguli nebune dorite de Van Basten, noul director de dezvoltare al FIFA! Cum ţi se par?

Şefii FIFA vor să revoluţioneze fotbalul. După ce au decis mărirea numărului echipelor prezente la Campionatul Mondial de la 32 la 48, directorul pentru dezvoltare al FIFA, Marco Van Basten a dezvăluit planurile de viitor ce vizează cel mai iubit şi cel mai mediatizat sport din lume. Totul, pentru a face fotbalul "mai spectaculos, mai dinamic, mai atractiv". Nu ştim cum vi se par vouă măsurile la care se gândeşte Van Basten. Să le vedem pe primele cinci la care s-a gândit fostul mare atacant al naţionalei Olandei. Deci...

1. Eliminarea regulii ofsaidului

Este cea mai interesantă propunere a lui Van Basten. Fostul star de la Ajax şi AC Milan crede că doar aşa jocul de fotbal va fi mult mai spectaculos, pentru că va permite echipelor să-şi creeze mai multe şanse de gol şi, implicit, să înscrie mai multe goluri. "Sunt foarte curios să văd cum s-ar juca fotbalul fără această regulă. Dar mă tem că mulți oameni vor fi împotriva ei, cu toate că eu zic că ar fi mult mai spectaculos. Pentru că, cu toate aceste apărări din ultima vreme, pentru un atacant e din ce în ce mai greu să pătrundă în careu", zice fostul mare internaţional olandez, care e convins că jucătorii de atac vor avea mult mai multe posibilităţi de exprimare în teren. "Goluri multe, asta vor să vadă spectatorii. La hochei nu mai există această regulă şi toată lumea s-a adaptat rapid, nu sunt probleme", mai zice Van Basten. 

2. Lovituri de la 25 metri în loc de penalty-uri la finalul meciurilor de calificare

O altă idee este aceea de a se înlocui penalty-urile, dacă meciul se termină egal şi după prelungiri, cu...lovituri de penalitate! Cu alte cuvinte, fiecare jucător va încerca să marcheze după o cursă de la 25 de metri distanţă de poarta adversă! Totul, în doar 8 secunde!..Cam ceea ce se întâmplă şi la hochei, la loviturile de penalitate...În plus, portarul nu are voie să iasă mai departe de linia de 16 metri a propriului careu. Fiecare echipă primeşte cinci astfel de încercări. "Acest lucru este spectaculos pentru cei din tribune și foarte interesant pentru jucători. Ei au astfel mai multe variante, în funcţie de dorinţa fiecăruia: poate încerca să tragă la poartă de la distanţă sau, foarte bine, poate dribla portarul", explică Van Basten. 

3. Fără cartonaşe galbene

Arbitrul nu va mai acorda cartonaşe galbene pentru faulturi, ci îi va elimina pentru o anumită perioadă de timp pe cei vinovaţi. Cu alte cuvinte, tot ca la hochei..."Cartonaşele îi sperie cel mai mult pe jucători. Şi este foarte greu pentru echipe să joace, să zicem, în 9 sau 8 jucători de câmp. Cred că este o regulă care îi va mulţumi pe jucători", zice directorul tehnic al FIFA. Acum, fie vorba între noi, regula asta e cu dus şi întors, pentru că vor fi destui "cosaşi" în echipe care nu vor mai avea nicio greaţă să intre tare la adversari...

4. Timpul efectiv de joc

Şefii FIFA s-au gândit si la jucătorii care trag de timp atunci când echipele lor sunt în avantaj. Aşa se face că meciurile vor deveni tot mai disputate în ultimele 10 minute. Pentru că, începând cu minutul 80, mingea nu va trebui să stea la un jucător mai mult de 10 secunde. Astfel că, spune Van Basten, tragerile de timp la loviturile libere sau la repunerea balonului de la margine vor fi aproape inexistente. 

5. Număr maxim de faulturi pe meci

Van Basten militează şi pentru limitarea numărului de faulturi în timpul unui joc. În cazul în care un jucător va face 5 faulturi, acesta va fi eliminat automat din meci. Regulă împrumutată din baschet, pentru că jucătorul în cauză va putea fi înlocuit cu un altul, pentru ca echipa respectivă să nu joace în inferioritate numerică. Dacă va fi votată, regula nu-i va cădea deloc bine celui mai scump jucător din lume. Starul lui Man United, Pogba a făcut, doar în acest sezon, 44 de faulturi!! 

Cam astea sunt cele mai importante cinci schimbări avute în vedere de directorul de dezvoltare al FIFA, Marco Van Basten. Ţie cum ţi se par?

 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi