Reguli joc de poker Omaha

Jocul de Omaha este al doilea in preferintele fanilor dupa clasicul Texas Hold'em. Omaha isi are radacinile chiar din Hold'em, blind-urile, limit-urile si modul de joc fiind similare. Prin ce se diferentiaza Omaha de Texas Hold'em? - La Omaha jucatorii vor primi fiecare cate patru carti, in timp ce cinci carti comune vor fi pe masa. Acestea cinci se vor intoarce la fel ca si in Hold'em (flop, turn, river). Jucatorii trebuie sa foloseasca doua carti din mana impreuna cu exact trei dintre cartile comune pentru a forma de mana de poker din cinci carti.

Joacă acum Omaha la camera de poker recomandată de PariuriX!

Mai jos puteti vedea pas cu pas cum decurge o mana de poker in jocul Omaha. ''Butonul'' arata ca in toate tipurile de poker dealer-ul acelei maini. Jucatorul aflat in stanga butonului pune small blind-ul, in timp ce jucatorul aflat in stanga small blind-ului va pune big blind-ul. La jocurile de tip Limit big blind-ul este egal cu small bet-ul, in timp ce small blindu-l este in general doar jumatate din valoarea big blind-ului. Pentru a intelege mai bine va explificam: La un joc Limit cu mize 15$/30$ valoarea small blindu-ului va fi de 10$, iar a big blind-ului de 15$.

La jocurile de tip Pot Limit si/sau No Limit blind-urile vor fi in functie de marimea avuta de joc. Spre exemplu un joc Omaha 15$/30$ va avea small blind-ul de 15$, iar big blind-ul de 30$. O data stabilite small blind-ul si big blind-ul se trece la pariere, incepand de la jucatorul aflat in stanga celui care a pus big blind-ul. Dupa ce fiecare jucator a primit cate patru carti se mizeaza, incepand cu primul jucator din stanga big blind-ului.

Fiecare jucator are optiunile fold, check, bet, call sau raise, in functie de actiunile jucatorilor precedenti. Daca nici o persoana nu a plasat vreun bet, atunci jucatorul poate face check. In schimb daca unul din jucatori a facut un bet, atunci jucatorii urmatori pot sa faca fold (sa renunte), call (sa plateasca) sau raise (sa plateasca suma pariata anterior si sa mareasca pariul).

  • Parierea pre flop - Dupa ce primul jucator din stanga big blind-ului isi vede cartile proprii are optiunea de a juca mana, platind big blind-ul sau plusand (raise). Daca spre exemplu big blind-ul este de 3$ optiunile avute sunt fold, call (platirea celor 3$) sau raise (minim 6$).
  • Parierea dupa flop - Pe masa vor fi intoarse primele trei carti care pot fi folosite de orice jucator care nu a renuntat. Parierea reincepe de la primul jucator activ din stanga butonului. Continua parierea exact ca la pre flop. Dupa ce toti jucatorii ramasi in pot au pariat se trece la pasul urmator.
  • Parierea dupa turn - Pe masa va fi intoarsa a patra carte comuna. Jocul se reia de la primul jucator activ din stanga butonului. Dupa ce toti jucatorii ramasi au pariat sau au renuntat se trece la ultima ''repriza'' de pariere.
  • Parierea dupa river - Aceasta incepe dupa ce si a cincea carte comuna (river) va fi afisata. Jocul se reia din nou de la primul jucator activ din stanga butonului. Daca dupa parierea dupa river au ramas minim doi jucatori in pot atunci se trece la showdown.
  • Showdown - Este etapa in care jucatorii ramasi isi intorc cartile pe fata pentru a se stabili castigatorul mainii. Jucatorul cu cea mai buna mana (utilizand doua carti din mana proprie si trei de pe masa) castiga potul. In caz ca sunt mai multi jucatori cu maini egale potul va fi impartit.


Tipuri de jocuri Omaha

In poker-ul online exista trei tipuri de jocuri Omaha: - Limit Omaha Poker - la acest tip exista o limita specifica predefinita a sumelor ce pot fi mizate in fiecare mana, respectiv in fiecare runda - Pot Limit Omaha Poker - cel care trebuie sa actioneze poate miza maxim suma care este in pot in acel moment - No Limit Omaha - jucatorul poate paria orice suma, tinand cont de numarul de jetoane avut.

Mai exista si Omaha Hi/Lo Poker. Multi se intreaba cum se joaca Omaha Hi/Lo Poker. Aici ne propunem pe scurt sa va prezentam, urmand sa revenim cu detalii intr-un articol mai vast. In acest tip de joc exista o cale suplimentara de a castiga o parte din pot. Fiecare jucator are doua maini separate, una de cinci carti cu cele mai mari carti si o a doua tot de cinci carti cu cele mai mici maini. Potul va fi impartit intre cea mai buna mana mare, rspectiv cea mai buna mana mica.

Joacă acum Omaha la camera de poker recomandată de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi