Reformă în jocurile de noroc din Japonia. Yakuza stă la pândă...

Când Parlamentul a legalizat anul trecut jocurile de noroc de cazinou, în Japonia s-a iscat multă fericire în rândul operatorilor aflați pe piață. Dar, problemele legate de dependența de jocurile de noroc au concentrat acum discuția asupra conceptului cunoscut sub numele de joc responsabil, folosit și în România. Acest termen este folosit acum și în noile programe ale Guvernului japonez, menite să descurajeze clienții cu probleme să intre în cazinouri. 

Deși parlamentarii japonezi sunt bine intenționați, noua politică va conduce la o serie de consecințe importante pentru economia țării. Și asta pentru că în acest moment cazinourile reprezintă un avantaj economic enorm pentru Japonia - aproape 25 miliarde de dolari anual! Cu toate acestea, politicienii japonezi intenționează introducerea unor restricții pe piața jocurilor de noroc, care vor pune în mare pericol aceste beneficii. Totul, pentru a limita fenomenul periculos numit dependență! 

Printre noile măsuri vizate de autoritățile din Japonia se numără: interzicerea bancomotelor în interiorul cazinourilor, achiziția de cărți de credit doar de către clienții străini, interzicerea cazinourilor de a oferi împrumuturi clienților locali, facilități cu privire la cererile de auto-excludere, precum și restricționarea accesului în cazinouri a jucătorilor cu probleme.

Măsura este oarecum discutabilă, în condițiile în care jucătorii japonezi au și alte opțiuni pentru a-și ”hrăni” pasiunea - cum sunt cursele de cai și ”pachinko” - păcănelele japoneze (foto). O altă problemă e legată de interdicția cazinourilor de a împrumuta clienții - măsură care va încuraja apariția unor creditori externi. Iar Japonia are o lungă istorie vizavi de împrumuturile bancare la saloanele de pachinko și a grupurilor de crimă organizată, care abia așteaptă să ”colecteze” datorii de la jucătorii insolvabili. Cu alte cuvinte, cazinourile care vor căuta surse externe care să finanțeze jucătorii vor deveni țintele mafioților. 

Descoperă Top5 case de pariuri online recomandate!

”Grupurile de crimă organizată văd în aceste noi măsuri o oportunitate masivă și istorică de a-și resuscita afacerile. Din acest punct de vedere, poliția va trebui să folosească noi metode pentru a elimina sursele tradiționale de venit pentru grupurile Yakuza”, a declarat David Suzuki, de la compania privată de securitate Blackpeak Group. 

În acest moment, clienții care se împrumută direct de la un cazinou sunt siguri că orice colectare a datoriilor este gestionată de către un departament special sau de către instanțele competente ale statului - și nu prin intimidare sau alte metode ilegale. Dar aceste bune practici sunt în real pericol dacă funcțiile tradiționale de creditare a clienților sunt externalizate. 

Autorităților japoneze li s-a sugerat de către Guvernele altor state să ia în considerare imaginea globală a costurilor și beneficiilor cazinourilor și să sporească măsurile de supraveghere. Introducerea unor clauze speciale (la începutul procesului de solicitare a licenței) privind operațiunile de cazinou va descuraja marile companii de jocuri de noroc să investească în Japonia. 

Până în prezent, operatorii și-au exprimat mulțumirea în ceea ce privește perspectivele jocurilor de noroc în Japonia. Dar această situație se poate schimba rapid dacă se vor pune în aplicare măsurile propuse. Japonezii vor trebui să fie foarte atenți să nu cumva să ”ucidă” industria cazinourilor.

Joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX.com!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi