Reclamele la pariuri în timpul meciurilor, problemă națională în Anglia

 

Britanicii au publicat rezultatele unui studiu în care subiecții au fost 1000 de tineri între 14 și 18 ani. Iar ce-au aflat britanicii este surprinzător și, în același timp, îngrijorător pentru organismele care luptă împotriva dependenței față de jocurile de noroc. Astfel, 49% dintre cei care au participat la cercetare au declarat că reclamele care se fac la jocurile de noroc în timpul transmisiilor sportive (foto: thesun.co.uk) par o modalitate bună de a câștiga bani. 

Mulți au spus că se simt ”bombardați” de astfel de anunțuri, dar în același timp șase din zece respondenți au fost de acord că unele reclame, gen Paddy Power sau Bet365, fac ca evenimentul pe care îl urmăresc să fie mai ”funny”. Totuși, doi din trei adolescenți au declarat că reclamele la diferite jocuri de noroc s-au înmulțit. De asemenea, studiul a scos la iveală faptul că unul din patru respondenți au constatat că aceste anunțuri de la tv nu pun accentul pe pericolul care îl reprezintă această activitate. 

Responsabili comisiei de reglementare sunt în alertă - au avertizat asupra pericolului la care sunt expuși tinerii de a deveni dependenți de jocurile de noroc atunci când vor deveni adulți. De acest aspect sunt îngrijorați și șefii Bisericii din Anglia. Ei au cerut ca astfel de reclame să fie interzise cu desăvârșire înainte de ora 21.00 la tv. Datele contabilizate de autorități au dezvăluit faptul că aproximativ 25.000 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani sunt deja jucători cu probleme! Iar alți 36.000 sunt în pericol...

Lordul Chadlington, cel care a însărcinat compania de cercetare Populus să efectueze ancheta, a cerut Guvernului să "interzică publicitatea la jocuri de noroc în timpul evenimentelor sportive".”Folosirea unor evenimente sportive sau a unor celebrități din sport pentru a promova jocurile de noroc ar trebui să înceteze imediat! Jocurile de noroc nu trebuie promovate în rândul tinerilor. Ne putem bucura de sport în voie, dar nu avem nevoie de jocuri de noroc pentru a ne distra”, a spus acesta. 

La începutul acestei luni, autoritățile au dezvăluit că în timpul sărbătorilor de Crăciun toate cele 26 de meciuri de fotbal au ”bifat” cel puțin cinci anunțuri diferite jocuri de noroc, fiecare încurajând spectatorii să se înscrie la site-urile de pariuri. Potrivit rapoartelor, mai multe partide din Premier League au postat chiar imagini cu jucători sub 18 ani care poartă tricouri cu logo-uri de firme de pariuri pe site-urile lor.

Justyn Larcombe (foto: gamingzion.com) de la firma de consultanță Epic (care îi ajută pe jucătorii cu probleme) a declarat că anunțurile vor face copiii să vadă jocurile de noroc ca un obicei. El a declarat pentru Daily Mail: "Suntem chemați din ce în ce mai mult în școli, deoarece profesorii devin din ce în ce mai conștienți de faptul că pariurile reprezintă o problemă pentru tineri. Deseori descoperim că mai mult de jumătate din 12 elevi, în vârstă de aproximativ 16 ani, au o aplicație de jocuri de noroc pe telefoanele lor inteligente. Adică ei fac asta cu doi ani înainte de a li se permite, conform legii, să parieze”. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!