Rebelul din NFL: Colin Kaepernick nu stă în picioare la Imn! Aşa luptă el pentru o cauză nobilă

Colin Kaepernick, jucătorul echipei San Francisco 49ers din NFL, a fost pe primele pagini ale ziarelor din America săptămâna trecută după ce acesta a refuzat să stea lângă ceilalţi jucători la intonarea Imnului naţional al Statelor Unite. A fost modul său inedit de protest faţă de maltratarea la care sunt supuşi oamenii de culoare aflaţi în zonele defavorizate din America. La o săptămână distanţă, la un alt meci, Kaepernick s-a aşezat în genunchi. "Din respect pentru militarii căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă", şi-a explicat el gestul. 

Acum, jucătorul din NFL a trecut la "next level" - a anunţat într-o conferinţă de presă că va dona 1 milion de dolari din salariu său anual de 12 milioane organizaţiilor de peste Ocean care militează pentru egalitatea rasială şi eliminarea brutalităţii poliţiştilor faţă de persoanele de culoare. 

Eu sunt implicat în mod activ într-una din aceste colectivităţi şi încerc să ajut cât pot eu mai bine. Am fost o persoană binecuvântată de Dumnezeu, câştig mulţi bani şi trebuie să-i ajut pe aceşti oameni,

---a declarat jucătorul lui San Francisco 49ers

Firesc, acţiunile lui Kaepernick au declanşat tot felul de controverse. Mulți sunt supăraţi pe el, susținând că ceea ce face el este anti-american, anti-militar sau îl văd ca pe un tip foarte egoist. Sunt şi alţii, însă, care cred că jucătorul din NFL se comportă admirabil şi onorabil în condiţiile în care luptă pentru o cauză nobilă. Kaepernick a început să primească susţinerea şi altor jucători din NFL. Jeremy Lane, de la Seattle Seahawks, a refuzat şi el să stea alături de colegii săi la intonarea Imnului Statelor Unite. "Este ceva ce am de gând să fac până când se va schimba ceva în justiţia din ţara asta", a anunţat Lane. 

În social media, există o coaliție de veterani militari care au început să se adune în jurul cauzei pentru care militează Kaepernick. Un fost luptător din trupele speciale americane şi fost jucător la Seahawks, Nate Boyer a fost iniţiatorul "mişcării" de pe reţelele de socializare. Acesta a postat o fotografie pe contul său alături de Kaepernick, împreună cu textul: "Haideţi să mergem mai departe! Aceasta e ceea ce ar trebui să fie America". 

Mass-media m-a caracterizat ca fiind anti-american şi împotriva înregimentării femeilor în armată. Nu sunt atât de prost încât să nu-mi dau seama că şi bărbații și femeile din armată își sacrifică viața lor și se pun în pericol pentru libertatea mea de exprimare şi pentru celelalte libertăţi ale mele în această țară. Libertatea mea înseamnă că mă pot aşeza pe un scaun sau în genunchi. Aşa că am cel mai mare respect pentru ei!,

---a mai spus Kaepernick

Fost jucător de baseball, Colin Kaepernick are 29 de ani şi e de 5 ani la San Francisco 49ers. În 2007 a fost declarat cel mai bun tânăr jucător al anului, iar în 2008 şi 2010 a câştigat titlul de cel mai ofensiv jucător din NFL. 

 

Foto: cbc.ca

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi