Răzbunarea lui Erdogan continuă. Alţi trei foşti jucători ai Galatei riscă puşcăria!

A trecut mai bine de o lună de la lovitura de stat eşuată din Turcia, dar regimul Erdogan nu renunţă la represalii. Nici foştii mari sportivi ai Turciei nu au scăpat de regimul terorii. Autorităţile de la Ankara au emis mandate de arestare pe numele a încă trei foşti fotbalişti. Este vorba de Arif Erdem, Ugur Tutuneker şi Ismail Demiriz. Toţi sunt foşti componenţi ai echipei Galatasaray.

Decizia vine la doar câteva săptămâni după ce fostul mare atacant al naţionalei Turciei, Hakan Şukur, a fost anunţat că va fi arestat. Potrivit agenţiei turce de presă Sabah, cu toţii sunt acuzaţi că ar fi membri ai grupării teroriste armate FETO/PDY (Structura Paralelă de Stat), condusă din exil de Fethullah Gulen, pentru care preşedintele Erdogan a cerut extrădarea Statelor Unite ale Americii. 

Potrivit presei turce, procurorii i-au inclus pe fotbaliştii Arif Erdem, Ugur Tutuneker şi Ismail Demiriz în ancheta cu privire la legăturile cu mişcarea Fethullah Gulen, după tentativa de puci din 15 iulie. Anchetatori spun că au dovezi cu privire la relaţia celor trei cu gruparea FETO/PDY.

Poliţia a trecut imediat la îndeplinirea ordinului procurorilor şi l-a săltat pe Ismail Demiriz chiar din locuinţa sa. Arif Erdem, Ugur Tutuneker şi Hakan Şukur nu se află în Turcia, iar locuinţele acestora au fost percheziţionate ore în şir. 

În noaptea de 15 spre 16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care încearcă să le introducă liderul de stat. Lovitura militară a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui Erdogan au ieşit în stradă. Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de organizarea în amănunt a loviturii de stat.

Foto: haberler.com (Hakan Şukur şi Arif Erdem)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi