Rapid, la un pas de a fi preluată de mafia italiană a pariurilor!

Soarta Rapidului ar fi putut fi alta, dacă tentativele mafiei pariurilor de a preluat gruparea „alb-vișinie” ar fi avut succes. Cu sau fără voia lor, giuleștenii au rămas săraci, dar cinstiți. Potrivit unei investigații publicate pe gsp.ro, doi oameni de afaceri dubioși au dorit să o preia în același an pe Rapid, dar patronul de atunci, Nicolae Cristescu, nu a vrut să cedeze clubul.

În 2014, înainte ca în scenă să apară Angelo Massone, un anume Nobile Capuani ar fi oferit un milion de euro pentru pachetul majoritar al giuleștenilor. În contradicție cu numele său, intențiile nu erau deloc nobile. Potrivit Departamentului de Integritate al Federației Spaniole de Fotbal, Capuani a încercat trucarea a cinci meciuri de liga a treia spaniolă, jucate de echipa sa, Eldense, între ianuarie și aprilie 2017. Pe fiecare joc s-au mizat între 200.000 și 500.000 de euro pe piața asiatică!

Niciun pariu nu e 100% sigur. Nici când e blat!

După două blaturi reușite, de pe urma cărora jucătorii implicați au câștigat câte 60.000 de euro, a urmat al treilea meci. Mafia italiană a pariat pe scor corect 1-4 în Eldense – Cornella. În ultimul minut, la scorul de 1-3, un jucător de la Cornella scăpa singur cu portarul advers dacă trecea de Emmanuel Mendy, fost jucător al Ceahlăului. Mendy l-a oprit prin fault și a „stricat” aranjamentul. 

În fotbal, nu e nimic 100% sigur. Nici măcar meciurile aranjate. S-a confirmat și cu următoarea ocazie, când un gol marcat din greșeală de adversarii lui Eldense a făcut ca italienii să piardă pariul pe 0-0 scor corect.

150.000 de euro de căciulă

Nobile Capuani și complicii săi nu s-au mai făcut de râs și în meciul Eldense – Barcelona B. Au pariat pe „over 4,5” în prima repriză și la pauză a fost 8-0 pentru Barcelona. S-a terminat 12-0 și se spune că mafia asiatică a pariurilor, care a dat mâna cu cea italiană, a câștigat un milion de euro. Potrivit gsp, fiecare jucător implicat a câștigat 150.000 de euro. 

Făcătura a fost, însă, prea evidentă. Capuani a fost săltat de poliție, împreună cu Nico Chafer, liderul jucătorilor aranjori.

Așa cum arată investigația, înainte să ajungă la Eldense, Nobile Capuani a trecut pe la Jumilla, unde secretarul clubului era avocatul Nicola Guidorzi. Ați ghicit, italian și el. Guidorzi a fost, în 2015, și secretarul clubului FC Balotești, echipă antrenată de Giovanni Pisano. Tehnicianul italian a fost suspendat 9 luni de FRF pentru că a încercat să trântească un meci între Tărlungeni și Caransebeș. Probabil că numai despre acela s-a aflat...

La Clinceni nu au avut loc de mafioții chinezi!

Guidorzi a declarat că a ajuns la Balotești prin intermediul avocatului agent FIFA Mauro Cavalli. Acesta a fost „investitor” la Dacia Unirea Brăila în 2015, dar se spune că nu ar fi dat niciun ban. Mai mult, ar fi luat bani de la jucătorii pe care îi aducea acolo. 

Cavalli a fost adus la Brăila de impresarul Mugurel Ilisei, care a facilitat venirea unor italieni și la Balotești, Caransebeș și Șoimii Pâncota. Potrivit gsp.ro, italienii au încercat să intre și la Clinceni, dar acolo s-ar fi impus o firmă asociată de UEFA cu mafia chineză a pariurilor. 

Lista italienilor dubioși care s-au implicat în fotbalul românesc în ultimii ani

Morris Pagniello – CFR Cluj. În aprilie 2013, a înființat CFR Internațional. Aduce jucători cărora le cere bani. Nu plătește și echipa dispare.

Nobile Capuani – Unirea Tărlungeni. În iunie 2016, însoțit de Giovanni Pellegrini, tratează cu primarul Kiss preluarea clubului. Nu aduce banii promiși și dispare. 

Giovanni Pisano – Balotești. În octombrie 2014, Cavalli și Ilisei îi aduc pe Pisano și Guidorzi la club. Vin și jucători italieni.

Caransebeș. În august 2015, Pisano e numit antrenor. În 2016, este suspendat 9 luni de FRF pentru tentativă de blat.

Giovanni Pellegrini – FC Brașov, Poli, „U”. În februarie 2016, negociază preluarea lui FC Brașov, iar apoi vrea să le preia pe Poli Timișoara și pe „U” Cluj. 

Mauro Cavalli – Dacia Brăila. În februarie 2015, e numit manager al acestui club. Vin și jucători italieni, plus antrenorul Dario Dighera. 

Angelo Massone – Ceahlăul. După ce nu reușește să preia Rapidul, devine patronul nemțenilor, în decembrie 2014. Nu dă niciun ban, iar clubul este exclus din liga a 2-a în mai 2016. L-a adus antrenor pe Dario Dighera.

Angelo Massone - Șoimii Pâncota. Preia clubul în august 2016. Echipa pierde cu 16-0, 7-0 și 18-0. Jucătorii sunt neplătiți și amenințați. Echipa e exclusă din liga a 2-a în octombrie 2016.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi