Farmecul Rapidului. Trei suporteri au preluat echipa, pentru 3000 de lei, de la Valerii Moraru!

Incredibil, dar adevărat! Rapidul şi-a schimbat patronul şi are acum în conducere trei suporteri ai echipei, scrie Prosport! Vasile Paul Cioban, Alexandru Răzvan Căprăroiu şi Cătălin Tudor sunt cei care, în vara lui 2014, au preluat acţiunile clubului de la precedentul patron, Adrian Zamfir, şi i le-au cedat lui Valerii Moraru. Acum, moldoveanul le-a vândut celor trei acţiunile pe care le deţinea pentru suma de 3 000 de lei! Cei trei au făcut parte şi din acţionariatul din perioada 2014-2016, dar cu reprezentare simbolică de 1 la sută fiecare.

Informaţia a fost confirmată de unul dintre noii proprietari ai clubului falimentar, Alexandru Răzvan Căprăroiu, care a postat pe contul de pe Facebook al suporterilor de la Tribuna a II-a noul contract semnat cu Valerii Moraru. Este ultima încercare disperată a celor trei de a salva Rapidul de la desfiinţare! Căprăroiu a spus că acum trebuie să găsească şi un investitor care să plătească datoriile echipei pentru ca apoi să ceară în instanţă reinserţia Rapidului în circuitul economic. Abia atunci se va solicita la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ca Rapid să fie reprimită în Liga 1. 

Deocamdată am semnat un acord. Mai departe, trebuie să căutăm investitori. Pe cineva care să plătească datoriile şi care să ne reprezinte, să ne cerem dreptul de a juca în Liga 1, cum l-am avut dintotdeauna. În faţa LPF, pentru că am fost nedreptăţiţi de Ligă ,

---a declarat Răzvan Căprăroiu pentru Prosport

Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că acţiunile lui Moraru, de 94 la sută, au fost sechestrate pentru a fi scoase la licitaţie de către Marfin Bank, societatea bancară unde fostul patron al Rapidului a girat cu acţiunile de la Rapid un împrumut personal. 250 de mii de euro e datoria lui Moraru aici. 

Nu este o sumă foarte mare. Dacă e cineva care vrea să preia Rapid, se uită în perspectivă şi vede exact ce poate să facă cu acest club, nu cred că ar fi un inconvenient foarte mare această sumă de 250 de mii de euro. Deocamdată, ceea ce am semnat noi cu Moraru e un angajament, un acord prin care promite că, în momentul în care se rezolvă problema cu banca, ne va vinde acţiunile,

---a dezvăluit Căprăroiu

Răzvan Căprăroiu neagă orice asociere viitoare cu Valerii Moraru. Moldoveanul nu mai are ce căuta la Rapid. "În niciun caz nu se pune problema să mai revină Moraru. Nu mai are ce căuta la Rapid!", mai spune noul acţionar surpriză al Rapidului, care va avea totuşi o mare problemă - nu se ştie dacă echipa va mai putea fi reînscrisă în Liga 1, chiar şi cu o decizie favorabilă din partea TAS. S-au jucat deja şase etape din noul campionat, iar până la posibila soluţionare a unui proces în Elveţia, în Liga 1 cel mai probabil va fi depăşită etapa a 15-a.  

O altă mare problemă va fi cu găsirea jucătorilor. În iulie, când LPF a hotărât să primească Timişoara în Liga 1, apoi să trimită cazul la Comisia de Disciplină şi, în final, să respingă cererea Rapidului, giuleştenii nu mai aveau decât un singur angajat: pe directoarea economică! Căprăroiu speră acum ca şi ceilalţi doi noi acţionari, Vasile Paul Cioban şi Cătălin Tudor să se mişte repede şi să găsească un om de afaceri dispus să investească într-un club aflat în faliment. 

Între timp, "s-au născut" alte grupări din Bucureşti care vor să ducă mai departe numele Rapid - AFC Rapid, Mişcarea CFR şi SSC Rapid, toate în Liga a 5-a. 

E de urmărit cine va dori să învestească bani la Rapid, club cu datorii imense în acest moment. 20 de milioane de lei către ANAF, 3 milioane către salariaţi şi alte 10 milioane rezultate din litigii pierdute la FIFA cu diverse persoane. În plus, pe rol la Curtea de Apel Bucureşti se află un proces pentru alte taxe restante ce însumează aproximativ 17 milioane de lei. 

 

Foto: Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi