Qui Nguyen sau cum să urci de pe locul 25 pe locul 1 la WSOP Main Event 2016. Mâinile care vor rămâne în istoria pokerului

qui-bun.jpg

După mai bine de trei luni de pauză, WSOP Main Event s-a întors cu masa finală. Cei nouă, supranumiţi de câţiva ani "November Nine", au revenit la Rio All-Suite Hotel & Casino din Las Vegas astăzi pentru a se lupta pentru premiul final de 8 milioane de euro. Fiecare dintre jucătorii rămaşi în cursă are însă garantat, independent de ce se întâmplă, un cec cu 7 cifre.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Pariurix.com te va ţine la curent în zilele următoare cu desfăşurarea concursului, iar pentru a te introduce în atmosfera incredibilă a celui mai mare turneu de poker din lume am ales să îţi spunem, pe scurt, povestea unuia dintre cei mai surprinzători finalişti. Qui Nguyen avea al 25-lea stack în momentul în care în competiţie mai rămăseseră 27 de participanţi, însă ceea ce a urmat e cu siguranţă demn de o poveste cu iz de Hollywood. Jucătorul cu origini vietnameze s-a dublat succesiv, astfel încât în acest moment e al doilea ca număr de cifre şi e cotat de specialişti tot cu a doua şansă de a deveni campionul absolut.


Qui Nguyen – 67.925.000 chipuri, locul secund


Rezident în Nevada, Las Vegas, jucătorul de 39 de ani câştigase până la acest turneu din poker doar puţin peste 52.000 de dolari, cu o singură intrare în bani la un eveniment din cadrul WSOP.

El a participat în această vară la trei evenimente în cadrul turneelor desfăşurate sub egida WSOP Main Event, dând marea lovitură exact acolo unde îşi dorea mai mult.

Cea mai bună clasare a sa la un turneu din cadrul WSOP avusese loc în 2009, când a ocupat locul 54 la $1,500 No-Limit Hold’em event.

Un împătimit al jocului de baccarat, unde a dobândit răbdarea atât de necesară în jocul de poker, Qui a recunoscut onest că nu se aştepta să ajungă atât de departe. "Am muncit enorm ca să fiu aici, nu a fost în niciun moment uşor. E o adevărată nebunie, nu mă aşteptam să se întâmple tot ce s-a întâmplat. Am fost în dubii să fac buy-in-ul pentru Main Event, dar am zis că e păcat să nu încerc, având în vedere sumele mult mai mari pierdute de-a lungul timpului la baccarat", a recunoscut modest Nguyen, într-un interviu apărut pe wsop.com.

Dacă în declaraţii Nguyen s-a dovedit a fi destul de rezervat, la masa de joc acesta este probabil cel mai curajos şi mai loose jucător dintre cei rămaşi. Nu la fel de vocal precum celebrul tiz al său "Scotty", câştigător al Main Event-ului în 1998, Qui a găsit tot timpul momentele perfecte pentru a intra în poturi uriaşe, care i-au crescut stack-ul la un nivel impresionat.


Mâinile cheie


Dar haideţi să vedem pe scurt mâinile cheie care l-au transformat din short stack în chip leader, poziţie pe care a pierdut-o înainte de ieşirea celui de-al 10-lea concurent în favoarea lui Cliff Josephy.

Până în ziua a 7-a, Nguyen a "zburat sub radar", având mereu un stack decent, dar fără să impresioneze. De altfel, până în penultima zi (a 6-a) a apărut foarte rar în seria de episoade destinate competiţiei din vară: atunci, însă, i-a lăsat pe toţi fără cuvinte, prinzând pe river un full în faţa lui Hancock. Dacă ar fi pierdut acea mână, Qui ar mai fi rămas cu doar trei blinduri, ceea ce era sinonim cu eliminarea din turneu.

Ulterior, în ultima zi, totul a mers în favoarea sa. Iată mâinile care au avut un impact enorm asupra stackului său:

Level 33 - S-a dublat în faţa lui Michael Ruane, all-in pe flop.

Ruane: A romb - 4 romb
Nguyen: J romb - J treflă

Board: 10 pică, 9 treflă, 7 treflă, A cupă, 8 pică.

Qui a prins chintă pe river şi a ajuns la 16 milioane de fise (53 BB-uri).

marchese.jpg

Level 34 - L-a eliminat pe Tom Marchese (locul 14). Acesta din urmă a împins all-in pe river şi a fost plătit de Nguyen.

Marchese: 10 treflă - J treflă
Nguyen: A treflă - K treflă

Board: 9 romb, 8 romb, 3 treflă, 5 treflă, 4 treflă

Qui a făcut nuts flush pe river şi a ajuns la 41.675.000 fise (104 BB-uri).

Level 34 - L-a eliminat pe James Obst (locul 13). Short stack, acesta a împins din middle position cu pereche de cinciari şi a fost învins.

Obst: 5 pică - 5 romb
Nguyen: 10 pică - 10 cupă

Board: 8 pică, 6 cupă, 3 treflă, 4 romb, 6 pică

Perechea lui Qui a rezistat şi acesta a ajuns la 46.425.000 chipuri (116 BB-uri).

Level 34 - L-a eliminat pe Mike Shin (locul 12). O mână în care a fost implicat şi Ruzicka (agresorul iniţial), care s-a aruncat în momentul în care Shin a anunţat all-in (14 milioane de fise). Deşi tocmai reuşise să elimine doi jucători, şi de această dată norocul a fost de partea lui Qui, într-o mână în care pleca uşor favorit: 54 - 46%.

Shin: A treflă - K cupă
Nguyen: Q cupă - Q romb

Board: 10 cupă, 4 pică, 2 treflă, 8 romb, Q pică

Cu set de dame prins pe river (îi era suficientă şi perechea), Nguyen a ajuns la 68.575.000 fise (171 BB-uri).

Acum, la adăpostul acestui stack impresionant, Qui e gata din nou de spectacol. Îi place să rişte, iar "Zeiţa Fortuna" a fost în vară de partea lui în toate momentele pe muchie de cuţit. Îi vom urmări atent evoluţia şi te vom ţine la curent cu toate evenimentele importante de la WSOP Main Event - November Nine, pe pariurix.com.

Fondul de premiere de la masa finală la WSOP-Main Event

  •         Locul 1: $8,000,000
  •         Locul 2: $4,658,452
  •         Locul 3: $3,451,175
  •         Locul 4: $2,574,808
  •         Locul 5: $1,934,579
  •         Locul 6: $1,463,906
  •         Locul 7: $1,250,000
  •         Locul 8: $1,100,000
  •         Locul 9: $1,000,000

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi